själv åker jag ut på turné

.....

God kväll vänner! I tisdags var jag och Malin iväg på en mini-sherlockturné! (Lyckan när man träffar någon som fattar precis hur bra denna fantastiska tv-serie är) Vi sågs vid Euston och gick den lilla biten till North Gower Street, det som alltså är Baker Street i Sherlock. Hängde där ett tag och det kändes ungefär lika magiskt som när jag var där första gången. Efter detta gick vi vidare till riktiga Baker Street 221b och Sherlock Holmesmuséet. Där inne var det som en liten butik som hade ungefär hur mycket saker som helst att titta på. För £10 fick man även gå in i själva lägenheten men kön ute på gatan var lång och tydligen skulle det ta två timmar att komma in.. så vi struntade i det. Istället gick vi vidare till Forbidden Planet, en butik helt tillägnad nördar. Tyvärr är jag inte så insatt i superhjältar och rymdserier, men det finns ju i alla fall ett litet utbud av Harry Potter och Sherlockprylar. Vi avslutade denna supermysiga dag med en lunch på Nando's. Hade inte varit där sedan Hanna åkte hem så det var verkligen efterlängtat. Jag var som vanligt sämst på att ta bilder, men Malin tar alltid superfina bilder så ni kan titta in hennes inlägg HÄR
När jag kom hem satte jag mig på uteplatsen i solen och lyssnade på Per Fritzells sommarprogram. Bra tycker jag, trots att han gärna fått ägna några fler minuter åt GAS. 
 
I går gjorde jag inte speciellt mycket under dagen. Skypeade först med mamma och pappa på morgonen efter att jag i panik upptäckt de orimligt höga kraven på den lärarutbildning jag tänkt söka till nästa år. 19,6 i betygsintagning eller 1,7 på högskoleprovet. (Det var lättare att komma in på juristlinjen än just den.. w h a t ?!) Efter att ha gått igenom mina slutbetyg från gymnasiet kom vi fram till att jag skulle haft tillräckligt höga betyg för att komma in i alla fall, men med ytterst små marginaler och om fler söker nästa år kanske jag inte kommer in i alla fall. Efter detta gjorde jag varma mackor till frukost/lunch och satte mig på uteplatsen igen. Låg lite på min filt på "gräsmattan" (i plast) och började läsa The Faults in Our Stars, äntligen! Efter ett tag fick jag tråkigt och gick in och bakade en kladdkaka. Återgick sedan till uteplatsen och satt och kollade på en massa avsnitt av Bergs bärbara talkshow på kanal 5, så himla festligt. Inte. Skypeade i alla fall lite till med familjen på kvällen, lite släkt var och hälsade på så jag fick prata lite med mina små kusiner också. Mysigt! Sen fick jag skynda mig iväg för att möta upp Moa. Vi gick till The Freemason Arms igen, vilket måste vara Hampsteads mysigaste uteservering. Satt ett tag och drack Pimm's medans solen gick ner. Följdes sedan åt hem ända till min gata där vi inte bara var tvugna att säga hejdå för kvällen utan även på obestämd tid. Moa åker nämnligen utomlands med sin värdfamilj och innan hon kommit hem har jag åkt till Sverige och kommer inte hem innan hom har flyttat hem igen. Så nu har jag alltså sagt hejdå till alla mina "gamla" vänner vilket känns sjukt konstigt faktiskt. Tur att jag redan träffat så mycket härligt "nytt" folk här. 
 
 
 
Idag mådde jag riktigt dåligt när jag vaknade. Kändes som om jag hade 102 graders feber och helt galet ont i magen. Så dagen har spenderats hemma igen. Har läst lite i min bok, lyssnat på några poddar och försökt att äta bort magontet och illamåendet. Lite svårt eftersom jag verkar ha tappat matlusten också (har en nästan oäten kladdkaka i kylen och är liksom inte ens lite sugen). Men jag tänker absolut inte bli sjuk eftersom jag imorgon ska åka till IKEA med Malin. Köttbullaaaaaaaar liksom! 

Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback