Mari Jungstedt - nr 2 och 3

.....

Hade visst glömt bort denna kategorien :P Men jaa, på två dagar har jag inte bara läst ut "I denna stilla natt" utan också den tredje boken i serien "Den innre kretsen". Antingen är det min "bokslukargen" som väckts till liv igen, eller så har man bara otrooooligt tråkigt på mitt jobb :P

 

"I denna stilla natt"
Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet

När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarandepappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet.

Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarvesom han försökt glömma.

Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare."Den inre kretsen"
En grupp arkeologistuderande från olika länder deltar i en internationell utgrävningskurs på Gotlands västkust. Under den heta högsommarsolen gräver de med hackar och spadar ut en vikingatida hamn som visar sig vara rik på fynd. 

Så hittas en av studenterna, 21-åriga holländskan Martina Flochten, mördad ute på en fågelholme inte långt ifrån utgrävningsplatsen. Märken på kroppen tyder på att mordet har rituella drag.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kollegor undersöker om den unga kvinnans död har något samband med en halshuggen ridhäst som hittas av några småflickor i en hage. Hästens huvud saknas och när det dyker upp spetsat på en påle utanför huset till byggnadsnämndens ordförande tätnar mystiken ytterligare.

Fallet får stor uppmärksamhet i medierna och TV-reportern Johan Berg, som under sommaren är stationerad på Gotland, rapporterar om händelserna. Samtidigt försöker han få förhållandet med gotländskan Emma Winarve att fungera.


I det fördolda samlas en snäv krets människor för att utöva sin tro - några av dem går för långt.

Sååå, betyg:

I denna stilla natt: ♣♣♣♣/5
Den inre kretsen:  ♣♣♣/5


Kommentarer
Postat av: Fia

Kanonbra böcker! Fortsätt läsa för dom andra e lika bra :D

2010-08-16 » 14:28:38
URL: http://mellowme.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback