smakprov ur chess

.....

Eftersom ni förmodligen inte sett Chess in concert och förmodligen inte heller kommer att göra det lägger jag nu upp några låtar som jag tycker att ni i alla fall kan lyssna på!


Åh, Adam Pascal<3 Tycker han gör rollen som Freddie så otroligt bra!


Och Josh Groban är inte heller så dålig..!


Idina Menzel som Florence, också underbar!


Kerry Ellis, som Svetlana. Älskar att hon fick lite mer utrymme och bättre låtar i denna versionen!

Day 7 - Favorite Creature

.....

Det finns så otroligt många varelser i Harry Potter att det är nästan omöjligt att välja EN. Jag tycker väldigt mycket om nifflare och pygmépuffar men dem får man inte riktigt lära känna någon (förutom Arnold men han räknas inte).

Men jaja! Min favoritvarelse är helt klart Hedwig! (Ja jag vet att hon är ett DJUR men som sagt "my boat, my rules") Hon är så otroligt smart, fin och bara underbar. Dessutom tycker jag att hennes död en av de sorgligaste i hela Harry Potter-serien, och då tycker jag inte ens om djur!


Tumblr_lful0fjymm1qf3v8uo1_500_large

"Hon som kan allt om Abrahams barn"

.....

Jag fortsätter att hosta, snörvla och nysa. Men nu känner jag mig i alla fall inte sjuk, utan ""bara"" förkyld. Men det är faktiskt otroligt jobbigt. Men som sagt, känner mig inte febrig och har inte ont längre. Dock känns det som om det "surrar" i huvudet, alltså det känns som om jag har något slags stort grått fluffigt moln innuti huvudet. Okej, svårt att förklara kanske? heheh

Skolan idag var chill! Onsdagar har vi bara Claes på och Claes = chill! Först hade vi samhällskunskap och sen religion. På religionen blev jag nästan lite skrämd av mig själv, jag (och Emelie) kom nämnligen ihåg ALLT det vi gick igenom idag från när vi gick i Juniorerna i kyrkan, och då var vi kanske 8 år(!!). Vi pratade om "Abrahams barn" och alltså jag visste vad asmånga hette och kom ihåg typ allt. Visst är det kanske inte något speciellt att kunna, men jag är inte direkt en person som kan bibeln, hehe.Nä okej, ALLA dessa kunde jag inte. Men vi kom inte såhär långt, haha.

Chess in concert

.....

Jag mår inte riktigt bra. Tror att jag håller på att bli sjuk, öhh orkar inte! Har idag har jätteont i halsen och känns mig allmänt hängig. Men det fick bli halsduk och en kopp te och sen bara att pallra sig iväg till skolan. Nu mår jag lite bättre och har inte lika ont längre. Halsontet har dock gått över till hosta, vet inte riktigt vilket som är bäst?
I alla fall. När jag kom hem så bäddade jag ner mig i sängen med extra filt och kollade för första gången på Chess in Concert. (Alltså den brittiska versionen av Chess, fast i konsertversion.. Hänger ni med?) Jaja, den var i alla fall ASBRA! Kanske är det en bättre version än den svenska?? (Fast jag måste säga att jag saknade Helen, Anders och Tommy!)
Dag 1: Hur & när jag föll för F&F

.....

Okej, nu kör jag igång med denna F&F utmaning till bloggen! "Hur & när jag föll för F&F" - Ja alltså jag har ju alltid tyckt om dem. Kollat på deras program osv. Men när jag på riktigt upptäckte deras storhet.. Det var nog i början av förra sommaren, typ juni 2010 alltså. Jag satt hemma på sommarlovet och upptäckte att nästan ALLT Filip och Fredrík gjort fanns upplagt på youtube. Så jag började titta och jag tror att det första jag såg var Grattis Världen! Sen kollade jag på ALLT annat, tror det är över 1200 youtubeklipp med F&F som jindraaa har lagt upp. Ja, så det var där någonstans som jag absolut föll för dessa två underbara grabs!


50-årspartaj!

.....

Så vad har jag gjort i helgen då?
Jo i fredags var vi hemma hos Andrea allihop och hade det mysigt. Vi åt tacos och pratade och framåt 19 kom Andreas kompisar och visade oss massa smink från LR. Jag råkade handla för 750 kronor... oooops.. Men det verkade jättebra så än så länge är jag nöjd, får väl se hur det blir när jag får hem det också!
I lördags åkte jag och mamma iväg till Jonslund för att gå på mammas kusins 50-års fest. Eller mamma skulle gå på fest och jag skulle jobba på fest, haha. Jag var med och hjälpte till att servera och så, det var faktiskt riktigt roligt. Var ju på Jonslundsbadet så ;) Stannade kvar tills på söndageftermiddag och kom hem nån gång på kvällen.

Idag var det så måndag igen och dags för skolan, och gissa vad... JAG HAR REDAN TRÖTTNAT! Helt sjukt, det tog 4 dagar. Men jag ska kämpa sista nu sista året, för sedan är det student och arbetslöshet.. wiho! (lovar att jag kommer klaga då också..!)


Day 6 - Least favorite character

.....

Nu kan man ju göra detta på två sätt. Antingen gör man det jättelätt för sig och säger att den man tycker minst om är typ Voldermort eller Umbridge. Men nu är det ju så att man ibland måste välja mellan vad som är LÄTT och vad som är RÄTT. För ALLA hatar väl Voldermort och Umbridge?? Nej för att detta ska bli rätt och någorlunda intressant så tänkte jag istället välja en annan karaktär som jag inte tycker om. En som kanske många faktiskt tycker om. Så, nu kör vi!

Ska jag välja vem jag tycker sämst om i Harry Potter så har jag två alternativ för jag har en "bok-least favorite" (förlåt men jag kommer inte på något bra att översätta det med) och en "film-least favorite" så vilken ska jag ta? Båda kanske!

"Bok-least favorite"
I böckerna är den jag tycker sämst om Hagrid. "Varför då?" säger ni, "han är väl mysig?". "NEJ" svarar jag, han är inte mysig. För det första har han en miljon äckliga och livsfarliga djur och varelser som han verkar bry sig om mer än människor. Han bakar stenhåda bullar (vet inte varför jag irriterar mig så på det, haha) och är i allmänhet ganska klumpig. Jag gillar inte heller att han är så stor men samtidigt så känslig och mesig, det blir bara fel. 


"Film-least favorite"
I filmerna är den jag tycker minst om Ginny. Delvis beror det väl på "filmskaparna" gjort en ganska annorlunda Ginny mot den hon är i böckerna. Hon syns dessutom alldeles för lite för att man ska förstå hela historien med henne och Harry. Men "bok-Ginny" tillhör inte heller mina favoriter även om hon är bättre. Men det är något med henne som gör att man i alla fall kan tycka lite om henne. Men Ginny som person (både bok och film) är väl bara för tråkig ändå? Sen tycker jag inte alls om Bonnie Wright heller, hon känns så divig och överdriven.

Fb64fb7878jfpcdci_9007_68b8717a16_large


En Filip & Fredrik- utmaning

.....För ett tag sedan fixade Åsa ihop denna "30 dagars f&f-utmaning". Tänkte först att jag skulle vänta tills jag var klar med Harry Potter men jag orkar inte vänta längre, så nu kör vi båda två parallellt!!

dag 1: Hur & när jag föll för F&F
dag 2: Varför jag gillar F&F
dag 3: Favoritprogram
dag 4: Favoritbok
dag 5: Favoritinslag
dag 6: Favoritbild
dag 7: Minst bra program
dag 8: Mitt första möte med F&F
dag 9: Mitt bästa möte med F&F
dag 10: Projekt jag vill att F&F ska göra
dag 11: Vilket program jag helst skulle vara gäst i
dag 12: Favoritlåt
dag 13: Favoritoutfit
dag 14: Min bästa pryl
dag 15: Min mest udda pryl
dag 16: Bästa avsnittet
dag 17: Inslag/scen jag nördat mest och kan citera utantill
dag 18: Skulle jag ta ut min lön i choklad?
dag 19: Min dagliga dos
dag 20: Favorithöjdare
dag 21: Favoritfotograf
dag 22: Konstigaste jag gjort pga F&F
dag 23: Mitt galnaste F&F moment
dag 24: Favoritintro
dag 25: En låt som är F&F för mig


nåt nytt och nånting underbart

.....Måste bara säga att jag ÄLSKAR Breaking News! Det är nog det bästa F&F gjort förutom Boston (och möjligtvis Grattis Världen). Och ni har väl sätt Åsas snygga t-shirts?! :D

tillbaka i verkligheten

.....

Jag måste bara säga att jag börjar vänja mig med livet med tandställning, det är faktiskt helt okej! Det jobbigaste är att det fastnar saker i, det gör mig galen. Har nu också kommit in i skolan också, men den börjar tvärtom bli jobbigare och jobbigare. Idag hade vi första Matte C lektionen, det kändes inte bra alls. Är på riktigt orolig över hur det kommer gå, sen är den andra klassen vi är med där en tråkklasss fylld med pluggon.

Nu har jag precis varit ute och sprungit igen, dock bara 3 kilometer idag. Och det gick inte så bra, har fortfarande träningsverk sedan i tisdags, hahah. Nu ska jag nog dricka lite te innan det är dags för Breaking News!

IDAG FYLLER FÖRRESTEN MIN GAMLAFARMOR LINNEA 100 ÅR! Helt grymt!

the final battle of hogwarts

.....


Jag har ett Harry Potter datum på mitt skåp. Tjalalallalal. 

hope you have a wonderful first day

.....

Så var den första skoldagen avklarad! Man kanske inte kan kalla det skoldag förresten. Började 8:15 med upprop och så fick vi scheman, skåpsnummer, busskort och lite sånt. Sen hade vi samling i Brahesalen, nya gymnasiechefen pratade och kören sjöng. Sen runt 10 fick vi sluta. Men jag, Anna, Gabriella, Emelie, Julia och Agnes gick till Waynes och fikade. Sen fortsatte vi på stan ett tag innan vi tog bussen hem.
När jag var hemma la jag mig ute i solen (!) och läste lite Harry Potter och sen gick jag in för att spela lite sims. När jag spelat i ungefär en timme plingar det till i mobilen och Anna undrar om jag vill följa med ut och springa. Så vi gav oss ut 5 kilometer, så fett duktigt av oss!!

Nu sitter jag och kollar på True Talent, har hittills börjat gråta 5 gånger. Men det är så fiiiint varje gång någon går vidare och de blir så glada, haha. Min bror har bakat ikväll och det börjar lukta riktigt gott nedifrån köket så jag kanske ska gå ner och kolla vad man bjuds på.


sista inlägget från min sista dag på mitt sista sommarlov

.....

ja vad ska vi kalla det? sista inlägget från min sista dag på mitt sista sommarlov? ..låter bra! Nu ställer jag klockan på 06:00 och jag ska nu försöka äta en macka innan jag lägger mig i sängen och kollar på Breaking News. Imorgon ska jag tillbaka till Peset, tjalalala...

(Förresten. Jag började lyssna på julmusik igår. Längtar redan)


Day 5 - Favorite Character

.....

Okej, det här var ju den lättaste hittills. Det finns väldigt väldigt många karaktärer jag tycker om. Men det finns bara en ända Lupin. Lupin är fattig, varulv och gråhårig trots att han inte ens fyllt 40. Nu kanske ni undrar varför jag tycker om Lupin så galet mycket? Jo för det första är han en helt perfekt lärare, ni vet: "You're the best Defence Against the Dark Arts teacher we've ever had! Don't go!" Ja men framför allt är han bara så otroligt underbar som person. Han är snäll, omtänksam men ändå inte mesig. Han är ju en badass marodör liksom! Dessutom är han rolig, smart och snygg (eller jag vet ju inte, jag har inte sett "bok-Lupin" men han verkar snygg. Och "film-Lupin" ÄR snygg. David Thewlis gör honom p-e-r-f-e-k-t!). Man måste känna för Lupin, eller kanske känna med honom. <3
Jag tror att Lupin är en av de största anledningarna till att jag gillar Fången från Azkaban så mycket. Jag gillade verkligen Lupin från första stund ("Främlingen bar en ytterst luggsliten trollkarlsklädnad som hade stoppats och lagats på åtskilliga ställen. Han såg sjuk och utmattad ut. Trots att han var ganska ung var hans ljusbruna hår redan gråsprängt.") och slutar aldrig göra det.

(stort plus på att han delar ut choklad till höger och vänster också!)

Tumblr_lo8e4evzo81qzfccgo1_500_large

Mitt favorit Lupin-moment: En del som hemskt nog inte finns med i filmen. Men det är när trion är på Grimmaldiplan och Lupin kommer dit och berättar att han tänker lämna Tonks och det ofödda barnet pga att han "inte är bra för dem" och Harry blir helt rasande-galet-mega-arg och dem skriker och bråkar innan Lupin stormar ut efter att ha skjutsat Harry rätt in i väggen. Alltså jag hade sååå gärna velat se denna scenen i filmen..

man borde inte sova

.....

det här att jag vaknade klockan sju idag bara för att få höra filip & fredrik i radion. på min sista sommarlovsdag. hoppas f&f förstår hur mycket det är värt att jag offrar min sista sovmorgon på lääääääänge för deras skull.


i väntan på pottermore

.....

Jag blev ju faktiskt (tack vare Åsa) en av de lyckliga miljonen som får förtur till pottermore. Men jag har fortfarande inte fått mitt välkomstmejl än. Åh jag orkar inte vänta längre! Jag vill veta vilket elevhem jag kommer hamna i för jag har ingen aning. Skulle jag få välja skulle jag nog vilja hamna i Ravenclaw eller Gryffindor. Men nu får man ju inte välja!


det är sommarens sista sång, som tonar ut en sista gång

.....

Och så är dagen här. Den sista på sommarlovet. Den sista dagen på mitt sista sommarlov.
Jag har faktiskt inte så mycket ångest som man kanske borde ha nu? Jag tycker verkligen att detta varit en av de sämsta somrarna någonsin men ändå så känns det ganska lugnt att börja skolan igen. Jag är mest lite nervös faktiskt. Oklart varför..

Sen vet jag inte om man får säga detta när man bor i Sverige men jag längtar så otroligt mycket efter hösten! Tända ljus, varm choklad, mössor och halsdukar.. Jag gillar hösten! (Och så fyller jag år också, det längtar jag också efter!)
Höstbilder från 2010.  I år ska jag ta fler (och bättre) bilder!

bridesmaides - efteråt

.....

Jag måste säga att filmen igår var grym! Har inte skrattat så mycket på länge och kan knappt komma på senaste gången jag skrattade så jag grät till en film. Helt klart sevärd!Betyg: 4,5/5

bridemaids

.....

Sitter nu och väntar på att anna ska plocka upp mig. Hon, jag och Emelie ska in till stan och kolla på Bridesmaids, den sägs vaa skitkul!

union jack

.....

2agqio3_large
Tumblr_loljctgbvo1qm0viyo1_500_large
38993580_largeApril-2011-englandwales-158_159577947_largeTumblr_l8hy2jdmry1qbv46ko1_500_large
6a00e554f1ae9388330120a71e1967970b-800wi_large


jaapp, union jack är SKITSNYGG. love it!

you bring out the holy in me

.....Hanna och jag hade en mycket trevlig kväll i stan igår. The Moniker var verkligen ASGRYM. Bästa låtarna: "Oh my god" och "Holy". Gillade speciellt den sista, hade inte hört den innan. Men den finns HÄR om ni vill höra.


och jag har hört att det är fest i stan

.....

Ska alldeles strax åka in till stan med Hanna. Jönköpingsfest på G! Vi ska bland annat kolla in The Moniker, woop woop!

The Woman in Black

.....


Herregud. Denna kommer jag aldrig våga se.

who do you think you are?

.....


Detta och en kopp te är vad jag ska syssla med i en timme framåt. God morgon!

Day 4 - Least favorite movie

.....

Den filmen som jag egentligen tycker sämst om är nog Hemligheternas kammare. Men det beror mest på att jag inte gillade grundberättelsen och inte på grund av själva filmen (så mycket). Så det blir inte så roligt om jag väljer den! Därför tar jag nu en annan film.
Okej! Den film som jag tycker sämst om är Harry Potter och Fenixorden. "Varför?" undrar ni. Jo för det händer INGENTING. Även om boken är den längsta så är det nog också den som det händer minst i, och till filmen så har dem ju tagit bort ännu mer. Så vad blir då kvar? Jo ingenting. Det är ingen quiddich i hela filmen, Ron och Hermione blir aldrig perfekter, Harry blir inte kapten för laget, Fred och George förvandlar inte korridoren till ett kärr, man får inte veta hur mycket de andra lärarna verkligen avschyr Umbridge, Harry får aldrig spegeln av Sirius (det hade ju hjälpt dem i sista??) m.m. Det är alldeles för mycket som tagits bort vilket gör att den helt enkelt inte blir så bra.


Day 3 - Favorite Movie

.....

Favoritfilm alltså! Återigen inte speciellt svårt. Min favorit av filmerna är Dödsrelikerna. "Vilken del?" frågar ni. "Båda" svarar jag. "Du måste väl välja EN", säger ni. "Min blogg mina regler", säger jag. Eh, ja.. I alla fall, Harry Potter och Dödsrelikerna (1 och 2) är de bästa filmerna. Egentligen av en ända andledning: de följer böckerna otroligt mycket bättre än vad alla de andra gjort. Framförallt Fenixorden och Halvbladsprinsen som tagit bort/ändrat så mycket från böckerna att jag blir alldeles ledsen i ögat. Men Dödsrelikerna har inte tagit bort lika mycket, men endel saker är helt enkelt oförlåtliga att ta bort. En förklaring till Sirius spegel kanske? Och Teddy Lupin?? Ja det finns såklart en hel del, men det är svårt att få med allt i en film. 

 

det är sensommar sverige

.....

Sommaren börjar försvinna från vårt land. Igår när Elsa skjutsade hem mig (för hon tog körkort igår!!) var det helt svart ute, och då var klockan inte ens elva än. Jag kan nog säga att detta har varit den sämsta sommaren på väldigt länge. Kanske till och med någonsin. För det första har jag jobbat alldeles alldeles för mycket, jag har knappt umgåtts med mina vänner och inte haft speciellt mycket sol. Därför tycker jag inte heller att det ska bli speciellt jobbigt att gå tillbaka till skolan. Det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till gamla rutiner och vanor. Dessutom längtar jag tills jag får umgås med mina vänner varje dag och kanske till och med att få skriva några uppsatser. (NOTE TO SELF: KOM IHÅG DETTA NÄR DU SITTER MED SKITEN I SLUTET AV OKTOBER!) Sen har vi ju ett nytt awesome schema och nya lärare. Kommer bli spännande!

Så Peset, den 23 augusti kommer jag skuttande till dig igen! (typ)

tjej med tandställning

.....

Ja här var det ju inte så mycket action! Men jag har faktiskt spenderat några dagar i min favoritstad Göteborg. Shoppat, varit barnvakt & myst med Hugo. När jag kom hem i onsdags åkte jag direkt till tandläkaren och satte in metallringar runt tänderna längst bak i munnen och så satte jag även tråd där nere. Och igår var jag där igen och sattr fästen där uppe och tråd. Så nu är jag klar, och tänker hålla munnen stängd så mycket som möjligt de kommande tre åren. Typ.
Men det känns faktiskt helt okej, har vita fästen på framtänderna så det syns inte lika tydligt. Det allra jobbigaste just nu är att det gör förbannat jävla ont. Kan inte tugga pga att tänderna är alldeles ömma. Så min mat idag har bestått av te, soppa och glass. Behöver jag berätta hur hungrig jag är? Men nu ikväll ska jag äta riktig lyxig fredagsmat, nämnligen pulvermos. japp.


här bjuder jag er på ett tandställningsleende! (den syns väl inte jättetydligt va?)

Driving Lessons

.....Kollar nu på en film med Rupert Grint OCH Julie Walters. Känns skumt. Hahaha.

alla sju harry potter-böcker, som miniserier!

.....

Okej, det syns dåligt. Men finns här om ni vill kolla in!

det blev inte riktigt som planerat

.....

okej, det blev inget sims. jag fastnade i harry potter-träsket. jag har nu spenderat hela kvällen med att utforska tumblr och weheartit på godsaker från hp. finns så galet mycket fina bilder som folkt gjort, när jag får lite mer kreativitet i blodet ska jag också göra sånt. nu ska jag strax sova, ska först borsta tänderna vilket inte är så lätt som det låter när man har munnen full med metall. men jag ska försöka blogga lite från mobilen imorgon, det blir ju tyvärr bildlöst men det får ni ta! pusshej!

jag <3 detta

.....


änglar som virvlar i stan

.....

Har nyss gjort upp nya planer inför veckan. Imorgon åker jag till Göteborg och stannar där tills på tisdag/onsdag! Har inte varit där på hela sommaren vilket är helt galet! Planerar nu inför en shoppingrunda på stan och massa mys men min Hugo. Så jag är taggad! Packa får jag göra imorgon för nu ska jag spela the sims och lyssna på nån skoj podcast!


Day 2 - Least Favorite Book in the Series

.....

Detta var i alla fall inte så svårt. Jag älskar dem alla men sämsta boken i serien är utan tvekan Harry Potter och Hemligheternas Kammare. Jag har faktiskt precis läst ut den (eller nä, lyssnat ut den!) och blev nästan lite positivt överraskad. Det var väldigt mycket bättre än när jag läste den sist, vilket var ett tag sedan. Men den är fortfarande inte lika bra som de andra. Den känns på något sätt som en ganska seg bok, det händer inte så mycket. Det som händer är inte heller speciellt kul eller spännande. Nej men alltså det är jättesvårt att säga varför jag tycker den är sämst, den är bara det!(Himla kul och välskrivet inlägg.. Mmm. Typ..)

du nalkas ljuva sommar sjöng vi en gång

.....

JAG HAR SLUTAT JOBBA! nu väntar alltså en veckas härlig ledighet innan det är dags för skola igen. just nu ligger jag ute i solen, lyssnar på BAO och spelar wordfeud. (Roligaste spelet någonsin!) Ska läsa lite Harry Potter senare också har jag tänkt, om jag orkar hålla upp boken, haha. Eventuellt ska jag ner till slätten och kolla på när mina vänner spelar match men jag känner mig inte jättetaggad för det faktiskt.
Jag har förresten satt i de första fästerna till min tandställning, det skaver skitmycket och jag kan bara tugga på mjuka saker, haha. Värsta gamlingen jag känner mig som. Nu ska jag fortsätta njuta lite! Om jag sätter mig vid datorn sen ska jag fortsätta med hp-30 dagar! Pusshej!

skämskudde - fram!

.....

när jag läser blogginlägg som jag skrev för två år sedan skäms jag över mig själv. på riktigt.
en miljard smileys och så otroligt töntiga inlägg. herrejisses...


veckan som går låå-åångsamt

.....

Ni ska bara veta hur segt denna veckan går.. Det är helt sjukt att det bara är onsdag idag! Fortsätter det såhär kommer jag vara gråhårig innan veckans slut. Imorgon ska jag dessutom till tandläkaren, för att göra det ännu lite värre liksom. Uh, jag orkar inte mer nuuuuuuu...

Gnäll gnäll.. nu ska jag äta glass. Har en Häagen Dazs som väntar på mig i frysen, så jag ska ta och krypa ner i sängen och läsa lite potter tror jag. Mys ♥

jag gillar evanna ♥

.....


kan dom hoppas tro och tralla

.....Åh, vad jag hoppas på en ny säsong!! Det måste bli en till, måste måste!

inte heller så ful

.....


Day 1 - Favorite Book in the Series

.....

Well, som det kanske syns i min header så är min favorit av böckerna Fången från Azkaban. Jag tror att det alltid varit det, ända sen jag läste den första gången år 2003. (Är inte säker, har inga minnen av detta!) Varför det är min favorit är svårt att säga, men den har någonting. Någonting som faktiskt har fått mig att vända tillbaks boken och börja om på sida ett direkt efter att jag just läst ut den. Jag tror helt enkelt att jag gillar allt med denna bok, handlingen, de nya karaktärerna (hello, lupin!) och så är den både rolig och spännande. Bäst i serien helt enkelt!


30 days HARRY POTTER challange

.....

Eftersom förra "30 dagar" blev en sådan SUCCÉ (nåväl..) tänkte jag göra ett nytt försök. Denna gång med Harry Potter-tema! Vi får väl se hur det går, kan väl knappast bli sämre va?

 

1. Favorite Book in the Series
2. Least Favorite Book in the Series
3. Favorite Movie
4. Least favorite movie
5. Favorite Character
6. Least favorite character
7. Favorite Creature
8. Least Favorite Creature
9. Favorite Professor
10. Least Favorite Professor
11. Favorite Villain
12. Favorite Subject
13. Least Favorite Subject
14. Most Handsome Character
15. Favorite minor character
16. Most Missed Dead Character
17. Favorite Book Cover
18. Favorite Portrait
19. What house would you want to be in.
20. If you could be able to work one spell without a wand what would it be.
21. Favorite ship.
22. Favorite Horcrux
23. Favorite Deathly Hallow
24. Funniest Moment
25. Most Emotional Moment
26. Most Surprising moment
27. Any part of the books/movies that makes you cry.
28. What You Think Your Patronus Would Be
29. Favorite Magical Ability (Animagi Transformation, Metamorphmagi, Parselmouth, Flying, Seer, Appartion and Disapparition, Legilimency and Occlumency, Veela Charm, Magical Resistance)
30. What affect has Harry Potter made on your life and how much does it mean to you

Day 1. Favorite Book in the Series

Day 2. Least Favorite Book in the Series

Day 3. Favorite Movie

Day 4. Least favorite movie

Day 5. Favorite Character

Day 6. Least favorite character 

Day 7. Favorite Creature

Day 8. Least Favorite Creature

Day 9. Favorite Professor

Day 10. Least Favorite Professor

Day 11. Favorite Villain

Day 12. Favorite Subject

Day 13. Least Favorite Subject

Day 14. Most Handsome Character

Day 15. Favorite minor character

Day 16. Most Missed Dead Character

Day 17. Favorite Book Cover

Day 18. Favorite Portrait

Day 19. What house would you want to be in?

Day 20. If you could be able to work one spell without a wand what would it be?

Day 21. Favorite ship. 

Day 22. Favorite Horcrux

Day 23. Favorite Deathly Hallow

Day 24. Funniest Moment

Day 25. Most Emotional Moment

Day 26. Most Surprising moment

Day 27. Any part of the books/movies that makes you cry?

Day 28. What You Think Your Patronus Would Be?

Day 29. Favorite Magical Ability
Day 30. What affect has Harry Potter made on your life and how much does it mean to you?

 


det går bra nu

.....


"det var väl FAN, att du måste gapa allt du kan"

.....


Bästa klippet Linnéa skickade till mig! Hahahah!!

dina ögon talar väl

.....the big seven

.....

Mat[t][h][e]w Lewis, [B]onn[i]e Wright, Rupert [G]rint, Emma Wat[s]on, [E][v]anna Lynch, Tom F[e]lton, Da[n]iel
Radcliffe.


lite olika utseenden!

.....

jag har tyvärr inte sparat alla, men här är några av de headers som prytt denna blogg under dess drygt tvååriga existens!


breaking news!

.....


Det är svårt att skriva något om Filip & Fredrik nu för tiden. Åsa skriver liksom om allt så då känns det som om jag inte behöver skriva något, haha. Men jag längar i alla fall dundermycket till Breaking News har premiär och det är inte så långt kvar! Kvällen innan vi börjar skolan igen, perfekt!

saker förändras när tiden går

.....


när åren var terminer

.....

Så har jag nu påbörjat min sista vecka på HSB. Tror att denna veckan kommer gå otroligt segt, idag kändes det så i alla fall. Det är inte så mycket jag kan berätta om mitt jobb egentligen. Alltså det är ju inte så intressant att läsa om olika trapphus direkt. Men idag har jag i alla fall gjort min sista gång på flera ställen vilket känns otroligt skönt! Nu är det bara 4 dagar kvar och sen får jag vara ledig en hel vecka innan skolan börjar. På tal om skolan så kom vårt nya schema idag och jag ÄLSKAR det! Jag har detta år sovmorgon 4 dagar av 5!! Jag tror jag svimmar så underbart<3

Måndag: 9:30 - 13:10
Tisdag: 8:00 - 14:45
Onsdag: 9:25 - 12:05
Torsdag: 9:30 - 14:55
Fredag: 9:25 - 16:30

Det ända som inte är underbart är väl att vi slutar helt galet sent på fredagar. Inte bra om man vill åka till Göteborg efter skolan till exempel. Men jag är så nöjd med schemat som man kan vara typ. Vi har alltid haft bra scheman men detta slår allt! ;) Sämst på schemat är dock att vi bytt idrottslärare. Gillade verkligen vår förra och nu ska vi ha läraren som vi hade i Aerobic förra året. Hon är inte lika kul. Så. Att. Säga. Men jag får väl härda ut! Ska ha kvar Claes och Fredrik och de är ju bäst trots allt. Ska även byta ut Vanessa och få en ny klassföeståndare, det ska bli spännande! Nu längtar jag mega-mycket efter skolan faktiskt!

NY DESIGN!

.....


Detta är vad jag åstadkommit idag! Vad tycker ni?
[Tryck F5 om det inte syns!]


all den tid, som mitt hjärta kan slå ♥

.....


som en stjärna - succéen är din

.....

Kom nyss på att jag aldrig lyssnat igenom hela den engelska versionen av Kristina (från Carnegie Hall). Alltså från första låten till sista. Så det ska jag göra nu! Samtidigt som jag försöker ordna upp detta med designen också. Och så senare ska jag baka Succékaka också! Bara för att Sofia gjorde mig sugen på det:

kom inte för nära, du vet hur det blir

.....


allt är nästan perfekt

.....

Idag har jag städat! Tyckte att jag gjorde alldeles för lite på dagarna, haha. Nej men mitt eget rum har sett ut som ett bombnedslag i flera veckor nu så det var väl dags att ta tag i det. Med lillebrors hjälp tog det cirka 4 timmar... Nej jag gillar inte att städa så det tar lite tid. Men nu är det fint och ska så förbli tänker jag! Men att städa tog som sagt större delen av dagen men jag har även hunnit med att spela Playstation med min bror och varit hos Emelie med mina fina vänner. Att äta god mat och sitta och prata med mina vänner är något av det bästa som finns ♥
Dag 30 – Världens bästa låt

.....


Det finns en anledning till att jag inte haft med en ända låt från Kristina från Duvemåla i alla dessa utmaningar. Jag ville helt enkelt spara det bästa till sist. För detta är verkligen verkligen världens bästa låt!

Dag 29 – En låt från din barndom

.....


Detta var min allra första singel. Kommer ihåg att pappa köpte den till mig, haha. Hanna och jag brukade stå och mima till denna i hennes vardagsrum med mickar som hennes mamma gjort till oss av toarullar och aluminiumfolie, hahahah! ♥

Dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig

.....

Hahaha, dör lite på 30 dagar alltså. Men okej, här kommer det allra sista dagarna nu då!

Okej.. en låt som får mig att känna mig skyldig..? Till vaddå? Va? Alltså jag fattar ingenting.. Hoppar över denna dag!

allt jag vill är att vi tar en dag i sänder

.....


Här får ni ett smakprov från BAO från Galejan (åh vad glada ni blir nu). Dock inte jag som filmat men ändå!

tid för något nytt

.....

Jag har lite designproblem... Såhär kan det ju inte se ut nästan en månad efter det att filmen har haft premiär. Men jag vet inte hur jag på ett snyggt sätt ska kunna kombinera Harry Potter med Duvemåla/Helen Sjöholm på ett snyggt sätt. Sen skulle jag gärna vilja ha in lite Filip & Fredrik på ett hörn också.. Ja ni hör ju själva! Men jag ska försöka komma fram till någonting bra nu i helgen. Men tips mottages med glädje!'

när det enda är mörkt som är sant

.....


Har precis kollat på Pojken i randig pyjamas.. igen. Alltså den är så fruktansvärt jobbig att kolla på att jag nästan mår illa. Nu måste jag kolla på några avsnitt av Vänner eller något. Bara för att må lite bättre...

glada nyheter och ledsna!

.....

Såg ni bulan på Helens mage i det senaste inlägget?? Ett tag innan vi skulle på BAO fick jag veta att Helen var gravid, och i lördags kunde man se det ganska tydligt. Och sen igår berättade hon för expressen att hon väntar tvillingar. SÅ HIMLA STORT GRATTIS TILL HELEN & DAVID!

Men idag kom även en riktigt sorglig nyhet... Helen kommer inte till invigningen av Spira pga graviditeten. Det gjorde mig verkligen jätteledsen. Vill bara gråta och skrika och jag vet inte vad. Helvetes crap liksom! Vad ska vi nu göra?! :'( Linnéa och jag ska deppa ihop nu, vi hörs!


man måste komma in, i Stockholm

.....

Fredagen 29 juli
Efter jobbet fick jag kramas lite extra med Sofia eftersom det var hennes sista dag. Sen gick jag till Hemköp och köpte matsäck inför den stora resan! Jag som bara varit i Stockholm fyra gånger tidigare skulle nu åka dit, alldeles ensam! Tog i alla fall tåget till Nässjö för att där byta till X2000 till Stockholm. Tåget kom en kvart för sent men det var inte det största problemet på resan. När vi nästan är framme i Norrköping hör man från högtalarna att: "..det står en man på en bro över spåren i Stockholm som är trött på livet. Så vi kan inte köra vidare innan polisen gett sitt tillstånd.." satt fast i Norrköping i nästan en timme och fick sen åka vidare jääättelångsamt på grund av att det blev kö av tåg (och att killen fortfarande stod kvar). När vi tillslut kom fram till Stockholm var det 2 timmar efter utsatt tid och alla var rejält trötta (och kalla, eftersom det var sviiinkallt inne i tåget.) Men familjen Bjelksjö kom och mötte mig på stationen. Därifrån åkte vi ut till Åkersberga och där fick vi åka båt ut till Mjölkö.Lördag 30 juli
Dagen med stort D. Vaknade ganska tidigt, gick upp och fixade oss för att sedan bli skjutsade med båt till bryggan där Vaxholmsbåten går ifrån. Tog den in till Stockholm vilket tog ett tag men var väldigt mysigt! Framme i Stockholm gick vi till Drottninggatan där vi mötte upp Linnéas kompis Elin. Vi gick till centralen och åt mat på Burger King innan vi tog bussen till Djurgårdsbron och gick därifrån till Skansen. Träffade där Mikaela och så var kvartetten komplett. Begav oss till Galejan redan klockan 16 för att köa. Insläppet var inte förens 18 men det var tur att vi kom i tid! Inte långt efter det att vi ställt oss (eller satt oss) i kön började det droppa in folk och ställa sig bakom. Klockan 17 skulle jag hämta ut min biljett (från Görel!) i entrékassan så jag och Linnéa gick dit. Där upptäckte vi dock att man var tvungen att gå ut för att komma till den kassan. Den var liksom stängd innåt. Detta innebar problem för oss eftersom vi redan betalt entréavgiften på 120 kronor och inte direkt ville göra det igen. Så vi stod och väntade på att kön skulle ta slut men det gjorde den ju aldrig! Det kom bara mer och mer folk hela tiden och både jag och Linnéa fick typ panik och blev oroliga att vi aldrig skulle få våra biljetter. Men tillslut (efter att vi stått där i över en halvtimme) var kön slut och det blev tid för oss. Vi fick våra biljetter och rusade tillbaka till Galejan. Prick klockan 18.00 började dem riva biljetter och jag och Mikaela som var först in sprang för livet för att komma in före tyskarna som trängt sig framför oss och för att få bra platser vid scenen. Men tyvärr var den löpmarchen förgäves eftersom vi inte fick komma in på själva dansbanan innan det började vid 19. Så då fick vi stå och trängas och svettas en timme i stekande sol. Det var inte kul! Någon som stod en bit bakom svimmade till och med. Men en sak som VAR kul när vi stod där var att vi började prata med två BAO-praos! BAO:s allra hängivaste fans som driver denna grymma blogg. Det fick tiden att gå lite fortare och inte kännas så seg och jobbig. När klockan sen tillslut blev 19 och vi sprang en en gång för allt vi var värda för att nu faktiskt komma längst fram, vilket vi också gjorde. Scenen var väldigt låg så vi använde den som lite förvaringsplats för våra kameror och vattenflaskor, haha. BAO kommer upp på scenen och det under jubel från publiken! Börjar med några låtar, innan Benny går fram till micken och säger: "..eftersom detta faktiskt är en dansbana vill vi att ni som står här framme ställer er utanför. Två rader går bra men ni andra får gå ut.. eller dansa!" Men eftersom vi stod längst fram var det ju ingen fara utan vi stod lugnt kvar. Blev några instrumentala låtar till innan Tommy och Helen kom ut på scenen. Mer låtar. Underbara låtar. Underbara BAO! Tillsammans med BAO-praos blev det mycket hopp, klapp och allsång! Paus på cirka 15 minuter innan det fortsatte. Totalt var det en 4 timmar lång konsert och den var helt-fucking-crazy-awesome-mega-bra! Efteråt stannade vi kvar ett tag innan vi blev utkörda och var tvugna att gå därifrån, haha. Sa hejdå till Mikaela (som bor i Stockholm), blev hämtade utanför Skansen och fortsatte sedan ut till Åkersberga och ut till ön. Världens bästa dag?!
Söndag 31 juli
Söndagen gick vi återigen upp tidigt. Jag skulle med buss (kände för att undvika SJ ett tag) hem och Linnéa och hennes familj + Elin skulle till Gröna Lund. Vi tog segelbåten (fast med motor) in till Stockholm. Tog cirka 3 timmar men det var faktiskt alldeles underbart! Satt i solen och drack god, kall fläderdricka och jag och Linnéa lyssnade på Kristina. Helt klart ett underbart slut på Stockholmsresan. Ja för när vi kom fram till Grönan sa jag hejdå till familjen Bjelksjö och tog spårvagn till Segelstorg där jag alldeles ensam hittade till Cityterminalen! (okej, jag fick lite hjälp av en karta som Linnéas mamma ritat till mig, hahaha). Resan hem var ganska långtråkig, men jag hade i alla fall ett avsnitt av Pottercast att lyssna på och en fylld iPod såklart! Kom hem till ett tomt hus eftersom familjen var i Falkenberg. Ja det var väl allt från min helg tror jag. Helt klart en av de bästa!


hello!

.....

Hej igen! (Sämta uppdateringen någonsin?) Vad har du hänt sedan sist? Jo, jag har jobbat och jobbat och jobbat och jobbat... och sen har jag varit i Stockholm, sett BAO på skansen, åkt båt i skärgården bland annat! Tänkte berätta och visa min helg. Har dock över 300 bilder och tror inte att jag orkar ladda upp alla.. men några kommer. I nästa inlägg!