lines may divide us, but hope will unite us

.....

En efter jobbet förra veckan gick jag till biblioteket och lånade Pojken i randig pyjamas på ljudbok. Började lyssna i söndags och imorse tog den slut. Det var en helt underbar bok. Men slutet var så fruktansvärt hemskt att jag har tänkt på det heela dagen idag när jag jobbat. Så när jag slutat åkte jag till biblioteket igen för att låna filmen också. Så det är den jag har sett nu, Pojken i randig pyjamas. Ungefär allt var bra med den filmen! För det första är David Heyman producent (google it!) och David Thewlis är med! Dessutom så är miljöerna och sättet allt är filmat på så otroligt vackert, rollbesättningen är perfekt och musiken är underbar. Allt är verkligen bra! Men slutet av filmen är lika hemskt som slutet av boken. Eller nej, filmen är värre. Ännu hemskare.

Men jag rekomenderar verkligen ALLA att läsa boken och se filmen. Helt klart en av de bästa, i båda kategorier!






Handling:  Bruno är en 8-årig pojke som bor ett bekvämt liv i Berlin under andra världskriget. Hans far är SS-officer, och detta leder till att han blir kallad till tjänst i koncentrationslägret Auschwitz och hans familj måste flytta dit. Uttråkad av den nya tillvaron börjar Bruno en dag ge sig ut på vandringsfärd i den närliggande skogen och där hittar han en jämnårig judisk pojke i randig pyjamas sittande bakom ett taggtrådstängsel, och en oväntad vänskap inleds.
Betyg: 5/5

lite av det som hänt sedan sist

.....

Jag har inte bloggat på 5 dagar. Fy mig. Men alltså jag orkar bara inte när jag kommer hem från jobbet. De flesta dagarna startar jag varken datorn eller tvn. Men idag var jag och hyrde film innan jag åkte hem så när jag kollat klart på den och ändå hade datorn på tänkte jag skriva några rader här. I helgen var Hanna här, vilken var kul för det var såå längesen! Vi var på Harry Potter (igen), kollade på Vänner och åt.. massor! Men helgerna går otroligt fort och strax var det ju måndag igen. Att jobba går bra, men det är hemskt att missa hela sommarlovet. Det sista också. Men men, jag tjänar ju pengar i alla fall. Dessutom får det mig att längta till skolan igen eftersom det inte är en tiondel så jobbigt som att städa (säger jag nu, fråga igen om ca 2 månader..) men framförallt så får jag sova en timma längre!! Jag som är otroligt morgontrött behöver den där timmen! Dessutom kan vi väl hålla tummarna för åtminstone EN sovmorgon detta år??

Jag laddar otroligt mycket inför denna helgen för då är det ju BAAAO!! Kommer bli så himla himla kul! Och att få vara i Linnéas stuga och allt! Ååhh, så underbart! :D

Nu ska jag strax sova, eller först ska jag skriva ett inlägg om filmen jag just sett och kanske en 30 dagar? (HAHA, när började jag med den? Maj?)

JAG SKA PÅ BAO!

.....

UNDERBARA GÖREL HANSER!

För ett tag sedan ringde Linnéa till mig och undrade om jag ville komma till hennes stuga i Stockholm och det ville jag såklart! Vi prickade in helgen v.30 dvs nästa helg eftersom det är då BAO kommer till Skansen då. Men det fanns ett problem, biljetterna var slutsålda! Jag får lite panik och försöker hitta info om eventuella extra biljetter som kommer släppas men hittar ingenting. Som en sista utväg skickar jag ett mejl till Görel Hanser (projektledare och talesperson för ABBA, vd för Briggen (som gjort Kristina från Duvemåla!!!), chef för Music & Artist Service och ansvaraig för Benny Anderssons skivbolag Mono Music) där jag undrar om det kommer släppas några extrabiljetter eller om det går att köpa biljett på annat sätt. Och idag när jag sitter på bussen in till stan plingar det till i telefonen. Mejl. Det är Görel, som skriver att hon ska fixa en biljett till mig. HON SKA FIXA EN BILJETT TILL MIG! åhhh, jag började nästan gråta där jag satt. Alltså fattar ni?! Jag ska på BAAAAAAAAO!! Åh, tusen tusen tack Görel. Du är fantastisk!

Här slänger vi in en ABBA-låt tycker jag, "Sång till Görel".

Spoileralert!

.....

Har ni inte läst/sett Harry Potter och Dödsrelikerna bör ni inte läsa detta inlägg för att inte bli spoilade..

Till alla er som har sett sista filmen. I epilogen, var inte Hermione extremt lik Helen Sjöholm?? Alltså jag måste se den igen för att vara säker men jag kunde bara tänka på henne när jag såg Hermione som gammal, haha. Hittar ingen bild nu, bara från den första omgången de filmade. Men jag ska lägga upp om jag hittar något :-)
Förresten var hela epilogen alldeles för kort och Ron fick inte säga någonting alls! Dumt.

Dag 27 – En låt du skulle vilja kunna spela på instrument

.....


Jag hinner numera inte öva på pianot någonting alls. Jag hinner ingenting.. Men jag vill lära mig så otroligt många låtar. Men denna skulle jag gärna kunna spela!

Saker jag längtar efter:

.....

- Nästa fredag klockan 16:00, för då är det helg igen.
- Lite sommarvärme
- Camilla Läckbergs nya bok
- Pottermore
- Bokmässan + Liseberg

det här är slutet på resan och början på en ny

.....

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu. until the very end. i open at the close... Ja det är ju nu det. På ett sätt känns det som när jag var på sista kapitlerna i boken och grät för att jag inte ville läsa ut den, fast på ett sätt känns det inte alls lika. Då hade man ändå 3 filmer till att se fram emot. Och nu.. Inget. Det finns saker som jag inte kan berätta i min blogg, som till exempel hur jag grät på bussen hem från bion eftersom allt var över. Dels för att det är lite pinsamt, men mest av allt för att ingen kan förstå. Det är inte en bra filmserie som tar slut. Det är så otroligt mycket mer än det.

Detta är något som varit en del av mitt liv sedan jag var 9 år gammal och fick Fången från Azkaban i julklapp. Mitt första minne av Harry Potter var dock när mamma kom hem från London och hade köpt en skrivbok med Harry Potter och Hemligheternas Kammare på. Hon berättade att Harry Potter var väldigt populärt i England, jag var tveksam. Samma år hade jag valt Teater på Elevens val i skolan. Då fick vi vara på Hagenskolan en dag i veckan för att hitta på en pjäs. Vår grupp valde att spela Hemligheternas kammare, jag spelade Hermione och jag har inte så många minnen från själva pjäsen heller. Bara att vi hade lagt till en karaktär, "Vicky", som var Hermiones tjejkompis, att hälften av "skådespelarna" spelade djur, mandragororna spelades av barbiedockor och att killen som spelade Harry var rödhårig och han som spelade Ron var svarthårig. Någonstans mellan där och här blev jag fast. Jag kan inte skriva om hur det känns i bloggen eftersom det är en känsla som inte går att beskriva med ord. JK Rowlings sätt att skriva är helt fantastiskt och jag förstår inte hur hon gör men hennes böcker fångar mig lika mycket nu som det gjorde när jag var 10 år. Filmerna är såklart bra MEN det finns inget som Harry Potter-böckerna och trots att jag läst många av dem över 10 (!) gånger så tröttnar jag aldrig och det kommer jag aldrig göra. "the stories we love best do live in us forever". Men saken är den att allt är släppt, allt är läst, allt är visat, allt är slut.

När jag gick i åttan sa min svensklärare till mig att jag överanvände kommatacknet på ställen där jag egentligen borde sätta punkt. Jag är inte bra på avslut och hej då, på att sätta punkt. Jag är mer för kommatecken, att ta en paus för att sedan fortsätta. Men man kan inte göra så för alltid. För nu.. är det faktiskt slut. Punkt.



det här är slutet på resan och början på en ny

Och den nya resan? Pottermore såklart! Mer om det senare. För nu ska jag sova.


i solemnly swear...

.....


...att jag kommer ha snyggast linne på filmstaden den 13 juli! Elleeer??

första jobbveckan avklarad!

.....

Nu har jag alltså jobbat min första vecka på HSB. Det känns faktiskt väldigt bra, man får gå upp tidigt (04:55!) och kommer hem sent men samtidigt går tiden fort och det är kul att jobba med massa roligt folk. Idag jobbade jag med Sofia nästan hela dagen. Allt gick åt skogen, heeela tiden verkligen. Men jag hade det nog ändå roligast idag även om jag blev helt utmattad och fortfarande är jättetrött.
Ikväll kommer Ellen, Magnusson och Agnes hit. Vi ska ha Harry Potter-marathon, woho! Ska bli skoj skoj! Men nu måste jag städa mitt rum lite innan det kommer folk!

Känslosammaste momentet från igår..

.....


Och här grät jag. Mycket.

DETTA ÄR SÅ JÄVLA STORT!

.....


SISTA HP-PREMIÄREN NÅGONSIN IDAG. JUST NU. GÅ IN OCH KOLLA LIVE HÄR. ALLTSÅ FATTAR NI HUR STORT DETTA ÄR?! Trafalgar Square OCH Leicester Square!

jag är så trött på alla mail och koder

.....

Alltså riiiktigt dålig uppdatering här, men när jag kommer hem från jobbet är jag heeelt slut och då orkar jag bara inte sätta mig här och skriva något smart. Jag borde dessutom uppdatera designen nu när det bara är en vecka kbar (!!!) men jag orkar inte. Sorrryy!

men det är inte tid för några tårar än

.....


Jag kanske är knäpp men jag får en klump i magen och blir lite tårögd av detta. Kan inte riktigt förstå. ´
Det. Är. Snart. Slut.

det är en dag imorgon det var en dag igår

.....

Morgondagens lunch och frukost ligger i kylskåpet. Jag ska strax hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig. Klockan står på 05:00 vilket kanske inte känns heelt lockande, men men. Jag hör av mig imorgon!


Jag just nu, tillsammans med min fina kopp!


Dag 26 – En låt du kan spela på instrument

.....

Sedan jag började mitt pianoprojekt har jag lärt mig en låt. Eller okej, jag har väl lärt mig fler mendetta är den ända som jag KAN. Och det här är klippet som jag lärde mig det av..

Podcastmotion!

.....

Ibland blir jag nästan imponerad av mig själv. Jag kom hem för en stund sen, efter att ha varit ute och gått i 1 timme och 42 minuter. Nästan 8,5 km! Jag lyssnade på Podcasts samtidigt, först Filip och Fredriks och efter det mugglecast. Det var ganska kul när man hade något att lyssna på faktiskt. Så nu har jag bestämt mig för att alltid lyssna på podcasts när jag går eller springer. Eller tränar överhuvudtaget. Blev rätt taggad på träning nu. Det ända som inte var så bra var att jag tog för tunna strumpor så jag har nu världens blåsa på höger häl. Efter ca 5 km försökte jag lindra smärtan genom att stoppa 6 grodblad i strumpan, liksom mellan foten och hälen. Det hjälpte lite, ända tills nu när jag kommit hem och tagit av mig skor och strumpor. Då gör det väldigt ont. Kul att jag ska börja jobba imorgon också och att jag måste röra på mig hela tiden. Får plåstra om mina fötter ordentligt tror jag..

När jag var ute och gick så gick jag förbi Emelie för att jag skulle låna ett The Sims spel (Jorden runt) av henne, men hon var inte hemma så jag får nog åka förbi henne senare ikväll. Annars ska jag inte göra något speciellt idag, gå och lägga mig tidigt eftersom jag BÖRJAR JOBBA imorgon. Känner mig taggad men lite nervös. Hoppas att jag får börja städa med Sofia direkt, vilket kanske inte är så troligt eftersom hon bara jobbat i ett år och jag ska lära mig av någon som jobbat läänge.

Funderar på om jag ska kolla på en film eller något, vädret är ju inte det bästa direkt. Blogga gör jag nog igen sen. Måste få slut på den där jäävla 30 dagar sen, haha :-)

(Längsta inlägget jag någonsin skrivit från mobilen)

Dag 25 – En låt som får dig att skratta

.....


Dessutom en sjukt bra låt! Hahahah :D

det blev så svart idag

.....

Jag har inte hunnit blogga alls. Två anledningar:
1. Jag har installerat The Sims igen vilket gör att jag spelar istället för att blogga.
2. Hugo har varit här! Kort besök, kom igår och åkte idag.

Idag är min SISTA KVÄLL på sommarlovet. Typ. Sista kvällen jag kan vara uppe sent på väldigt länge i alla fall. På måndag börjar jag jobba på HSB. Är faktiskt ganska taggad men det betyder att mitt sommarlov är över, förutom att jag är ledig sista veckan innan skolan börjar. Jag har inte hunnit med en tiondel av de saker man ska göra på ett sommarlov och detta var mitt sista sommarlov eveeer. Åh, ångest ångest....

Vad hände med vädret förresten?!

Dag 24 – En låt du vill ha på din begravning

.....


Okej, detta har jag ju verkligen inte börjat planera än så jag har verkligen ingen aning. Men om jag skulle trilla ner och dö tidigare än planerat så väljer jag denna låt. Texten är kanske inte perfekt för en begravning men jag vill gärna ha lite mer tid att leva, så jag hinner nog byta låt!

det hörs ett namn över vitklädda landskap

.....



Jag var inne på en sida som ger namntips till författare och så ser jag att de föreslår mitt namn! Jag har aldrig ens hört talas om någon i USA som heter Linnea. Najs..!