I have a dream, a song to sing

.....

Familjen är i Kinnarps och kollar på HV och jag sitter ensam hemma och pluggar. Har skrivit loggbok och nu skriver jag svenska. Jag känner mig så vuxen nu för tiden, med projektarbete, UF-företag och allt. Man måste ta så stort ansvar och hålla koll på allt. Jag vet inte ens om jag skrivit det här på bloggen men mitt, emelie, anna och gabriellas projektarbete är att vi ska åka till ett barnhem i Estland på höstlovet. Vi ska också köpa med oss presenter till barnen där. Sen är det UF då.. Anna och jag har skapat ett UF-företag som heter Tusen ord UF och vi ska göra ordspråkstavlor. Så mitt liv just nu består av samtal, mail, försäljning, marknadsföring, loggboksskrivning, planering, planering, planering. Och då har jag inte ens räknat in andra ämnen!

Men det är kul också.. när det går bra. Som igår, när vi fick svar från kyrkan vi sökt bidrag från och de svarade att vi fick 4500 från dem till resan + saker till barnen. Det är helt sjukt.

Nää.. måste återgå till min retorikanalys av Martin Luther Kings "I have a dream"-tal.. (Någon sa att Svenska C skulle bli roligt.. Den hade fel)

och känner att vinden har vänt

.....

pic.twitter.com/AlTcqJ21
Vad är det som händer???

så som himlen ser ut

.....

Provar nu att göra ännu ett inlägg från mobilen. Sitter på bussen påväg hem, dricker en ramlösa lyssnar på Winnerbäck och det bästa av allt.. VÄDRET! Solen skiner och det är varmt! Ska sätta mig ute när jag kommer hem och njuta av sommarens absolut sista värmebölja, haha. Ska försöka uppdatera 30 dagar också, haha.


veronica decides to die

.....

Sitter här i min soffa, äter en toast och kollar på film, Veronica decides to die. Den är ganska bra faktiskt men kollar egentligen bara på den för att David Thewlis är med, haha. Strax är det dags för lite Breaking News så sådär jag ta en paus. Det är NÄSTSISTA avsnittet idag. sadface.


Blogg.se-appen är här!

.....

Detta blir då ett litet testinlägg efter som den efterlängtade bloggesse-appen är här!!
Måste ändå säga att jag är lite besviken på dess utseende, har man jobbat i flera år på det BORDE det blivit bättre än såhär...


Bokmässan DEL 1

.....

Okej! Ska försöka berätta om gårdagen. Kanske framför allt om delen med Martin Melin då, haha. 
Gick upp vid 6 för att packa lite och göra mig i ordning. Mamma skjutsade mig in till Jönköping vid 7 och så fick jag vänta där en stund på bussen som skulle ta mig till Göteborg. Under resan satt jag och kollade på Tack för musiken med Lars Winnerbäck från i fredags, det var riktigt bra! Kom fram i Göteborg vid 10, gick genom Nordstan för att ta femman upp mot Mässan. (Kan faktiskt navigera i Göteborgs spårvagns nät nu, sjukt stolt!). Utanför mässan var det låång kö bara för att komma in och jag hann bli lite nervös att jag kanske inte skulle hinna in till Martins seminarie men som tur var så gick det ganska fort. När jag väl kommit in gick jag runt och väntade en stund på min kompanjon/syssling Hanna och hennes familj. När de kommit in gick vi direkt upp för att hitta till F2. Det tog ett tag innan vi gjorde det så självklart blev vi lite sena och fick smita in när det redan börjat. Pinsamt! Men Martin blev i alla fall intervjuad av sin förläggare om boken Coola Pappor och så. Jag tycker att han sa många bra saker och boken verkade också väldigt bra, dock är jag ingen pappa och känner heller ingen nybliven pappa så jag köpte ingen. Haha, men om du känner/är det tycker jag absolut att du ska köpa den!

Ja efter seminariet stod han utanför och signerade böcker. Vi ställde oss lite vid sidan för att vänta ut lite folk. Sen gick vi fram... (omg). Jag tror att Martin kände igen oss (eller så räknade han ut vem jag var, haha) för jag fick en kram när vi hälsade. Ja och sen stod vi där och pratade ett tag. Alltså det är så sjukt, jag kan inte riktigt beskriva det. Men ja där stod jag och pratade med Martin Melin. (Jag satt på bussen igår kväll och försökte komma ihåg exakt vad vi sagt med det var lite suddigt, haha.) Men vi pratade om Robinson och Sommarspelen i alla fall. Tillslut skulle vi gå och då tog vi lite bilder ("ta en till" "och en till" haha) och kramades hejdå. Åh, så himla snäll och trevlig han är! ♥


Hanna, Martin och jag. 

Ja sen gick vi ner igen, kollade på Alex Shulman och gick runt lite. Gjorde klassikern, dvs hitta så mycket gratis godis som möjligt. Tyvärr var utbudet inte det bästa eftersom vi var där på sista dagen. Men det bästa fyndet var tablettaskarna från personligalmanacka.se, de var riktigt festliga! Vid 11.45 signerade Camilla sin bok så då var vi där och jag köpte en, Änglamakerskan. SOM JAG LÄNGATAT! Tror dock jag måste läsa den förra boken en gång till för jag har glömt bort vad som hänt med Erika och Patrik m.m.  Okej.. känner att jag glider iväg från ämnet nu. Men ja, tog en bild med Camilla också.


Ja alltså.. den blev så fruktansvärt ful så jag var tvungen att göra mitt ansikte till en liten vit box. Men Camilla är ju snygg så det räcker så jag lägger upp den i alla fall!

Efter det hade Martin en till intervju i bonniermontern, eller i stort sett samma intervju som tidigare. Jag hade gärnat stannat kvar och pratat lite till efteråt men vi var tvugna att gå för att hinna se ett seminarie med Maria Montazami. (Hon lagade mat, sin mammas tonfisksallad... I den blå skålen!). Men vi fick i alla fall äntligen träffa Martin igen (efter en halvminuts möte för två år sedan) och prata en stund. Det var helt klart det bästa på hela mässan! 

Tack bästa Martin för att du tog dig tid för oss! ♥


Nu måste jag gå och lägga mig! Jag lovar att skriva mer och lägga upp fler bilder imorgon, men detta var det absolut viktigaste!

bokmässa imorgon

.....

Ibland bara ORKAR jag inte blogga. Väldigt dumt av mig! Men just nu är i alla fall min Hugo här! Fast imorgon ska jag åka till Göteborg och bokmässan! JAG SKA TRÄFFA MARTIN MELIN IGEN! Är lite nervös. Vad ska man säga till honom liksom?!

FÖR TVÅ ÅR SEDAN:
och jag var lika tom och full som du

.....


iphone

.....


alla vägar har sitt pris

.....

Ullared - efter 7 timmar och 1600 kronor var vi klara! Hade tänkt att fota allt jag köpte men självklart glömde jag bort det och nu är allt upppackat lite överallt. Så därför, mina damer och herrar, ger jag er... mitt kvitto:


Moraeus med mera

.....

BAO är med i Moraeus med mera idag! BAO och Veronica Maggio i samma program. Hur gör man det bättre än så?


NU KÖR VI MOT ULLARED!

.....Här spenderar jag, Emelie, Hanna och Jossan dagen idag. Hörs när jag kommer hem!

it's friday, friday!

.....

Att gå till 17:30 på fredagar borde inte vara tillåtet. Men det är det tydligen. För det gör vi. Fast det är faktiskt inte så hemskt som det låter. Sista lektionen, som är två timmars naturkunskap. Inleds alltid med fika, sen går ena halvan av klassen hem och den andra halvan stannar kvar och labbar. Idag var det vår tur att stanna kvar. Allt gick enligt planerna. Typ. Förutom att jag och Gabriella lyckades hälla ut natriumhydraoxidlösning över hela bänken vilket fick vår naturkunskaplärare att skratta åt oss. Och Andrea hade sönder en glastratt. Men ja annars gick det perfekt!


Anna Livs brev till allmänheten.

.....

Stefan Livs fru Anna har nu skrivit ett öppet brev som jag hittade på aftonbladet. Läs:

"Jag, Anna Liv, vill tacka Er alla som har visat sitt stora deltagande efter Stefans tragiska bortgång. Det värmer att veta att så många inte bara sörjer ishockeyspelaren Stefan utan även förstod vilken underbar människa han var. Stefan var den bästa make, pappa, bror, son, svärson, vän, medmänniska och målvakt. Han var Nr 1 för oss.

Jag vill tacka alla Er inom organisationen HV71 för den otroligt fina minnestund som hölls för Stefan den 10 september i Kinnarps Arena. Den var fylld av värme, kärlek, empati och omtanke för Stefan som människa och idrottsman. Jag kunde tyvärr inte närvara själv men det kommer för alltid bli ett vackert minne för våra söner. Ett stort tack till alla Er som var närvarade och gjorde stunden så fin.

Ett stort tack till alla Jönköpingsbor, HV71 supporters och alla Er i övriga landet som visat sitt deltagande.

Vi får stort stöd av våra familjer, nära och kära. Vi har vänner som ställer upp på ett helt otroligt sätt för mig, barnen och övriga anhöriga. Vi ber i och med detta att få fortsätta att sörja och begrava Stefan i stillhet utan att det skall bevakas av media. Vi tackar på förhand för att media respekterar detta.

Tack än en gång till Er alla för Ert deltagande i vår svåra sorg."

Anna Liv med familj


Dag 5 - Favoritinslag

.....

Ooooj.. Detta är så otroligt svårt att välja. Men ett av de roligaste är i alla fall detta, Filip och Fredrik testar att vara fulla på jobbet.


two and a half men - utan charlie!

.....


ut i naturen med en termos varm choklad

.....

Idag var det så dags att bli lite av en friluftsmänniska. Klockan 09:45 plockade Emelie upp mig och Gabriella och sen åkte vi vidare till Kyrkekvarn för lite paddling tillsammans med alla andra i vår idrottsgrupp. Det var kallt, regnigt och blåsigt. Men förutom det gick det faktiskt bra. Vi var grymma på paddling och kom tillbaka näst första av alla. Woho! 
 
 
Day 11 - Favorite Villain

.....

D253b0fa63wooxrxh_44888_d5a4243970_large

“Is Draco alive? Is he in the castle?”
“Yes.” He breathed back.
“He is dead!” Narcissa Malfoy called to the watchers.

Orkar inte förklara. Så är ni inte hp-nördar kommer ni nog inte förstå. Men ja, min "favoritskurk" är Dracos mamma, Narcissa.

"if you show me your wand.."

.....


Bara för att det är en bra intervju och för att Tom är snygg.

"if you show me your wand.."

.....


Bara för att det är en bra intervju och för att Tom är snygg.

Day 10 - Least Favorite Professor

.....

Tja, återigen: Här kan man göra det lätt för sig och säga att Umbridge är värst, för det är hon. Men det blir ju såååå tråkigt. Och på tal om tråkigt..

En lärare jag verkligen inte skulle vilja ha är ju Professor Binns. Läraren i trolldomshistoria, han är tråkigheten personifieradoch så är han ett spöke. Han är så tråkig att han inte ens fick vara med i filmerna. Och det betyder inte lite det!

såhär ser han inte ut.

blubb blubb

.....

Det finns nog bara en ända skola i hela världen där man kan hitta detta i ett träd.


Och ja. Det är en riktigt fisk.


Dag 4 - Favoritbok

.....

Nu hade den väl säkert blivit ännu bättre om jag också var uppväxt på 80-talet och skulle kunna relatera till sakerna i boken, haha. Men den är bäst eftersom man får veta massor om Filip och Fredrik och för att den har ett awesome namn.
(och ljudboken är ännu bättre!)

Day 9 - Favorite Professor

.....

Men.. daahhh.

och mina tankar och minnen står mig upp i halsen

.....

Igår var det minnescermoni för Stefan Liv i Kinnarps Arena. Det var så otroligt fint men samtidigt hemskt såklart. Och att se hans söner sträcka sig efter en av de stora bilderna på honom och säga "pappa" är nog det mest hjärtskärande jag sett i hela mitt liv. Det var riktigt riktigt tungt. Men vi var där i alla fall, tände ett ljus och så. ♥


min helknäppa musikstil

.....

Det finns få frågor jag tycker så illa om som "Vad lyssnar du på för musik?". För jag vet aldrig vad jag ska svara. Jag lyssnar verkligen på all musik. Verkligen allt. Utom typ hårdrock och hip-hop. Här kommer därför några (enligt mig) asbra låtar:

Nick Cave & The Bad Seeds – O Children
The Pogues Featuring Kirsty MacColl – Fairytale Of New York
Nick Cave & The Bad Seeds – Where The Wild Roses Grow (Live)
Mikael Wiehe – Flickan och kråkan
Björn Afzelius – Tusen bitar
Benny Anderssons Orkester – Kära Syster
Benny Andersson Band – Story Of A Heart
Lars Winnerbäck – Balladen om konsekvenser
John Mayer – Free Fallin' - Live at the Nokia Theatre
Fool's Garden – Lemon Tree
Amanda Jenssen – Another Christmas
Lars Winnerbäck – Kom änglar
Iggy Pop – The Passenger
Eminem – Love The Way You Lie
Veronica Maggio – Välkommen in
Maroon 5 – Moves Like Jagger - Studio Recording From The Voice Performance
Lady Gaga – The Edge Of Glory
Swedish House Mafia – One (Your Name) [feat. Pharrell] {Radio Edit}
The Proclaimers – I'm Gonna Be (500 Miles)
Malmö Musikteaters kör & ork – Du måste finnas
Anders Ekborg – Vem ser ett barn
Kör & orkester – Lämna inga dörrar på glänt
Säkert – Någon gång måste du bli själv
Lars Winnerbäck – Åt samma håll
Elton John – Can You Feel The Love Tonight
Nina Lundseie – Kan man ha en solkatt i en bur (Slipping Through My Fingers)
Barbra Streisand – Send In The Clowns
Benny Anderssons Orkester – En dag i sänder
Imogen Heap – Hide And Seek
Kent – Sverige
ABBA – When I Kissed The Teacher
Eric Amarillo – 50 kvm (Club Edit Radio)
Säkert – Fredrik
Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)

The Moniker – Holy
Alexandre Desplat – Desplat: The King's Speech
Doris – Did You Give The World Some Love Today, Baby?

Peter LeMarc – Little Willie John
David Bowie – Life On Mars?
Bruce Springsteen & The E Street Band – Streets Of Philadelphia
Melissa Horn – Hanna
Eskobar – Someone New
Duffy – Warwick Avenue
ABBA – Fernando
Anna Ternheim – Shoreline
Ane Brun – True Colors
Amanda Jenssen – Greetings From Space
Helen Sjöholm – Kvinnan för dig
Billy Joel – She's Always A Woman
ABBA – Hasta Manaña

SOM SAGT, DET ÄR EN HELT GAAAAAAAAAAAAALEN BLANDNING! (Några länkar vägrar funka som ni kanske ser, så ni får söka själva)


du torkar tår av ingens tröst och lyssnar tyst till ingens röst

.....


liksom en saga med olyckligt slut

.....

När jag och Anna satt på bussen hem idag så börjar facebook fyllas av meddelanden om att Stefan Liv har omkommit i en flygkrasch. Vi kunde inte riktigt fatta att det var sant. Jag kan fortfarande inte förstå det. Men det är sant.

rip stefan liv ♥

lite nytt!

.....


tisdag

.....

Nu är jag nästan snart helt frisk! Hostar fortfarande men inte alls lika mycket, det är såå skönt!
Det är tisdag och bara tre dagar kvar tills helgen. WOHO!

Idag på kören sjöng vi en och en för vår lärare för att hon skulle placera in oss i rätt stämma, det var faktiskt lite kul. Annars har jag inte gjort mycket nyttigt idag! Hade matte först, vilket faktiskt är ganska kul för tillfället. Dock håller vi bara på med repetition nu, så det blir väl värre. Efter matten hade vi filosofi och naturkunskap. Filiosofi är så sjukt tråkigt och naturkunskap är svårt.

Nu ska jag kolla på IDOL, har inte sett ett ända avsnitt än men jag verkar ha missat så mycket att det kanske är bäst att jag kollar in det nu då ;)


Detta är ett egenkomponerat fotocollage. Jag har valt att kalla det "Tjej som är glad för att hennes tandställning knappt syns på webcamerabilder som sedan gör en ank-face-pose och avslutar det hela med att svänga lite med håret."

NY SÄSONG AV BIG BROTHER!!!!!

.....JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Day 8 - Least Favorite Creature

.....

Okej, håll i hatten. Jag tycker inte om Dobby.
"VAAA?!?! Men han är ju hur söt och snäll som heeeeelst!"
Nej, han är ful och elak. Hallå?! Han höll ju på att ha ihjäl Harry under andra året och sedan dess tycker jag att han mest varit i vägen.

Tumblr_lpktp2kvlu1qa91w9o1_500_large

OMG!

.....

Tumblr_lqc6vxockr1qe8pd6o1_500_large

Dag 3: Favoritprogram

.....

BOSTON TEEEEEEEEEEA PARTY.
Boston Tea Party är inte bara mitt favoritprogram med f&f utan även mitt favoritprogram over all. Det är bäst! Det har den där perfekta balansen. Det är underhållande och roligt samtidigt som det är lärorikt (!) och ibland allvarligt. Filip och Fredrik gör inslag och testar grejer som ingen annan i sverige skulle göra och det är så himla bäst! Jag kärlekar Boston Tea Party och vill sååååååå gärna ha en säsong 4 <3

[image-upload-23-717591.jpe]
Filip, Fredrik och Superfemman
(s.1) ♥

dit du reser men aldrig når fram

.....

Jag vaknade klockan 13 idag, var hos Jossan och firade Emelie och Hanna till klockan 3 igår kväll. En riktigt bra kväll måste jag säga! Idag har jag då inte hunnit med speciellt mycket, men jag fördrev nog en timme med att vara inne på http://www.theharrypotterjourney.com/ och läsa OM böckerna. Eller det är bara den första som är ute än, men jag hoppas att de andra kommer snart! Hoppas också på att mitt pottermore-mejl kommer innan Oktober - så sjukt ovärt annars! Jaja, nu ska jag fortsätta mitt nörderi med att lyssna på hp-ljudbok (på engelska!) ska lägga upp 30 days också. Både hp och f&f!jag älskar fake-facebook-konversationer

.....

Bella-vs-Harry-on-Facebook-harry-potter-17826775-330-700.jpg

tänk vad livet var fint när man fick sånthär

.....

En av mina fina presenter...
Tittar igenom gamla bilder och saknar gamla tider.

hon ska bli kry igen, hon fick två sorters mediciner

.....

För nästan exakt två timmar sedan sa jag till mamma att jag börjar känna mig bättre igen. Det skulle jag inte gjort... Just nu känner jag mig sämre än jag förmodligen kännt på hela veckan. Hostar och snörvlar har jag gjort hela dagen men nu känns det nästan som om jag fått feber igen. Jag har otroligt ont i huvudet och kallsvettas och fryser utav bara den. Men nu är det bara en ända skoldag kvar innan helgen så jag tänkte missbruka lite alvedon och ipren och sen försöka somna så fort Breaking News är slut. Så får jag lite mer sömn i alla fall.


Sjuk och trött tjej :(

Dag 2: Varför jag gillar F&F

.....

Varför jag gillar Filip & Fredrik? Hur fan ska man kunna svara på det? Jag gillar allt med dem. De är proffsiga, såå söta vänner, grymma programledare/journalister, smarta, allmänbildade, roliga, snygga, snälla, luktar gott, hahah... men ALLTSÅ ALLT ÄR BRA! A L L T ! ♥