det finns en stress i allt som är

.....

Denna veckan har blivit lite stressigare än tänkt! I helgen ringde chefen från HSB och frågade om jag kunde jobba måndag, tisdag.. vilket jag ju kunde. Så igår och idag har jag spenderat dagarna tillbaka på städningen. Har haft flyttstäd båda dagarna och spenderat totalt 8 av 16 timmar på två badrum. Inte så kul!
Imorgon ska jag till kommunen och lämna in mitt utdrag ut belastningsregistret så att jag kan få börja jobba på förskolor/skolor snart. Ser fram emot det väldigt mycket och hoppas på att det blir bra! Efter att jag lämnat in det ska jag ta tåget till Göteborg där jag ska träffa Rasmus och öva på några låtar inför Wilmas dop. Ska bli spännande och ganska kul, det var ett tag sedan jag sjöng!
 
Kommer hem från Göteborg på torsdag och då har jag en hel del att göra eftersom jag lovat Emelie att hjälpa henne med lite förberedelser inför hennes avskedsfest på lördag. Ska bland annat testa på ett par läskiga cupcakes ;)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen packa. Vi hörs!

andra halvan av solen när den sjunker i väst

.....

I helgen var vi alltså i Träslövsläge och hade det häääärligt! Även om inte vädret var det bästa så hann vi med ett bad i havet och glass på Tre Toppar. När jag kom ner i fredags möttes jag av denna fina syn:
HAHA! Galna vänner jag har. Men efter att jag skämts färdigt där på perrongen åkte vi till coop i Varberg och köpte lite mat till helgen. Efter det drog vi vidare till Träslöv och stugan, som är världens mysigaste! Sen har vi bara tagit det lugnt och njutit hela helgen, jag har läst ut en hel bok (Kriget är slut - Morgan Alling, SUVERÄN.. LÄS!) på tre dagar vilket var längesen jag gjorde. I fredagskväll testade vi även på Varbergs uteliv, MEN vi hade bara två cyklar, på fyra personer. Så jag och Emelie cyklade från Träslövsläge till Varberg, vilket är nästan 7 km, med varsin person på pakethållaren. Det var nog tur att vi hade druckit lite innan för annars vet jag inte hur vi skulle klarat det, men just då kändes det inte problematiskt alls. På hemvägen var det dock inte lika roligt...
Helgen avslutades med att vi i söndags åkte förbi Ullared på vägen hem, spenderade som vanligt alldeles för mycket pengar på saker jag kanske inte behövde men ROLIGT hade vi i alla fall. TACK för en underbar helg!
 
PhotoInformation
PhotoInformation
PhotoInformation

hon berättade sin historia

.....

Imorgon åker jag ner till Lejjet där jag, Hanna, Emelie och Jossan ska spendera helgen. De andra har redan åkt ner men jag hade lite saker att fixa idag så jag ansluter mig imorgon istället. Ska bli supermysgt och jag hoppas att vädret blir okej så att man kan njuta av nattliga dopp och glass på tre toppar!
Kvällen skulle egentligen spenderas med packning och tidig läggning, men det blev ju inte riktigt så. Istället åkte jag ner till Munkaskog och grillade korv och satt sedan inne i stugan och tjattrade lite med släkten. Ni anar inte vilka fantastiska berättelser man får höra när delar av vår släkt träffas! Idag har jag lärt mig en hel del om en galen habo-släkt, fröken smith och en nazist och en knallpulverpistol. (Jag förstår hur nyfinka ni blev nu!) Men nu är jag i alla fall hemma och ska sätta igång med packningen! Får väl se när jag går och lägger mig ikväll, men det där med tidig läggning.. det kan vi nog stryka.
 
Råkade ta denna bild med webcamen nyss. Sen skulle jag ta en "riktig bild" men då hängde sig programet... så nu blir det denna. Hej då!

drömmar av glas

.....

Har fått hem mitt fina pris från tävlingen på helensjoholm.nu!

med lite mera färg

.....

Jag har ett bekännande att göra: Jag äger 60 nagellack. SEXTIO STYCKEN NAGELLACK. Jag kanske måste söka hjälp för detta beroende? 

spontanshopping

.....

Spontanshoppade precis denna ursnygga klänning från Nelly. Tänkte ha den på Wilmas dop den 22 september. Eftersom jag både ska sjunga och vara fadder måste jag ju vara lite snyggt klädd, haha!
Bild: Nelly

Dag 6 - Favoritbild

.....

Härligt att läsa igenom bloggen och upptäcka att jag har en FF-utmaning som Åsa gjorde för typ ett år sedan och som jag glömt bort!? Men men, bättre sent än aldrig! Här kommer då dag 6 - favoritbild!
 
Detta ändras ju ca hela tiden! Min favoritbild just nu är denna, som också är "logga" för poscasten. Älskar att Filip har badmössa på sig och att Fredrik är så söt! Haha!

vi växte upp på var sitt sätt

.....

Fick skatteåterbäring igår. 5000 glada kronor som seglar in på kontot. Tack och bock. Idag är det fredag och jag har hunnit med en hel del redan innan klockan slagit 12. Var i stan i morse hos min tandläkare. Fick beröm för att jag skött tänderna bra (berättade inte att jag var hos den andra tandläkaren igår) och fick även se bilder på hur mina tänder såg ut innan... HE-RRE-GUUUD. Hur kunde alla låta mig gå runt så? Helt fruktansvärt! Såg ju helt helt sjukt ut!! När jag såg det blev jag i alla fall 100% övertygad om att jag gjorde rätt i att skaffa tandställning! Att jag var klar hos tandläkaren åkte jag ner till stan och åt frukost på Espresso House, kyckling hickory bagel och iste, har ni inte ätit det så gör det! Väldigt gott! Efter det tog jag tåget och så var jag hemma igen 9:20.. då hade min bror inte ens vaknat än. Nu på morgonen/förmiddagen har jag kollat på How I Met Your Mother (är inne på säsong 7 nu.. tyvärr inte lika bra som de tidigare tycker jag!), fixat lite detaljer med bloggdesignen, postat ett brev och varit på banken! Är så vuxen nu för tiden...

hundra gånger om

.....

Om det fanns en dag då internet bara MÅSTE funka så var det ju nu ikväll. Men ICKE! Filip och Fredrik kör sin podcast nr 100 live från Bervaldhallen och streamar ut det på hemsidan. Jag kom hem precis innan det skulle börja och fick springa till datorn för att få igång den. När sidan precis laddat klart - Bluescreen... Startar om datorn och sen upp med sidan igen, då funkar inte internet... Kopplar in datorn direkt till modemet. Funkar inte heller. Springer och hämtar mobilen och kör på internetdelning, vilket funkar men åhh sååå seeegt! Men så kör jag nu, videon hackar och jag missar saker hela tiden. Men! Bättre än inget och jag får lyssna på mp3an sen! Men åhh vad jag skulle velat vara DÄR!
 

tandläkarväder

.....

I måndags hade jag min första dag som arbetslös och nu, tre dagar senare, har jag helt plötsligt två jobb! Ska under hösten vara timvikarie på både mammas jobb och kommunens förskolor/fritidshem/skolor! Dessutom har jag ju kvar mitt jobb på Resecentrum var fjärde helg. Hoppas på att tjäna ihop mycket pengar denna hösten, haha. Nä men det ska faktiskt bli jättekul att jobba lite! Snart börjar ju alla i skolan igen och den är väl först då som jag kommer fatta att jag faktiskt inte ska dit.. Usch vad jag redan saknar Peset! Jaja! Nu ska jag strax till tandläkaren här i Habo.. och sen imorgon ska jag vara hos tandläkaren i stan klockan 7:50... Känner att jag ångrar lite att jag tog den tiden, har gått upp tidigt nog denhär sommaren känner jag ;)
 
Nä nu måste jag gå! Ikväll är det Filip & Fredriks 100e podcast live i Bervaldhallen och även om jag inte kunde vara där så ska jag följa det hela på livelänk. Vi hörs! 
 

startar upp och börjar om

.....

TA-DA! Kände att det verkligen behövdes en liten uppfräschning av bloggens utseende! Fortfarande på samma tema som den förra, en skön mix av allt jag gillar bäst! Är än så länge supernöjd! 
 
Gamla:
 
Nya:

varje ruta gömmer nåt stort

.....

♛♖♝♘♟♔

 


Breaking News!

.....

I förmiddags fick jag ett samtal från Gabriella..
 
- Du måste gå in på datorn och kolla en sak åt mig..
- Jaha? Vad då?
- Gå in på facebook, och Breaking News sidan.,
- Okeeej,,,
- Ah och så trycker du där det står att man kan ladda upp nyheter..
- Okej då gör jag det n.... GABRIELLA?!?
- HAHAHHAH!
 
Detta är vad som möter mig:
 
En film där Gabriella säger att jag är Filip & Fredriks största fan (haha) och att jag varit inne i deras...... Ja vill ni veta vad det är får ni rösta på videon HÄR så att den kommer med i tv. Hahahah, dock vet jag inte hur hållbar den är som "nyhet" men tycker i alla fall att jag har världens finaste vän som gjorde detta. Knasboll! <3
 

Värvet!

.....

 
Har lyssnat på podcasts i ett par år nu, men under de senaste månaderna har jag blivit lite av en podcast-fantast. Lyssnar på nya avsnitt av olika podcast nästan dagligen och en av favoriterna är Värvet! I Värvet så intervjuar Kristoffer Triumf en kändis/mediaperson men lyckas på något magiskt sätt göra det mer intressant än någon annan intervju. HÄR kan ni ladda ner alla de hittills 22 inspelade avsnitten!
 
I alla fall! Jag tänkte här bidra med min ÖNSKELISTA på personer som jag drömmer om att få höra en värvetintervju med, utan inbördes ordning! Listan uppdateras!
 
Melissa Horn
Sigge Eklund Värvet #25
Daniel Breitholtz
Lars Winnerbäck Värvet #89
Helen Sjöholm
Peter Jöback Värvet #105
Gina Dirawi
Johan Rheborg Värvet #26
Cecilia Forss
Mia Skäringer
Benny Andersson
Björn Ulveaus
Christin Meltzer
Jesper Börjesson
Annika Norlin
Hannah Widell
Martin Melin
Gry Forsell
David Helenius
Tommy Körberg
Henrik Dorsin
Johan Glans Värvet #31
Regina Katralen (Egoina)
Anders Ekborg
Camilla Läckberg 
Adam Alsing
Anders Ekborg
Morgan Alling
Roger Nordin
Krister Henriksson
Robert Noack
Josefine Johansson
Emma Knyckare
Anders Jansson
Johan Wester
Simon Svensson
Claes Eriksson
Anders Eriksson
Kerstin Granlund
Per Fritzell
Jan Rippe
Knut Agnred
 
Vissa av namnen på den här listan är väl kanske mer eller mindre omöjliga att få en intervju med men det är i alla fall mitt dream team av intervjuobjekt.
 
 
 

från kylan in i värmen

.....

Igår så regnade det ganska rejälj och medans vi sprang mellan husen på jobbet så hann jag bli helt genomblöt, men istället för att åka hem till en varm dusch satt jag på resecentrum efter jobbet och väntade på mamma. Vi hade planerat att gå till resebyrån för att boka in resan som jag fick i studentpresent och då kan man ju inte låta lite blöta kläder hindra. Så in på Resia gick vi, och det var väl nästan så att jag lämnade spår av vatten där jag gick, haha. (Kände mig inte speciellt snygg just då kan jag ju säga...) Men sen satt vi i alla fall där ett tag och kollade på lite olika länder, städer, hotell och datum. Tillslut hittade vi i alla fall något som jag tycker verkade perfekt! Så den 10 september åker jag och mamma till Parga i Grekland i en vecka! Är så glad och längtar supermycket! Kommer bli underbart,,, Har snott lite bilder från apollos hemsida så att ni ska bli lite avundsjuka... hehehe ;)

Nehe hörrni men då var det väl dags för mig att gå och lägga mig då. Bara tre dagar kvar tills den eviga ledigheten nu...

 


Nedräkningen har börjat..

.....

Sitter just nu i bilen påväg in till kontoret. Har städat hos tandläkaren och har nu några timmar kvar av denna dagen. Är som sagt inne på den sista veckan nu och räknar ner dag för dag. Ska bli så härligt att få sluta på fredag och det ska självklart firas med utgång med finaste tjejerna! 5... 4.......


minns du morgonljus eller svärta

.....

Vet ni en grej? Det är INTE kul att gå upp klockan fem. Inte ens lite. Men nu är det sista gången jag gör det på cirka fyra veckor. Nästa vecka ska vi städa hos tandläkaren varje morgon så då börjar vi där klockan sju. Blir ju nästan sovmorgon! Nä men nu ska jag hoppa av bussen här och jobba effektivt i fyra timmar och sen ska jag hem och sova! Hejdå!


jobb och festligheter

.....

Hej hörrni!!
 
Jag jobbar och jobbar och jobbar. Men nu är det bara en vecka kvar tills jag är arbetslös på riktigt! Jobbar denna helgen också så när jag slutar har jag jobbat 12 dagar i streck, tufft! Men vad har hänt sedan sist då? Tja inte speciellt mycket faktiskt. Jag har i alla fall inte kastat fler frallor på folk. Nä men jag har hunnit med att umgås med mina fina vänner en hel del även om jag spenderar största delen av dagen på jobbet. I fredags firade jag tillsammans med Ellen, Viccan, Mille och Emilia att Elsa och Sofia fyllt år. Kvällen började hemma hos Elsa där vi bjöds på fördrinkar av Elsas mamma. VI fortsatte senare till Drottningtorp med god mat, tårta och drinkar. Kvällen avslutades inne i stan med utgång på Oleary's, hade en mycket trevlig och rolig kväll! Dagen efter det, alltså på lördagen gick jag ut IGEN. Denna gång med mina sex favoriter från SP3F. Förfest hos Gab och sen till stan, också denna dag till Oleary's! Träffade mycket trevligt folk, bland annat några killar från Umeå som "kände" William Spetz! Hahahahha, bästa! 
 
Alla ba: "shorts" Jag ba "långbyxor!"
 
Denna vecka  har som sagt mest bestått av jobb. Har varit ensam hemma en hel del eftersom familjen varit på semester. Ganska skönt att få ha lite lugn och ro (dvs kunna sjunga HUR HÖGT SOM HELST utan att störa någon). Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, klockan står på 05:00 och resecentrum väntar på att få städas. Härligt! Godnatt på er!