pepp på 14 november!

.....


ensamhelg med många vänner

.....

Hej vänner! Där gick en helg igen. De går helt galet fort tycker jag. Har varit en ensam hemma-helg för min del, vilket jag absolut inte har något emot! Familjen är i Göteborg och är barnvakt men jag kände att jag åkt så mycket fram och tillbaka dit på sistone att jag hellre stannade hemma. I fredags jobbade jag på Resecentrum hela dagen (och ska göra så mån-ons nästa vecka också) och efter jobbet blev det ett besök på IKEA innan jag tog bussen hem vid tjugo över fem. När jag kom hem var jag väldigt trött och spenderade fredagskvällen med att äta chips i sängen och somna tidigt, festligt!
Igår åkte jag in till stan och träffade Andrea och Julia (som var hemma på besök från Oslo). Dock krånlade det till sig med mitt tåg så jag hann inte träffa Andrea så länge innan hon skulle iväg till stallet. Men jag och Julia satt kvar på Georges fikade och pratade. Efter det blev det också en liten kortrunda på stan innan affärerna stängde. Julia passade på att köpa upp hela New Yorkers lager av t-shirts! Efter det skiljdes vi åt vid busshållplatsen. Det var jättekul att äntligen få träffa Julia (aka pölsebrödet) igen!
 
PhotoInformation
 
När jag var påväg hem ringde Elsa och frågade om jag ville följa med henne på hennes kompis 20-årsfest. Och en fest säger man ju aldrig nej till så direkt när jag kom hem blev det till att byta om och bättra på sminket innan Elsa kom och hämtade upp mig. Vi åkte till Mullsjö där vi hade förfest på Landhs (ja?!) och fortsatte senare kvällen på Sliver där vi drack goda drinkar och dansade hela natten lång.
Elsas magiska tröja
Elsa hade magisk tröja igår!
 
Vaknade vid 10 idag, lyssnade på några avsnitt av P3 dokumentär och städade rummet. Tog sedan på min mina fina gummistövlar och begav mig till 95:an för att köpa kebab. Kom hem, åt och nu sitter jag här. Snart kommer familjen hem och innan dess tänkte jag dammsuga rummet och sätta upp lite bilder i ramarna jag köpte på IKEA i fredags. Kommer bli snyggt!
Vi hörs! Puss och Kram!

lång sovmorgon

.....

Hej vänner!
Har precis avslutat ett skype-samtal med Emelie som sedan lite mer än en månad tillbaka befinner sig i Australien. (Hennes blogg finns bland länkarna om ni är nyfikna.) Där var klockan runt sju på kvällen och hon skulle strax ut och äta mat, jag satt och åt frukost. Det känns så galet! Haha. 
Idag har jag haft en lång och skön sovmorgon. Jobbar 12:30-17:00 på Alléskolans fritids, jobbade där i måndags och tisdags också så det ska bli kul. Igår var jag hos tandläkaren så jag hann inte jobba, men passade itället på att stanna kvar i stan och boka en klipptid (mitt hår är föööör långt nu!) samt pyssla lite med ett, ja ska vi kalla det "hemligt projekt" som jag jobbat med ett tag nu. Ni kommer få veta när det är klart! Nä nu ska jag ta och samla ihop mina innertofflor, fleecetröjor och regnbyxor och ge mig iväg till jobbet. Vi hörs när vi hörs! 
 
Snitzigt. 

när vinden blåser in i från england

.....


glimtar ur kristina från duvemåla

.....


träden och långa vägar bort

.....

 
Från fotoboken "Bortom en vid ocean"

att hämta ut lycka på posten..

.....

PhotoInformation
 

för stort för människan att förstå

.....

JAG HAR SETT KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA. Jag vet. Det är sjukt. Men nu tar vi det här från början.

2009 så berättade Björn & Benny att Kristina från Duvemåla skulle sättas upp på Svenska Teatern i Helsingfors. Jag och Linnéa bestämde att vi, såklart, ville gå tillsammans. Men att själva ta oss till Helsingfors blev ju lite väl avancerat, så vi var snälla döttrar och frågade om inte våra mammor ville följa med (läs: bjuda oss). Det ville dem och i augusti 2011 bokade vi resan och musikalbiljetterna. Sedan dess har det varit en oooooändlig väntan. Men som med så mycket annat, när man nästan slutat tänka på det, då går tiden otroligt fort och helt plötsligt var det den 4 oktober 2012 och dags för avresa! Själva resan kan ni läsa om HÄR. 


Okej, men nu skulle jag försöka beskriva hur det var att få se Kristina från Duvemåla. Vi satt där i salongen, introt börjar spelas och... sen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. För det finns inga ord som kan beskriva. Det var helt underbart, precis som jag trodde det skulle. Jag satt med tårar i ögonen ungefär hela tiden men jag ansträngde mig för att inte börja gråta, inte för att det är något fel att gråta men jag kände att "börjar jag gråta nu så slutar jag aldrig". Men i den sista scenen, då går det inte att stå emot. 

 
Efteråt känns det bara så konstigt. För när ens största dröm går i uppfyllelse, hur ska man känna då? Jag var självklart, glad och lycklig men samtidigt ledsen eftersom hela berättelsen är ganska tung. Jag kände mig också lättad, det var verkligen precis lika fantastiskt som jag drömt om. Sen kände jag mig också märkligt tom. Detta har jag drömt om i snart 4 år.. vad sjutton ska jag nu göra? Det går liksom inte att sätta ord på de känslorna. Det är fortfarande för nära inpå och jag tror jag behöver mer tid till att smälta detta. Sen finns det självklart en sak som skiljer det jag såg från det jag alltid önskat. Det var inte Helen och Anders som stod på scen. 

  Jag har i flera år försökt att inte tänka så mycket på det, för det gör mig på riktigt ledsen, men när jag satt där i salongen i Helsingfors blev det så påtagligt, jag kommer aldrig få se Helen som Kristina på scen... För även om chansen är liten (kanske till och med minimal) så är det inte helt omöjligt att jag skulle kunna få se fler klipp eller (och denna chansen är pytteminipromilleliten) hela musikalen från 90-talet på en halvkass inspeling. Men jag kommer ALDRIG få se det live. Och det är så smärtsamt för mig att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det. 


MEN jag har sett Kristina fån Duvemåla. Och det är jag i alla fall otroligt lycklig över.

Foto: Cata Portina


(
Och om jag fick chansen att välja igen.. ja då skulle jag nog göra om det en gång till!)

 

 

 


bortom en vid ocean

.....

Förra veckan jobbade jag så mycket och bloggade så lite att jag helt glömde bort en sak jag skulle påminnt om! Men i helgen var det ju dags för vår Kristina-resa!! Jag och mamma åkte tillsammans med Linnéa och hennes mamma med Finlandsfärjan på en härlig musikalweekend! Tänkte dra lite snabbt om resan här och så berättar jag mer om musikalen i ett eget inlägg sen.
 
Resan började i torsdags då vi åkte buss upp till Stockholm och gick där på Silja Serenade som vi sedan spenderade natten på (minihytt!) för att komma fram till Helsingfors på fredagsmorgonen. Väl i Finland tog vi oss från terminalen med spårvagn till hotellet, som låg mitt i centrum, gick upp och lämnade väskorna på rummet och tog sedan en sväng på stan. Sen gick vi tillbaka till hotellet, vilade lite (och laddade!!) innan vi fixade i ordning oss och gick sedan till Vapiano och åt innan vi skulle gå till Svenska Teatern. Sen gick vi dit, hittade våra platser första raden på andra balkong, och satte oss. Introt börjar spelas och... sen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Men jag ska försöka, det kommer i ett senare inlägg.. 
  Efter musikalen gick vi tillbaka till vårt hotell, samlades på vårt rum, åt lite chips och drack cider och pratade om kvällen. Gick och lade oss runt midnatt och sov sedan ett bra tag innan det var dags att vakna igen! Hotellfrukost (inte den bästa, finnar har nog lite konstig frukoststil, men helt okej!) och checkade sedan ut från hotellet, tog en sväng på stan till innan det var dags att återvända till hamnen och finlandsfärjan. Denna gången var det Silja Symphony som tog oss tillbaka till Sverige, med en natt ute på havet såklart. Det var en fantastisk resa och så kul att träffa Linnéa igen eftersom det var så längesen vi sågs! 
 
PhotoInformation
Bild snodd från Linnéas instagram (@bjelksjolinnea)

finaste parga

.....


stackars de som tittar på

.....