gott om dåliga vanor

.....

Jag vet att jag är senast på bollen nu men jag har precis börjat titta på Breaking Bad och JÖSSES vad jag älskar skiten alltså! 

när kvällens första frusna stjärnor vaknar

.....

Vet ni vad min vän Emelie gjort idag?
 
 
SÅ coolt! Jag följde med som moraliskt stöd/handhållare/fotograf, dock var jag nästan lika nervös som Emelie själv ett tag där men det gick bra! När jag bara kommit på vad jag vill ha ska jag också tatuera mig, så galet snyggt det är! 

gråvita skyar, tandläkarväder

.....

Vi överlevde stormen men det är inte så trevligt att bo i ett nästan 100 år gammalt hus när det blåser så där mycket ute. Väggarna, taken och golven knakar och dörrarna skakade, högst otrevligt. Somnade tillslut med hörlurar och senaste avsnittet av Crazy Town på högsta volym.
Vaknade och kände mig tröttare än någonsin imorse men det var bara att krypa ur den varma sköna sängen och ut i regnet. Börjar 9:30 på tisdagar men jag hade en tandläkartid i stan klockan 8:30 så hejdå till den sovmorgonen. Men det var trots allt en mycket glad Linnéa som vandrade ut från tandläkaren strax efter klockan nio. För när jag skulle gå från tandläkaren säger han "Jaha, men då bokar vi väl in en tid om ett par veckor så ska vi ta bort din tandställning". Jag var absolut inte beredd på detta och det enda jag kom på att säga var "Jaha.. Så kul". 
 
Så nu har vi (förhoppningsvis) bara några veckor kvar tillsammans. Tandställningen och jag. 
 
 
Ser ni den otroligt snyggiga tröjan jag har idag eller? Älskar den!

och du samlar dina spöken

.....

På lördag ska jag på halloweenfest och då är ju dags att klä ut sig till något skojjigt igen. Jag vet inte hur många timmar jag spenderat på tex partykungen.se för att hitta en bra dräkt utan att känna mig lockad av någonting alls. Ellen har bombarderat mig med fantastiska förslag (tex: Student? Full student? Redlös student?? Däckad student?!) men inget har känts 100% bra. Sen var jag inne på Buttericks hemsida och hittade detta i deras horoskop om skorpioner: "Ska de gå på maskerad och inte får tag i den ultimata maskeraddräkten så löser de problemet genom att vara kreativa och skapa någonting eget". Och jag VET att det bara är någon fiffig liten reklamare på Buttericks som suttit och kommit på dettta MEN det stämde så bra in på mig att jag nästan blir lite rädd. För jag har aldrig köpt en maskeraddräkt, inte ens en halv. Jag har inför varje maskerad jag ska på, grävt i garderoben, åkt runt på loppisar, klippt, klistrat, sytt och pysslat ihop en egen utstyrsel, och det blir ju SÅ mycket roligare! 
 
Ganska sent igårkväll kom jag på vad jag ville vara och efter att har övertygat Ellen om att det var en bra idé så satte jobbet igång med att hitta kläder. Har beställt en sak på internet och budat hem en annan på tradera så jag hoppas verkligen att de hinner komma tills på helgen (varför är jag alltid ute i så himla god tid?). I övrigt har jag hittat det mesta jag söker på Gina och HMs hemsidor, tänkte åka in till stan på onsdag så får väl hoppas att de finns i butik också! Sen behöver jag åka till någon slags byggmarknad och ikea också... Sen är jag nog klar. Kommer förmodligen bli den dyraste halloweenkostymen någonsin men det får det väl vara värt! Och vad ska jag vara då? Nä det säger jag inte än.. Men jag kan ju visa Emelies reaktion när jag sa vad jag skulle vara..
 
 
Jag får väl skriva ut flyers med en förklaring på vad jag ska vara. Haha!

en storm på väg i natt

.....

Stormen Simone drar väl i detta nu in över Göteborg och om några timmar är den här. Usch. Jag gillar inte oväder. Just nu är det dock hellugnt så får väl se när det smäller till sen. Såg nyss livebilder från Malmö och det kändes ungefär som att jordens undergång var nära. 
 
 
Usch! Nu blir det regn och storm och så blåser det i som fan här. som Noak skulle sagt. Själv ska jag lägga mig i sängen och hoppas att jag somnar innan det börjar blåsa allt för mycket. Imorgonbitti ska jag köra till tandläkaren, inga fallna träd över vägen då tack!

klockan fyra i oktober

.....

Hittade! Denna är ju dock från publikhavet väldigt långt fram så skrik och tjut får ni stå ut med. Pusshej och tack för att du är finast Lasse. 
 
 

du kanske redan vet, jag är oslagbar

.....


Vet inte ens hur jag ska börja förklara hur fantastisk den här mannen var igår. Hade lätt kunnat stanna kvar i fyra timmar istället för två. Men nästa gång så måste jag ha ståplatsbiljett för att sitta stilla till Lars Winnerbäck går ju bara inte, man måste dansa! Men åh vad jag älskade animationerna/filmerna/bilderna på storbildsskärmarna. Speciellt Vem som helst blues och avslutningslåten. Och ÅH.... Avslutningen, en akustisk och låååångsam version av Söndermarken var något av det finaste jag hört. 
 

du är lugnet som en söndag sprider ut

.....

Dricker te, kollar på Himla och laddar inför Winnerbäck ikväll. Fin söndagsförmiddag. 
 
Provet igår gick förvådnansvärt bra och jag förbättrade(!) mitt reslutat från förra gången. Vilket är helt sinnes med tanke på att jag inte suttit i skolbänken på 1,5 år. Men men, tydligen var uppladdningen med alldeles för mycket vin och alldeles för lite sömn en succé. Märkligt. 

så olika prov med varandra

.....

Här sitter jag påväg in mot stan för att sitta och skriva högskoleprov hela dagen. Varför? Vet inte riktigt.... 
håll käft när du pratar med mig

.....

 
Ett festligt möte, uppsluppet skildrat i en glad sång som kom till på 30-talet (kuriöst nog samtidigt som alla åsikterna och värderingarna hos sångarens huvudperson).

om du ökar fast du tappar fart

.....


Jag är ju ingen dansexpert direkt (hahahha!) MEN detta steppnummer är så grymt imponerande! Vann ju också Guldmasken för bästa koreografi år 1996 (då Lyckad nedfrysning av herr Moro också vann Bästa regi och Bästa scenografi)!
 

hysterisk julefrid

.....

Hejhopp vänner små! Har inte kunnat sluta tänka på Lustfyllt sedan i söndags och droppade lite försiktigt frågan i min släkts facebookgrupp (JA vi har en sådan) om vi inte skulle försöka hyra det och fira jul där? Har fått positiv respons av de som svarat, vilket i och för sig inte är jättemånga.. MEN Lustfyllt har inte svarat på mitt mejl.. jag vet inte, de kanske tror jag att driver med dem? 
 
 
 

men vi hade lusten i behåll

.....

Söndagar har blivit otroliga mysdagar! I eftermiddags har jag, Emelie, Hanna och Ellen varit nere i Munkaskog och fikat på Lustfyllt. Har hört så mycket bra om det i flera år men aldrig varit där så kände att det var dags nu - och ÅH så mysigt det var. Helt fantastiskt fint! Ett drömställe för bröllop! (Och jag hade älskat att bjuda in hela tjocka släkten och fira jul där, hur fantastiskt är inte den idéen då?) Betalade 140 kronor och gick lös på fikabufféen, går liksom inte att förklara hur gott allting var! Bjuder på en bildbomb istället, tog för en gångs skull med mig systemkameran! (Fast blogg.se mördar verkligen bildkvalitéen, vet inte varför det blir så? Förr blev inte bilderna såhär extremt gryniga väl??). 
 
 
 

..det är det nya nu. Alla spelar tennis!

.....

 
Det gäller att vara observant när man tittar på sportnytt. Och det var min bror, och hittade två After Shavare i publiken! Roligt att man ser Jonas Björkman göra Brysselsteget i det klippet också. Heja GAS, haha!
 
 
Här kan ni se en fasligt rolig sketch om denna ädla sport som icke kräver någon utbildning!

kära vänner i ljus och i mörker

.....

Hej fina ni! Denna helgen jobbar jag på resecentrum, kul jul. Fast det är faktiskt ganska roligt ändå, eller inte så hemskt tråkigt i alla fall. Det enda som är hemskt är att ställa väckarklockan på 05:00.. Igår hade jag dessutom jättesvårt att somna (tog en tupplur på cirka 1,5 timme efter jobbet - inte så smart) och låg vaken till klockan ett. Så med fyra timmars sömn i kroppen skuttade jag glatt ur sängen i morse. Typ. 
Efter att jag jobbat klart idag gick jag på stan en liten stund. Hann köpa på mig ljuslyktor, ljus och lite smink samt gå till NKD Juice Bar och hämta ut en gratis smoothie innan jag fick springa till bussen. 
 
Städarna/Vakterna är så SKOJIGA på Resecentrum // Condeco till Jönköping! Hell to the YEAH! 
 
Hemma har jag inte gjort speciellt mycket. Filat lite på mitt personliga brev till Au Pair-ansökan, ska försöka bli klar med allt i veckan så att jag kan skicka in det sen.. då ska den bara godkännas och sen börjar matchningsprocessen.. läskigt!
 
Har fastat totalt för låten Min helande tröst just nu, skojar inte när jag säger att den gick på repeat fem gånger om igår. Älskar den! 

finns den kvar den platsen nu, som var ditt hem?

.....

Imorgon börjar en ny säsong om mitt absoluta favoritprogram i SVT! Tredje omgången av Allt för Sverige och jag är taggad! 


 

det kanske skulle lämpa sig med en biljett

.....


men berätta ingenting om england

.....

Tänkte göra en liten uppdatering om hur det går med min ansökan till STS. Det är en låååång lista på grejer som ska fixas. Här följer alltså en checklista för en komplett ansökan till STS. 
 • Application form  - Ett sju sidor långt dokument där man ska beskriva sig själv, sina erfarenheter mm. Har suttit med detta i tre timmar idag. Inte klar än...
 • Additional Childcare Experience - Behövs bara om man har mer än 3 erfarenheter av barn
 • Personligt brev - Ska bli en A4 sida med profilbild. Jag är redan uppe i en och en halv och inte klar än, mycket som ska rensas bort där alltså. 
 • 2 Childcare Reference Form - Får inte vara släkt eller familjemedlem. Har en klar, från en kollega på jobbet. Ska be Ellen fylla i den andra, för fotbollsskolan.
 • 1 Personal Reference Form -Får heller inte vara släkt eller familjemedlem. Har bett en vän till mamma och pappa fylla i detta. 
 • Medical Report -  Gjorde detta idag! Var hos farbror doktorn som lyssnade på hjärtat och lungorna, klämde på magen och fyllde i ett papper på att jag var frisk. 
 • Kopia på ditt körkort - Har tagit kopia, inte skickat in dock.
 • Kopia på ditt senaste pass - Samma sak som föregående.
 • Kopia på ditt slutbetyg - Glömde att kopiera detta.. smart. Så det ska jag göra och skicka in alla papper som ska postas på en gång sedan. 
 • Polisregisterutdrag - Inte det vanliga då utan ett på engelska som kostar 192 riksdaler.
 • Foton - 8 foton på mig tillsammans med barn. Har ungefär 3 än sålänge..
 • Profilbild - Ska vara ett nytaget foto så jag får väl sminka till mig lite och försöka se rar och trevlig ut.
 • Au Pair Agreement - Ska skrivas under bara. Fast man kanske ska läsa vad man skriver under på också.
 • Au Pair Summary - Jag vet inte riktigt varför. Men denna ska också fyllas i och skickas in. Det har jag inte börjat men än.

förra helgen, igen

.....

Alltså... jag skrev ett skitlångt inlägg i tisdags.. som är borta nu?? Och det ligger inte i utkast och jag är SÄKER på att det publicerades??? Blir så trött....... Orkar inte skriva om allt och det är väl ändå ingen idé att berätta om helgen när det är torsdag. Så en kort kort sammanafattning.. och slänger bara upp bilderna då. Igen.
 
FREDAG
Spel, vin och mys hos Anna med Gabriella.
 
LÖRDAG
Pyjamasdag. Putsade alla husets fönster.
 
SÖNDAG
Möblerade om mitt rum. Gick promenad. Åt grönsaksdipp. Kollade på Hajen som visste för mycket.
 
 
 
 
 

it is the music of a people who are climbing to the light.

.....

Detta är fortfarande det mäktigaste jag vet. Så. Jävla. Starkt.

 
 

försvinner en kväll och vinet får ny smak igen n

.....

Fredagsmyser i Annas nya soffa. Idol, vin och spel, kan ju bara bli succé. 
I give it a year

.....Te, kladdkaka, en bra film och bästiga vänner. Perfekt onsdagskväll!

låt mig sjunga en sång om min bostad

.....

Eftersom jag möblerar om mitt rum cirka en gång i månaden tänkte jag bara dokumentera hur det ser ut just nu. Är inte speciellt nöjd med placeringen av Monopoltavlan dock, ska sätta upp en tavellist där istället hade jag tänkt men vet inte om det går att skruva upp den där eftersom det är en gipsvägg. Får väl testa och se vad som händer!


klistra extrapris på allt du har!

.....

Det är ju nu man ska lägga upp en bild på allt man har handlat, alternativt en HAUL-video där man håller upp sakerna framför kameran och ler. Men jag glömde visst bort att jag är bloggare. Så alla mina saker är redan uppackade och inlagda i respektive skåp/låda/byrå. Bra där. Är i alla fall mycket nöjd med mina inköp! Köpte bland annat en Bluetoothhögtalare som jag redan älskar och en två meter lång laddningssladd till iPhonen, härligt! Annars blev det blandat lite kläder, smink, prylar, fillijoxer, mojänger och prylar. Precis som det ska vara när man varit i Ullared!
 
 

solen går upp över kåk och gränd

.....

Ungefär samtidigt som solen kom Emelie och Hanna hem till mig idag. Nu har vi börjat den starka resan till varuhuset i de halländska skogarna. Jag har inte varit där på, vad som känns som, HUR länge som helst så det ska bli superkul! Förresten, bion igår var ASBRA! Så We're the Millers - Se den!! 


vi byggde om biografen

.....

God Lördag!
Kom hem strax efter ett i natt efter att ha gjort en kort visit hos släkten i Jonslund innan vi åkte hemåt. Fick supergod mat och pratade ett tag. Sedan fick jag köra hem och då hade det börjat ösregna så det var lite svårt att se, dessutom var det tydligen populärt att hänga på vägen i natt, i alla fall om man var groda eller mus. Men vi kom hem med inte allt för många döda djur på vårt samvete i alla fall.
Idag vaknade jag vid elva och startade upp datorn för att kolla in Pers medverkan i Doobidoo igår, samt äta choklad och dricka te till frukost.
Annars har jag idag inte gjort så mycket, möblerat om min bror rum, städat mitt eget och tittat på några avsnitt av Tornado. Ikväll ska jag, Emelie och Hanna på bio och imorgon ska vi åka till Ullared! Hoppas på att det inte är lika mycket folk där som det varit idag för det har varit lååånga köer in, blä!
 

utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav

.....

 
Hon är verkligen bäst i hela världen den där. Hon sjöng Du måste finnas och jag grät. Annars en mycket blandad konsert med mycket visa, musikal och Billy Joel. Fantastiskt! Tack för att du finns Helen!

här sitter jag...

.....

..på golvet i Vara Konserthus och panikladdar min telefon lite. Efter konserten ska jag ensam ta mig från Vara till Jonslund. Kommer gå svinbra.. typ! 

Nu ska jag njuta av lite härlig musik ett tag! 


och fick istället jobb i TV:s storsuccé

.....

Sms-konversation med lillebror för tre veckor sedan. Ibland hänger inte riktigt hjärnan med när man läser ett sms lite för snabbt. Ikväll i Doobidoo är det Per Fritzell som är med.. och jag kommer missa det igen!
Ska ju på Helens konsert i Vara ikväll! Helt alena! Min mor kommer dock att följa med som sällskap för hon ville inte att jag skulle behöva köra fram och tillbaka alldeles ensam (tror egentligen att hon är lite orolig att jag ska köra vilse.. vilket inte är en omöjlighet när det gäller mig och mitt lokalsinne). Har ingen aning om vad Helen kommer sjunga faktiskt, men Euforia-konserten som jag och Linnéa var på var helt magisk så hoppas och tror att denna kommer vara minst lika bra!
 

några smulor till duvorna min vän

.....

Glad torsdag på er! 
Idag efter jobbet åkte jag in till stan och efter att ha irrat runt och letar parkering ett tag mötte jag Agnes på Bryggan nere vid Munksjön. Vi köpte bullar och te och satte oss ute i den underbara höstsolen. Helt fantastiskt att man kan sitta ute och fika i början av oktober! Efter en lång och mysig pratstund med besök av X antal närgångna duvor åkte vi först till Erikshjälpen och sen till Myrorna för att leta fynd. Hittade inte så mycket men en CD med Peter Jöback och boken Små citroner gula fick i alla fall följa med mig hem.
Just nu ligger jag i min mysiga pyjamas och tittar på Hela Sverige bakar men ska snart gå och lägga mig eftersom jag öppnar imorgon. Imorgon är det också dags för Helen Sjöholmkonserten i Vara, biljetterna har varit bokade sedan april så det känns nästan lite overkligt att det äntligen är dags! 

och gå ut och ta en långpromenad

.....
jag har saknat ditt hår

.....

 
Ibland saknar jag mitt mörka hår. Men jag vet hur slitet det blev under tiden jag var tvungen att färga det hela tiden. För att inte tala om hur slitet det är nu efter x antal avfärgningar och blekningar. Men någon gång, då ska jag bli mörkhårig igen. Men nu ska jag ut och powerwalka lite med Emelie och Hanna. Vi hörs!
 
Förresten Per Fritzell fyller 58 idag! Grattis!

"Så då får ni inte sparken helt enkelt.. av det skälet alltså"

.....


nåt nytt?

.....

Jaa! Två nya fina tavlor som eventuellt möjligtvis kanske någon gång kommer hamna på väggen.
 

bjöd på te

.....

Här kommer ett litet höstigt tips! Detta är mitt absoluta favoritte! Smakar så himla himla gott att man nästan inte kan sluta dricka! Bor ni i Habo finns det att köpa på Bok & Presentshopen. Bor ni i övriga Sverige får ni leta på andra ställen. Bor ni inte i Sverige får ni vara utan.