platser i göteborg: galenskaparna & after shave ♥

.....

OBS! VARNING: DETTA INLÄGG KAN INNEHÅLLA SPÅR AV EXTREMT NÖRDERI. KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS.
 
Eftersom vi kände oss ganska färdiga med bokmässan efter lördagen bestämde jag och min käre bror att vi istället skulle ge oss ut på en turné och besöka lite olika Galenskaparna & After Shave-relaterade platser i Göteborg istället. Jag kan väl säga att jag var lite mer pepp på detta än min bror men han följde i alla fall med, även om han ibland verkade skämmas medans jag skrattade högt åt det helt sinnessjuka i att spendera en hel dag med att ta kort på random platser i Göteborg. Så ja, jag vet att detta är galet men ÅH vad roligt vi (läs: jag) hade!!
 
WAVRINSKYS PLATS "Adjö! Nu far vi till Wavrinskys plats" - Skruven är lös, 1982 och En himla många program, avsnitt 5, 1989
Vi smygstartade egentligen redan på lördagen eftersom vi påväg till bokmässan kom till Wavrinskys plats kände vi oss tvunga att hoppa av där och ta lite kort innan vi tog nästa vagn (Kortedala spårvagn meeed nummer 6 (och inte 7!)) vidare till Korsvägen. 
 
 
 
SANKT SIGFRIDS PLAN "Asfalt, asfalt, där är nästan alltihopa asfalt. Rödljus, tomgång, bilar i kö, ja, en härlig miljö" - En himla många program, avsnitt 8, 1989
Igår var det ju dags för den stora GAS-turnéen som började med att vi tog vagnen från Johan och Helena till Sankt Sigfrids plan. Återigen, inte ett särskild långt stopp. Men hann ju med att stå vid en stolpe med huvet på sned i alla fall. Dock inte samma stolpe som Per stod vid men det var ju ärligt talat omöjligt att räkna ut vilken det var (Kanske inte omöjligt men på tok för ansträngande för att jag skulle orka med det). Efter att ha kostat på denna vakra (hrmm) cirkulationsplats en puss, en liten vinkning, en blinkning, (ingen en ros eller tulpan, blommorna sparades till ett annat ställe senare på dagen) bestämde vi oss för att skippa spårvagnen och istället promenera genom stan. 
 

 

 
VINO BAR - Den enskilde medborgaren, 2006
Vi gick längs Södra Vägen påväg till Lorensberg och gick då förbi detta lilla ställe som flimrar förbi i Den enskilde medborgaren. Bild HÄR. Inget speciellt alltså, men ett kort fick det bli. 
 
 
 
LORENSBERGSTEATERN
Lorensbergsteatern, the home of Galenskaparna & After Shave since 1987. (Just för tillfället dock, home of Familjen Addams). Självklart var vi tvugna att svänga förbi Lorensbergsteatern och knäppa lite bilder. Gick också runt teatern och hittade dörren som alla "karaktärer" går in genom i början av varje GladPack-avsnitt (förövrigt det sämsta GAS någonsin gjort..(GladPack alltså.. inte det med dörren.. för DET är ganska coolt!))
 
 
 
 
STENHAMMARSALEN
Sneddade över Götaplatsen till Konserthuset och Stenhammarsalen, platsen där allt började. 1982 lånade Anders ut 10.000 av sina intjänade kronor för att hyra Stenhammarsalen under en helg. Fyra föreställningar av Skruven är lös var planerade, 35 styck blev det! 
 
 
 
Vi gick sen vidare längs Avenyn och passerade bland annat Bio Roy där Hagmans Konditori kommer visas snart. Vi fortsatte sen ner mot Göta Älv och gick in på MovieLine där vi letade efter den enda GAS-dvdn som vi inte har (Greatest hits on YouTube) men den fanns tyvärr inte där så vi vandrade vidare. 
 
 
 
KAJSKJUL 8
Precis nedanför MovieLine ligger Packhusplatsen och Kajskjul 8 där (framförallt) After Shave & Anders Eriksson spelat många av sina egna produktioner, bland andra Cabaret Cartwright. Här gjorde ju också Peter Rangmar sina allra sista framträdanden innan han blev för sjuk för att kunna stå på scen. Härifrån gick vi sen förbi operan och mot Nordstan där vi åt mat och gick till blomaffären där jag köpte en ros till vår nästa plats..
 
 
 
PETERS GRAV
Från Brunnsparken tog vi spårvagnen mot Saltholmen och från hållplatsen gick vi hittade vi sedan med hjälp av telefonen (TACKA Gud (eller kanske Steve Jobs) för iPhonen!) till Nya Varvets kyrkogård. Det kändes lite märkligt att besöka en grav till en människa man aldrig känt. Men som man på något sätt ändå känner. (Det där made no sense..) Lyckades (nästan) att hålla tillbaka alla tårar (Återigen: Fy fan vad vidrigt det är med cancer, hemska jävla sjukdom) och lämnade min lilla ros. Den kanske redan är rådjursmat (äter rådjur rosor?) eller har blivit bortkastad av en Rangmar som inte vill ha fangirlande blommor på graven MEN det kändes ändå bra att få lämna den där. 
 
 
 
Det var allt från vår lilla otroligt nördiga och underbara GAS-tripp! Jag hade som sagt en hur bra dag som helst och det är ju trevligt att bara promenera runt i Göteborg en härligt solig höstdag! Finns ju hur många platser som helst i Göteborg där GAS har spelat in och spelat upp, men detta är några av dem. Nästa gång tar vi bilen och kör roadtrip till Bitterna och Vedum. Men det får kanske bli till våren...
 
 
 
 
 
 
 
 

bokmässan 2013

.....

DÅSÅ. Bokmässa alltså! Jag och bror åkte i fredagskväll buss (BUS4YOU♥) till Göteborg och sov där för att ha hela lördagen att ägna åt bokmässan. Vi tog det dock ganska lugnt på lördagsmorgonen och var inte nere i stan förens typ klockan tolv, det var nog den absolut sämsta tiden att komma dit. HUR långa köer som helst. Men vi gick runt huset lite och tog en annan ingång än huvudingången, fast det var nästan lika mycket folk där! När vi kom in var det första vi gjorde att lyssna på Martin när han intervjuades av Deckarakademin, roligt att höra på! Efter det hade han en liten signering så då gick jag såklart dit! Fick min bok signerad och pratade lite innan vi gick vidare. Han är bra den där Martin alltså! 

 
Sen gick vi runt ganska länge. Men det var så himla mycket folk att man inte såg speciellt mycket. Köpte alla böcker av Fredrik Backman i alla fall (läste En man som heter Ove när vi var i Bulgarien och ÄLSKADE den!). Efter att ha varit ute på McDonalds och fyllt på med lite energi gick vi tillbaka till mässan och Camillas signering. Och då, det sjukaste.
Jag: "...ja Martin tvingade ju hit mig, haha"
Hon: "Jaså... jaha! Du är den Linnéa? Med Robinson och allt? Ja du heter typ lthew.. ja nåt på instagram! Då har jag koll"
Jag: Eh... ja!
 
Alltså URSÄKTA men Camilla Läckberg kände till mig?! (Dansar en liten dans). Dock vet jag inte om hon uppfattade det där jag sa att "Martin tvingade hit mig" som helt seriöst och att jag inte VILLE träffa henne? I så fall måste hon tycka att jag är dum i huvudet.. Förlåt Camilla! Jag ville såklart jättejättegärna träffa dig! (För chansen att hon läser min blogg är sååå stor - bra där Linnéa!) 
 
 
I alla fall! Sedan skyndade jag mig bort till Galagos monter där Nanna Johansson höll på att signera. Där stod jag i kö i 50 minuter innan de var tvungen att bryta kön eftersom Nanna inte kunde stanna längre. Tror jag förflyttade mig maximalt 7 meter under de 40 minutrarna. Dels var det en lång kö för att komma fram, men framför allt tog det så extremt lång tid eftersom Nanna ritade en halv serie i varje bok hon signerade. Kul men inte optimalt med tanke på tiden. När jag stått där i nästan en timma kom Kringlan och Valle och satte sig vid bordet så då gick jag fram till dem istället! Berättade att jag älskar boken och speciellt en del i den (den om killen som äter lagerblad, helt fantastisk!) och så sa jag att det är nästan lika roligt som när Nanna berättade i Crazy Town om hur Kringlan tappades ner i en säldamm när han var liten. (Det hittar ni här om ni vill höra) Då tittade Nanna upp från sitt signerad (ritande) och sa "Ja visst är det kul! Han förstår inte hur roligt det är!". Kringlan valde då att signera boken som "Sälpojken". 
 
Efter en bokmässa blir man trött kan jag säga. Så när vi kom hem till Johan och Helena igen slängde vi oss i varsinn soffa. Är väldigt nöjd med årets mässa trots att det var mycket folk och man inte hann med att se så mycket. Nästa år är jag förmodligen (förhoppningsvis) i England när det är bokmässa men 2015, då kommer jag tillbaka! 
 

men bilderna får mera färg

.....

Så är helgen redan slut och det är måndag igen. ("Hej vad det gick!" som direktör Kloss skulle sagt.) Ska uppdatera lite om vad som hände i Göteborg i helgen alldeles strax, har en del bilder att gå igenom bara. Idag hade jag som vanligt en kort dag på jobbet, den var dessutom lite rörig eftersom vi haft fotografering  med alla barnen idag. Det gick väl ganska bra men det är ju inte alla barn som ler sådär jättemycket när en främmande människa med enorm kamera står framför dem. Jaja, de var superduktiga i alla fall! På fredag har jag och en kollega hand om fredagssamlingen igen, denna gång ska jag vara gris. Från prinsessa till gris, det är ett härligt jobb man har ändå! Vi ska spela upp boken "Nämen Benny" som jag i princip kan utantill eftersom jag läste den VARJE vecka för min grupp förra året. De ÄLSKAR den boken, så det ska ju bli kul att spela upp den då. Nä nu ska jag sätta på ett avsnitt av Tornado och försöka få ner min grymma helg i text så publicerar jag det här sedan. Adiós! (Ska man ens ha ´ över o i det ordet? Kommer verkligen inte ihåg något av spanskan, det är ju lite synd. (Fast bara lite)). 
 
 

och det doftar just som asfalt gör om hösten

.....

Hur kan tiden gå så fort? Helt plötsligt är det torsdag igen och tanken slog mig att jag inte bloggat ordentligt på nästan en vecka. Jobbade ju som sagt i helgen och skulle lära upp två styck nybörjare. Det gick jättebra och de var hur trevliga som helst, så roligt har jag nog aldrig haft en helg på Resecentrum (trots flertalet obehagliga överraskningar). 
 
Veckan i övrigt har varit precis som vanligt. Men hörrni, nu är det verkligen HÖST i vårt land. Jag har kommit fram till hösten verkligen är min favoritårstid, frisk höstluft, fina lövhögar, mysiga koftor och varma koppar te, UNDERBART. Och i veckan gjorde världens bästa frukt entré i hemmet, satsumas! Slår clementinen med hästlängder. Nu ska jag ta och packa en liten väska för imorgon efter jobbet åker jag med min bror till Göteborg för att besöka bokmässan (och Martin Melin!). Var inte där förra året så det ska bli jättekul! 
 
Bilder snodda från weheartit. HÄR.

ja bort ifrån sverige

.....

 
Just nu har jag bara en enda reaktion till detta: 
 
VARFÖR VARFÖR VARFÖR HÄNDER DETTA NÄR JAG INTE ÄR I SVERIGE??
 
Återkommer när jag samlat mig.

och i azalea kan man inte undgå att bli kär

.....

 

kom hem nu

.....

Hej! Det gick bra med kakan! Den stelnade tillslut och blev supergod. Tur det, annars hade mitt goda omdöme som konditor sänkts. haha! Fredag idag vilket är helg för de flesta, jag ska dock jobba på Resecentrum i helgen. Party. 
Ska dessutom ha med mig TVÅ nybörjare som jag ska lära upp. Och jag som är så fruktansvärt dålig på att komma ihåg allt jag ska göra när jag är där själv? Mm jaja kommer nog gå skitbra.... 

Ikväll har jag umgåtts lite med mina vänner. Jossan var hemma från Göteborg så då får man ju passa på. Vi var hemma hos Emelie, åt chips och kollade på doobidoo.. vi är så festliga 20-åringar nämligen! Nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar lite tidigare än tre minuter innan bussen går den här gången. Vi hörs! 
du

.....


new york blueberry cheesecake

.....

Hej goda vänner!
Idag är det torsdag och en kort dag på jobbet, 8:30-13:15. Efter att jag slutat cyklade jag hem i regnet och blev såklart genomblöt (eftersom jag fortfarande inte köpt någon ny regnjacka efter det att min försvann.. typ 2008). När jag tillslut kom hem bytte jag cykel mot bil och åkte och handlade. Imorgon är det nämligen min tur att ordna fredagsfika till jobbet! Det blir Leilas New York Blueberry Cheesecake, fast jag slängde på lite hallon också. Hoppas det blir gott.. verkar dock vara lite tveksamt just nu. Det känns lite lös... Jaja, hoppas att den inte är äcklig i alla fall.
 
Innan ugnen såg den i alla fall ut såhär.

jag är sju sju sju sju sju sju sjuk

.....

 
Detta är vad jag lyssnat på under de senaste tre månaderna och mina mest spelade låtar under samma tid, hahah♥

nu ska vi snart frysa ner herr Moro

.....

Mina favoritlåtar från Lyckad nedfrysning av herr Moro. Såg den igen igår och den blir verkligen bara bättre och bättre för varje gång. (Tur är väl det för första gången satt jag verkligen som ett stort frågetecken efteråt och fattade absolut ingenting. Haha!)
 
 

vila i frid, fina kristian gidlund

.....

 
Vila i frid Kristian. 
 
Helvetes jävla cancerjävel.. 

håll ut några dagar till

.....

 
 

I love musicals

.....

Peters nya skiva finns på spotify nu. HÄR. Den är toppenbra! Hade gärna haft med lite fler låtar dock, typ Les Mis och såna fina saker. Men den är bra i alla fall och Duvis är ju med så då får man väl vara nöjd! 

en av alla kungar i salongen

.....

 
Jag har ett sånt härligt jobb - ibland får man vara prinsessa!
 

vem i helvete är du?

.....

Knut var ju med i Doobidoo i fredags. Eftersom jag inte var hemma fick jag kolla på svtplay senare när jag kom hem, vilket ledde till att jag var vaken till typ midnatt och försov mig och höll på att missa bussen till jobbet... men det var det värt! Åh vad man gillar Knut! Eventuellt är han världens mysigaste person. Dessutom sjöng han och Annika en av mina favoriter från GAS, Svärföräldrarna ur Grisen i säcken. 
 

vinotek, inflyttningsfest och kyrkoval

.....

Söndagkväll och jag tänkte berätta lite om min helg! I fredags var som sagt jag, Emelie och Hanna på vinoteket och åt tapas. SÅ grymt gott! Firade att Emelie fyllt 20 och hon fick fina presenter av mig och Hanna, ett frågespel om kändisar och ett presentkort på systemet, måste säga att det passar henne perfekt. Vi satt i vinotekets mysiga källare i ungefär tre timmar och pratade om allt möjligt innan vi gick därifrån. Hanna var ganska sugen på att dra ut men jag skulle upp och jobba tidigt och Emelie var inte heller speciellt partysugen så vi dela de på oss och Emelie och jag tog bussen mot Habo igen. 
 
 
 
I går var det som sagt upp tidigt och jobba på resecentrum. Jag lyckades dock stänga av väckarklockan i sömnen och vaknade sedan 05:46, eftersom jag vid det laget brukar stå vid busshållplatsen och vänta fick jag panik, slängde på mig kläderna (tröjan ut-och-in) och sprang. Tre minuter senare satt jag på bussen.. vet knappt själv hur jag lyckades med det.. Jaja, jobbade gjorde jag i alla fall, gick sedan till Naked Juice Bar och köpte smoothie (som varje lördag efter jobbet, och numera även söndagar eftersom stan ÄNTLIGEN har öppet på söndagar också!) innan jag skuttade på bussen hemåt. Väl hemma möttes jag av att mina kusiner kommit hit så det var full rulle. Gjorde inte speciellt mycket under dagen, men jag tog med alla kusiner (utom Wilma då) + bror och åkte till Webes för att köpa godis. Webes ska ju läggas ner (BUHU!) så nu får man ju passa på! Senare gjorde jag mig iordning och åkte in till stan för 20-årsfest/inflyttningsfest. Först var jag hos Sofia och Joakim en stund, åt tårta och drack en helt fantastiskt god drink, innan jag gick vidare till Gabriella och Rasmus (VARFÖR lägga inflyttningsfesterna på samma dag??). Hade i alla fall en jätterolig kväll som tyvärr slutade med en alldeles för tidig utgång (=tråkigt) och vilket ledde till att jag åkte hem med bussen klockan ett istället för att ta den jag brukar göra klockan två. Köpte också fyllekäk (säger man det även om man hunnit bli nykter när man äter det?) på Subway som jag åt när jag kom hem, gott! 
 
 
Idag vaknade jag ganska tidigt, Hugo sov på mitt rum så jag vaknade när han började leva runt. Men han gick ner sen och jag somnade om och sov nästan till elva. Gick upp och åt tårta till frukost eftersom mormor var här och vi firade att hon fyllde år igår. Efter det har jag inte gjort så mycket idag, förutom att jag för första gången i mitt liv röstat. Kyrkovalet är kanske normalt inget jag skulle bry mig om men just nu kändes det viktigt att gå och rösta, inte för att jag är speciellt engagerad i kyrkan men jag vet med största sannolikhet att rasism, sexism, homofobi mm INTE har där att göra. Kände mig i alla fall ganska nöjd med mig själv efteråt och har aldrig kännt mig så vuxen förut. 
 
 
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och ladda inför en ny spännande jobbvecka. Jobbar även på resecentrum denna helg så nu blir det 12 härliga dagar utan sovmorgon igen. 

status 12

.....

Den är här! Nu ska jag läsa ett tag innan jag åker in till stan. Ska ut och äta med Emelie och Hanna. Mys!

 

 
 

hur kan man inte älska dessa (ung)herrar?

.....

Såg alltså Hagmans igår tillslut! (Fick vänta tills fotbollen var slut för det var tydligen viktigt..) Och vad tyckte jag om den då? Jo BRA BÄTTRE BÄST såklart! MEN med endast 4 av 7 GASare på scen blir det bara 57% så bra som det har varit en gång i tiden. Älskar dock de flesta musiknummren (men medleyt ÄR för långt) och scenografin och de små festligheterna som bara Claes kan komma på, som tex de otroligt komplicerade caféstolarna på kaffebaren, låttexter som "jag har konditori utan nån konditor i.." och det underbara i att de har varandras namn. "Vad ska karaktärerna heta då? Äh, vi tar varandras namn!"  ♥

och bli intervjuade i radion efter tre

.....

Idag har jag haft min intervju med STS! Var grymt nervös innan men det gick bra och jag blev godkänd, yey! Det började med att min kontaktperson på STS ringde upp och så gick vi igenom lite av ansökningspapperna och vad som ska göras och när, sen började själva intervjun och vi bytte från Svenska till Engelska. Jag kände mig SÅ USEL på språket! Hakade upp mig på massa ord och kände mig allmänt dålig. Hon ställde i alla fall 13 frågor och sen pratade vi lite om vad som kommer att hända nu och avslutade med att gå igenom några frågor som jag hade. Tog cirka 45 minuter allt som allt och sen var det klart! Skönt! Måste säga att min kontaktperson på STS är den trevligaste, gladaste och positivaste människa jag någonsin pratat med, jag har aldrig träffat henne men känner ändå hur fantastisk hon är! 
 
Jaha så nu är det alltså på riktigt! Ska bara fylla i 900 papper och skicka in, beställa utdrag ur polisregistret, boka läkartid och bla bla bla bla.. Men jag har 6 månader kvar i Sverige så det hinner jag nog! 
 
Såhär härligt supernervös var jag cirka 30 minuter innan intervjun.
 
 
 

ja jag ska bli en robinson

.....

Världens bästa Martin i NRJ imorse, pratar om sin nya bok och lite så. Jag har fortfarande inte fått boken (skandal!). Eftersom jag var i Bulgarien när den släpptes så kunde jag inte få den då och nu har jag beställt den från adlibris men den har inte kommit än?! Men jag beställde Kringlans nya bok också och den har inte släppts än så de kanske väntar och skickar båda samtidigt.. jobbigt! Får väl åka in och köpa en till Status 12 annars, så har jag en att ge bort när den andra behagar dyka upp. Jaja, om ungefär två veckor kommer jag förhoppningsvis att få träffa Martin i alla fall, då är är bokmässa i Göteborg. (Och han frågade på twitter om jag skulle komma.. ALLTSÅ ÅH han är bäst).
 
Ser ni att jag lyckades få in en GAS-text i rubriken eller?

dyker alltid upp från ett annat håll

.....

Man blir så glad när denna dyker ner i brevlådan en dag innan releasedatum.
Oscar försöker dock hindra mig från att se den genom att hävda att det är hans födelsedagspresent.. ÄSCH!


från fönstret ser jag tidens tand

.....

Godmorgon! Nu ska strax denna tandställningstjej åka till tandläkaren och plågas ett tag. Vet inte riktigt vad som ska göras idag. Hörde talas om någon röntgen i alla fall. Låter halvroligt. 
man måste komma in i stockholm

.....

Här kommer liten mix av bilder från det korta besöket i Stockholm!

 

det kunde förstås ha varit talalarive också

.....

Tornado har faktiskt väldigt många roliga sketcher. Detta är en av mina (just nu) favoriter. Peter vid 6:20 och framåt är ju bara så fantastisk! "Nej, inte om man varit geografilärare. Det kunde förstås ha varit Talalarive också, det ligger ju också i Afrika, och det finns inte heller längre, för nu heter det Antalalarive och ligger på Madagaskar, fast jag tänkte att det är nog Tangangika för det har tio bokstäver, det har visserligen Talalarive också.."

jag rusar inte längre erat lopp

.....

Så sjukt. Jag gjorde det ändå!

här har man god smak och pengar kvar

.....

Hej godingar! Här sitter jag i köket, lyssnar på Melissa Horn och äter mango. Borde egentligen sova för imorgon bär det av till den kungliga hufudstaden och förmodligen ett besök på abba-museumet, alternativt lite shopping. På lördag är det nämnligen dags att ta sig ett varv runt Djurgården då det är Tjejmilen. Min uppladdning inför årets lopp har bestått av en veckas all inclusive samt tre dagars sjukdom, så det kommer ju gå hur bra som helst! Dessutom var det säkert två veckor sedan jag över huvud taget sprang ordentligt (gjorde ett försök i Bulgarien men det gick inte speciellt bra). Men men, jag får väl göra mitt bästa ändå! Ska faktiskt bli ganska roligt! Har annars inte speciellt mycket inplanerat för min helg i Stockholm, känner inte till stan så bra och tycker inte speciellt mycket om den så vet inte riktigt vad jag borde hitta på?
 
När jag och mamma skulle åka och handla innan hittade jag min lillebrors gamla skor här hemma. För små till honom och göööööörsnygga. Tack för det säger jag!
 
 

locka folk med extrapris och realisation

.....

..så har du snart din andra miljon! Galet vilket snyggt iPhoneskal som landade i min brevlåda idag! ♥

när vinden blåser in från england

.....

Under den tiden som jag haft ett blogguppehåll har det hänt så mycket som jag inte skrivit om än,bland annat det att jag ansökt om att få åka till England som Au Pair till våren! Har i alla fall fått hem massor av papper som ska fyllas i och idag ringde min kontakt på STS och bokade in en intervju nästa vecka, som ska göras på Engelska(!). Behöver jag säga hur nervös jag är?  
 
 

medan sjukdomen sprids

.....

 
Lyckades ta med mig en släng av feber och halsont från Bulgarien så idag har jag varit hemma från jobbet. Kollat på Svensson Svensson, druckit te och vilat. Urtrist. Och kommer vara hemma imorgon också. Dubbelt urtrist.
 
 
 

som att du alltid var på resa

.....

Det var inte så lätt att blogga i Sunny Beach eftersom internet strejkade ungefär hela tiden, men jag kanske kan lägga upp lite bilder nu i efterhand istället. Tog dock inte så mycket bilder eftersom dagarna mestadels bestod av sola, bada och äta (löjligt lyxigt!).


Sista kvällen åt vi på Mamacita's och drack supergoda margaritas. Favoritstället!