platser i göteborg: galenskaparna & after shave ♥

.....

OBS! VARNING: DETTA INLÄGG KAN INNEHÅLLA SPÅR AV EXTREMT NÖRDERI. KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS.
 
Eftersom vi kände oss ganska färdiga med bokmässan efter lördagen bestämde jag och min käre bror att vi istället skulle ge oss ut på en turné och besöka lite olika Galenskaparna & After Shave-relaterade platser i Göteborg istället. Jag kan väl säga att jag var lite mer pepp på detta än min bror men han följde i alla fall med, även om han ibland verkade skämmas medans jag skrattade högt åt det helt sinnessjuka i att spendera en hel dag med att ta kort på random platser i Göteborg. Så ja, jag vet att detta är galet men ÅH vad roligt vi (läs: jag) hade!!
 
WAVRINSKYS PLATS "Adjö! Nu far vi till Wavrinskys plats" - Skruven är lös, 1982 och En himla många program, avsnitt 5, 1989
Vi smygstartade egentligen redan på lördagen eftersom vi påväg till bokmässan kom till Wavrinskys plats kände vi oss tvunga att hoppa av där och ta lite kort innan vi tog nästa vagn (Kortedala spårvagn meeed nummer 6 (och inte 7!)) vidare till Korsvägen. 
 
 
 
SANKT SIGFRIDS PLAN "Asfalt, asfalt, där är nästan alltihopa asfalt. Rödljus, tomgång, bilar i kö, ja, en härlig miljö" - En himla många program, avsnitt 8, 1989
Igår var det ju dags för den stora GAS-turnéen som började med att vi tog vagnen från Johan och Helena till Sankt Sigfrids plan. Återigen, inte ett särskild långt stopp. Men hann ju med att stå vid en stolpe med huvet på sned i alla fall. Dock inte samma stolpe som Per stod vid men det var ju ärligt talat omöjligt att räkna ut vilken det var (Kanske inte omöjligt men på tok för ansträngande för att jag skulle orka med det). Efter att ha kostat på denna vakra (hrmm) cirkulationsplats en puss, en liten vinkning, en blinkning, (ingen en ros eller tulpan, blommorna sparades till ett annat ställe senare på dagen) bestämde vi oss för att skippa spårvagnen och istället promenera genom stan. 
 

 

 
VINO BAR - Den enskilde medborgaren, 2006
Vi gick längs Södra Vägen påväg till Lorensberg och gick då förbi detta lilla ställe som flimrar förbi i Den enskilde medborgaren. Bild HÄR. Inget speciellt alltså, men ett kort fick det bli. 
 
 
 
LORENSBERGSTEATERN
Lorensbergsteatern, the home of Galenskaparna & After Shave since 1987. (Just för tillfället dock, home of Familjen Addams). Självklart var vi tvugna att svänga förbi Lorensbergsteatern och knäppa lite bilder. Gick också runt teatern och hittade dörren som alla "karaktärer" går in genom i början av varje GladPack-avsnitt (förövrigt det sämsta GAS någonsin gjort..(GladPack alltså.. inte det med dörren.. för DET är ganska coolt!))
 
 
 
 
STENHAMMARSALEN
Sneddade över Götaplatsen till Konserthuset och Stenhammarsalen, platsen där allt började. 1982 lånade Anders ut 10.000 av sina intjänade kronor för att hyra Stenhammarsalen under en helg. Fyra föreställningar av Skruven är lös var planerade, 35 styck blev det! 
 
 
 
Vi gick sen vidare längs Avenyn och passerade bland annat Bio Roy där Hagmans Konditori kommer visas snart. Vi fortsatte sen ner mot Göta Älv och gick in på MovieLine där vi letade efter den enda GAS-dvdn som vi inte har (Greatest hits on YouTube) men den fanns tyvärr inte där så vi vandrade vidare. 
 
 
 
KAJSKJUL 8
Precis nedanför MovieLine ligger Packhusplatsen och Kajskjul 8 där (framförallt) After Shave & Anders Eriksson spelat många av sina egna produktioner, bland andra Cabaret Cartwright. Här gjorde ju också Peter Rangmar sina allra sista framträdanden innan han blev för sjuk för att kunna stå på scen. Härifrån gick vi sen förbi operan och mot Nordstan där vi åt mat och gick till blomaffären där jag köpte en ros till vår nästa plats..
 
 
 
PETERS GRAV
Från Brunnsparken tog vi spårvagnen mot Saltholmen och från hållplatsen gick vi hittade vi sedan med hjälp av telefonen (TACKA Gud (eller kanske Steve Jobs) för iPhonen!) till Nya Varvets kyrkogård. Det kändes lite märkligt att besöka en grav till en människa man aldrig känt. Men som man på något sätt ändå känner. (Det där made no sense..) Lyckades (nästan) att hålla tillbaka alla tårar (Återigen: Fy fan vad vidrigt det är med cancer, hemska jävla sjukdom) och lämnade min lilla ros. Den kanske redan är rådjursmat (äter rådjur rosor?) eller har blivit bortkastad av en Rangmar som inte vill ha fangirlande blommor på graven MEN det kändes ändå bra att få lämna den där. 
 
 
 
Det var allt från vår lilla otroligt nördiga och underbara GAS-tripp! Jag hade som sagt en hur bra dag som helst och det är ju trevligt att bara promenera runt i Göteborg en härligt solig höstdag! Finns ju hur många platser som helst i Göteborg där GAS har spelat in och spelat upp, men detta är några av dem. Nästa gång tar vi bilen och kör roadtrip till Bitterna och Vedum. Men det får kanske bli till våren...
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: thina

fy, cancer å aids är verkligen dom värsta jävla sjukdomarna som finns. å fy vad jag saknar peter! (även om ju inte heller jag kände honom)
så jävla orättvist allting, varför ska sånt hända så fina människor som viger sina liv åt att skänka oss andra glädje?

Svar: VERKLIGEN! ja jag håller med!!
Linnéa Carlsson

2013-10-08 » 14:49:01
URL: http://www.aspie.blogg.se
Postat av: Anonym

Kul tripp! 😍

2017-05-24 » 17:14:05Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback