det var vår och det var varmt

.....

Hallå och trevlig valborg på er. Jag har haft en alldels underbar dag i ett soligt London. Efter att jag slutat jobba i morse gick jag hela vägen ner till Primrose Hill. Slog mig sedan ner på en filt och väntade på Jessica och Moa som hade lite problem med att ta sig dit på grund av strejken. Men jag hade det ganska trevligt i solen med en latte, en bra bok och Londons skyline rakt framför mig. När Jessica och Moa kom fram visade det sig att Lovisa, som är en annan au pair jag aldrig träffat tidigare, suttit och väntat cirka 10 meter från mig, haha! Jessica och Moa hade i alla fall med sig massvis med godsaker som vi satt och mumsade på. En riktigt härlig valborgspicknick blev det! Lyckades dock bränna min arm eftersom jag inte smörjt in mig (ajabaja!). Förväntade mig dock inte strålande solsken eftersom det var gråare än grått när jag vaknade i morse. 
 

Sommarkänslor, i april!


Blir nästan avundsjuk på mig själv. Att man får ha det såhär bra!

Huuuur gott?!

Snygga tjejer!

Idag syntes London Eye lite bättre än förra gången.

Vi gick längs kanalen till Camden och tog tunnelbanan hem därifrån. Mycket mysigt!
 
I eftermiddag har jag jobbat som vanligt. Hämtade T och hans playdate efter skolan, var på Tesco och handlade lite, vek tvätt. Ingen matlagning idag eftersom L fixade det. Ganska skönt med lite omväxling! Hade egentligen tänkt att följa med Jessica och Moa till Camden och dricka lite vin ikväll men det drog ut lite på tiden här hemma och jag kände inte för att stressa iväg då. Så jag har en lugn hemmakväll istället, vilket är ganska skönt måste jag säga. Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig snart. Har inte mycket bestämt inför imorgon förutom att jag har babysit på kvällen. Men innan dess hinner jag säkert hitta på något kul. Hoppas på lika fint väder som idag. (Troligt. I den här stan.) Vi hörs när vi hörs!

det här med britterna och mitt namn alltså..

.....

Oftast blir det lite fel:
 
Men ibland blir det väldigt väldigt väldigt fel:

du skulle älska att ströva i parken här intill

.....

Hallihallå. Oj vad jag är trött just nu. Började med att hämta H i skolan vid 12, vi gick sedan till Tesco och handlade lite, gick till slaktaren och köpte kött innan vi gick hem. Gjorde sedan lunch (H bad att få smörgås med jordnötssmör, väldigt avancerad matlagning alltså) och åt innan vi spenderade resten av eftermiddagen med att spela barn-monopol. Verkligen ett riktigt ritktigt tråkigt spel. Efter att jag hämtat O och T, lagat middag och hjälpt till att städa barnens rum slutade jag för dagen och begav mig till Overgrounden. Mötte sedan upp Hanna i hennes hemkvarter där vi gick en liten promenad genom Queen's park (som var otroligt mysig!) innan vi slog oss ner på Starbucks och hade en det trevligt. Fick även en mycket fin present av Hanna, svenskt te!! Verkligen så konstigt att det inte går att hitta "normalt" te i det här landet. Men nu har jag i alla fall så att det räcker ett bra tag!
 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon hade jag egentligen planer på att träffa en annan au pair men eftersom det är tubestrike och tunnelbanan inte går som vanligt är det svårt att ta sig in till stan. Så vi ska nog ses i nästa vecka och imorgon ska jag istället fira lite valborg med Jessica och Moa, det ska bli väldigt mysigt!

jag vill inte tänka på refrängen nu

.....

Alltså den här låten är verkligen fast i min hjärna nu för tiden. Går på repeat i iPoden hela tiden. Den är väl inte så himla bra egentligen men just nu älskar jag den. Förutom denna så lyssnar jag mest på Mazarin Demos (Gessle igen) eller min nyupptäckta favoritpodcast, Våran Podcast. Den är verkligen hur rolig som helst vilket ibland får mig att skratta högt där jag går runt ensam på gatorna. Lite pinsamt kanske. Podden hittar ni här.


vi skulle ta oss långt vi två

.....


Vilken instagramvänlig frukost va? Filip och Fredrik på iPaden, latte från Nero och färska bär i skålen med flingor. 
Om gårdagen var min sämsta morgon har nog dagen hittills varit den absolut bästa. Glada ungar = Glad nanny, haha! Eftersom min värdmamma jobbar hjälptes jag och min värdpappa åt att ta barnen till skolan. Han tog de två yngsta till sin skola och jag gick med T, som blev jätteglad när jag sa att jag skulle gå med honom till skolan så det var ju bra. Nu ska jag fortsätta titta på La bamba och sen ska jag städa mitt rum, börjar ju som sagt redan klockan 12 igen. Vi hörs senare! 

det finns en stress i allt som är

.....

Måndag igen. Dagen började mindre bra. Stress och trotsiga barn gjorde att jag var på uselt humör när jag slutade vid nio och kände mig bara så less på allt. Men pratade med min värdmamma när hon lämnat barnen i skolan och sen kändes det lite bättre i alla fall. Bestämde mig för att ta en sväng in till stan så åkte till Covent Garden Market och gick runt lite. Köpte te på Tea Palace (som jag fick tips om av en snäll bloggläsare, tack!) och åt crêpe till frukost (tänk vad man kan bestämma själv när man flyttat hemifrån). Åt ju faktiskt ingen crêpe den här helgen så tyckte att jag var värd det. Créme de la crêpe får dock inte lika högt betyg som la crêperie men det var riktigt gott ändå! Köpte en fin smyckeshängare på marknaden också, just nu sitter den uppe på min vägg med hjälp av kludd. Älskar kludd. Det är bra till allt! (Har jag jobbat på förskola för länge eller?). 
 
 
 
Har i eftermiddag/kväll jobbat som vanligt. Lagat mat, tvättat, diskat.. inte så mycket spännande att berätta där. Imorgon ska min värdmamma till jobbet för första gången sedan jag kom hit så jag ska ta hand om barnen själv. H slutar tidigt dessutom så ska börja redan klockan 12. Så hoppas på lite fint väder så att vi kan gå till lekparken ett tag. I övrigt har jag inget planerat för morgondagen, är ju bara ledig några timmar så jag får väl se om jag orkar träna lite eller om jag stannar hemma. Ganska skönt att ha huset för sig själv!

där du trivs och kan va

.....

Ännu en vecka har nått sitt slut och nu har jag varit här i London i 38 dagar - hjälp vad fort tiden har gått! Trivs så himla bra också! Om mindre än två veckor kommer min mamma hit till London och ska bo hos mig en helg. Det ska bli väldigt mysigt såklart! Träffade som sagt Jessica innan, hon kom hit till Hampstead och vi gick runt en stund innan vi satte oss på ett litet ställe borta vid Hampstead Heath och åt lunch. Mycket mysigt! De hade Afternoon Tea där också så det ska vi nog testa på någon gång! Sen var jag tvungen att dra hem eftersom jag skulle börja jobba klockan 15. Spelade spel, kokade pasta, tog hand om lite tvätt, läste högt ur min Swedish Traditionsbok och badade alla barnen. Sen kom mina värdföräldrar hem och jag slutade igen. Helt okej att jobba några timmar och eftersom jag får extra betalt på helgen så är det absolut värt det! Efter att jag slutat fortsatte jag att spela Sänka skepp med T och sen läste vi lite i guinness rekordbok innan han gick och la sig. Tycker verkligen om att hänga med de här ungarna! 
 
När T gått och lagt sig gick jag ner och hämtade mat. Har sedan dess suttit här och försökt få senaste avsnittet av Welcome to Sweden att funka - går sådär. Internetuppkopplingen på mitt rum är inte det bästa och det gör mig galen. Är dessutom galet sötsugen och hade kunnat offra något mycket värdefullt för en marabou just nu. Men kom precis på att jag har glass i frysen. Det får väl duga. Ska hämta den och sen krypa ner i sängen med något avsnitt av En himla många program. Imorgon är det jobbdax igen och när jag är ledig ska jag försöka ta mig in till stan och köpa musikalbiljetter till mig och mamma. Imorgon börjar en ny tunnelbanestrejk här så eventuellt blir det buss några dagar framöver, men det går väl det också.
 
Nu: Bilder! 
 
 
 
 

där svart är vitt

.....

God morgon Sverige!
Igår gick jag en runda på stan med Hanna och hennes kompis Rebecka. Vi åt wok to walk, shoppade och pratade om livet som au pair. Hade superkul och vi avslutade dagen på pinkberry med en mycket god frozen yougurt. Upptäckte när jag kom hem att jag inte tagit en enda bild under dagen - mycket oproffigt bloggbeteende. Men istället kan ni få en bild på en klänning jag köpte på Zara igår. Rea och den kostade bara £17, ett fynd helt enkelt! 
 
 
Idag är det världens bästa mammas födelsedag så jag ska skypea lite med henne. Efter det tror jag att jag ska möta upp Jessica någonstans och hitta på något, vad vet jag inte riktigt men det löser sig nog! I eftermiddag ska jag ha babysit i några timmar, det går nog bra skulle jag tro. Ha en härlig söndag allihop!

innan jag börjar jobba..

.....

Hej hallå! Sitter just nu på café i O2 Centre och har precis ätit lite lunch. Har varit på TGR och köpt center också, ska babysitta ikväll igen så tänkte att det är bra att ladda upp med lite svenskt godis till Graham Norton Show. Förutom kvällens jobb och några timmars babysit på söndag har jag inga planer för helgen än, känns som att det inte hänt så mycket den här veckan så det vore kul att göra något speciellt! 




strör ut frågorna på bordet

.....

Ikväll har jag babysit för första gången på kvällstid. Har varit ensam med barnen sedan L kom hem med de två äldsta strax innan klockan 18. Lagat mat, borstat tänder, tagit på pyjamasar, läst sagor, förhört läxor, lagt barn, diskat, tvättat, hängt tvätt, städat och nu pustar jag ut på mitt rum. Det gick faktiskt förvådnansvärt bra att lägga alla helt själv, även om den yngsta inte var helt nöjd med att mamma inte var hemma. Men måste säga att jag har hamnat i en familj med tre väldigt snälla barn! 

Eftersom jag inte har något bättre för mig den här kvällen (och för att jag är en person som gillar listor) tänkte jag göra den roliga(?) grejen när man berättar om sig själv genom att halvironiskt svara på frågor man hittat på internet. Just dessa 90 kluriga frågor hittade jag på Cajsas blogg


1. Hur gammal är du?

20 jordsnurr!

2. Hur gammal känner du dig?
För tillfället väldigt mycket som 20, vilket är skönt.

3. Vad har du gjort i dag?
Jobbat, tränat, ätit, slappat och jobbat igen.
 
 4. Vilken film såg du senast?
Det var nog Gambit som jag såg förra veckan. Urdålig verkligen. Se inte den.

5. Vem ringde dig senast?
Min värdmamma.

6. Är du besatt av någonting?
Öh.. Harry Potter, Galenskaparna & After Shave, Sherlock, Benedict Cumberbatch, Netflix, Te, Choklad, Podcasts... bland annat.

 7. Är du rädd för blod?
Rädd och rädd. Svimmar bara lite om jag hör/ser/tänker på blod eller smärta. 

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Vid mitt skrivbort på översta våningen i mitt "hem" i Hampstead. Ser ut såhär.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet (fram tills nu).
Ja. (Jag kan. Men jag vill inte)

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Eftersom det var en ja/nej fråga så nej. 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?

Svart, Vit, Grå och Beige - så vårigt och härligt va!?
 
12. Vad har du för storlek i kläder?
Small eller Medium, beror lite på. 
 
13. Vilken är din favorithögtid?
Hur kan man ha någon annan än jul?
 
14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Bor ju i London för tusan så jag trivs galet bra precis här!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Barnhemmet ute på landsbygden i Estland var ju ett ganska deprimerande ställe! Glad att jag var där och grymt stolt över vår resa, men dit vill jag nog aldrig tillbaka.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Har inte riktigt planerat så långt än men förhoppningsvis inte ensam. 

17. Vad lyssnar du på just nu?
Just nu Ikaros. Satan vad bra den är!

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Näpp.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
Sedan jag kom hit: Yougurt, granola, frukt/bär, digestive med choklad och te.
 
20. Vem är din favoritkändis?
Beror väl lite på. Men Martin Melin är ju himla trevlig!
 
21. Vad är du på för humör just nu?
Trött och lite uttråkad.
 
22. Vilka världsdelar har du varit i?
Bara Europa, tycker inte om att resa så mycket. 

23. Snarkar du?
Tydligen!! (Fy alltså.)

24. Vilka yrken har du provat på?
Ja jag har ju sålt tidningar, jobbat i kiosk, städjobbet på HSB, varit VD för mitt och Annas företag, vikarie på förskolor/skolor i kommunen och så mitt älskade jobb på världens bästa förskola. Och nu är jag ju Au Pair!

25. Hur går du helst klädd?
I mjukisbyxor.. om ingen ser alltså.

26. Vilket stjärntecken är du född i?
Skorpion!

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad. Svensk choklad.

28. Vad sa du senast?
"Good Night T"

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Samhäll och Historia är roligast. Svenska är nog det jag är bäst på. 

30. Vad har du på dig just nu?
Mjukisbyxor och pyjamaströja.

31. Vilken är din favoritaffär?
Primark!
 
32. När vaknade du i dag?
Enligt min Sleep Cycle-app 06:52. (Men den vet ju inte om att jag somnade om och vaknade igen 10 minuter innan jag skulle börja jobba)

33. Vad har du i dina fickor?
Har inga fickor.

34. Vad köpte du senast?
Min Heisenbergtröja.
 
35. Hur många gånger har du flyttat?
En gång med min familj, så räknas min flytt hit blir det ju två gånger.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
Böcker, solkräm och vatten.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska!! Hatar hatar hatar morgonen.

38. Senaste filmen du såg på bio?
Frozen tror jag! 

39. Har du blivit sydd någon gång?
Nä, bara lite tejpad i ögonbrynet

40. Har du någon gång badat naken utomhus?
Ja! Mitt i natten i Träslövsläge.

41. Vad åt du till frukost?
Tryckte i mig en macka innan jag gick till Moa. 

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Då gick jag väl i klass 4B på Hagenskolan. Vet inte riktigt hur mitt liv såg ut, det var nog ganska bekymmerfritt skulle jag tro. 

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Nej.
 
44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Oj, jag vet inte. På min avskedsfest tycker jag att alla mina vänner gjorde något extra speciellt!
 
45. Var lägger du din mobiltelefon när du sover?
Eftersom jag kör på Sleep Cycle har jag tydliga direktiv på vart jag ska ha den, över madrassen, under lakanet och med skärmen vänd nedåt. Den andra mobilen har jag oftast på andra sidan eftersom jag lyssnar på podcast i den när jag ska sova.

46. Vad var det sista du åt?
Digestivekex

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Sleep Cycle (hur kan jag redan nämnt den tre gånger??) väcker mig när jag är som piggast mellan 6:25-6:55.

48. Är du blyg?
Nej!

49. När flög du senast?
Flög hit den 19 mars.

50. Har du någon tatuering?
Inte än. Men när jag blivit lite modigare samt lyckats bestämma mig så.
 
51. Har du varit med om en bilolycka?
Nej!

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Vem har inte det?

53. Vilken är den roligaste träningsformen?
Ingen verkligen ingen träning är rolig. Men om man lyckas glömma bort att man tränar så är det ju kul att spela fotboll. Saknar Victorias friskispass också! 

54. Har du några husdjur?
Nej, är inte så himla förtjust i djur alltså.
 
55. Vill du gifta dig?
Jag tror det.

56. Var växte du upp?
Habo. Bästa bästa Habo.

57. Har du någon gång ringt polisen?
Nej det har jag aldrig behövt.  

58. Vilka är dina största svagheter?
Jag är ganska feg av mig, på alla sätt!

59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Här får jag heta lite vad som helst. Men hemma säger de flesta Linnéa. Annars blir jag kallad Linnet, Nea och Grodan. Haha.

60. Vad ska du göra imorrn?
Jobba på morgonen. Dagen har jag ännu inga planer för men har babysit på kvällen igen!

61. Vad har du in din väska?
Plånbok, oystercard, nycklar, mobiler, hörlurar, tuggummi, tube map, lypsyl, handcreme, solglasögon och paraply.

62. Vad shoppar du helst?
Fika och mat och godis. 

63. Favoritdesigner/märke?
Med en Au Pairlön är det svårt att shoppa märken, men jag kan ju drömma om väskor och klockor från Marc Jacobs. 

64. Bästa plagg/accessoar i garderoben?
Min rosa/röda topp från Forever21 är min favorit just nu.
 
65. Vilken är din favoritparfym?
Love Etc från The Body Shop har jag haft sedan jag kom hit. Annars är Intimately Beckham min all time favourite!
 
66. String, boxer eller vanliga trosor?
Vad är ens "vanliga" trosor? Victoria's Secret ska det vara i alla fall!
 
67. Vad sover du i?
Min pyjamas med tekoppar. 

68. Går du på någon diet?
HAHAHA.. nej.

69. Nämn tre maträtter du äter ofta?
Äter alla maträtter här ganska ofta tycker jag.
 
70. Vad dricker du till vardags?
Vatten, flädersaft och te.
 
71. Om du dricker alkohol, vad dricker du helst?
Vitt vin!

72. Lugn hemmakväll eller party all night long?
Båda två!!

73. Tycker du om att fika?
Vad är det här för fråga??

74. Vilka tidningar brukar du läsa?
Inga. Läser aftonbladet på telefonen.

75. Favoritprogram på TV?
Kollar aldrig på tv. Det enda jag ser här är Graham Norton Show!
 
77. Hur skulle du beskriva ditt hem?
Som gammalt, halvfult och alldeles alldeles underbart. (I sverige alltså)

78. Pedant eller slarver?
Pratar vi konkret om städning och så är jag absolut en slarver! Men jag har en sjukt välorganiserad kalender och hatar när det inte är ordning i t.ex. datorn.

79. Dricker du kaffe och i så fall vilken sort?
Försöker. Om jag dricker kaffe är det Latte från Starbucks!

80. Tråkigaste hushållssysslan?
Sortera strumpor!!!!!!!

81. Hur ofta städar du?
Här städar jag aldrig eftersom det kommer en städerska och gör det. Hemma städar jag aldrig eftersom jag inte tycker om det. 

82. Leva nu, längta eller minnas?
Minnas tror jag, Men man måste ju leva nu för att ha något att minnas!

83. Något du aldrig skulle klä dig i?
Åsnedräkt. För varför skulle jag?

84. Vad skulle du vilja ha mer tid till?
Sova kanske. (Vilket jag ju skulle ha om jag inte satt uppe och svarade på fåniga listor i flera timmar)

85. Vad gör du för att rensa huvudet och få extra energi?
Springer eller går i skogen. Eller sover. Det funkar också.
 
 86. Drömresemål?
Är verkligen inte så mycket för att resa. Men Grekland är ju härligt så dit åker jag gärna igen.
 
87. Vilket är ditt drömyrke?
Jag har väl funderat på om jag ska bli lärare, sen om det är ett drömyrke vet jag ju inte men. 

88. Framtidsdrömmar?
Oj, jag vet inte. Hoppas på att bo i Göteborg om några år. 

89. Vilket blir ditt nästa köp?
Jag kommer väl säkert att köpa något imorgon. Vad vet jag inte riktigt men säkert något.

90. Hur kommer du spendera semestern?
Om vi menar sommaren kommer jag vara med min värdfamilj i Holland i fyra veckor, sen kommer nog min familj till London och kanske kommer jag hem till Sverige en sväng. Vi får väl se!

du gick sakta nerför gatan

.....

Idag har jag jobbat som vanligt på morgonen och efter det vandrat bort till Moa. Vi var duktiga och körde ett nytt träningspass - innan träningsvärken från den första ens släppt. Grymt jobbigt men det är så himla mycket lättare och roligare att träna tillsammans med någon! När jag sagt hejdå till Moa och svängt in på min gata möter jag en man som jag känner igen. Det tar mig cirka 1,5 sekund innan jag kommer på att det är Ricky Gervais. (ALLTSÅ. ÄLSKAR HAMPSTEAD.) Jag vet sedan tidigare att han bor här men efter att ha spenderat den senaste veckan med att titta igenom alla avsnitt av Extras blev jag ändå alldeles för starstruck för att kunna säga ett enda ord,  men är ganska säker på att jag måste stirrat. Väldigt Charmigt. Typ.
 


Jag vill att Ricky ska hosta Golden Globes för alltid!

det är visst nån som är tillbaka

.....

Hej hallå! Det blev visst inget bloggat igår så här kommer ett inlägg i efterhand. Började jobba efter mitt vanliga schema igen efter påsklovet vilket faktiskt känns ganska skönt. Efter att jag jobbat klart på morgonen åkte jag in till stan utan att ha någon riktig plan. Hoppade av vid Primark och köpte min Breaking Badtröja som jag tänkt på cirka hela helgen - kanske sist med att äga en men också sist med att upptäcka tv-serien så det passar ju bra då. Sen gick jag till Starbucks och satt där och tittade på dokumentär om Haga slott - vilket är något av få saker som funkade att streama från SVT Play utomlands.
 
 

 
När jag jobbat klart på kvällen vandrade jag ner till West Hampstead och mötte Hanna som äntligen är tillbaka i London. Vi firade med att äta på Nando's - såklart! Mycket trevligt och väldigt gott! Vi satt där länge och pratade om allt möjligt innan klockan helt plötsligt var över tio och det var dags att bege sig hemåt. Har upptäckt att det Nando's ligger nästan exakt halvvägs från oss båda, alltså ett perfekt ställe att ses på! 


och säger det här är konst

.....

Om jag har haft ont idag? Ja. Lite. Typ.
Haha, alltså vaknade i morse och hade träningsvärk i varenda muskel jag har. Så den här dagen har jag gått runt och ojat mig som en 80-åring. Men det är väl härligt att känna att man tränat i alla fall! Den absolut bästa sortens smärta även om den är plågsam. Idag har vi varit på museum med barnen. Skulle egentligen till en vikingautställning på British Museum men det blev lite ändrade planer så istället åkte vi till Tate Modern igen och gick på en utställning av Matisse. För att vara modern konst tyckte jag faktiskt att det var väldigt intressant och barnen tyckte verkligen om det. När vi kom ut från Tate gick jag en sväng genom borough market innan jag tog tuben hem. Köpte med mig en brownie från marknaden som jag mumsade i mig innan jag började jobba igen. Efter att kvällens pass var avslutat har jag städat lite på mitt rum och nyss ätit middag. Nu ska jag snart lägga mig i sängen och läsa lite tror jag. Imorgonkväll ska jag träffa Hanna igen vilket ska bli superkul eftersom hon varit hemma i Sverige på tok för länge. Ska fira med en kväll på Nando's, kan väl inte bli annat än succé?! Förutom det har jag inga planer för morgondagen men det är ju onsdag så jag lär inte vara hemma i alla fall.. Kanske åker jag till Primark och köper en tröja som jag inte köpte förra veckan och har ångrat sedan dess. Kanske hamnar jag någon helt annan stans. Man vet aldrig riktigt! Men London är ju London så sysslolös behöver jag nog inte vara i alla fall!
 

Älskar vägen från London Bridge till Tate! South Bank över huvud taget är så himla mysigt, ska absolut ta med mig min kamera dit och fota om det är lite fint väder någon dag (man kan ju hoppas).

Åt lunch på Pizza Express innan utställningen. Fin utsikt! 

Kvällens middag! Lax!

och kunna lysa upp den väg du springer

.....

Idag har familjen kommit hem och det är lite liv i huset igen. Ganska skönt måste jag säga. Har slappat hela dagen och knappt lämnat rummet. Nu ikväll mötte jag dock upp Moa för ett träningspass, hann med att powerwalka, jogga, springa upp för en hemsk trappa och styrketräna. Fruktansvärt jobbigt men så mycket roligare att träna när man har roligt och peppande sällskap! Vi får väl se hur ofta vi kan lyckas hålla igång denna grymma träning, men som vårt nya motto säger: "we've got nothing to lose but the fat". 
 
 
Imorgon ska jag börja jobba igen efter en härlig semester. Börjar dock ganska lugnt eftersom vi ska åka till ett museum med barnen. Jag ska strax gå och lägga mig för jag är helt slut efter kvällens träning, men vi var grymt duktiga. Ser fram emot den här träningsvärken. Typ.
 
 

ansökan & matchningsprocessen

.....

Hej! Efter att jag hittade din blogg blev jag ännu mer nyfiken på att bli au pair. Det är väldigt roligt och intressant att läsa hur allt fungerar. Kan inte du berätta i ett inlägg lite mer om din matchningsprocess, hur lång tid det tog och hur många familjer som kontaktade dig?
 
Fick den här frågan på bloggen för ett tag sedan och har fått flera frågor om min ansökan tidigare så tänkte att jag tar det i samma inlägg. Kan nog bli ganska långt men ska försöka att inte bli för detaljerad. Fråga på om det är något ni undrar över!
 
Den 22 juli 2013 skickade jag in en ansökan om att få bli au pair i England på STS hemsida. Fick efter några dagar hem ett brev med information om hur jag går vidare samt en inbetalningsavi med kostnaden för ansökan. När jag sökte kostade det 2990 kronor eftersom de hade en kampanj den sommaren. Vanligvis är kostnaden 3990 kronor. Betalningen räknas som en bekräftelse på ens ansökan så om man skulle ångra sig och inte vilja åka kan man bara strunta i att betala. (Skulle man mot all förmodan inte bli godkänd som au pair får man såklart tillbaka de här pengarna.) När pengarna var inbetalda till STS (i slutet av augusti) började själva ansökningsprocessen och jag fick ett mejl med alla ansökningshandlingar. Ärligt talat fick jag en mindre chock när jag insåg hur mycket som skulle fyllas i och göras. Listan såg ut såhär för ett år sedan och jag antar att den inte förändrats så mycket sedan dess:
  • Application form  - Ett sju sidor långt dokument där man ska beskriva sig själv, sina erfarenheter, intressen mm. 
  • Additional Childcare Experience - För att bättra på sin ansökan kan man lägga till detta om man har mer än tre erfarenheter av att jobba med barn.
  • Personligt brev - Ett brev till familjerna där du skriver lite mer personligt om dig själv. Ska bli en A4 sida med profilbild. 
  • 2 Childcare Reference Form - En referens som kan intyga att du arbetat med barn. Får inte vara släkt eller familjemedlem. Jag bad en kollega från förskolan fylla i den ena och min kompis Ellen fyllde i den andra eftersom vi jobbat tillsammans i fotbollssskolan.
  • 1 Personal Reference Form - En referens som kan intyga att du är lämpad för jobbet. Får heller inte vara släkt eller familjemedlem. En vän till familjen (som också är en lärare på min gamla skola) fyllde i den.
  • Medical Report -  Intyg på att man är frisk. Måste signeras och stämplas av läkare. Så jag som är livrädd för allt som rör sjukhus fick ta mod till mig och ringa och boka en tid på vårdcentralen. Men det var inga problem, bara en miniundersökning och sen var papprerna påskrivna. 
  • Kopia på ditt körkort 
  • Kopia på ditt senaste pass
  • Kopia på ditt slutbetyg - Från gymnasiet. Inget att oroa sig för, organisationen vill bara se att du har läst Engelska. (Behöver inte vara toppbetyg alltså - jag läste inte ens Engelska C)
  • Polisregisterutdrag - Inte det vanliga som man behöver om man ska jobba i tex. förskola utan ett på engelska som du hittar här, det kostar 192 riksdaler.
  • Foton - 8 foton där man är tillsammans med barn. 
  • Profilbild - Ska vara ett nytaget foto. 
  • Au Pair Agreement - Ska skrivas under bara. Fast läs igenom noga så att du vet vad det är ju godkänner.
  • Au Pair Summary - En summering av din ansökan. Här kan man också specifiera hur många barn man kan tänkas jobba med, vilka åldrar och även önskat område (city/town/village/rural area). Här kan ni se hur jag önskade.
Mitt i allt detta hade jag den 11 september min telefonintervju med STS. Då ringde min kontaktperson upp och vi pratade lite på svenska först innan själva intervjun började. Intervjun är på engelska och består av 13 frågor. Mitt inlägg om intervjun finns här. Cirka fem minuter efter intervjun fick jag ett mejl från STS om att jag blivit godkänd. Detta var alltså i början av september och sen hängde allt på hur snabbt jag blev färdig med ansökan. Vilket inte var så snabbt. Jag körde verkligen fast och orkade tillslut knappt öppna upp dokumenten på datorn. I slutet av november fick jag ett mejl från min kontaktperson som undrade hur det gick för mig i min ansökan egentligen. Hon ringde mig också och peppade mig lite vilket verkligen fick fart på mig, så den 5 december postade jag en tjock bunt med papper i ett kuvert och den 9 december mejlade iväg resten av mina ansökningar. Redan dagen efter fick jag reda på att min ansökan blivit godkänd av STS och även av den brittiska agenturen och att jag nu var i matchningsprocess. Sedan kändes det som att det inte hände någonting alls. Jag avslutade mitt jobb på förskolan, firade jul och började sedan undra om det verkligen fanns någon familj som ville ha mig. På morgonen den 20 januari fick jag ett mejl från Busy Bee (min agentur i England) om att familjen M ville prata med mig samma kväll. Blev lycklig, rädd och nervös på samma gång men innan jag ens hann läsa igenom hela mejlet kom ett till. Familjen B ville också prata med mig, samma kväll fast 30 minuter innan. Jag läste igenom båda familjernas profiler lite snabbt. Familjen M bestod av en mamma, pappa och tre pojkar 4, 6 och 8 år, de bodde i London. Familjen B bestod av mamma, pappa och två flickor 5 och 3 år, de bodde i Bishop's Stortford i Essex. Jag kände direkt när jag läste igenom profilerna att familjen B nog inte var något för mig men tackade ändå ja till att prata med båda familjerna. Finns ju inget att förlora på att prata med dem och kände att jag inte ville dömma dem efter vad jag bara läst. 
Klockan 19.30 hade jag den första intervjun via skype, med mamman i familjen B. Efter lite tekniskt strul kunde vi tillslut prata med varandra. Samtalet pågick i ungefär 20 minuter och det kändes lite stelt. Efter att vi lagt på kände jag mer än någonsin att detta verkligen inte var rätt familj för mig, det klickade helt enkelt inte. Bara några minuter efter det första samtalet ringde det igen och nu var det mamman i familjen M. OJ vilken skillnad. Det var så mycket lättare att prata med henne och vi höll på nästan 1,5 timme innan klockan tilllslut blev ganska mycket och vi bestämda att vi skulle prata igen två dagar senare. Direkt efter samtalat mejlade jag till Busy Bee och sa att jag väldigt gärna ville fortsätta med familjen M och redan morgonen efter fick jag svaret att de gärna vill ha mig som sin nya au pair om jag fortfarande var intresserad. ATT jag var. 
 
Så nu sitter jag här och kan inte fatta hur tiden gick så fort. Från det att jag matchades med familjen tills att jag kom hit gick det nästan exakt två månader, de helt klart snabbaste två månaderna jag varit med om. 

nedstigen från himmelen igen

.....

Hoppas att alla har en härlig påsk. Har sett många soliga bilder från Sverige men här är det bara grått och trist idag. Har regnat hela dagen och jag känner att jag hade behövt de där gummistövlarna nu. Men efter den här veckan har jag inte allt för gott om pengar kvar och får inte nästa lön fören i maj så det ska försöka leva sparsamt ett tag. Lycka till med det Linnéa..
 
Men igår hade jag i alla fall en väldigt trevlig påskafton. Moa och hennes kompis Linnéa kom hit och vi lagade till en grym svensk påskmiddag. Det var så himla gott och jag kan inte komma ihåg sist jag var så mätt! Härligt! När vi ätit slappade vi lite i soffan och kollade på film (National Treasure - mycket bra!) och åt lite jordgubbar. Jag öppnade mitt kära påskägg också och OJ vad gott det var. Svenskt godis är bäst i världen. När Moa och Linnéa gått hem gick jag upp på mitt rum och kollade på Graham Norton från i fredags innan jag gick och la mig. 
 
 
Idag är det min sista dag ensam i huset eftersom familjen kommer hem imorgon bitti. Har firat detta genom att ta hand om all tvätt som jag skulle hunnit med under veckan samt diskat och städat undan i köket. Ska strax ta på mig regnjackan och gå iväg och köpa lite mat. Kylskåpet är tomt och det är kanske kul om det finns något att äta när familjen kommer hem. 

det står en man i baren och frågar varifrån vi kom

.....

Hej och Glad Påsk på er alla. Hoppas ni har en underbar påskhelg var i världen ni än befinner er.
Igår åkte jag och Moa in till stan för att vi skulle fota lite fina träd i St. James Park, tyvärr hade de nog blommat över för vi hittade inga. Men vi gick en runda inne i London istället, förbi Buckingham Palace och Picadilly. Gick in på Fortnum & Mason och tittade på massa fina och löjligt dyra saker. Senare på kvällen kom Moa hem till mig och vi lagade middag och drack vin innan vi åkte iväg till puben i Camden där vi dansade, drack mer vin och hängde med lite härliga människor. En grymt rolig kväll helt enkelt! 
 
 
 
 Fick en rundtur i Sävsjö av Moa och visade henne Habo. Man älskar ju google maps!

Tog lite selfies. Mucho snygga. Haha!

Idag är det ju påskafton och om några timmar kommer Moa och en kompis till henne hit. Vi ska laga svensk påskmat och fira lite, det ska bli jättekul! Så länge hänger jag i soffan med min nya favoritmellis - (yougurt, banan, jordgubbar, blåbär, valnötter och choklad) och några avsnitt av Extras. 
 
 

glad påsk

.....

 

la crêperie de hampstead

.....

Jag har en ny kategori! Londontips heter den och som namnet antyder tänkte jag här samla mina bästa tips från London här. Till er helt enkelt! Tips nummer ett är det som kanske ligger mig närmast om hjärtat, svårt att gissa va? La crêperie de Hampstead. Jag har redan tjatat mycket om det här i bloggen men det är verkligen helt underbart gott. Oftast lång kö (~20 min) men SÅ värt det. Bli inte skrämd av personalens lite hetsiga sätt att prata, de är inte arga, bara väldigt franska. Tyvärr bara öppet på helgerna numera men ska ni hit över en weekend så måste ni ta er upp till Hampstead och prova detta. Har du tur kan du träffa på kändisar som Kate Moss eller Mila Kunis och Ashton Kutcher i kön. 

Vad: Världens godaste crêpes
Var: Hampstead High Street
Hur: Ta svarta tunnelbanelinjen till Hampstead, sedan en promenad på max 3 minuter
Kostnad: Mellan £3-6 beroende på vad du vill ha. (Mörk choklad och banan är en grym kombination!)

 
bilden har jag snott härifrån
 
 
 
 

den vinner som är trägen

.....

Hej! Förlåt för dålig uppdatering, har inget annat än lathet att skylla på. Igår var jag först på Ikea och köpte lite nödvändigheter för att göra mitt rum lite mysigare. En brun filt och en ljusslinga blev det bland annat. För det har jag i mitt rum hemma och det där med att testa på nya saker är inte riktigt min grej (förutom att flytta till ett annat land och sånt då). När jag lämnat av mina nyinköpta prylar hemma bytte jag om och åkte sedan in till stan.  Träffade Kajsa som kom hit till London nästan samtidigt som mig och nu bor och jobbar här. Mycket trevlig tjej och så kul att träffa lite nytt folk! Vi tog en fika på starbucks och gick sen längs Oxford Street innan vi sa hejdå. Jag tog tuben till Finchley Road och handlade mat på det enorma Saintsburys som ligger där innan jag gick hem. Väl hemma ställde jag mig och lagade köttbullar för första gången i mitt liv, fick lite hjälp av mamma via sms. Det blev faktiskt ganska lyckat tror jag, smakade bara lite eftersom jag nu frusit in dem och tänkte äta på lördag när det är påskafton! Lite påskfirande kan man väl ha trots att man är ensam? 
Gjorde sen middag (pastasås med kyckling igen pga gott och världsenkelt) och kollade på film.

Idag vaknade jag runt åtta, gick upp och tappade upp ett bad och låg sen där och åt frukost och tittade på GAS på iPaden igen. Det var ungefär hur mysigt som helst! När jag gått upp och gjort mig i ordning hade det fina vädret gömt sig lite bakom molnen så mina planer så att ta med mig en bok till Heath förstördes lite. Då plingar det dock till i telefonen och jag får ett meddelande från LondonSvenskar; Jag har vunnit deras påsktävling på instagram och priset är ETT PÅSKÄGG. Förstår ni hur glad jag blev? Här har jag varit lite deppig över att jag inte ska få något påskägg i år, och så vinner jag ett! Så jag skyndade mig ner till bussen och åkte sedan till Covent Garden och SugarSin - en butik som säljer svenskt lösgodis! Visste inte ens om att den fanns men oj vilken guldklimp. Fick ett tomt påskägg och fick sedan fylla det så mycket jag bara kunde! Gick sedan vidare till Starbucks där jag nu sitter och tvingar i mig latte och snikar på wifi för att kunna uppdatera här lite. Vet inte vad jag ska hitta på nu faktiskt? Vädret är ju inte på topp direkt. Så får väl se var jag hamnar.




sen kom en ljuvlig doft från stan med grå betong

.....

Det här är den godaste doften som finns.

jag har hört sånger om badkar

.....

Det blev inget besök på Totally Swedish idag. Gick istället en ganska lång promenad och njöt av det fina vädret. Kom hem runt halv sju och var helt slut i fötterna efter att ha vandrat runt en hel dag i platta ballerina. Passade därför på att låna badkaret i H's badrum lyxade till det med ansiktsmask, grönsaksdipp och GAS på iPaden. Har efter det lagat chili con carne (som inte alls blev lika god som mammas), kollat på Breaking Bad och tagit hand om lite tvätt. Imorgon eftermiddag ska jag träffa en tjej som heter Kajsa som också är ganska ny här i London, det ska bli kul. Vad jag ska göra innan dess har jag inte kommit på, hoppas på lika fint väder som idag så att jag kan vara ute i alla fall. 
 
 
 

här skiner solen och ljuset blänker

.....

Hej! Hittat wifi och tänkte passa på att blogga lite. Sitter i gräset utanför Victoria and Albert Museum och har precis ätit med medhavda lunch (bästa sätter att spara pengar). Det är stekarvärme här idag och jag börjar ångra mitt beslut att ta jeans och skinnjacka. Det är svårt det där, man kan aldrig riktigt lite på Londonvädret. Men just nu är det riktigt härligt, har lite gyllene tider i lurarna också så det är väldigt lite att klaga på idag. Har tänkt att jag ska besöka Totally Swedish idag och köpa lite svenska godsaker. Har annars inga planer för dagen, både Jessica och Moa jobbar ikväll så det blir väl jag och netflix igen! 


inte bra men helt okej

.....

Vilken dag alltså. Hade för det första jättesvårt att somna igår, vilket jag inte kan förstå eftersom jag nästan slumrade till nere i vardagsrummet. Men trots att jag bara fått några få timmars sömn var jag tvungen att gå upp redan innan klockan sju i morse för att ställa ut soporna. Skyndade mig sedan tillbaka till sängen men var redan för pigg för att somna om. Satte istället på Rix FMs morgonradio för att ha något halvintressand att lyssna på. Hörde då på nyheterna att det varit en bilolycka i Jönköping vilket alltid är läskigt eftersom man alltid tänker att det kan vara någon man känner. Vilket det såklart aldrig är. Tills idag. Går nämnligen in på instagram när jag sitter och äter frukost och ser att en av mina bästa vänner ligger på sjukhus i Eksjö, efter att ha blivit påkörd av en idiot som körde i fel riktning?! Blev både rädd och förbannad på samma gång men tackar alla sorters gudar och högre makter för att det inte gick värre och att hon är okej. Hon är dock kvar på sjukhuset fortfarande. Jag önskar att jag kunde vara hos dig, skickar all kärlek jag kan härifrån London! ♥
Efter det här var jag inte så himla sugen på att gå ut och roa mig så jag la mig i soffan och tittade på film. Då hör jag efter ett tag att en nyckel sätts i ytterdörren och blir livrädd och flyger upp ur soffan. Det var dock inte så farligt, det var städerskan som kommer för att stryka en gång i veckan. Jag hade totalt glömt bort det och tvättstugan ser ju ut som kaos för tillfället så jag sprang in och sopade ihop mina kläder för att de inte skulle vara för mycket ivägen. Sen tog jag på mig och lämnade huset, är som sagt inte helt bekväm med att vara hemma när städerskan är här. Hade tänkt åka till något museum men jag var verkligen inte laddad för det så åkte ner till Oxford Street (surprise) och spenderade allt för mycket pengar istället. Gjorde dock ett sådant kap på The Body Shop där jag gick in för att jag behövde en ny shea body butter. Tycker den är världens bästa och luktar megagott. Blev därför mycket nöjd när den såldes på rea, istället för att betala £13 för en fick jag nu två stycken full size body butter plus två scrubs för £16! Hur billigt som helst. Sen drev jag mest runt på stan, lyssnade på poddar, köpte läppstift på topshop och massa viktiga saker på Primark (bland annat Lejonkungentishan från förra inlägget). Åt lunch på subway (tar alltid samma sak så det smakade lite hemma) och köpte kakor på Ben's cookies. 
En t-shirt, en tröja, en klänning, en blus, en kjol, handdukar, skor och en korthållare. Heja Primark!
 
Kom hem runt halv fem och var helt slut. Gjorde mig i alla fall lite mat och slog mig ner i soffan igen, har nu precis tittat klart på filmen från i morse (The Big Wedding - usel film, se den inte) och skypeat lite med Emelie, Gabriella och Agnes. Ska springa iväg till Tesco och köpa lite frukt och sen ska jag fortsätta min kväll här i soffan. Mycket mer party än så har jag det inte för tillfället, kan inte släppa tanken på min kompis; på vad som kunde ha hänt, vilken tur hon haft och hur glad jag är att hon är okej - ett herrans underverk helt enkelt. 
för jag vore ingenstans, jag vore ingenting om du inte fanns.

snart är det jag som är kung

.....

Kommer vara coolast i stan med min nya Lejonkungentröja. Typ. Inlägg om dagen kommer strax. Ska skypea med lite vänner först!

så här på kvällen

.....

Har ätit en grymt god middag, kollat på Breaking Bad och nu har jag laddat upp med chokladglass och Pretty Women. Om jag njuter av att ha huset för mig själv? You bet.



 

och solar i glansen

.....

Kan ni gissa vad jag åt till lunch? Rätt svar: Crêpe! Jag var inte den enda som hade de planerna idag kan jag ju säga. Rekordlång kö och det tog 40 minuter (!) innan jag fick min pannkaka med spenat, vitlök och skinka. Men det var det värt.. tror jag. När jag mumsat i mig lunchen gick jag till Tesco och handlade lite innan jag gick hem igen. Eftersom det var så underbart väder ute tog jag in en utestol i vardagsrummet och öppnade dörrarna till "altanen" och fick på så sätt liite sol i alla fall. Åt jordgubbar och chokladtryffelsås från M&S och hade det allmänt gött. Lyssnade på en podcast som jag hittade idag, Au Pair podden som görs av två au pairer i Kalifornien. Eftersom det är en amatörpodcast är den kanske inte helt hundra med klippning osv men jag älskar den ändå! Fick gåshud och tårar i ögonen (alltså ja, på riktigt) av igenkänning när de pratade om matchningsprocess, första mötet med värdfamilj osv. Eftersom de åkt till USA är det ju lite annorlunda från hur det går till när man åker till England men ändå otroligt intressant att lyssna på. Funderar du att åka som Au Pair (till USA eller England) rekomenderar jag verkligen att du går in och lyssnar HÄR (iTuneslänk). 
 
 
 
Nu har jag nyss avslutat ett 1,5 timmes långt skypesamtal med Emelie. Älskar att prata med mina vänner där hemma. Känner mig lite mindre ensam när jag vet hur enkelt det är att prata med er. Nu ska jag laga lite middag (pastasås med kyckling<3) och sen ska jag bänka mig framför Netflix. Vi kanske hörs senare, annars imorgon. Puss och Kram! 
 
 

när det är vår och fest

.....

Igår var det kalas! Gick som sagt först hem till Moa där jag lånade lite kläder och hängde ett tag. Vi tog sedan bussen till Golders Green där vi mötte Jessica och gick till el party. Det är ju lite märkligt att komma hem till någon som man aldrig förut har träffat och fira hens födelsedag, men det var jättekul i alla fall och vi träffade mycket härligt folk. Tog nattbussen hem till Hampstead igen och fick sällskap med Moa en bit på vägen för att jag inte skulle gå vilse, mycket snällt!

Presentinslagning på trottoarkant. 

Marshmallowgrillning


Tårta


Jag, Jessica och Moa

Idag har jag tagit en långsovmorgon och planerar att bara slappa resten av den där dagen. Dock är det fantastiskt fint väder ute och jag önskar än en gång att vi haft i alla fall den minsta lilla gräsplätt till trädgård. Men tyvärr inte. Jag ska i alla ge mig ut och köpa lite lunch innan jag kanske går hem och bäddar ner mig med en trevlig tv-serie. Har glass i frysen också kom jag på. Härligt!
 

när du står sist i kön

.....

Det känns som om det var kanske 20 minuter sedan mitt förra inlägg. Tiden går snabbt idag! Men så har jag hunnit med en hel del också, varit ute och sprungit, skypeat med mamma, varit och handlat mat, ätit crêpe och nu är jag snart påväg ut igen. Ska till Moa och låna en klänning av henne, ikväll ska vi iväg på partaj och tydligen är det då införstått att man har klänning på sig. Har Linnéa då med sig någon klänning? Svar nej. Så hoppas på att kunna klämma i mig en av Moas, annars får jag väl helt enkelt komma i byxor i alla fall. Dessutom känner jag mig lite pressad att ha på mig klackar också vilket jag inte alls gillar. Eller, jag gillar de egentligen men jag som redan är alldeles för lång tycker verkligen inte om att bli längre. Jaja, det blir säkert kul och blir det inte det får man väl åka hem! Vi får väl se var den här kvällen tar vägen helt enkelt.
 
Det är alltid lika lång kö till det här stället. Men värt varje minut!

och ibland så var du ensam

.....

Det är lördag och jag är nu ensam i huset. Det var lite kaos när familjen skulle iväg i morse men tillslut satt de allihop i bilen och körde iväg. Jag har varit ensam i drygt två timmar och är redan uttråkad. Ska spendera den här förmiddagen med att ta hand om all tvätt jag samlat på mig under tre veckor. Sen blir det eventuellt en löpartur i the Heath också. Vi får väl se...
 

nu har alla semester

.....

Hej vänner. Nu har jag semester! Idag har jag haft en fullspäckad dag. Jobbade först på morgonen som vanligt och sen tog jag en lång frukost och kollade på lite tv-program jag missat. Sen begav jag mig ut och sprang en runda (andra dagen i rad, heja mig!) innan jag kastade i mig en skål yougurt till lunch och sen var det dags att jobba igen. Jobbade från klockan ett idag ända tills nu ikväll så är ganska slut. Men det gick bra ändå, var ensam med H och O nästan hela eftermiddagen och vi spelade spel, pusslade och sen lagade jag mat. L kom sedan hem och lämnade T, som varit på hockey camp hela dagen och de åt medans hon gjorde några ärenden här i Hampstead. När pojkarna ätit, borstat tänder och badat så fick de varsinn väska att packa till resan. De packade ner saker och jag lyfte ur saker. På något sätt lyckas fylla sina väskor. T plockade bland annat med sig två stycken klockor. (Inte armbandsur då utan stora klockor.) Men då hade jag precis lyckats få honom att lämna kvar oljefärgen som han först packat ner så då orkade jag inte tjata mer. När pojkarna gått och lagt sig gick jag ner i köket igen, städade i ordning och förberedde de vuxnas mat. L kom ner och vi pratade en stund innan jag gick upp till mitt rum och la mig helt utslagen på sängen. Är inte van vid att jobba så här sent och det ska bli ganska skönt att gå tillbaka till vanliga tider när familjen kommer tillbaka från semestern måste jag säga.
 
Hade nästan tänkt att ge mig iväg till La Crêperie ikväll (var ju inte där förra helgen!) men är ganska mätt så tror jag hoppar det. Det får bli ett besök imorgon istället. Då ska jag eventuellt träffa Moa och Jessica igen, det vore väldigt kul! Nu ska jag ladda inför Graham Norton och eventuellt göra ett besök till godisskåpet i köket. Utbudet där är inget att jubla över direkt, vill någon skicka hit några kilo smågodis tackar jag inte nej!
 
Hur mycket gillar ni min nördiga Harry Pottertröja? Säkert inte mer än vad jag gör!

jag vill bli bjuden på te

.....

Hej igen. Den här dagen har känns väldigt väldigt lång! Men imorgon är det fredag och inte bara helg utan också semester ända fram till den 21 april för min del. Ska bli väldigt skönt trots att jag inte varit här så länge. Är lite orolig för att jag ska känna mig ensam och börja längta hem. Min värdmamma erbjöd sig faktiskt att betala en flygbiljett hem åt mig ifall jag ville fira påsk i Sverige. Otroligt snällt av henne men jag känner att om jag åker hem redan efter 4 veckor kommer det bli SÅ mycket svårare att åka tillbaka hit igen. Därför sparar jag lite på den hemresan. Nu har jag ju faktiskt gratis boende, mat och en veckas betald semester i London att se fram emot, det kan väl knappast ens räknas som ett I-landsproblem? 
 
På tal om något helt annat. Te. Man kunde ju tro att England, the home country of tea, skulle ha ett rikt utbud av goda teer. Men nej nej. Det finns Earl Grey, och det är ju helt okej gott. Sen finns det andra väldigt starka svarta teer som smakar skit, sen finns det chaite som smakar kanel, sen finns det typ torkade blommor. Jahopp. Och that's it liksom. Mitt favoritte just nu är ett Rooiboste jag köpte för £1 på TGR. Det är för övrigt det enda Rooiboste jag hittat, förutom det på Starbucks som nån stjärna hällde kanel i så att det ej var drickbart. Så är det någon som vet en bra butik i den här staden där man kan köpa gott te, hör av er! Drömmer mer om Himlagott, Rooibos Jordgubb/Vanilj och Black Magic Dessert än om marabou just nu.
Alltså... 
 
Nu har det här inlägget handlat cirka 0 om min dag. Förlåt för det. Hade ju varit kul att berätta att jag faktiskt lagade mat alldeles alldeles själv för första gången idag. Men det hinns inte med, nu måste jag sova! Godnatt!

snälla pappa flytta inte in till Tjörn

.....

 
Såhär började jag min morgon, frukost på sängen och den nästbästa utvandrarmusikalen jag vet. Megamysigt! Efter det gick jag ner och jobbade ett par timmar. Nu har jag nyss varit ute och sprungit sen duschat och ätit lunch på mitt rum. Har nu två timmar att spendera innan jag ska börja jobba igen och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Saknar verkligen att ha en trädgård när det är såhär underbart väder ute. Kan såklart ta med mig en bok och gå till Heath eller ett café, men det är inte riktigt samma sak. Nä, jag tror jag trotsar solen och stannar på mitt rum och slappar. Vi hörs senare!

i ett hav av kaffe latte

.....

Hej på er. Hoppas ni haft en fin dag, här i London har det i alla fall varit soligt och varmt hela dagen. Började jobba 9:30 idag, ganska så härligt. Efter att alla tre barn tillslut fått på sig sina kläder åkte vi iväg till simhallen. Hade faktiskt väldigt kul där idag, L var med de äldre pojkarna i den djupa delen av bassängen och jag höll koll på H i den grunda delen. Eftersom den förra au pairen också var simlärare är han faktiskt grymt duktig på att "simma" trots att han precis fyllt fyra. Jag var väl typ åtta innan jag tog mitt första simtag? Efter att vi simmat runt ett tag gick vi upp och L tog med pojkarna för att spela tennis och äta lunch och jag gick hemåt. Väl hemma var städerskorna i full gång och jag bytte om snabbast någonsin och begav mig ut igen. Gick ner till O2 centret vid Finchley Road och åt lunch, besökte TGR och det gigantiska Saintsburys som finns där. Köpte sedan med mig en latte (nä jag gillar inte det, men jag är trött på att dricka earl grey hela tiden) från Starbucks och vandrade hem. Slappade lite på rummet innan jag började jobba. När jag tagit hand om tvätt, matlagning och spenderat 20 minuter med att leta efter ett legosvärd utan resultat spelade jag lite schack med O. Tror ni inte att han vann eller?! Hur gick det ens till? Han är sex år! De här ungarna är alldeles för smarta för mig.. Efter den bittra förlusten drog jag mig tillbaka till min batmangrotta och åt center (som jag köpt på TGR för £1, billigt!!) och tittade på Breaking Bad. Sen kom L upp med mat till mig och jag kollade på mer Breaking Bad. Sen drack jag te och tittade på Breaking Bad. (Tycker inte ens att det är SÅ himla bra egentligen. Men är ändå ganska hooked)
 
 
Här går jag och låtsas: 1) att jag är cool 2) att jag gillar latte

TGR är bäst. Köpte allt detta livsviktiga för £8!
 
Nu ska jag sova. (Ska bara kolla klart på senaste avsnittet av Breaking Bad) 

genom vitt och svart och grått

.....

Eftersom jag var deppig efter incidenten med systemkameran kände jag att lite shopping kunde behövas. Åkte till Oxford Street och spenderade lite pengar och sen helt plötsligt så blev jag mycket gladare igen. Konstigt att det kan vara så kul. 
 
Alla (verkligen alla) kläder jag har med mig från Sverige är antingen grå, svarta, vita eller beigea. Är därför i stort behov av lite färg i garderoben. Lyckades ändå gå ifrån H&M med den här? Bra jobbat!
 
På forever21 gick det lite bättre och jag hittade denna färgbomb, för att balansera upp detta lyckade köp plockade jag såklart också på mig en luvtröja i grått. Tänkte ha den när (om) jag skulle få för mig att träna. 
 
Gick till Victoria's Secret och köpte lite underkläder också. Tror att VS har världens bästa trosor och vill aldrig någonsin köpa några andra. (Undra om min plånbok tycker samma sak?)
 
Parfym och Shower Gel från Body Shop. Älskar båda två! (Detta är egentligen fusk för de köpte jag förra veckan)
 
Efter snart tre veckor med shampoo och balsam från Jane Hellen är mitt redan ganska skadade hår i ett hemskt skick. Tog till slut tag i det och köpte med mig detta från Boots.
 
 
Men vad hände? Blev detta en modeblogg nu? Usch och tvi, nu gäller det att passa sig, snart kanske jag börjar lägga upp "dagens outfit" också. 
Nu ska jag ta och kolla på Breaking Bad innan jag går och lägger mig, imorgon ska vi iväg och simma med barnen igen. 

då står hon vid dörren och vill in

.....

Hur sur tror ni att jag blev när jag släpade med systemkameran till stan, åkte till North Gower Street, plockat upp kameran och upptäckt att jag glömt minneskortet hemma? Ganska så jättesur faktiskt. Men jag fick ju ändå se "Baker Street" och Speedys för första gången och tog såklart lite bilder med iPhonen istället. Blev sådär pirrigt jätteglad av att befinna mig på Sherlockmarker. Har ju fått Hanna att börja titta på Sherlock så när hon kommer tillbaka till London kanske jag kan få med henne dit igen. Och systemkameran. Och minneskortet.
 
 
Älskar att någon har "sneddat" till dörrknackaren! ♥
 
 
 

men bilderna får mera färg

.....

Hej! Har precis avslutat mitt förmiddagspass och är nu ledig fram till klockan 17. Vet inte riktigt vad jag ska göra, är ganska opepp på att trängas med folk på stan men det är på tok för fint väder för att stanna inomhus. Så jag tänkte att jag tar med mig min kamera och åker inåt stan, har ju hittills bara tagit kort med min iPhone! Har ju en del saker kvar på min bucket list också så kanske blir det ett besök på North Gower Street och Speedys? Jag får se helt enkelt. Nu tar jag min vän Robert (min kamera heter så) och hoppar på tuben så får vi se vart jag hamnar helt enkelt! Hoppas alla får en trevlig tisdag! 
 
 

har du hört om han som bränner sina skepp

.....

Hej! Sitter på Starbucks och väntar på att Hanna ska komma hit. Hon lämnar mig och åker till Sverige imorgon och kommer inte tillbaka fören efter påsk, vet inte hur hon har tänkt att jag ska klara mig själv i storstan?? 
Idag har jag i alla fall varit på HSM Belfast med min värdmamma och alla barnen. Det var väldigt intressant tyckte jag. Barnen också, i alla fall den första timmen. Sen tappade de två yngsta intresset lite och jag förstår dem. Men den äldsta hade nog kunnat vara kvar i evigheter tror jag, andra världskriget är nämligen ett av hans främsta intressen. Han kan säkerligen dubbelt så mycket som jag, och då påstår jag mig ändå vara relativt intresserad av historia. Efter att ha sett vad vi vill ville på skeppet begav vi oss tillbaka till land och gick till Côte för att äta lunch. Lika gott som förra gången, men man blir inte proppmätt direkt. Tog sedan en taxi (äkta Londonsk Black Cab) från London Bridge hem till Hampstead. Väl hemma hade jag bara en timmas ledighet innan jag skulle börja jobba igen. Spenderade tiden med att gå till M&S och köpa tandkräm samt att städa min garderob. Eftermiddagen jobbade jag ungefär som vanligt, tvätt, matlagning (lax, pasta/ris och broccoli), diskning och passning av små troll. De var dock ganska utmattade alla tre av dagens äventyr så de höll sig otroligt lugna. När jag slutat åt jag själv middag och nu sitter jag alltså på mitt kära Starbucks och väntar. Imorgon får jag lite sovmorgon igen vilket ska bli skönt! 
 
 

au pair - frågor och svar 2

.....

Hur är jobbet som au pair? Hur ser en dag ut?
Att vara au pair är ett väldigt annorlunda jobb och jag har nog inte riktigt vant mig vid att "bo på jobbet" riktigt än. Men trivs väldigt bra så tror att det kommer komma mer naturligt efter ett tag. Arbetsuppgifterna skiljer sig såklart också mellan olika familjer. Jag börjar i alla fall klockan 7:45 med att tömma diskmaskinen, sen gör jag i ordning barnens lunchlådor, snack och frukt och packar ner i väskorna, sen ser jag till att barnen klär på sig, borstar deras tänder och hår och sen tar deras mamma oftast dem till skolan. När de har gått plockar jag undan i köket, sopar golv och torkar bänkar och bord. Om jag har tid över sen brukar jag ta hand om lite tvätt eller städa lite. Sen slutar jag strax efter nio och då brukar jag göra frukost till mig själv och ta med upp till rummet. Sen har jag ledigt ända fram till klockan tre så då har jag tid att hitta på lite olika saker, så jag utforskar London, shoppar, fikar, träffar kompisar, tittar på tv-serier mm. När jag börjar på eftermiddagen följer jag antingen med till skolan och hämtar det två yngsta barnen eller väntar hemma medans mamman hämtar. Sen brukar jag vara med dem medans min värdmamma går tillbaka och hämtar den äldsta pojken. Sen brukar jag börja med maten, oftast har mamman förberett något som jag ska göra. När barnen ätit hjälper jag till med tandborsning och påklädning av pyjamas innan jag hand om lite tvätt, kanske förbereder mat till oss vuxna, diskar och plockar i ordning. Brukar sluta strax efter sju och då brukar jag umgås lite med de två äldsta barnen innan de ska sova. Oftast spelar jag och 8-åringen något spel. Sen säger jag godnatt till dem och går in på mitt rum och sen går jag antingen ner och hämtar min mat i köket när min värdmamma gjort klart den eller så kommer min värdpappa upp med den till mig. Sen hänger jag vid min dator ett tag, bloggar, kollar netflix, skypear med vänner/familj eller går ut på stan och träffat kompisar innan jag går och lägger mig. Det skulle jag säga är en "normal" dag, men sen har ju de två äldsta en hel del aktiviteter vissa dagar och den yngsta går kortare dagar ibland så då kan det hända att jag får jobba lite mer och ta hand om honom. Det gäller att vara flexibel helt enkelt!
 
Vilka är Hanna, Moa och Jesscia? Och hur har du lärt känna dom?
De är tre härliga tjejer det! Förutom det så är de också au pairer som bor ganska nära mig och de som jag umgås med under mina lediga stunder. Hanna har jag känt sedan cirka alltid eftersom hon är min syssling. Moa hittade jag via hennes blogg innan jag flyttade hit och Jessica träffade jag via Moa. 
 
Innan man åker behöver man ju ha 200 barntimmar. Hur hårda är STS på det, och hur kollar de det? Kan man sitta hos sin kusin eller behövs "andra" barn också? 
Jag vet inte riktigt hur "hårda" STS är med det men du måste i alla fall lämna kontaktuppgifter till dina olika "arbetsgivare" på din ansökan. Men jag tycker att det är jättebra och tror att det är viktigt för din egen del att du har stor erfarenhet av barn innan du blir au pair. Man lär sig så otroligt mycket på att ta hand om barn som man inte är släkt med. Hur viktigt det är med exakt 200 timmar vet jag faktiskt inte. För att få ihop dina timmar kan du till exempel erbjuda dig att sitta barnvakt, göra praktik på en förskola eller skola, skriva upp dig som vikarie för förskolor/skolor i din hemkommun eller höra av dig till lokala idrottsföreningar/körer/andra barngrupper och fråga om de behöver hjälp med något. Du måste ha med två referenser som du inte är släkt med. Har du sedan varit barnvakt åt din kusin kan du ha med det som en extra erfarenhet på ansökan, det är ett stort plus desto fler erfarenheter du har. Själv hade jag ju jobbat på förskola/vikariepool i 1,5 år innan jag åkte hit, hade också med fotbollsskolan som jag var ledare för under några sommrar och att jag suttit barnvakt åt mina kusiner.

du har inte hittat din marknad än

.....

Vilket ras av läsare det blir när man inte uppdaterar på en hel dag! Men nu är jag tillbaka, ingen anledning att vara orolig! 
Gårdagen alltså, vilken dag! Eftersom tunnelbanan mellan Edgware och Camden varit avstängd hela helgen fick jag istället möta upp Moa på Finchley Road där vi tog buss (dubbeldäckare, check!) till Marble Arch. Skulle därifrån ta en annans buss till Notting Hill Gate men vi kom lite fel och upptäckte tillslut att vi var vid Westminster Abbey - vilket ligger helt åt det motsatta hållet! Tog en annan buss tillbaka och kom tillslut till Portobello Road. Gick runt på marknaden (check!) och tittade på mycket fina (och väldigt många fula) saker. Dock var det fullpackat med folk och lite svårt att gå som man ville. Därför blev det inget inhandlat denna dag men kommer nog åka tillbaka hit. Notting Hill är verkligen ett superfint område!
 
När vi tröttnat på Portobello tog vi bussen tillbaka till Marble Arch och bestämde oss för att gå några vändor på stan istället. Men Oxford Street en lördagseftermiddag är inget jag rekomenderar någon att ge sig på. Fruktansvärt mycket folk. Men jag köpte i alla fall en klänning för £7 inne på New Look, vilket kap! 
Efter ett tag kom Jessica in till stan också och vi gick till Costa för en fika. Satt där ett tag innan Jessica var tvungen att gå till ett hotell och möta sina kompisar från Sverige som precis landat och jag och Moa tog bussen hem till Hampstead igen. Hann precis hem, slänga i mig lite mat innan jag gav mig ut igen. Mötte Hanna och gick sedan hem till Moa. Satt i hennes kök och drack vin ett bra tag innan vi gav oss iväg till Camden. Hängde på en pub och snackade med massa folk, träffade Jessica och hennes kompisar och hade det väldigt skoj. Slutade tillslut på Koko - en gammal teater omgjord till nattklubb. Tog nattbuss hem igen och smög så tyst jag bara kunde upp till mitt rum. Lyckades få med mig en macka från köket också, det finns nämnligen inget Time Out som säljer kebab på väg hem från krogen. 
 
 
 
Idag har jag inte gjort så mycket. Kollade på senaste avsnittet av Graham Norton (som började sändas här i fredags igen - lycka!) och nu i eftermiddag/kväll har jag varit barnvakt. Första gången jag var ensam med alla tre under en längre stund, men det gick jättebra. Har umgåtts en hel del med O idag. Vi har pratat om fotboll och fotboll och fotboll. Haha. Åh vad jag tycker om de här ungarna. Ville bara säga det, de är bäst! ♥
 
Nu ska jag kolla på senaste Welcome to Sweden och äta djungelvrål. Imorgon börjar jag jobba 9:45 så får sova lite längre än vanligt. Vi ska till HSM Belfast vilket ska bli jättespännande! 

på promenad genom stan

.....

Tänkte bara göra en snabb uppdatering innan jag hastar iväg till Finchley Road för att träffa Moa (och kanske Jessica). Vi ska åka till Notting Hill och Portobello Road Market vilket ska bli väldigt kul! Har inte varit där på sex år så minns inte direkt jättemycket. För övrigt har jag inga planer idag förutom att La Crêperie har öppet igen.. då får man ju passa på liksom. Haha. Jessica har lärt mig att hur man än gör så blir man två saker i London: Fattig och Fet. Det går liksom inte att undvika. Har dessutom hakat på min värdfamiljs udda frukostvanor och äter nu rostat bröd med jordnötssmör och chokladströssel till frukost, varje dag. (Ja mamma det är sant.. chokladströssel!) Det är något Holländskt påhitt tror jag. Sjukt gott i alla fall. Inte speciellt nyttigt dock, jag började ju faktiskt att äta havregrynsgröt till frukost precis innan jag kom hit. Jag kanske ska ge det ett försök igen!
 
Det var ju inte mat det här inlägget skulle handla om... Jaja. Igårkväll åkte jag i alla fall in till la city och mötte upp Hanna i Green Park. Sen gick vi en kvällssightseentur förbi Buckingham Palace och Trafalgar Square bland annat. London är verkligen världens bästa stad. Avslutade kvällen på Ed's Easy Diner där vi drack världens godaste milkshakes (check!) och åt kycklingburgare. Hade hur kul som helst och fick lite ont i magen av allt skrattande (eller så var det kanske för att jag blev sjukt mätt). 
 

 
 
 
 
 
 


alla ska bada

.....

Hej! Första dagen på lovet har börjat bra. Just nu pågår sortering av Lego i rummet brevid. Jag berättade att min bror hade sitt Lego sorterat i färgordning så just nu håller tre pojkar på att göra precis samma sak, haha. Tycker det är helt otroligt hur sams de här barnen är, de bråkar typ aldrig. I alla fall inte speciellt länge.
Snart ska vi i alla fall åka iväg till UCS. L har bokat en tennisbana till klockan 11 och sen ska vi bada, det ska bli ganska kul ändå. Sen ikväll ska jag träffa Hanna igen, det ser jag fram emot! 

om att alltid vara konsten trogen

.....

ÅH. Vad jag älskar London.
Idag har jag spenderat nästan hela dagen inne i stan. Började med att L frågade imorse om jag ville följa med till Tate Modern och eftersom inte jag hade något annat än att spendera pengar planerat så följde jag med. Åkte tube till London Bridge och gick sen mot Tate. L visade lite saker på vägen, The Shard, Shakespeare's globe (check!) och en supermysig matmarknad som jag lyckats glömma bort namnet på. Kom i alla fram, mötte upp med L's svägerska (som är svensk!) och satte oss i caféet och drack lite te. Mycket trevligt och kul att få prata lite svenska. När vi druckit upp teet åkte vi i alla fall upp en våning och L och svägerskan gick till en speciell utställning de ville se och jag gick mest runt och tittade på lite allt möjligt. Jag är verkligen inget superfan av konst (framförallt inte "modern" sådan) men det fanns en hel del häftigt att titta på faktiskt.

 
 
 
 
 
När jag tröttnat på vackra (och ovackra) skulpturer gick jag ut och upptäckte till min förtjusning att solen faktiskt tittade fram lite. Så istället för att ta tunnelbanan hem från London Bridge gick jag längs Themsen mot London Eye. Råkade gå förbi en mexikansk matbil som sålde burritos med pulled pork - hur kan man säga nej till det? Fortsatte min vandring med mat i handen och Filip och Fredriks podd i öronen. Hur bra kan man ha det? Dessutom var South Bank ett otroligt mysigt område, har aldrig varit där under mina tidigare besök i London så det var kul att se något som var helt nytt! Kom tillslut fram till det enorma Pariserhjulet som jag måste ta och åka innan jag lämnar staden. Men inte idag. Gick istället över bron och hälsade på Ben (Big alltså. Inte Benedict). Tog tuben till Tottenham Co. Rd. där jag gjorde ett kort stopp på Primark för att köpa en mindre handväska innan jag fortsatte hem till Hampstead.
 
 
 
Kom hem strax innan jag skulle börja jobba så trots att jag var ganska trött efter att ha gått en hel förmiddag var det bara att köra på. Har dock haft en extremt lugn eftermiddag. Barnen gick sista dagen i skolan idag innan de går på ett tre veckor långt påsklov så det firade vi med att äta pannkakor till lunch. Pannkaksmix dessutom, så jag behövde inte direkt anstränga mig så mycket med matlagningen. Har dessutom hunnit med så mycket tvätt tidigare i veckan att det knappt fanns något kvar att göra där heller. Slängde in lite handdukar i torktumlaren och bar upp några av E's skjortor. Så jag har spenderat kanska mycket tid med barnen idag, klippt och klistrat, spelat fifa och bara haft det trevligt. 
 
Nu ska jag kolla på Sherlock. Är nämnligen ganska säker på att en del av The Blind Banker utspelar sig i området jag var idag, måste bara dubbelkolla. Imorgon börjar jag inte fören klockan 10, lyx! Vi ska åka till badhuset med barnen också. Är verkligen inte supertaggad på att gå runt klädd i bara bikini just nu, men men det får väl gå. Ska bli kul att simma lite i alla fall! 

när dagarna gick framåt

.....

Hej! Oj vad tiden flyger förbi. Idag är det precis två veckor sedan jag kom hit för första gången! På ett sätt känns det som om jag varit här i flera månader men samtidigt känner jag mig ny himla ny med allt här. Men jag trivs i alla fall väldigt bra och har än så länge ingen(!) hemlängtan alls. 
Idag åkte jag och Jessica till Chalk Farm och gick därifrån upp till Primrose Hill. Väldigt fint och bättre skyline över London än det är från Parliment Hill här i the Heath. Tyvärr var det ganska grått och disigt så man såg inte så himla mycket i alla fall. Satte oss i alla fall i gräset och hade lite picnic med våra medhavda mackor. Skulle nog vara supermysigt om det blåst så mycket att det blev jättekallt. Så när vi var mätta och nöjda tog vi och gick ner mot gatan igen och vandrade mot Camden. Upptäckte att det var väldigt mycket närmare än vad vi först trott, så vi hann med att gå runt lite på marknaden också. Den var enorm verkligenoch vi hann bara se en liten del av den. Men tror att jag ska tillbaka på lördag och spana in den lite mer. 
 
Här ser man till och med London Eye... om man tittar väldigt väldigt noga.

Hahahha!
 
Under mitt eftermiddagspass har jag jobbat som vanligt, lagat mat och plockat med tvätten. Det blev pasta med tonfisk idag, visste inte att jag tyckte om det, men det gjorde jag tydligen. Precis när jag slutat jobba frågade T om vi inte kunde spela ett spel tillsammans. Vi gör ofta det på kvällen och jag tror nästan att jag tycker det är roligare än vad han gör. Idag blev det jenga. Jag vann, Jag brukar göra det. 
Nu ikväll har jag skypeat med min familj och kollat på Breaking Bad. Imorgon har jag tänkt åka in till stan och spendera massa pengar på Primark. Behöver verkligen uppdatera min garderob lite!

och vi har solen i ögonen

.....

Idag har vi haft en riktigt varm och skön dag här i London! Jag började som vanligt med lite jobb på morgonen och sedan frukost på rummet. Sedan kom städerskorna och jag ville ut fortast möjligt. Det är verkligen inte det att de inte är trevliga, för det är dem. Men jag känner mig i vägen hela tiden. Kände mig ganska opepp på att åka in till stan men räddades när Moa skrev att hon fått extra ledigt idag och undrade om jag ville ses. Det ville jag såklart! Så vi möttes upp här i Hampstead vid elva och gick till Maison Blanc för en fika. Hade inte varit där innan (eftersom jag tydligen bara går till Starbucks) men det var ett väldigt mysigt ställe. Efter att vi suttit där ett tag gick vi runt lite i Hamstead och mest njöt av solen. Gick in i några av de butiker här som man faktiskt har råd att ens gå in i, vilket inte är så många. Men Body Shop finns här i alla fall och jämfört med Sverige är det faktiskt ganska billigt! Gick in på Zara Home som finns här också men som jag inte ens sett under mina tidigare rundvandringar, mycket fint där inne faktiskt! Sen sa vi hejdå och Moa gick hem till sig för att börja jobba och jag gick mot Overgrounden för att möta Hanna. Vi två (jag och Hanna alltså - det gäller att hänga med här) gick sedan tillbaka mot Hamptead High Street. Då var det verkligen extremt varmt och vi gick till Nero för att svalka oss lite. Köpte Milkshakes och satt i solen och hade det göttigt. Lyckades till och med få lite färg på mina annars så bleka armar. Röd visserligen. Men ändå. 
När klockan närmade sig 15 sa jag hejdå till Hanna också och gick hem för att börja jobba. Lagade mat (rostad potatis, ångkokta bönor och egen kycklingsnitzel igen - gott!), tog hand om berget av tvätt som alltid tycks finnas när städerskorna varit här och plockade undan lite. Pratade med L idag om att jag har lite svårt att komma in i ett bra tempo när jag jobbar. Antingen är jag jättestressad och gör allt väldigt fort eller så har jag knappt något att göra alls och är lite rädd att jag ska uppfattas som lat som inte gör något. Men L försäkrade mig om att hon absolut inte tycker att jag är lat, att jag får lägga upp min tid hur jag vill och att det inte gör något om jag blir klar tidigare än vad min "arbetstid" säger. Det kändes bra att säga det i alla fall eftersom jag tänkt på det ett tag och det känns så skönt att slippa tänka på det nu. 
 
Jag har världens största solglasögon. Jag vet. Men de kostade £3 och mina gamla gick sönder.
 
Imorgon är det en ny dag igen och jag ska förmodligen träffa Jessica en stund under dagen. Kul! Hoppas på lika fint väder som idag. Ha det bra alla fina människor jag känner (och inte känner) som är här inne och läser, jag älskar alla fina ord jag får. Tack! 
 
Förresten: Har inte blivit lurad en enda gång idag. Nästan lite besviken!