här är jag en flykting och en främling

.....

Ska höra Helen sjunga denna live om cirka sju timmar. I höstas grät jag hur mycket som helst, vi får väl se om det går bättre ikväll. 
 

här sitter alla på kafé

.....

Trots all stress har jag haft en väldigt bra dag. Började som sagt på HSB. Var först på HSBs huvudkontor och städade fram till frukost. Efter frukost fick jag några trappor som jag gjorde innan jag tog bussen till Habo igen vid tolv. Lämnade in nycklarna till Resecentrum också, fick så mycket beröm och fina ord av min chef att jag nästan blev tårögd. Känns fint att veta att jag verkligen är omtyckt av mina chefer, även på ett så "meningslöst" jobb som städning. 
Sprang sedan till bussen och hann precis med den, åt min sallad och hoppade av vid Äventyret. Bytte om så snabbt jag kunde och var sedan redo för ytterligare några timmars jobb. Hängde med småbarnen idag, kul men det är verkligen ansträngande, både för kroppen och psyket. Slutade strax innan fyra och tog sedan bilen in till stan där jag mötte upp mina vänner för lite afternoon tea på bryggan. Så otroligt mysigt, och gott!! Åt så att jag blev alldeles proppmätt, scones, frukt och massa kakor. Och så te förstås. Underbart. Har verkligen världens bästa vänner. Kan man ta med dem till London tro? 





hon sa en dag står vi över februari

.....

Hej! Slogs precis av tanken att det idag är exakt tre veckor kvar tills jag flyttar. Hjälp. Har inte alls varit nervös och tänkt att det är alldeles för lång tid kvar för att tänka på nu. Men tiden går så himla fort och februari måste varit ovanligt kort i år?!

Imorgon har jag en fullspäckad dag. Jobbar på HSB mellan 6:30-12:00, sen åker jag till Äventyret och jobbar 13:15-15:45 och sen åker jag direkt in till stan och går på lite Afternoon Tea på Bryggan med mina vänner! Så en dag som börjar tungt och sedan blir bättre och bättre! Härligt! 


onsdag genom regn

.....


På väg till Äventyret för lite jobb. Väldigt lite faktiskt. 13:15-16:30. Men jag är glad ändå! Trots att det började regna precis när jag låste dörren. 
Happy Wednesday til alla så hörs vi ikväll! 

kanske möter vi en vår igen

.....

Det känns verkligen att det är vår i luften nu och solen har skint (100% korrekt böjning av verb?) hela dagen. Efter att jag slutat jobba vid 13:45 kom Gabriella hem till mig och vi var ute och gick i det härliga vädret. Pratade om helgen och England och lite annat som hänt. Gick förbi ICA och köpte sallad innan vi gick hem igen. Satt sedan på mitt rum och åt och pratade ännu mera. När klockan närmade sig fem var Gabriella tvungen att åka eftersom hon skulle spela match, i Borås av alla ställen. Väldigt långt att åka för en match tyckte jag! Men det var i alla fall en mycket trevlig eftermiddag med en av mina finaste vänner. Är så jäkla glad för att jag lyckades få världens bästa vänner, vad har jag gjort för att förtjäna dem? Orkar inte ens tänka på hur länge jag kommer vara borta från dem när jag åker (vilket är om 22 dagar?!?!). Trots det vackra vädret tog jag inga bilder så bjussar istället på en gammal bild på mig och Gabbi. Från Västervik (eller kanske Oskarshamn) 2011.
 
 

men man nästan måste vara två

.....



Älskar ju att ha två telefoner och kunna matcha så fint!

runt i våra dunkla rum

.....

 

du kanske borde borde tänkt på hur du mår

.....

Hej! Det var väldigt trevligt att umgås med mina vänner i lördags! Tyvärr blev det en ganska kort kväll för min egen del eftersom jag mådde fruktansvärt dåligt och åkte hem tidigt. Så hela gårdagen spenderades i sängen. Vaknade redan klockan åtta och kunde inte somna om under hela dagen, kollade Macken, försökte tvinga i mig salta kex med brieost, kollade hockeyn. När klockan var fem på eftermiddagen kände jag mig lite piggare och gick till 95:an och köpte kebab. Sjukt. Gott. Tror att kebab är lösningen på de flesta problem eftersom jag genast mådde mycket bättre. 



 
Idag. Måndag igen och veckan har börjat med jobb. Väcktes av att ett sms med förfrågan om jag kunde jobba på förskolan. Klart jag kan! Skyndade iväg dit, jobbade, skyndade hem igen. Har spenderat eftermiddagen med att sortera papper (slänga två år gamla lönespecefikationer t.ex.) och städa rummet. Det är så himla mysigt här nu, bilder kommer! Imorgon ska jag jobba på Äventyret igen - öppnar och börjar 6:30 så jag ska alldeles strax ta och sova. Eventuellt ska jag umgås lite med Gabbi imorgon så blir kanske ingen bloggning innan på onsdag. Eller torsdag. Eller fredag. Man vet aldrig med mig. PÖSSHEJ! 
 
 

minns du duvemåla hage?

.....

Här sitter jag, klockan halv tio en lördagkväll. Äter oliver och dricker rödvin. Jag är verkligen verkligen inte menad att vara 20 år... Lyssnar lite på Duvemåla också. Dels för att det var sjukt längesen jag gjorde det. Dels för att det är det bästa som finns i hela världen. Dels för att det är en vecka kvar till jag och Linnéa ska se Helen Sjöholm live på Spira! Åh, kommer bli bäst! (Såg ju samma konsert i höstas, så jag vet!) 
 
I övrigt har jag inte gjort sådär överdrivet mycket idag. Städat badrummen, varit på systemet, kollat hockeyn. Ungefär så. Imorgon är det utgång på ingång. SISTA gången för mig i Jönköping på länge så det ska bli episkt kul. Hoppas jag. Ser dock mest fram emot att få träffa mina älskade vänner för det har jag inte gjort på hur länge som helst!
 
Älskar den här versionen. Älskar Helen Sjöholm.

för dit du går, går också jag

.....

 
 
 

och tomma tal i telefon

.....

Idag har jag varit på Telia, igen. Nu har jag plockat bort min försäkring och spotify premium från min telefon, för att skära ner kostaderna så mycket som möjligt på min telefon. Kommer dock fortfarande få betala drygt 500 kr/mån, vilket känns lite halvkul med tanke på att den knappt kommer användas. Men men, inget att göra åt det. Jag var också på Telia för att låsa upp en begagnad iPhone som jag tänkt använda i England. Har dock inte fått det att fungera än men han sa att det kunde ta upp till fem dagar för Apple att registrera upplåsningen. 
 
 
När jag var på A6 passade jag på att leta lite present till mina värdföräldrar men har så svårt att veta vad jag ska köpa? Funderar på någon ljuslykta från Kosta Boda eller Orrefors - men har ni andra förslag så får ni gärna säga till! Var också inne på Stadium och letade regnkläder (ett måste när man flyttar till London) men hittade inga alls eftersom det tydligen fortfarande är skidsäsong och då finns det ej plats för något annat. Så jag får väl se om jag hittar något på internet jag kan klicka hem. Förövrigt har jag inte gjort så mycket idag. Har mejlat lite med min värdfamiljs nuvarande Au Pair, hon verkar så underbar och jag vet inte hur jag ska kunna ta över efter henne. Hon har varit där i två år! Men bara barnen inte hatar mig så ska det nog gå bra!
 
Nu ska jag ta och titta på några avsnitt av Graham Norton och dricka lite te. Vi hörs!

en plats där jag kan vila

.....

Jag är tillbaka! Utvilad och mjuk i kroppen som aldrig förr, kan verkligen rekomendera ett besök på Strandbaden i Falkenberg. Otroligt mysigt och superlyxigt! Fotbad, ångbastu, ansiktsmask, isskrubb (ja det var kallt!), aromabastu, relaxbassäng, hamam, lerinpackning och tropisk bris. Och så eldrummet, en enorm öppen spis med brinnande eld och massvis med nötter, frukt, choklad och te. Fick dessutom en trerättersmiddag på kvällen som var hur god som helst. Och efter frukosten igår tog vi även ett dopp i den 20 meter långa men väldigt grunda varmpoolen med utsikt över havet (eller ja, om det inte varit fruktansvärt dimmigt hade man nog sett havet tror jag). Så vill ni lyxa till det lite i vardagen rekomenderar jag er att gå in här och läsa mer/boka. Tack pappa för julklappen! 

 
När vi checkat ut igår åkte vi hem till farmor för att säga hejdå till henne inför min flytt till England. Blev bjudna på semla också, mycket gott! Efter att semlan var uppäten åkte vi vidare mot Ullared där vi såklart var tvugna att göra ett stopp innan vi åkte hem. Jag köpte faktiskt ovanligt lite men fick i alla fall med mig en hel del nödvändigheter som ska med till London. Samlar allt som ska med i en byrålåda nu, den fylls mer och mer och jag har ingen aning om hur jag ska kunna packa ner mitt liv i en väska på 23 kilo. Men det får bli ett senare bekymmer. 
 

minns du hur vi satt utanför strandbaden i falkenberg

.....

 
Åker iväg på en liten spaweekend hit med min mamma alldeles strax. Kommer förmodligen inte blogga innan torsdag. Försök härda ut så hörs vi! Puss!
 
(Återigen, ibland gör Lasse det så lätt för mig att sätta rubrikerna.)

måndag

.....

Vaknade ganska tidigt imorse och trodde att jag försovit mig. Tittade på klockan, och kom på att jag faktiskt inte behöver gå upp och somnade om. Ruggigt nöjd. Vaknade igen vid 10-tiden, gick ner och åt frukost samtidigt som jag tittade på Who do you think you are med Martin Freeman. Efter det har jag spenderat dagen åt att titta på Graham Norton Show (älskar det!) och mejlat med massvis av Au Pairer i England. Tänk att det bara är 30 dagar kvar tills jag åker nu! 
 
 
Nu ska jag packa min väska för imorgon åker jag och mamma på spaweekend (mitt i veckan, jaa) till Falkenberg. Vår julklapp från Pappa!

och stjärnorna som glittrar

.....

Hallå bloggen! Lyckades hålla mig vaken under hela BAFTAs igår, även om det var svårt i slutet! Det var väl en helt okej gala, inte sådär jätterolig men slår ju alla svenska galor med hästlängder. Många priser till Gravity, en film jag fortfarande inte sett. Har faktiskt en hel del filmer jag känner att jag borde se innan det är dags för nästa gala, Academy Awards (Oscarsgalan) natten mellan 2-3 mars. Jag och Emelie har planerat för en helkväll! 
 
BAFTAs bästs: Att Alicia Vikander delade ut pris tillsammans med Eddie Redmayne + Att prins William var där.
BAFTAs sämsta: Att Benedict Cumberbatch inte var där.
 
Se allt från gårkvällens stjärnspäckade BAFTA 2014!
Avslutar med en bild. Tycker inte om Angelina Jolie (nej jag har fortfarande inte kommit över att hon splittrade Hollywoods finaste par) MEN måste lägga in denna för hon var grymt snyggt klädd igår! Kul!

vet du vad priset är för den

.....

 
Ikväll är det BAFTA i England som jag tänkte titta på, har laddat upp med choklad och te. Problemet är bara att jag kanske somnar innan klockan slagit 22. Har sovit så lite hela veckan och det känns nu kan jag säga. Men är (förhoppningsvis) ledig imorgon  och ska inte ställa någon väckarklocka alls utan bara sova. Och sen på tisdag åker jag och mamma till Strandbaden på en liten spa-resa, LYX! 

att det här var sista gången

.....

Så har jag då jobbat min sista helg på Resecentrum. Det känns helt overkligt. I över två års tid har jag en helg i månaden ställt klockan på 05:00 och pallrat mig iväg, sommar, höst, vinter och vår. Har otroligt nog varit ganska skonad från de vidriga saker som jag vet att flera av mina kollegor fått städa upp, tack och lov! Och bara en enda gång har jag råkat köra på någon med skurmaskinen.
Otur att det råkade vara just Johan Davisson.
 
 
Tack för den här tiden Resecentrum! Jag har, trots allt, tyckt om att jobba hos dig!

när vinden blåser in från england

.....

 
Det här med att ha Winnerbäck-texter som rubriker till blogginlägg kan ibland vara väldigt svårt och krystat. Och ibland, är det hur enkelt som helst..
 

stora hjärtan kom i våran väg

.....

I fredags var det ju Alla Hjärtans dag. Tre bilder från denna dag: 
 
Emelie och jag fick ett kärleksbrev från en hemlig beundrare. 
 
Men vi var glada ändå och mumsade vaniljhjärtan i bilen. 
 
När jag kom hem sprang jag av mig lite energi nere på löparbanan. 
 
 
Sen gick jag och la mig, eftersom jag skulle jobba hela helgen. Så så romantisk och mysig var min dag, det är tufft att vara singel hörrni, haha! 

Lite om London...

.....

Det var längesedan jag skrev om London nu känner jag! Fortfarande helt overkligt att jag flyttar om 34 dagar. Tänkte att jag skulle berätta lite mer om vart det är jag kommer att hamna. Har nämnligen frågat min värdmamma om vad jag får skriva och inte men fick ett något luddigt svar, så vi ska prata mer om det sen när jag väl kommer dit. Men jag har i alla fall bestämt själv att jag inte kommer att skriva barnens namn och inte lägga ut några bilder på dem. Så nu vet ni det. 
 
♥ Jag kommer att bo i Hampstead som är ett av Londons finaste områden. Det ligger i norra London (NW3) och tar cirka 15 minuter med tunnelbanan att ta sig in till de mer centrala delarna av stan. Jag kommer bo väldigt centralt i själva Hampstead, nära till både tunnelbanan men också till Hampstead Heath som är en stor park. 
 
♥ Familjen jag ska bo/jobba hos består av fem personer, min värdmamma (VM), värdpappa (VP) och tre söner; T - 8 år, O - 6 år och H - 4 år. Har än så länge bara pratat med VM via skype men hon har också skickat bilder på hela familjen. En annan sak jag kanske ska berätta är att det inte är en brittisk familj, utan barnen är tvåspråkiga (ja, föräldrarna också såklart). Så jag kommer att prata Engelska med dem, och de Engelska med mig men förmodligen inte så mycket inom familjen. 
 
♥ Som det ser ut nu kommer jag att jobba ca 1,5 timme på morgonen. Hjälpa till med frukost, påklädning, packning av väskor, ta barnen till skolan och disk/tvätt. Sedan är jag ledig tills de att barnen kommer hem från skolan och jobbar tills de går och lägger sig. Så jag kommer ha förmiddagarna och kvällarna lediga att göra vad jag vill på. Ska bli Londonexpert!
 
 

här lever vintern lever frost

.....

Hej kära ni! Det är torsdag och jag har jobbat tre av sex jobbdagar denhär veckan, hälften kvar! Fast de 4,5 timmarna jag gör på Resecentrum är som rena semestern jämfört med det schema jag och Emelie har denna veckan. Igår eftermiddag när det körde ihop sig rejält ville vi helst av allt bara lägga oss ner och gråta. Men vi bet ihop och kämpade oss igenom det med! Vi är bäst! Så vill ni ha städhjälp kan ni ju ringa oss (fast helst inte mig, jag hatar att städa egentligen). Efter skitdagen igår hann jag bara hem och ta en snabbdusch innan jag blev hämtad av Emelie igen, då åkte vi in till stan för att gå på bio. Väldigt ovanligt, eller inte. Har aldrig gått på så mycket bio som jag gjort det senaste året, älskar det! Igår var vi i alla fall och såg Frozen och OJ vad bra den var! Alltså på riktigt, en grym film! Fantstisk musik (IDINA MENZEL!), lika fantastisk handling och underbara karaktärer! Ni MÅSTE se den, alltså måste! Trailern finns här, men tycker faktiskt inte att den är så bra. Gör inte filmen rättvisa alls! Men lägger in ett annat fint klipp: 
 

och städa upp i ditt revir

.....

Hallå! Har gått runt och trott att det varit måndag hela dagen, riktigt skönt att börja jobba på en tisdag måste jag säga. Hade blivit lovad att få jobba med Emelie hela veckan men så blev det inte, istället spenderade jag hela morgonen och förmiddagen på resecentrum. Är så ruttet trött på det stället nu så det finns ju inte. Men förhoppningsvis kommer jag slippa det efter helgens jobb, håller alla tummar jag har (2 st) för det i alla fall. Efter lunch var jag uppe på John Bauer och byggstädade - skolan har blivit kontor nu, galet fina måste jag säga! (I alla fall efter att vi städat färdigt dem) Vid klockan tre var jag tillbaka på resecentrum och städade toaletterna ytterligare en gång innan jag åkte hem. Kan väl sammanfatta dagen som oerhört tråkig men jag hann i alla fall lyssna igenom lite poddar, det är den stora (enda?) fördelen med Resecentrum!
 
Ser det inte väldigt mysigt ut? Nej
 
Jahapp. Fem jobbdagar kvar då, kämpa! Nu ska jag gå ner och göra frukost till imorgon och sen tänkte jag försöka sova. Sov knappt fem timmar inatt eftersom jag låg vaken till klockan halv ett och tänkte på London. Knäppo.
 

det är som mareld i havet

.....


Nu finns trailern ute...

.....

.. till Babbens program! Som ni kan se fladdrar både Claes och Anders förbi där! 
  

livet skulle byta färg

.....

Har gått igenom mitt bildarkiv och hittat ett gäng gamla headers som jag tänkte dela med er. Ganska kul att se hur bloggen sett ut under åren, en del är verkligen fruktansvärda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och nu ser det ut såhär:
 
Känns ju i alla fall som att mina photoshopskills blivit bättre med åren, även om jag fortfarande är ganska kass. 
 
 

och löven ligger klistrade mot marken

.....

Hej! Min sista lediga dag på ett tag, hittills har den varit väldigt bra! Vaknade vid 8 (hade ställt klockan, skulle aldrig vaknat så tidigt annars) och gick upp nästan direkt till familjens stora förvåning. Gjorde mig lite frukost och satte mig och tittade på gaygalan i iPaden, det måste vara Sveriges bästa gala! Men det säger nog mer om den allmänna kvalitéen på galor i Sverige än det gör om just QX-galan. Efter det drog jag på mig träningskläderna och fick skjuts upp till Äventyret där jag skulle lämna lite kläder jag rensat ut från garderoben till en kollega. Stannade kvar och pratade lite och blev också bjuden på kalas, så veckan innan jag flyttar ska jag dit på kombinerad födelsedags-/hejdåkalas. Mys! Efter att jag pratat ett tag med mina (före detta) kollegor och fått massa kramar av världens finaste ungar pluggade jag in hörlurarna i öronen och började promenera. Gick fort och långt och lyssnade på Söndermarken på repeat ända tills jag kom upp till Webes ungefär, där började jag springa istället. Har inte sprungit ordentligt sedan tjejmilen och blev trött efter cirka 500 meter. Men sprang trots det första kilometern på under 5 minuter, i uppförsbacke! De resterande 2,5 kilometrarna gick inte lika fort, så jag tog nog ut mig lite väl mycket där i början. Men det känns ändå grymt skönt att jag gjorde det ändå, hoppas att jag kan orka hålla igång det här och i alla fall springa någon dag i veckan fram tills jag åker. Nu har jag precis slängt träningskläderna i tvättmaskinen, duschat och satt mig i sängen igen. Fick precis ett sms om att några av de presenter jag beställt till min VF (Värdfamilj, kommer förmodligen börja slänga mig med dessa coola au pair-ord nu då det är bäst ni hänger med) har kommit till Irmas så de ska jag hämta. Men annars planerar jag att inte göra någonting alls resten av dagen, bara vila upp mig inför den kommande arbetsveckan!
 
 
 

söndag

.....

Hej! Söndag och helgen är redan slut. Jag är i och för sig ledig imorgon så jag får njuta av ledigheten en dag till. Sen blir det sex dagar i rad på HSB, har min sista helg på resecentrum
i veckan. Det måste firas på något sätt! 
Idag har jag inte gjort någonting alls på förmiddagen, förutom att jag sov alldeles för länge. På eftermiddagen ställde jag mig och bakade en kladdkaka som jag tog med till Emelie där jag har spenderat kvällen. Vi kollade på The Heat - kul film! 
Nu ska jag ta och sova. Imorgon har jag lovat mig själv att jag ska ut och springa, vi får väl se hur det går...
 
 

nu är alla små stjärnor

.....

Satt framför TVn och slötittade lite på telefonen då jag plötsligt hör Gôtt å leva och tittar upp, ser Anders fladdra förbi i rutan. En trailer till ett nytt program med Babben Larsson. Halvskriker till min bror "VAD var det där?!??!?!?" Googlar och finner detta:

 
Förlåt men det här låter hur jävla bra som helst? Alltså Anders och Claes ska testas i GAS-kunskap?! Ä L S K A R ! Detta avsnitt sänds den 28 februari, just den kvällen jag råkar befinna mig på Helen Sjöholm-konsert. Så tackar väl gudarna (vad de nu har med saken att göra) för att Svt Play finns!
 
 
 
 

lördag

.....

Tiden går, alla andra tar bilen som Claes Eriksson skulle sagt. Nu är det faktiskt bara 39 dagar kvar till jag flyttar, galet! Dock har jag inte pratat med min värdfamilj på hela veckan, måste verkligen höra av mig snart. Men känner inte att jag har så mycket frågor för tillfället, bara längtar så otroligt otroligt mycket! 
 
Idag har jag och min bror lagat en trerätters middag till våra föräldrar eftersom det var en sak vi gav dem i julklapp. Så först var vi inne i stan och köpte maaassa mat och sen har ungefär resten av dagen gått åt till att fixa mat. Men det var faktiskt ganska roligt! Här har ni vår fina meny:
Förrätt: Bruschetta med avokadoröra
Varmrätt: Pepparbiff, rotfrukter i ugn, sallad och sås. 
Efterrätt: Pannacotta och bär
Det var faktiskt väldigt gott! Nu ska jag gå ner och kolla på Melodifestivalen, trots att jag känner att jag börjar tappa intresset helt för det så är det ju ändå bara Melodifestival en gång om året. Då får man faktiskt titta. Och efteråt är det dags för Sherlock, The sign of three idag! Har ju redan sett avsnittet såklart, men tror inte man kan se för mycket på Sherlock. 
 

benedict cumberbatch

.....

 
 

gråa dagar

.....

Hej vänner. Klockan är snart ett och jag har ännu inte börjat på min lista med saker som ska göras. Efter att jag ätit frukost kröp jag nämligen tillbaka ner i sängen och har precis gått upp därifrån. Tänkte ta tag i den där städningen av rummet nu, det ser ut som en krigszon här inne. Sen fortsätter jag på listan, ska betala räkningar, skicka tillbaka en av tröjorna jag fick hem till mina värdbarn (ska bytas mot en större storlek) och planera den 3-rättersmeny som jag och min bror ska bjuda mamma och pappa på imorgon. Inte en så kul lista idag kanske, men får väl sätta på en dvd med Galenskaparna och After Shave i bakgrunden så klara jag väl det också. 
 
Kallt, blött och grått ute. Stannar nog inne hela dagen tror jag.

torsdag

.....

Torsdag. Två dagar på HSB och nu tar jag helg. Låter alldeles lagom tycker jag! Ska jobba där sex dagar i rad nästa vecka så måste ladda upp batterierna lite känner jag. Dagen har varit bra, men även om tiden går fort så är dagarna så galet långa! När man slutar på eftermiddagen känns det som om man jobbat ett dygn i stäck. Idag slutade jag och Emelie i Bankeryd så vi fick ta bilen hem, lyx! Åkte förbi Ica och köpte lite fika innan vi körde hem också. Konstaterade också att vi båda kommer bli supersmala när vi är ifrån varandra eftersom vi inte har någon att vräka i oss godsaker tillsammans med, sen började vi disskutera vad vi ska äta när vi kollar på Oscarsgalan - haha!
 
Efter jobbet har jag inte gjort speciellt mycket. Kollade på Sherlock Q&A från Apple Store igår (herregud vad jag älskar Martin, Amanda och Benedict. Fantastiska!) och kollat in vår nya bil som mamma var och hämtade idag. Har dock inte provkört än eftersom jag var så himla trött, så det får jag göra en annan dag!
Nej nu ska jag nog ta och sova. Har gjort en lång lista med saker som ska fixas imorgon, men framförallt ska jag INTE ställa någon väckarklocka på 05:00 och det känns UNDERBART!

banaaaaaan!

.....

Detta är bara så jävla roligt. 

värmlänningarna kommer tillbaka

.....

Del 2 & 3

jag var virrig och trött, jag var sliten och nött

.....

Hallå! Hoppas alla haft en trevlig onsdag. Det har i alla fall jag haft, trots att jag var tvungen att gå upp klockan halv sex på morgonen. Det finns inget jag hatar mer än att gå upp tidigt (kanske förutom typ rasism och Paradise Hotel-Jeppe) och på riktigt så vill jag bara gråta när väckarklockan ringer. Men när jag väl kommit iväg till bussen så är det inte så farligt och jobbet är ju ändå helt okej. Speciellt när jag får jobba tillsammans med Emelie, då går tiden fort! Idag har vi hunnit med både kontor, trappor och byggstäd. Har hunnit prata massor, om England, avskedsfest, paradise hotel och mat. Mest mat faktiskt. 
 
Kolla vilken snygg hiss vi hittade idag! Discofeeling!
 
Efter en åttatimmars arbetsdag var jag helt utmattad och har inte gjort något vettigt alls! Om inte äta pannkakor och titta på Grisen i säcken räknas som vettigt, men tror inte det? Nu ska jag kolla på finalen av Paradise och sen sova. Imorgon väntar uppstigning redan klockan fem och sedan åtta timmars arbete till innan jag tar långhelg och kommer tillbaka till HSB på tisdag. 

#applelock

.....

Min enda fråga är väl egentligen varför jag inte redan är i London och på plats i Apple Store på Regent Street?

och livet längtar

.....

43 dagar kvar...

stackars han som tror att livet är en dröm, han borde ta ett jobb

.....

Dagen började med att jag väcktes av att telefonen ringde. En timme senare vandrade jag iväg till förskolan. Sjuk personal och jag får rycka in, vilket jag såklart inte har något emot! Jobbade till halv tre, åkte sedan hem och har legat och halvsovit sedan dess. Ansträngande att jobba. Egentligen skulle jag behövas på förskolan både på onsdag och torsdag MEN jag har redan lovat att jobba på HSB just de dagarna. Hur lyckas jag ens med den timingen? Jaja, jag ska få jobba tillsammans med Emelie i alla fall och hon har löst det så att jag får börja i stan = kan sova en halvtimma längre. Hon är bra den där! Eventuellt blir även nästa vecka en vecka på HSB. Egentligen vill de nog ha mig där oftare men jag klarar inte av att gå upp klockan fem varje morgon och komma hem klockan fem på eftermiddagen. Har dessutom blivit ganska lat när jag upptäckt hur otroligt skönt det är att ha hela huset för sig själv på dagarna! Men pengar är pengar, så får väl ta och jobba några dagar innan jag flyttar i alla fall. Och jag har verkligen inte något att klaga på, jag HAR ju i alla fall jobb. Om jag vill. 
 
Nu ska jag äta lite pyttipanna och försöka leta fram någon passande lunch tills imorgon, vi höres! 

nu blir det kasino

.....



sten kammare fånge bägare order prins reliker

.....

 
Har beställt denna från etsy och hoppas för allt i hela denna värld att den hinner komma innan jag flyttar. Så. Himla. Snygg. 

when the straight and narrow gets a little too straight

.....

En låt som jag lyssnar mycket på just nu. Musikaliskt är den väl sådär, men jag älskar texten. Lyssna!
 

NY HEADER

.....

Det var väl på tiden! Första gången på länge som jag ens har en riktig header. Är som vanligt redan trött på den när jag suttit och jobbat alldeles för länge. Men får väl se om jag ändrar något eller nöjer mig med denna. Lite Londontheme på denna! Bara för att!
Nu ska jag snart ta tag i den där städningen jag pratade om. Väskan från Göteborg står ouppackad på golvet, hatar verkligen att packa upp. 
 
UPDATE: 
Har inte städat. Har fortsatt med headern. Men nu är jag nog nöjd!

måndagsbarn

.....

Goddag bloggis! Det var en väldigt trevlig helg i Göteborg måste jag säga, mycket bus och lek med Hugo & Wilma och kändisspaningar på stan (såg "Johnny" från Känn ingen sorg och gick nästan rakt in i Rolf Allan utanför Lorensbergsteatern). Innan jag åkte hem igår hann jag även men en fika på stan med Åsa, väldigt kul att ses och skönt att få prata av sig en massa om nörderier! 
 
Gustav II Adolf och Moriarty. Staying Alive.
 
Idag är jag hemma och även om klockan bara är tio har jag hunnit städa båda badrummen och köpt presenter till min värdfamilj. (Plus några saker till mig själv... visar sen)
 
Nej men fy vilket meningslöst och supertråkigt inlägg det här blev då. Jaja. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska rummet städas. Hej!