göteborg göteborg

.....

 

Tror minsann att jag lyckades hamna på stans bästa spårvagn idag? 

hos frisören blir man fin, mycket finare än hos någon annan

.....

Hej! Idag fick jag gå upp onödigt tidigt för att vara arbetslös. Jag hade nämligen bokat en klipptid inne i Jönköping klockan åtta på morgonen. Varför? Vet ej faktiskt. Men ÄNDÅ. Det var i alla fall grymt skönt att klippa mig, har inte gjort det på nästan 1,5 år och höll på att bli galen på mitt trassliga slitna hår. Har alltså inte besökt en frisör sedan jag blev mörkhårig förra hösten (och sen blekte tillbaka det i våras) och har under tiden bara klippt mig själv med en kökssax när jag blivit för irriterad på tovorna. Men nu är det snyggt, rakt och tio centimeter kortare! 
 
 
Efter frisörbesöket satte jag mig på Espresso House, åt frukost och kollade på Paradise Hotel. Gick sedan till Resecentrum för att hoppa på bussen till Göteborg - och där är jag nu! Ska umgås med släkten och vara barnvakt till Hugo & Wilma för sista gången innan jag flyttar. 48 dagar kvar idag.. 

vad är det som gör att man glömmer saker

.....

Hej vänner! Har idag varit riktigt effektiv med Au Pair-förberedelser! Trots att jag fick åka till stan fram och tillbaka två gånger eftersom jag glömde passet hemma (smart!). Men har i alla fall hunnit med att åka till Telia och prata lite. Som jag trodde så kommer jag inte kunna avsluta mitt abonemang fören i november, kommer alltså få betala 500kr/mån för en telefon som inte kommer användas. Värt. Men jag ska i alla fall ta bort försäkringen och spotify så jag slipper betala det. Efter att jag varit på telia (på A6) fick jag alltså ta och köra ända hem till Habo igen för att hämta mitt pass. Åt också lite lunch, kycling och avokado. Mums! Sen var det bara att sätta sig i bilen igen och köra tillbaka till stan. Gick till Resia och fick hjälp att köpa min flygbiljett och gick sedan förbi HårFin och bokade en klipptid till på torsdag. Sen har jag smsat till min chef på HSB och "sagt upp mig" från resecentrum, HALLELUJAH! Har bara en helg kvar nu. En!
Hann också med att titta runt lite efter presenter till min värdfamilj, men det är så svårt! Hade tänkt att köpa sverigetröjor till barnen eftersom de gillar sport, men det finns ju ingenstans?? Det ända som går att hitta är "äkta" fotbollströjor från landslaget för en halv förmögenhet. Men tänkte i alla fall köpa lite böcker till dem eftersom de tycker om att läsa. Jaja, nu ska jag mejla STS, Busy Bee och familjen om mina flygtider! Herreguddet här händer verkligen på riktigt nu... 
 
Cool med glasögonen på huvudet..
 
Skönt att kunna stryka lite saker från den här:
- Beställa flygbiljetter
- Köpa presenter till barnen + VF
- Skicka mina travel document till STS och Busy Bee
- Gå till Telia
- Klippa mig
- Gå till tandläkaren
- Skaffa nya glasögon?
- Beställa bilder att ta med?
- Fixa extra mobil
- PACKA
- Hejdåfest med mina vänner
 

After Shave i Så ska det låta

.....

Nu var det ju ett tag sedan, men jag har ju faktiskt lovat att skriva om After Shaves medverkan i Så ska det låta, och jag håller ju alltid var jag lovar på den här bloggen (eller?). I alla fall. Världens bästa After Shave satt bakom en vit flygel och sjöng fint en hel timme. Eller, tyvärr var det ju ett annat lag med också, inte som förra gången då AS + Anders Eriksson hade hela showen för sig själva. Men dock väldigt roligt att det andra laget sjöng, Pappa jag vill ha en Italienare, New York New York (Borås, Borås) och It never rains in Southern Californa (Sitter vi här igen om femti år). I stort sätt kan man väl säga att det verkligen var Per Fritzells kväll. Han sjöng nog dubbelt så mycket som de andra gjorde tillsammans, haha. Men det var väl kul för mig som inte fick höra honom alls i 30-årsfesten!
 
Bäst: Truckdriving song
 
Sämst: Knuts val av skjorta.


 

 

Förberedelser inför England

.....

Det är mindre än två månader kvar nu, tills jag flyttar. Gah, känns så galet! Håller på att läsa massa au pair-bloggar och blir så sugen på att åka iväg direkt. Jag har dock en hel del saker som måste fixas. Försöker organisera mig genom att skriva en lista.
 
- Beställa flygbiljetter
- Köpa presenter till barnen + VF
- Skicka mina travel document till STS och Busy Bee
- Gå till Telia
- Klippa mig
- Gå till tandläkaren (mitt sista besök hos ortodontologen!)
- Skaffa nya glasögon?
- Beställa bilder att ta med?
- Fixa extra mobil (att ha i UK)
- PACKA (oh hjälp)
- Hejdåfest med mina vänner
 
Tror jag ska åka in till Telia imorgon och prata lite med dem. Tror inte att jag kan säga upp mitt abonemang eftersom jag är uppbunden ända till november. Men kan ju i alla fall stänga av spotify och lite sånt där. Sen ska jag försöka lösa det så att jag kan ta med mig en gammal telefon att ha där, kommer få ett simkort av Busy Bee, tror att det bara är ett kontantkort, men då får jag i alla fall ett nummer!
 
Sen får jag inte glömma att ett av barnen fyller år på lördag och att jag måste skriva och gratulera! Många bollar i luften, men OJ vad roligt det här ska bli. Verkligen mitt livs äventyr! Måste prata med familjen innan jag kan skriva någonting om dem här men hittills känns det i alla fall väldigt bra!
 
Detta är förresten den skyview över London som jag kommer ha, cirka 10 minuter från mitt hus. Inte helt fel.
 
Fick precis ett mejl från min VM där hon skrev "Hurrah! We are very happy that you will be joining our family". Allt känns så himla bra just nu. Hoppas att det blir lika bra när jag kommer dit!

det är möjligt att det händer, det kan vara svårt att hitta hem

.....

Hej! Har uppdaterat dåligt igen, förlåt Emelie, som jag vet varit inne och blivit besviken. Nu kommer det i alla fall ett inlägg. Jag borde skrivit detta för en vecka sedan men jag har varit i något slags mildt chocktillstånd så jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva, men nu kommer det: JAG HAR MATCHATS MED EN FAMILJ OCH FLYTTAR TILL LONDON I MARS. Alltså, så sjukt?
 
För exakt en vecka sedan, den 20 januari, så fick jag ett mejl från Busy Bee, min brittiska agentur, om att det var två familjer som ville prata med mig samma kväll. Jag blev jätteglad och skräckslagen på samma gång, från att kvällen innan ha klagat på att det inte hände någonting i min matchningsprocess till att helt plötsligt ha två intervjuer på samma kväll. Jag var nervös och skakig hela dagen men Elsa bjöd med mig på bio och då kunde jag i alla fall tänka på något annat för ett litet tag, underbart skönt! Efter bion åkte vi hem till Elsa och drack te i hennes kök innan jag var tvungen att åka hem. Den första intervjun var med en mamma från Essex, vi pratade i kanske 20 minuter och det kändes ganska stelt. Absolut inte så att hon var otrevlig eller något men det kändes inte riktigt som att vi klickade bara. Efter ett ganska kort samtal sa vi hejdå och efter en kort stund ringde nästa familj. Då var det en familj, M (har inte pratat med dem om vad jag får skriva och inte, så vi kallar de för M), från London och OJ vilken skillnad det var på det samtalet. Det var såklart nervöst och min engelska var rent ut sagt usel, men vi pratade på i nästan 1,5 timma om allt möjligt. Det kändes så himla mycket bättre på en gång och vi bestämde direkt efter samtalet att vi skulle prata mer om några dagar. Efter intervjun mejlade jag till den engelska agenturen och sa att jag gärna vill bli au pair till familjen M och redan nästa morgon fick jag ett svar tillbaka att de gärna vill ha mig också. Och helt plötsligt, så har jag en familj
 
 

en natt ett spel

.....

Dag två som arbetslös har passerat. Har inte gjort så mycket, sov ganska länge och åkte in till stan. Köpte blockljus och lakan på ikea (lite random). Åkte sen och hämtade min halsduk hos Agnes och sa hejdå till henne eftersom hon åker till Colombia på onsdag och eventuellt kommer hon inte hem innan jag flyttar till England. Känns helt sjukt att tänka så! Resten av dagen har bestått av att nörda lite Sherlock på tumblr. Så galet fina gifs folk gör, fast sorgliga, jag är mer deppad över gårdagens säsongsfinal nu än vad jag var när jag precis sett det igår. 

Nu ska jag avsluta den här dagen med lite Monopol och så får vi väl se vad jag hittar på imorgon!




påflugen på

.....


sherlock is actually a girl's name

.....

Hej vänner! Igårkväll sändes sista avsnittet på säsong tre av Sherlock på BBC och med hjälp av Åsa fick jag en livestream så att vi kunde titta direkt och omg-smsa lite under avsnittet. Och det behövdes. Alltså det var det SJUKASTE någonsin. Huuuuur många twists och WTF?! som helst. Men det var väldigt bra och jag ska inte spoila för er OM ni skulle få för er att kolla (alltså GÖR det!). Har under helgen fått både min pappa och bror att börja kolla så japp jag känner mig nöjd. Vill ni ha mer Sherlock-nörderi kan ni kolla in min tumblr, den är fylld av det för tillfället. 
 
Awwww, Sherlock ♥
 
Min twitter igår: 
 
 
 

sherlock holmes & dr watson

.....

Ni vet hur man (och med man menar jag såklart mig själv) ibland blir sådär besatt av saker. I måndags började jag kolla på Sherlock. BBCs moderna version av Sherlock Holmes. Det är så jävla bra. Så galet bra. Jag har precis kollat klart på säsong två och gråtit hur mycket som helst. Orimligt mycket för att vara en tv-serie, ännu mer orimligt med tanke på att jag inte hade sett en minut Sherlock för en vecka sedan. Men det är bara så mycket känslor, sista avsnittet på säsong två var nästan bara en plåga att se. Ilska, glädje, frustration och sorg. Mixat om vartannat och nedklämt på 1,5 timmes airtime. Jag fick flera gånger pausa eftersom mina glasögon immat igen så att jag inte kunde se någonting. Säsong tre har premiär i Sverige den första februari, men så länge kan jag inte vänta. Måste hitta en stream, typ nu. 
 
 
TACK Åsa som twittrat så mycket om Sherlock att jag tillslut blev för nyfiken för att stå emot. 
 
 
 
 

jag har lediga dagar där jag sitter och klagar

.....

Idag har jag haft min första dag som arbetslös det här året. Och förutom idag har jag bara varit ofrivilligt arbetslös en enda dag sedan jag tog studenten för ett och ett halvt år sedan. Ganska bra ändå va? Men nu lär det väl bli fler av dessa dagar eftersom min tjänst på Äventyret är slut och jag inte har orkat eller ens velat söka några andra jobb. Borde kanske be att få bli vikarie i kommunen igen, men det skulle kännas som ett sånt fruktansvärt kliv neråt i arbetet att jag inte vet om jag kan klara av det. Men min chef på HSB har bett mig smsa om jag kan jobba några dagar och det är i alla fall ett arbete jag kan, trivs med och tjänar helt OK på. Men det betyder ju ingenting. Man går där och städar samma trappor varje vecka och får knappt någon uppskattning över huvud taget. Lite skillnad på att vara på en förskola där barn springer mot en och vill kramas så fort man kommer innanför dörren. Jag vet att det låter klyschigt men det är galet hur mycket man får tillbaka på att jobba med barn, så otroligt mycket glädje och värme varje varje varje dag. Det är bäst! 
 
Det var inte detta jag hade tänkt att skriva.. Men i alla fall.. Min första dag som arbetslös har i alla fall inte varit så hemsk. Vaknade vid 10, gick upp och gjorde te + smoothie till frukost (mixern som jag fick i 20-årspresent är kanske det bästa jag äger just nu), klädde på mig träningskläder och gick på en lång promenad, handlade mat på Ica, gick hem och duschade, lagade lunch, tittade på Sherlock och åt, städade mitt rum och möblerade om. Så jag har haft en bra dag trots allt! Och den kommer bli ännu bättre, ska alldeles strax åka och plocka upp Emelie för en myskväll hemma hos Agnes min mina bästa tjejer. ÅH vad jag saknar dem! 
 
 

för jag är lite tågtokig

.....

 

en gång hade jag ojämna tänder och en dagdröm

.....

Ja, det ÄR en tår på kinden där. Vet inte ens om jag var såhär lycklig när jag tog körkort? VÄRLDENS BÄSTA KÄNSLA! 

iPadikon

.....

Befaller att alla som har en iPad genast lägger till min blogg på hemskärmen för nu har jag slitit alldeles för länge med att få till en iPadikon.
(Haha, den blev ju inte ens snygg men jag tänker vara löjligt stolt ett tag till!)
 

sliten och nött

.....

Efter att ha jobbat 10 timmar med barn som varit lediga lite för länge är man ganska slut i både kropp och huvud. Det är en ljudnivå jag inte riktigt är van vid just nu. Men det var såklart underbart att få träffa alla barn igen, förstår inte hur jag ska överleva utan att få träffa dem varje vecka? Har inte sökt några andra jobb heller, och på fredag blir jag arbetslös. Men det finns verkligen ingenting som jag är sugen på att jobba med just nu. Absolut ingenting. Får väl se om det ändras efter några dagar när jag ruttnat på att vara hemma? Nu tänkte jag i alla fall bara ligga i min säng och vänta på att Paradise Hotel börjar (om tre timmar..) så att jag kan sova sen, imorgon öppnar jag och slutar innan lunch. Sen ska jag åka till tandläkaren och om allt går som planerat kan morgondagen vara den dag jag väntat på i snart 2,5 år. Spännande vaaaaaa?? 

och klubba till icing, och icing till isen

.....

 
Såhär kollade jag på hockeyn igår, för man kan ju inte missa när gubbarna är med på tv. Detta ledde ju dock till att jag inte hängde med speciellt mycket i matchen och bland annat jublade STORT när det blev mål, det visade sig vara en repris på det förra målet. Jaja. Ska skriva mer om After Shavearnas medverkan i Så ska det låta i ett senare inlägg. Nu ska jag strax sova för imorgon ska jag jobba på Äventyret igen (LYCKA)! 
 

jag sitter alltid bredvid den som kör Och jag säger inte till havet

.....

 
Har jobbat klart på HSB för den här gången och det känns så skönt! Men vi har faktiskt haft riktigt roligt under de här dagarna, har ju så härliga vänner som kollegor! Just nu sitter jag i bilen påväg till Falkenberg. Pappa hämtade mig direkt efter jobbet och jag tror att vi åker förbi Ullared på vägen ner. Det är ju alltid kul! Vi hörs!

häng me på party

.....

 
På söndag är dessa tre godingar med i Så ska det låta. Missa inte!  

gott nytt år till all er sorg och era sår

.....

Första inlägget på det som kommer bli den här bloggens femte år. Galet. 
Det nya året firades in tillsammans med Hanna, Jossan, Emelie och Ellen. Vi åt först mat hemma hos Hanna, skagentoast till förrätt och sen lite god pasta. Hade cirka hur kul som helst ända tills jag skulle visa min snyggaste dans till wreckingball och råkade skalla en stol. Aj. Strax innan 23 tog vi en taxi hem till Ellen där vi lämnade av våra väskor och sedan gick vi upp mot Stadsparken för att fira tolvslaget. Drack champagne och tände våra fina tomtebloss. Träffade Agnes och Julia också och fick dela ut lite nyårskramar. Mysigt! När champagnen var slut (och champagneglasen slänga i en papperskorg????) tog vi taxi hem till Ellen igen där vi åt efterrätt och massor av chips och popcorn. Mitt i natten kom Fredrik på besök också, väldigt kul eftersom vi inte setts på alldeles för länge! När han hade åkt hem till Mullsjö igen, Hanna och Jossan begett sig hem till Hanna och klockan blivit nästan sex på morgonen tyckte vi att det var dags att gå och lägga oss. 
 
 
Åkte hem från Ellen vid tolv idag och har sedan spenderat dagen i sängen med min kära iPad och eftersom det trots allt är nyårsdagen har jag såklart hunnit med att äta kebab också. Kebabtallrik från 95an, det är bra grejer det! Förutom att jag nu har ett litet (men förvådnansvärt smärtsamt) ärr i pannan samt ett stort blåmärke på låret (trillade på berget i stadsparken) så var det en mycket trevlig och rolig nyår! 
 
Nu ska jag snart ta och sova lite. Två dagar kvar på HSB innan jag och pappa åker till farmor över helgen.