gör din tolkning

.....

God kväll. En sen uppdatering som vanligt. Presenterna blev mycket uppskattade och den nyblivna 7-åringen mycket nöjd. Dagen har varit bra, började vid 10 och följde bland annat med till G1 och åt lunch, supergott verkligen! När vi kom hem igen fick jag ledigt i ungefär en timma, då gick jag upp på rummet och började packa mina väskor. Lite tvärtom från när de skulle fyllas förra gången så är det största problemet just nu att de är alldeles för tomma. Jag ska vara borta en hel månad men har inte tillräckligt mycket kläder för att fylla väskorna? Jaja, imorgon ska jag ha babysit på kvällen och då tänkte jag försöka packa klart allt. 
När jag jobbade i eftermiddags var jag ensam med H och barnens kusin eftersom de andra var iväg. Mycket spännande eftersom det då i huset fanns: En 20-åring som pratar engelska, en 8-åring som pratar holländska och en 4-åring som tack och lov pratar både engelska och holländska. En 4-åring fick alltså vara min tolk idag. Men det gick nog jättebra. Tror jag. När vm och barnen kom hem åt de i alla fall pannkakor utomhus och sedan var det filmstund. Legofilmen och vi satt faktiskt hela familjen i vardagsrummet och tittade. Tills vi hade tårtpaus och jag fick sluta. Då valde jag faktiskt bort Lego-film mot tystnaden i mitt rum. Tog en dusch, lyckades få iväg mitt mejl till Estonian Air (som ställt in mitt flyg till Amsterdam, taskigt tyckte jag) sen kom min värdmamma upp med min middag och efter ett tag kom min värdpappa upp med en bit tårta. Glasstårta från Oddono's - m m m !
 
Imorgon börjar jag vid 10 igen. Ska försöka träffa Danielle när jag är ledig en stund på dagen och planera lite inför Nederländerna. Hon är nämnligen hemma samtidigt som jag är där så jag ska eventuellt bo hos henne under helg, spännande! 
 
Den här är inte ens från idag men ville inte lämna ett inlägg utan bild så nu fick det bli såhär.
Kan vi bara när vi har denna bilden uppe slå ett slag för tandställningen också och kora den till världens bästa uppfinning? Tack!
 

det måste växa nånting under alla listor

.....

Tjabba. Det är redan tisdag kväll och om bara FYRA dagar sitter jag hemma i Sverige. Jag har skrivit listor och scheman över veckan. Vad som ska göras på vilken dag osv. Älskar att skriva listor, strukturera upp och planera. Det är lite synd att jag är så kass på att följa dem sen bara. Igår stod det till exempel såhär på min lista: Städa, Mejla Estonian Air, Skriva upp nya flygtider till L. Gjorde jag något av det? Näpp. 
Men igår var lite av en deppdag faktiskt. Vet inte varför men jag kände mig bara så dålig. På allt. Inte för att jag gjorde några större misstag eller fel, men det kändes inte bra helt enkelt. Men som tur var gick det över fort och idag har jag istället haft en riktigt bra dag! Min värdmamma var iväg en kort stund på förmiddagen och då var jag ensam med alla fyra barn (barnens kusin bor hos oss denna veckan). Det gick superbra, vi pysslade, spelade pingis och jag tog hand om disk och tvätt. Sedan kom min VM hem och vi fikade lite i "trädgården", sen plockade jag undan lite och kokade pasta till barnen innan jag gjorde mig lite lunch och gick upp på rummet. Låg i sängen och åt, slösurfade på plattan och försökte bestämma om jag skulle göra något under mina lediga timmar. Jobbar ganska mycket extra den här veckan så är inte ledig lika mycket som jag brukar. Efter att jag slösat bort nästan all ledig tid på att ligga i sängen tog jag mig i alla fall ut och gick till Starbucks för att dricka latte. Vet inte om det var så mycket bättre men lite skönt att komma bort från huset ett tag i alla fall. I eftermiddags var det också ganska lugnt faktiskt, jag var ensam hemma och lagade mat och fixade. Nu har jag nyss tagit en dusch och försökt börja med städningen av mitt rum. Eftersom städerskorna kommer imorgon måste jag alltså gå upp innan jag börjar jobba och städa klart. Bläöh. Tur i alla fall att jag inte börjar innan 10! Imorgon är de födelsedag på gång då ett av värdbarnen fyller år. Har köpt en bok om Zlatan och en kaptensbindel till honom, det tror jag han blir glad för. I alla fall i några minuter. Vi ska även äta lunch på G1 (egentligen inte min arbetstid - men gratis lunch säger man väl inte nej till?) och till middag blir det pannkakor och glasstårta. Jag är minst lika peppad som födelsedagsbarnet själv, om inte mer! 
I morgon eftermiddag ska jag också (allt enligt schemat såklart) börja packa. Ska alltså packa för en månads vistelse utanför London. Tur att jag inte har allt för mycket kläder här i alla fall. Måste också tänka ut vad jag ska ta med mig och lämna kvar i Sverige. (Eller vem försöker jag lura... jag har såklart redan skrivit en lista över det med) Samt vad jag ska ta med mig från Sverige tillbaka till London igen. (Ja. Det också). Däremellan ska jag spendera två veckor i Holland med min värdfamilj. Det är lite förvirrande det här.
 
Nu tänkte jag kolla på Håkans "Allsångskvällen är din.." från förra året. Bara för att den är cirka asbra. 
 


Vi hörs! 


högt ovanför gatorna i stan

.....

Vad bra ni var på att hålla tummarna!!!! Mådde flera hundra gånger bättre när jag vaknade i morse. Låg kvar i sängen tills jag hörde att familjen kom hem. Då duschade jag, klädde på mig och gick ner. Upptäckte verkligen hur mycket jag saknat barnen och min värdmamma visade lite bilder från veckan. Sen skulle de alla iväg igen och jag gick upp på rummet för att börja göra mig i ordning. Åkte in till stan och mötte upp födelsedagsbarnet Danielle, vi gick sedan till en liten restaurang i Covent Garden och åt lunch. Självklart fick hon även en present, en supersnygg mugg från Antropologie (en likandan (fast med D istället för L såklart) som jag köpte till mig själv, älskar dem!). Efter det begav vi oss till dagens huvudattraktion, The Shard! Vi åkte allra högst upp till den 72(!) våningen. Dyrt var det, men det var det värt. Så otroligt häftigt att se London så här högt uppifrån. Efter detta äventyret satt vi på Starbucks i nästan två timmar innan vi avslutade vi dagen med en middag på Fridays. Smaskens!
Jag var ju dock dum i huvudet idag som inte tog med systemkameran så istället får ni nöja er med halvtaskiga mobilbilder:
 
 
 
 
Nu ska jag gå och sova. Jobbar 9.00-11.45 och sedan igen 13.30-19.30. Många timmar alltså, men om bara sex dagar är jag hemma i Sverige igen, wooop!

så mycket piller så lite sömn

.....

Den här dagen blev ju inte direkt som väntat. Skulle ikväll haft en sista utgång innan jag lämnar London om en vecka. Men vaknade i morse och mådde återigen mycket sämre. Så istället har jag spenderat den här dagen i sängen, försökt att dricka så mycket som möjligt. Har absolut 0 matlust och min föda idag har bestått av enbart chips som jag tvingade i mig efter att mamma ordinerat "chips och avslagen cola" som medicin. Har till och med tvingat i mig lemsip som är det äckligaste jag vet men som funkar oerhört bra mot.. typ allt. Kan väl alltså inte säga att jag haft en speciellt rolig sista dag ensam i huset. Var i väg en kort stund när jag kände mig tillräckligt pigg i eftermiddags och köpte upp halva tescos lager av skvallertidningar tror jag. (Jag tycker att man får göra det när man är sjuk.) Nu ikväll har jag fått flera uppiggande filmer skickat till mig, där några av mina kompisar hemifrån dansar till både Abba och GAS för att jag ska bli lite gladare. Det funkade lite i alla fall..! 
 
Imorgon bitti kommer min kära värdfamilj hem igen och jag hoppas så att jag ska må lite bättre då. Har planerat att möta upp Danielle för en lunch på stan också, hon fyller nämnligen år imorgon. (Precis som Claes Eriksson!). Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan återgå till min säng. Vi kan väl alla hålla tummarna för att jag ska få sova hela natten (vet inte hur många gånger jag vaknade i natt) och att jag ska må bättre när jag vaknar? Okidoki! Godnatt!

Det är en kamp med tårar och kräkreflexer när man ska svälja ner en kopp med detta. Men OJ vad mycket bättre man mår!

sen uppfinner du himlen igen

.....

God kväll (Tänkte först skriva natt men det lät inte alls bra att starta ett inlägg så). Idag har jag och Malin varit på IKEA. Hann med hela tre vändor av Ikea-mys innan vi begav oss till restaurangen för de självklara köttbullarna. Så GOTT det är att få äta något riktigt svenskt. Dock verkar många engelsmän fått för sig att det är okej att äta köttbullar och brunsås med pommes till?! Känns verkligen inte som en höjdarkombination.. (Vi valde såklart potatismos istället). När vi ätit upp tog vi en liten sväng inne på det jättelika Tesco som ligger precis brevid innan vi åkte hemåt igen. Ett mycket bra sätt att spendera några timmar på tycker jag och framför allt med ett sådant bra sällskap! 
 
Det här är ungefär himlen för en utlandssvensk
 
När jag kom hem tappade jag upp ett bad och låg där sedan i 1,5 timma (!) och tittade på fler avsnitt av Svenska Dialektmysterier. Fick fylla på med nytt varmvatten några gånger men annars var det bara underbart att ligga där medans regnet öste ner utomhus. Sedan har jag spenderat resterande tid av den här kvällen framför datorn, förutom när jag fick en plötslig craving för sushi och fick springa ner till O2 Centre och köpa.
 
Trots att det regnat stora delar av eftermiddagen/kvällen var det väldigt fint när jag gick ner till Finchley Road. 

MMmmm!
 
 
Dagens bonusbild: 
*hjärtögonemoiji*
 
NU måste jag förflytta mig upp till tredje våningen och min säng innan jag somar här i soffan. Vi hörs när vi hörs (förhoppningsvis imorgon).
 
 
 

själv åker jag ut på turné

.....

God kväll vänner! I tisdags var jag och Malin iväg på en mini-sherlockturné! (Lyckan när man träffar någon som fattar precis hur bra denna fantastiska tv-serie är) Vi sågs vid Euston och gick den lilla biten till North Gower Street, det som alltså är Baker Street i Sherlock. Hängde där ett tag och det kändes ungefär lika magiskt som när jag var där första gången. Efter detta gick vi vidare till riktiga Baker Street 221b och Sherlock Holmesmuséet. Där inne var det som en liten butik som hade ungefär hur mycket saker som helst att titta på. För £10 fick man även gå in i själva lägenheten men kön ute på gatan var lång och tydligen skulle det ta två timmar att komma in.. så vi struntade i det. Istället gick vi vidare till Forbidden Planet, en butik helt tillägnad nördar. Tyvärr är jag inte så insatt i superhjältar och rymdserier, men det finns ju i alla fall ett litet utbud av Harry Potter och Sherlockprylar. Vi avslutade denna supermysiga dag med en lunch på Nando's. Hade inte varit där sedan Hanna åkte hem så det var verkligen efterlängtat. Jag var som vanligt sämst på att ta bilder, men Malin tar alltid superfina bilder så ni kan titta in hennes inlägg HÄR
När jag kom hem satte jag mig på uteplatsen i solen och lyssnade på Per Fritzells sommarprogram. Bra tycker jag, trots att han gärna fått ägna några fler minuter åt GAS. 
 
I går gjorde jag inte speciellt mycket under dagen. Skypeade först med mamma och pappa på morgonen efter att jag i panik upptäckt de orimligt höga kraven på den lärarutbildning jag tänkt söka till nästa år. 19,6 i betygsintagning eller 1,7 på högskoleprovet. (Det var lättare att komma in på juristlinjen än just den.. w h a t ?!) Efter att ha gått igenom mina slutbetyg från gymnasiet kom vi fram till att jag skulle haft tillräckligt höga betyg för att komma in i alla fall, men med ytterst små marginaler och om fler söker nästa år kanske jag inte kommer in i alla fall. Efter detta gjorde jag varma mackor till frukost/lunch och satte mig på uteplatsen igen. Låg lite på min filt på "gräsmattan" (i plast) och började läsa The Faults in Our Stars, äntligen! Efter ett tag fick jag tråkigt och gick in och bakade en kladdkaka. Återgick sedan till uteplatsen och satt och kollade på en massa avsnitt av Bergs bärbara talkshow på kanal 5, så himla festligt. Inte. Skypeade i alla fall lite till med familjen på kvällen, lite släkt var och hälsade på så jag fick prata lite med mina små kusiner också. Mysigt! Sen fick jag skynda mig iväg för att möta upp Moa. Vi gick till The Freemason Arms igen, vilket måste vara Hampsteads mysigaste uteservering. Satt ett tag och drack Pimm's medans solen gick ner. Följdes sedan åt hem ända till min gata där vi inte bara var tvugna att säga hejdå för kvällen utan även på obestämd tid. Moa åker nämnligen utomlands med sin värdfamilj och innan hon kommit hem har jag åkt till Sverige och kommer inte hem innan hom har flyttat hem igen. Så nu har jag alltså sagt hejdå till alla mina "gamla" vänner vilket känns sjukt konstigt faktiskt. Tur att jag redan träffat så mycket härligt "nytt" folk här. 
 
 
 
Idag mådde jag riktigt dåligt när jag vaknade. Kändes som om jag hade 102 graders feber och helt galet ont i magen. Så dagen har spenderats hemma igen. Har läst lite i min bok, lyssnat på några poddar och försökt att äta bort magontet och illamåendet. Lite svårt eftersom jag verkar ha tappat matlusten också (har en nästan oäten kladdkaka i kylen och är liksom inte ens lite sugen). Men jag tänker absolut inte bli sjuk eftersom jag imorgon ska åka till IKEA med Malin. Köttbullaaaaaaaar liksom! 

au pair - frågor och svar 7

.....

Tror du att du vill åka som au pair någon annanstans i framtiden?
Jag tror att ett år som au pair är en ganska lagom tid, för mig i alla fall. Jag tror dessutom inte att jag skulle orka med att "börja om" igen och hitta ny familj med nya rutiner, regler mm. Men däremot har jag sedan jag kom hit börjat tänka att "hm.. det skulle ju vara häftigt att åka till USA ett år..." Men nej jag tror faktiskt inte att jag skulle göra det.
 
Hur långt innan bör man börja ansöka om att bli au pair? 
Tror att STS rekomenderar att man börjar sin ansökan 3-4 månader innan det att man har tänkt åka om man vill till England. Vill man till USA så måste man börja ännu tidigare, kommer inte ihåg men tror det är 5-6 månader innan. Detta för att man förutom ansökan- och matchningsprocess också måste skaffa visum innan man kan åka.

Vad är för och nackdelarna med att jobba som au pair?
Fördelar: Jag får bo här helt gratis, kan spendera lediga stunder och dagar med att utforska London, träffa massa trevligt folk från hela världen och sist men inte minst: får jobba med underbara (oftast) ungar som jag tycker så galet mycket om (igen: oftast). 
Nackdelar: Att man bor på jobbet kan vara slitsamt för psyket, hur bra man än trivs är det svårt att skilja på "hemma" och "arbete" vilket gör att man (eller jag i alla fall) aldrig slappnar av till 100%. Sen är det såklart jobbigt att vara ifrån familj och vänner hemma i Sverige ibland, men de finns ju kvar när man kommer tillbaka.
 
Känner du att det är "ditt" hus du bor i nu? Eller känner du dig fortfarande lite som en gäst? 
Njaaa. Jag skulle inte säga att jag känner mig som en gäst, men jag känner mig inte direkt hemma heller. Det är svårt som sagt eftersom jag bor och jobbar på samma ställe. 

Finns det möjlighet att avbryta sitt år om man känner att detta var inget för mig? 
Alltså, det klart att det går att åka hem om man absolut inte känner sig bekväm. Det kommer förmodligen stå på ditt kontrakt med familjen hur lång uppsägningstid du har. Detta för att familjen ska ha tid att hitta en ersättare, eller (om det är familjen som är missnöjd) du ska ha tid att hitta ny familj. Men såklart kommer ingen tvinga dig att vara kvar om du absolut inte vill. Dessutom, om du inte trivs och mår bra kommer din värdfamilj förmodligen inte vilja att du stannar kvar heller. 

jag jobbar mig inåt tills jag ser en figur

.....

Vill ni veta en kul sak? Benedict ska bli vaxdocka på Madame Tussauds!!!! I oktober kommer han finnas på plats och eftersom han inte verkar vilja träffa på mig in person fast att vi bor mindre än 10 minuter från varandra får jag väl helt enkelt nöja mig med en bild med hans vaxdocka, haha.
 
Här är hela nyheten, från Madame Tussauds hemsida:

Just days after his thirty eighth birthday and hot on the heels of an Emmy nomination for his role in Sherlock, we can reveal that one of the most exciting and talked about acting talents of his generation, Benedict Cumberbatch, will be honoured with a wax figure here at our world famous attraction later this year. 

Benedict's figure will be ‘premiere ready’, showing the actor looking impeccably groomed in a stylish dark suit. His immaculate red carpet style will be paired with a warm and relaxed expression, and his famous tousled hairstyle. 

Work on the figure is well underway, and the actor has been heavily involved with the creation process. Benedict has given two sittings for our talented studios team, during which hundreds of precise measurements and numerous photographs were captured to be used by our sculptors and artists. 

“Finally I can photobomb myself!” joked Cumberbatch. “What a weird and wonderful compliment to be included in the ranks of talent already committed to wax. I've been accused of being wooden in my work but never waxy!

“The main privilege for me was the process and seeing the amount of exacting work and skill brought to every detail of this art form. It is a wonderful combination of old and new, hi-tech and lo-fi skills. Measurements, hand inserted individual hairs and sculpted features. As a subject, you stand still surrounded by sculpters, painters, photographers, measurers and a whole army of people who bring together your likeness... it's an extraordinary experience. Also my agents will be thrilled, they've wanted a clone of me for some time!” added Cumberbatch.

Ben Sweet, our General Manager, commented: “There is no denying that Benedict Cumberbatch is one of the most in-demand actors of the moment, starring in some of the most successful films and TV shows in recent times to critical and popular acclaim. With his star on a meteoric rise, we are delighted that his figure will be joining us at Madame Tussauds London. We have been lucky enough to work very closely with Benedict and his styling team to ensure that his figure is as realistic as possible. Our guests made it very clear they wanted to see him in the attraction, and we can’t wait for them to meet his figure later this year.” 

Benedict’s figure will be the latest British star to join our A-list line up, and will take up residence in October, alongside fellow Brits Judi Dench and Kate Winslet, as well as a host of Hollywood names from Brad Pitt and Angelina Jolie, to Julia Roberts and Johnny Depp.

 

 


men nu skulle jag inte välja dom orden

.....

När man bor i London och träffar au pairer från hela Sverige hör man många olika varianter på svenskan. Eftersom jag är en nörd även när det kommer till detta och tycker att det är superspännande har jag spenderat alldeles för många timmar av den här dagen med att titta på Svenska dialektmysterier på youtube. Är just nu inne i avsnittet om Rikssvenska, vilket är helt sjukt intressant. Jag tycker därför att ni kan lägga 29 minuter denna måndagskväll åt att titta på det. 
Särskilt intressant: Siw Malmqvists omedvetna blandning av rikssvenska/skånska och samtalet om "brytning" med invandrare. Kolla kolla kolla! 
 

som alla vill äta

.....

Väcktes av att städerskan kom i morse. Lyckas alltid glömma bort att hon kommer hit på måndagar för att stryka. Efter att jag vaknat till lite gav jag mig i alla fall iväg till Tesco och köpte med mig lite bär. När jag kom hem gjorde jag lite bananpannkakor till frukost/lunch, supergott blev det och speciellt med mina nyinköpta bär och lite lönnsirap. 

 
 

du säger det har varit rätt så tomt här

.....

Hallå där! Här har det ju varit tomt i några dagar, har varit himla busy ska ni veta. Vi tar en liten snabbgenomgång:
 
FREDAG
I fredags var det obegripligt nog 30 grader varmt ute och det kändes som man var utomlands (mer utomlands än Storbrittanien alltså). Jag gick i alla fall hem till Moa och spenderade några timmar tillsammas med henne. Vi bakade bullar, slappade i solen och ut lunch. Tog med mig några kanelbullar hem till familjen vilket var mycket uppskattat. När jag slutat jobba på kvällen åkte jag iväg till Camden. Skulle möta Frida, Gabriella och Malin och gå till en trevlig uteservering. Problemet var bara att när vi kom upp från tunnelbanan spöregnade det och vi fick istället söka skydd för regnet på en pub. Vandrade sedan vidare, letade efter ett bra ställe, hamnade på The Worlds End (surprise!) ett tag, vandrade runt lite mer, gick till Underworld, dansade en liten stund, drack tequilashots och åkte hem strax efter klockan två. Hade väldigt kul i alla fall, trots att våra planer om en mysig uteservering sprack.
 
 
 
LÖRDAG
Efter några få timmars sömn gick jag upp för att möta Daniella på Starbucks. Efter att vi druckit varsin kaffe åkte vi iväg till King's Cross för att jag skulle skaffa mig ett discount card till mitt Oyster. Hade ingen aning om att det fanns men nu sparar jag 1/3 av priset på varje resa med Oystercardet. Galet bra! (Kortet heter 16-25 Railcard, läs mer här). Efter att det tillslut var avklarat åkte vi vidare till Westminister och åt lunch på en italiensk liten lunchrestaurang innan vi tog oss över Themsen till vårt mål för dagen: London Aquarium. Fick köa ett bra tag innan vi kom in men det var det värt faktiskt. Kan dessutom bocka av ännu en sak från min bucket list. När vi tillslut tröttnat på hajar, pingviner och nemo-fiskar tog vi tuben till Willesden Green och hem till Daniella. Hon skulle vara barnvakt och jag hade lovat att sällskapa. När barnen somnat satt vi ute i trädgården och åt middag och planerade inför nästa helg då vi tänkt att åka högst upp i The Shard. Beror lite på hur vädret ser ut bara. Lite senare tog jag overgrounden hem till Hampstead igen, hamnade då på "Hannas gata" och gick till och med förbi hennes värdfamiljs hus. Det kändes väldigt konstigt faktiskt, att jag var där - men inte hon! När jag var hemma i Hampstead igen var klockan nästan tolv men trots att jag inte sovit så länge var jag inte det minsta trött. Däremot väldigt sötsugen. Så jag ställde mig helt enkelt och bakade lite häxgodis mitt i natten. Som man ju gör. Drack te också och lyssnade på quizpodden (har lyssnat ikapp alla avsnitt nu, vill ha meeeeer!). När jag tillslut gick upp för att gå och lägga mig var det omöjligt att somna pga 1) Ätit massa socker 2) Druckit massa te 3) Hostan von Helvete vägrar ge med sig. Så låg och vände och vred mig och hostade sönder minst en och en halv lunga (tror jag) innan jag kunde somna
 
 
 
SÖNDAG
Idag ringde klockan tidigt (klockan nio är faktiskt tidigt en söndagmorgon) och jag släpade mig in i duschen. Mötte upp Moa vid tuben klockan elva för att åka in till stan och shoppa. Vi var på primark när de precis öppnat och det var väldigt skönt, trots att det redan var ganska mycket folk. Gick sedan längs Oxford Street ett tag innan jag var tvungen att åka hem igen och Moa fortsatte shoppa. Jag tog tuben tillbaka hem och bytte snabbt om innan jag lämnade huset igen. Skulle träffa Malin, Frida och Gabriella igen för en myskväll hemma hos Malin. Så jag tog mig till Waterloo där jag skulle ta tåg vidare till Barnes. Problemet var ju bara att jag inte alls är van vid att behöva åka tåg och hoppade därför såklart på fel tåg. Hoppade av så fort tåget stannade i Vauxhall och tog mig tillbaka till Waterloo där jag sprang runt och letade efter rätt perrong. När jag tillslut hittade rätt tåg upptäckte jag att jag hade kunnat stanna kvar i Vauxhall och hoppat på rätt tåg därifrån. Det var ju skoj!! Kom i alla fall fram till Barnes tillslut och det visade sig då att Frida och Gabriella också tagit fel tåg först, haha. Frida mötte oss på tågstationen och vi fick sen ta en buss hem till henne. När vi kom dit så gick vi först på en liten rundvandring (det är så kul att se hur andra au pairer bor här!) innan vi lagade mat. Inte vilken mat som helst heller.. T A C O S ! Alltså vet ni hur gott det var?? Har liksom inte ätit tacos på fyra månader, det är nog det längsta jag varit utan det sedan jag slutade med barnmat skulle jag tro. Efter denna delikata måltid slog vi oss ner i soffan med chips, choklad och film. Det var verkligen en supermysig kväll! Tog tåget tillbaka till Waterloo och hann (med mindre än en minuts marginal) med sista tuben tillbaka hem igen. Nu har jag spenderat alldeles för lång tid med att skriva det här inlägget och somnar snart sittande framför datorn. Ska därför stänga ner här och förflytta mig till sängen. Imorgon är det ju måndag men eftersom jag är ledig hela veckan ska jag försöka sova riktigt länge, sen får jag väl se vad jag hittar på! Är sugen på att åka till svenska butiken, eller kanske IKEA, eller kanske ett biobesök..

 
 
BILDER TILL DETTA INLÄGG KOMMER IMORGON!

solen går ner över taken

.....

Hallå. Sitter och svettas på mitt rum. Olidligt varmt idag. Just nu: 27 grader på rummet. O-okej. Har i alla fall haft en bra dag. Jobbade mellan 8:45-13:00 och sedan igen mellan 17:00-20:00 så har inte haft allt för mycket ledig tid. När jag var ledig mötte jag i alla fall upp Danielle här i Hampstead och vi åt lunch på G1, sen gick vi en liten promenad och satte oss på toppen av Parliament Hill och stektes i solen. Planerade lite inför mina veckor i Nederländerna i augusti eftersom hon också kommer vara där då och ska visa mig runt lite, kul! 
Hemma har det varit full rulle idag, två kompisar till barnen var här och det märks att det helt plötsligt är fem pojkar istället för tre i huset. 

Idag har också Jessica lämnat London och flyttat hem till Sverige igen. Hon och Moa var ju de första au pairerna jag lärde känna när jag kom hit för nästan fyra månader sedan och det känns både konstigt och tråkigt att jag måste säga hejdå till dem båda två. För att säga hejdå var vi i alla fall igår på en rooftopbar precis vid St. Pauls. Superfint verkligen men också väldigt mycket fort. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge men är glad att jag fick säga hejdå i alla fall. Har redan planerat en reunion med henne och Moa här i februari samt att fira Valborg tillsammans i Uppsala nästa år, låter som en himla bra plan tycker jag!
 
 
Nu ska jag kyla ner mig med en dusch och lyssna på Karlavagnen. Inte för att jag tycker det är ett fantastikt bra program men för att Martin Melin är gästprogramledare ikväll. Det kan man ju faktiskt inte missa? 

men vem är jag att sitta här

.....

Hallihallå! Fick ledigt riktigt länge mellan mina arbetspass idag. Så när jag slutat vid kvart över tio åkte jag till London Bridge och gick min absoluta favoritpromenad längs South Bank, så himla mysig. (Ska göra ett tipsinlägg om detta imorgon!) Köpte med mig lunch och en grymt god brownie från Borough Market som jag åt på vägen. Lyssnade igenom lite podcasts på min promenad. Våran Podcast och Quizpodden, heta tips om ni vill hitta nya bra poddar. När jag kommit fram till Big Ben tog jag bussen till Oxford Street och hann med att gå i lite butiker innan jag åkte hem. Fick med mig en topp från River Island, en liten födelsedagspresent till O på Sports Direkt och efter ett besök på Primark går man ju sällan ut tomhänt. 
 
Hemma har jag haft en ganska lugn dag, faktiskt väldigt skönt när barnen har lov och det inte är lika stressigt som det vanligtvis är. Lagade mat, tog hand om lite tvätt och badade och la H och T. Sen kom min värdpappa hem med O som varit borta hela dagen, han la honom medans jag gjorde klart vår middag. Sedan dess har jag hängt på mitt rum och gjort ingenting alls. Är grymt trött, låg vaken till klockan halv två inatt och hostade. Det var ju jätteskoj verkligen. Känns faktiskt lite bättre idag dock så förhoppningsvis är jag helt frisk snart igen. Nähä, dags att sova kanske. Är lite osäker på när jag ska börja jobba imorgon bitti, började i alla fall 8:45 idag så gissar på att det gäller imorgon också? 


South Bank ♥
 
Kunde inte låta bli att köpa denna när jag fick syn på den inne på River Island. Vem har inte haft Mean Girls som favoritfilm liksom?

sen talar hon med annan röst

.....

Hallå! Min hosta har gjort mig hes på ett extremt irriterande sätt. Jag tappar också rösten helt lite då och då, jobbigt läge när till exempel telefonen ringer här hemma eller när man ska försöka läsa en saga med barnen. Jobbade i alla fall mellan 8.45-11.15 i morse, sen åkte jag iväg till Notting Hill med Jessica och Moa. Vandrade lite planlöst omkring och tittade på alla fina hus. Notting Hill är verkligen superfint! Vi åt lunch på Kitchen & Pantry, ett ställe jag aldrig varit på tidigare men absolut kommer besöka igen. Jag och Jessica stod och tittade på allt gott som fanns där inne en lång stund innan vi kunde bestämma oss för vad vi ville äta. Det blev tillslut två sorters paj, mycket gott och prisvärt! När klockan närmade sig tre tog vi tuben hem till Hampstead/Golders Green igen. Jag tog en dusch och slappade lite när jag kom hem eftersom jag inte behövde börja jobba förens halv fem, skönt. Sen har jag jobbat några timmar och nu ikväll har jag kollat på filmen Notting Hill, bara för att jag blev så sugen på det när vi vandrade runt där idag. 
 
Den här bilden blir de glada över att jag lagt ut. Jessica vet nog inte om att jag tar kort och Moa lutar sig för att inte komma med. Tyvärr den enda bild jag har av mina vänner från dagen. Måste bli bättre på att ta kort alltså!

Nytt favvoställe! Rekomenderas!
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Har hällt i mig fyra stora muggar med te idag för att försöka kurera min hals, så det kan eventuellt bli lite svårt att somna.. Jaja, imorgon jobbar jag en kort stund på morgonen och efter det vet jag inte vad jag ska hitta på. Är lite sugen på en promenad längs South Bank igen, det var ett tag sedan. 

au pair - frågor och svar 6

.....

Dina rubriker är så bra. Hur kommer du på alla? 
Jag kommer knappt på några. Jag snor dem från Lars Winnerbäck. Ett mycket bra tips om man har svårt att komma på rubriker (vem har inte det!?), använd låttexter! Ibland blir det någon annan artist/grupp och i sällsynta fall kommer jag på något eget. Men 9/10 är nog Lassetexter i alla fall!

Du åker med STS va? Hur fungerar det och hur lång tid tog det innan du åkte iväg? 
Japp. Det fungerar hur bra som helst! Från det att jag skickade in min färdiga ansökan tills det att jag matchades med min familj tog det lite mer än en månad. Sen åkte jag iväg två månader efter det. 

Kunde du välja hur många barn du ville ta hand om och hur gamla de skulle vara? 
Jag kunde välja hur många barn jag ville ta hand om och du kan önska vilka åldrar du helst vill ha. HÄR kan ni se hur jag önskade. (Precis så det blev också!)

Ser man många kändisar i London? 
Inne i centrala London har jag nog inte sett någon! Men eftersom det bor en hel kändisar här i Hampstead har jag sett några stycken, vet inte om det är många direkt. Ricky Gervais bor i närheten så honom ser jag ganska ofta. Har också sett Melanie C (gammal spice girl) och Helena Bonham Carter här. Har varit på samma efterfest som Katy Perry en gång men såg bara till hennes "crew" av dansare, haha. Sen har ett kändispar barn i samma klass som ett av mina värdbarn(!), så de har jag ju sett på skolgården några gånger (och pratat med en gång!! DET var coolt!). Väntar fortfarande på att jag ska få syn på Benedict (som också bor här i Hampstead!), då kan det hända att jag dör. 
 
Är det svårt att hitta au pair-vänner? Är det bäst att hitta kontakter innan?
 
Nej! Tror inte det finns något enklare sätt att skaffa vänner på än just som au pair. Har skrivit om detta i varje frågeinlägg tror jag så kolla igenom arkivet för tips. (Här) Det kan såklart vara skönt att ha lite kontakt med folk som redan finns i närheten redan innan man flyttar hit men absolut ingen nödvändighet. Kolla med din organisation vilka au pairer som kommer finnas i närheten!
 
Jag har läst både engelska A och B har VG i A och G i B och jag vet att jag är ganska bra på engelska..men jag är ganska obekväm att prata det och känner mig ändå dålig..hur kände du?? 
Jag var supernervös inför min intervju med STS men det är verkligen ingenting att vara rädd för. De vill ju liksom bara se att du kan förstå/göra dig förstådd på Engelska. Jag kände mig superdålig när jag hade min första intervju med min värdfamilj också men min värdmamma var jätteimponerad. Det finns så himla mycket folk från jordens alla hörn i London och svenskar över lag har grymt mycket bättre Engelska än de flesta. Har flera gånger fått frågan här hur alla svenskar kan vara så otroligt bra på engelska, haha. Jag har nog aldrig haft MVG i Engelska i skolan tror jag så det spelar absolut ingen roll. Det går bra, jag lovar dig!

Är det svårt att förstå familjen/intervjuaren? Pratar dom "vanlig" engelska eller använder dom svåra ord?
Nej! Intervjuaren är ju svensk och har inte som mål att "sätta dit dig" genom att använda svåra ord, haha. Hen vill som sagt bara kontrollera att du har en okej engelska. Min värdfamilj är ju inte brittisk så deras engelska är inte heller "prickfri". Då och då händer det att min värdmamma säger något ord som jag inte förstår men då är det ju bara att fråga om det. 

Och angående intervjuvn, hur va den?? 
Va det allmänna frågor eller va det svårt att förstå och hänga med?? 
Om jag minns rätt bestod intervjun av 13 frågor. Ganska vanliga, typ "varför skulle du bli en bra au pair?" osv. Återigen, nej det var inte svårt att hänga med. Om du inte hör/förstår något så be bara om att få höra igen. Har aldrig hört talas om någon som inte blivit godkänd på grund av sin engelska (eller något annat heller för den delen) så du behöver absolut inte vara orolig!
 
Tänker du på Engelska efter att ha pratat det så mkt?
Nej det gör jag inte. Har hört många som sagt att efter bara några veckor här så tänker och drömmer de nästan enbart på engelska men det händer mig ytterst sällan. Jag tror det är delvis på grund av att min värdfamilj inte pratar engelska med varann så jag "omges" inte av språket hela tiden. Jag tror därför inte att jag förbättrar min engelska lika mycket som jag skulle gjort i en brittisk familj. Men lite har den nog förbättrats såklart. Jag har i alla fall enklare att prata engelska nu. Den kommer mer automatiskt än förut då jag först var tvungen att först tänka ut vad jag skulle säga på svenska, sedan översätta inne i huvudet och sedan säga, haha. Men sedan pratar jag faktiskt inte så himla mycket engelska eftersom jag nästan uteslutande umgås med svenskar på dagarna. 

eller båtarna lämnar sin hamn

.....

Godkväll! Träffade som sagt Jessica en stund i eftermiddags. Vi åkte till London Bridge och tog en båttur därifrån till London Eye. Dock var det inte riktigt en sån båt som vi hade hoppats på, här satt vi nämnligen under tak. Men vädret var ju inte det bästa så det var väl okej ändå! Efter denna lilla båttur var jag tvungen att åka hem för att passa barnen en kort stund medans min värdpappa skjutsade min värdmammas föräldrar till flygplatsen. Var dock inte ensam med barnen länge innan min värdmamma kom hem och lagade mat och jag gick upp på mitt rum. Har sedan kollat på ännu ett avsnitt av Sherlock och har nu gått över till VM-finalen. Eller. Den är på på tvn i bakgrunden medans jag sitter vid datorn. Snart är det dags att sova, måndag imorgon och sista veckan innan min lilla "semester". Ska bli så skönt! 
 
20 Fenchurch Street, eller "The Walkie-Talkie", som numera har ett svart nät runt fasaden eftersom en konstruktionsmiss gjorde att solstrålarna reflekterades på gatan nedanför och gjorde det olidligt varmt. Så varmt att det gick att steka ägg på fönsterbläcken mitt emot. Detta kan ni se här om ni har lust.

St. Pauls och lite andra fulare hus.

The Shard, som många verkar tro inte är färdigbyggd än. Men det är den, den ska se ut sådär.. av någon anledning.

Tate Modern, mitt hat-/älskställe


Brunt vatten

Jag och Jessica

En bild till
 

på en stol i mitt kök

.....

Igår hade vi en riktigt mysig kväll. Jag, Jessica och Moa träffades hemma hos Moa och lagade mat. Kyckling, rotfrukter och massa annat gott. Sen satt vi i köket och hade det trevligt enda tills klockan helt plötsligt var två på natten och Moa nästan somnat på en stol. Då kände vi att det var dags att gå hem.
 
Glömde ta bilder på mina vänner så istället får ni kvällens enda bild. Min tallrik. 
 
 
Idag har jag sovit länge, ätit frukost på sängen och tittat på The reichenbach fall. Inte rört på mig allt för mycket alltså. Men snart ska jag åka in till stan med Jessica. Vi hade tänkt att ta en båttur på Themsen, hoppas att det fina vädret håller i sig bara. Annars hittar vi väl på något annat! 

ingen idé det är försent ändå

.....

Jag är ju lite rolig jag. Tänkte att jag skulle vara på mässan i god tid (11.00) för att hinna köa till Sherlockeventet som började 12:45. Vad jag inte tänkte på är ju vilket folk jag har att göra med här, besökarna på LFCC, supernördarna. De är de personer i världen som är bäst på att köa. Tveklöst. De är personerna som tältat i dagar för att vara först på biopremiärer och boksläpp. Som lagt ner timmar och galna summor pengar på att klä ut sig till sina favorithjältar och tv-seriekaraktärer. Så när jag kom fram till mässan och började gå mot ingången märkte jag att kön till biljettkassan sträckte sig runt hela mässområdet (två byggnader), i TVÅ varv. Helt sjukt. Jag struntade i kön, ställde mig vid ingången och funderade på hur jag bäst skulle kunna komma in utan att köa (övervägde att fejka en stämpel med mitt läppstift men det var inte riktigt samma färgnyans). Under tiden jag stod där rörde inte kön sig över huvud taget. Och när jag fick höra av några cirka 500m från ingången att de stått i kön i fyra timmar gav jag liksom upp allt hopp om att ens komma in. Så jag hängde runt ett tag och tittade på allt folk, är verkligen facinerad över hur mycket tid vissa lagt ner på sina utklädnader, helt galet. Sen åkte jag hem till Hampstead igen och följde eventet via twitter. Har suttit ute på vår lilla uteplats, den är förresten inte så jätteliten längre. Den har rensats från sten, buskar och träd och nu finns där istället en liten fin gräsmatta. I plast visserligen, men jag nöjer mig med det lilla. Efter ett tag började dock barnen spela fotboll och det var inte lika lugnt och skönt längre. Så nu hänger jag på mitt rum och vad jag ska göra nu fram tills kvällen är ännu oklart. Det är ganska fint väder, inte tillräckligt fint för att ligga ute och sola men för varmt för att vara ute och springa. Känns ovärt att slösa bort en hel ledig dag på att bara ligga hemma men vet inte om jag orkar ta mig in till stan. OH vilka problem man har va.? 
 
Istället för de utlovade systemkamerabilderna får ni här en som jag snott från tumblr. Varsågoda!
 

här hostar vi i sot och svett

.....

Godmorgon. Sitter och dricker lite te för att försöka kurera min hals. Det känns som att hostan bara blir värre för var dag som går och jag vill verkligen inte bli sjuk. Ska strax gå ner och göra mig en macka till frukost, tänkte ta med mig den på tåget ner till Earls Court där LFCC hålls. Har fortfarande inte förstått hur det funkar med biljett osv för att se Sherlock-eventet, men jag drömde i natt om att jag kom in. Väljer att se det som ett gott tecken. Gör jag inte det får jag väl driva runt på mässan och titta på andra saker. Jag är ju tyvärr inte så värst intresserad av superhjältar och rymdserier, men det kan ju bli kul ändå. Vet i alla fall att en del av Sherlocks vardagsrum finns uppställt så det får jag ju se i vilket fall som helst, pepp! Nu måste jag göra mig i ordning och skynda iväg till overgrounden. Tänkte faktiskt släpa med mig systemkameran för en gångs skull, så förhoppningsvis har jag lite fina bilder att visa er efteråt. Vi hörs!
 
 

och alla vänner drog sig hem

.....

God eftermiddag. Har sett att det varit fint väder i Sverige idag. Kan tyvärr inte säga att det varit likadant här. Det har regnat i princip hela dagen och varit grått och trist. Burr. Jag har inte gått utanför dörren och förutom att jag var uppe och jobbade några timmar imorse har jag knappt rört mig ur sängen. Det blev en sån dag helt enkelt! Ska börja jobba vid halv fem igen och jobbar sedan hela kvällen eftersom jag har babysit. Det gör mig inget dock, har ont i huvudet och barnens hosta verkar ha smittat mig också. Dessutom ska jag upp tidigt imorgon. Det ska hållas ett Sherlock-event på London Film and Comic Con och bor man här har man väl faktiskt inga ursäkter till att inte gå! Har dock inte riktigt fattat hur det fungerar med biljett osv så har ingen aning om ifall jag kommer komma in. Men ska åka och testa i alla fall.
På kvällen ska vi ha hejdåmiddag med Jessica, som lämnar sin värdfamilj i nästa vecka. Ska bli väldigt mysigt med middag. Ska bli väldigt tråkigt att hon flyttar hem. Det känns verkligen tråkigt att typ alla jag känner åker hem i sommar, Hanna och Amanda har ju redan flyttat hem och när Jessica åkt är det bara Moa kvar av mina "gamla" kompisar (har känt dem i tre månader, så de är inte så himla gamla) och henne ska jag säga hejdå till redan veckan efter. Som tur är har jag redan träffat lite nytt folk och har lite mejlkontakt med au pairer som kommer i slutet av sommaren och som jag verkligen ser fram emot att träffa! Ser fram emot mina veckor i Sverige dock, ska verkligen ladda upp batterierna för en nystart i London i höst. Nya vänner, ny årstid, nya upptäcktsfärder! Är faktiskt riktigt taggad för hösten, tror den kommer bli grym! 

när kvällens första frusna stjärnor vaknar

.....

Tjabba. Vet ni hur skönt det var att få sova till klockan nio? Halvskönt. Barnen har nämnligen inte förstått det här med att man kan sova hur länge man vill när det är lov och gick upp som vanligt klockan sju och lät lite för högt för att jag skulle kunna sova. Men låg i alla fall kvar och halvslumrade lite innan jag gick upp, åt frukost och började jobba. Plockade undan frukost och disk i köket, vek och sorterade tvätt och bar upp till rätt garderob. Sen gick jag och mötte upp Danielle (den holländska au pairen) vid tuben och gick till Starbucks. Satt sedan där i ett par timmar och drack kaffe och pratade. Sen sa vi hejdå och jag gick hem för att jobba lite till. Tog hand om lite mer tvätt, spelade pingis med T och hans kompis, spelade bordsfotboll (huh, heter det så på svenska?? detta alltså) med H och skar upp lite grönsaker till barnen. Väldigt lugnt alltså. 
 
Nu ikväll har jag babysit, sitter vid datorn och äter frysta vindruvor (så gott!) i ett försök att vara nyttig. Det är verkligen inte bra för hälsan att bo här ska ni veta. Inte för mig i alla fall. Men när jag kommer tillbaka hit efter semestern ska jag vara duktig och skaffa mig det där gymkortet. Och kanske inte äta så många crêpes. Kanske. Bara kanske. 

Fick förresten ett sms imorse från Amanda (min kompis som flyttade hem till Stockholm förra veckan). Då satt hon i Jönköping och drack te från Hampstead. Hur snurrigt var inte det då?? Blir typ förvirrad av att bara tänka på det. Kul i alla fall!
 
 

det där som frös i TV-soffan

.....

Hej! Kom precis hem från grannen efter kvällens babysit. Inte ett så värst slitsamt jobb. När jag kom dit var båda barnen nybadade och redo för att gå och lägga sig. Så jag läste två sagor och sa godnatt. Sedan ville de absolut lyssna på abba när de skulle sova, HUR härliga ungar?? När de somnat satte jag mig i alla fall framför TVn och tittade på fotboll. Holland möter ju Argentina ikväll men det är en ytterst tråkig match måste jag säga, 0-0 efter fulltid. Precis då kom föräldrarna hem och jag sa godnatt och gick hem. 
 
Har annars haft en lugn eftermiddag. Eftersom vi åt på restaurang fanns det inte så hemskt mycket att göra så jag tog det vääldigt lugnt och kände att det nästan blev lite långtråkigt att inte ha något att göra. Men det är ju skönt att ha det så för omväxlings skull. Nu ska jag kolla färdigt på den här fotbollsmatchen (som aldrig verkar ta slut?) och sen ska jag sova. Ska njuta av min sovmorgon imorgon, 9:30 alltså.. lyxigt värre! Under den korta tiden jag är ledig ska jag träffa Danielle och ta en fika. Kanske hinner med att uppdatera bloggen också. Det forsar in frågor hela tiden, mycket roligt tycker jag! Måste bara ta mig tid att svara på dem också. 

i fem år

.....

Det är inte vilken dag som helst idag. Det är min bloggs femårsdag! Hurra hurra! Jag rekomenderar ingen att gå så långt bak i arkivet och läsa, dels för att det är rätt tråkigt, dels för att jag inte har någon aning om vad 15-åriga jag skrivit men det är säkert väldigt pinsamt.

 

gå så försiktigt du kan

.....

God eftermiddag bloggen. Idag var det grått och kallt när jag vaknade klockan sex. Men jag var piggare än jag brukar vara när jag vanligtvis går upp klockan sju och hann med att både duscha och städa i ordning lite på rummet innan jag skulle börja jobba.  När jag slutat tvingade jag i mig en skål gröt till frukost (tänkte försöka vara lite "nyttig" HAHA) och åkte sen in till stan och iPhone Surgery vid Holborn. Lämnade in min lilla telefon och gick sedan ut igen och upptäckte att solen kommit fram. Så jag vandrade runt lite i Covent Garden, gick bland annat förbi SugarSin. Ja ni läste rätt, gick förbi.. inte in. Det är inte lätt att stå emot svenskt smågodis ska ni veta, så jag känner mig ganska nöjd, haha. Gick istället in på Zara och köpte en tröja på rean. Vandrade sedan vidare och kom bland annat till Seven Dials, en liten liten rondell med sju infarter och Neal's Yard.
 
 
Efter att jag promenerat runt i nästan två timmar, och hunnit med att tappa bort mig flertalet gånger, fick jag ett sms om att min mobil var färdig. Så tog mig tillbaka till Holborn, köpte en sallad till lunch och hämtade sedan ut telefonen. £80 fick jag betala men nu har den en helt ny och fin skärm och fungerar prima igen. Så nu kan vi andas ut allihop och jag lovar att vara så försiktig jag bara kan med den. Okej? 
 
Nu ska jag strax gå ner och börja jobba. Vet inte riktigt vad som ska göras eftersom barnen inte är hemma och vi ska äta ute ikväll. Men det lär finnas en hel del tvätt att ta hand om skulle jag tro. Ikväll när jag slutat ska jag ta mig bort till grannen och vara barnvakt till deras två flickor. Det blir spännande att se hur det går. Bra hoppas jag. Idag är det som sagt också mina värdbarns sista dag i skolan så från och med nu ser mitt schema inte ut som vanligt längre. Imorgon får jag en härlig sovmorgon och börjar jobba först 9:30, sååå härligt! Sen ska jag i och för börja lite tidigare på eftermiddagen så är ju inte ledig så länge. Har inte fått mina tider för nästa vecka än men gissar att det blir en hel del extra timmar. Men som tur är är det bara för en vecka. Sedan åker min värdmamma och barnen iväg och jag har en veckas ledighet i London. Efter det blir det en veckas jobb till innan jag åker hem till Sverige i hela två veckor. Åh det ska bli så skönt att få komma hem lite. Ska njuta av allt allt allt som jag saknar så mycket här. 
 

au pair - frågor och svar 5

.....

Hur gjorde du med telefon när du åkte? Hade du abonnemang innan och vad har du nu?
Jag hade (och har) ett abonnemang hos Telia för min iPhone 5, detta har inte gått ut en så telefonen är låst till dem och jag måste betala för det. Lite irriterande med tanke på att jag knappt använder den här. För att kunna skaffa ett brittiskt nummer var jag alltså tvungen att skaffa en annan mobil och köpte en kompis gamla iPhone. Den låste jag upp innan jag åkte från Sverige. När jag kom hit beställde jag ett kontantkort från giffgaff. Det är superbra, fungerar som ett vanligt kontantkort men istället för att jag betalar för varje samtal/sms så köper jag en "goodiebag" för £10 varje månad, då får man med fria sms, 500 min samtal och 1 gb internet. Det finns både billigare/mindre och dyrare/större goodiebags. (Länk) Men giffgaff rekomenderar jag verkligen om du ska flytta hit! Supersmidigt! :)
 
Så himla roligt att hamna på din blogg och läsa om livet som au pair! Jag åker nämligen som aupair i augusti och jag har tänkt mycket på det här med presenter, vad hade du med dig för något? Lite tips mottages gärna! :)
Tack så mycket! Här kan du läsa vad jag hade med mig till barnen och mina värdföräldrar (skålen gav jag dock inte bort när jag kom utan sparade till min värdmammas födelsedag).Vet inte om mina presenter var så lyckade såhär när jag tänker efter, samtliga tröjor var för stora (så irriterande jag jag skickade tillbaka den minsta jag hade först och bad om större storlekar) och böckerna passar inte riktigt mina pojkar. Men det är ju kul att ge bort något svenskt och det är jättesvårt att veta innan vad de gillar. Sverigeboken är jag dock väldigt nöjd med, jag vet inte om mina värdföräldrar läst den speciellt mycket men jag och barnen brukar läsa den ibland. Speciellt O är mycket intresserad av Sverige. Jag tror att de flesta blir glada för vad som helst, bara att man visar att man lagt ner lite tid och tanke med att faktiskt ta med sig något. Tänk inte för mycket på presenten och spendera inte massor av pengar! 
 
 
Hur kan det vara svårt att klara sig på 1200 kr ca i veckan? Det ska ju vara till fickpengar osv? Eller betalar du maten hemma + bills?
Haha, ja du! Betalar ingen mat hemma MEN eftersom jag är ledig hela dagarna finns det gott om tid att spendera pengarna så det är absolut inga problem att bränna £100 i veckan. Äter nästan alltid lunch/fika ute, shoppar väldigt mycket (för att vara jag) och hittar på andra saker som kostar. Oystercardet verkar dessutom äta pengar till kvällsmat för det är alltid tomt när jag ska ut och åka. Lägger säkert £50 i månaden på bara att ta mig runt i London. Dessutom måste man ju betala saker som hygienartiklar och förbrukningsvaror själv när man inte bor hemma längre (vet ni hur tråkigt det är att lägga pengar på shampoo eller?!). På det tillkommer ju kostnader för saker som mobilabonnemang och gymkort. Sen ÄR London väldigt dyrt om man jämför med Sverige så allt kostar lite extra. Bio är jättedyrt här till exempel (för att inte tala om biopopcorn!) och jag vill inte veta hur många hundralappar jag ger bort till Starbucks varje månad. Så nej, det är inte mycket kvar av fickpengarna när månaden är slut. Om man dessutom tappar en oförsäkrad iPhone i asfalten försvinner ännu mer pengar.. En anonym vän här (haha) spenderade 30.000kr utöver sin au pair-lön på 10 månader i London, vilket kan låta mycket men jag tror inte att det är en ovanligt hög siffra egentligen. Jag har som sagt inte vågat tita efter hur mycket jag har brännt.. 

och allting som gick sönder

.....

Sagan om den trasiga iPhonen fortsätter. Den har nu lyckats sätta på ficklampan, ställa in ett alarm, gilla random bilder på instagram, startat spotify och raderat två appar, helt på egen hand. När jag skulle försöka mig på att ändå använda den och kommentera Mathildas instagrambild började den skriva saker helt själv. 
 
 
 
Såå ska försöka få den lagad imorgon, har hittat två reparatörer som verkar okej, båda ganska nära Tottenham Court Road. Sen får jag väl se vad jag hittar på, barnen går sista dagen i skolan imorgon så vet inte riktigt hur jag jobbar torsdag och fredag. Imorgonkväll ska jag i alla fall vara barnvakt till grannen. Har aldrig träffat varken barnen eller föräldrarna innan så har ingen aning om hur det kommer bli, haha. Får ta med mig en bok och hoppas att barnen sover gott hela tiden. 
 

kan krossa min värld

.....

Den här dagen började ändå helt okej. Lite stressigt som vanligt på morgonen men det funkade ändå, när barnen kommit iväg till skolan städade jag upp i köket och hängde lite tvätt. Sen gjorde jag en lyxig frukost med yougurt, banan, jordgubbar, hallon, blåbär och granola och gick upp till sängen igen. Låg där och tittade på Saltkråkan (världens mysigaste) och GAS-bloopers (världens roligaste) tills jag kände att jag måste ut och röra på mig lite. Gick ner till Waitrose och handlade lite, nytt schampoo och balsam och såna nödvändiga men ytterst tråkiga saker. När jag kom ut från affären och skulle sätta på en podcast att lyssna på på vägen hem råkade jag tappa telefonen i marken, höll liksom andan när jag plockade upp den och kände ett stort "yes!!" när jag såg att den inte sprack. Det byttes dock strax till ett stort "NO!" när jag upptäckte att trots att själva skärmen var hel var telefonen inte det. LCD-skärmen är nämligen helt trasig. Nu växlar telefonen i regnbågens alla färger och verkar dessutom leva sitt eget liv, bland annat startar den appar och program, skriver meddelanden och raderar viktiga anteckningar. MM SÅ HIMLA BRA. Suck alltså... Så sedan jag kom hem har jag suttit och försökt hitta en iPhonereparatör som inte vill ta flera miljarder för att laga den, får väl se om jag hittar någon.
 
 
Nu nu är det dags att börja jobba igen. Vi hörs ikväll!
 
 

fyllde naglarna med lera

.....

God kväll bloggen! Idag känns det som att jag inte har någonting intressant alls att skriva om. Efter att jag slutat jobba skyndade jag mig iväg till Beaty Boutique här i Hampstead där jag fixade naglarna. Nu är de fina och rosa ett tag i alla fall, men eftersom jag diskar ganska många gånger varje dag slits alltid nagellacket bort mycket snabbare än vanligt. Efter denna lyxiga inledningen på dagen åkte jag in till stan och Primark. Skulle egentåliges bara köpa en T-shirt, men säg den som någon gång gått in på primark och bara köpt det den skulle? Fick med mig en klänning, en bikini och en tröja också. Efter detta åkte jag hem till Hampstead igen och låg i sängen i två timmar och gjorde absolut ingenting innan jag började jobba igen. 
När jag slutat för kvällen skypeade jag med min mamma och bror, åt middag och drack te. Nu ligger jag återigen i min säng och ska snart sova. Imorgon vet jag inte vad som händer riktigt, förutom att jag måste måste måste städa mitt rum har jag inga planer. 




(Rubriken alltså.. men det var den enda Lasse-texten jag kom på med naglar, haha)

som en kyrka längs vägen

.....

Vilken fest det var i Hampstead idag. Marknaden sträckte sig längs hela Heath Street och var faktiskt riktigt trevlig. Var bara där en kort stund när jag ruttnade på att sitta inne men inte visste vad jag skulle hitta på. Åt något slags pitabröd från Venezuela(?) till lunch och en ice lolly till efterätt. Grymt gott! Vandrade sedan runt lite på gator jag aldrig sett tidigare och gick bland annat förbi kyrkan som jag ser från mitt fönster. 
 
 
Nu ikväll har jag spenderat allt för lång tid med att fixa lite med bloggen och lyssna på quizpodden (som Amanda fått mig att älska!). Nu har jag precis ätit tonfisksallad med ägg till middag och funderar på om jag ska kolla på någon mysig film innan jag somnar. Imorgon är det måndag och dags att ställa klockan igen. Ska dock på manikyr efter att jag slutat på morgonen så det hjälper ju till lite mot söndagsångesten. Annars vet jag inte vad jag ska göra i nästa vecka. På lördag är det ett Sherlockevent på London Film and Comic Con som jag känner att jag måste gå på. Steven Moffat, Mark Gatiss OCH Sue Vertue kommer vara där, s j u k t !

au pair - frågor och svar 4

.....

Har samlat ihop lite frågor jag fått här på bloggen och i mail. Har ni frågor/funderingar så skicka gärna en kommentar eller maila ([email protected]) så ska jag göra mitt bästa för att ni ska få svar!

Hur hittar man vänner på plats? Jag ska själv flytta till London och jobba som au-pair i augusti. Familjen verkar helt underbar men just delen att inte ha några vänner, hur löser man detta?
Kul att du ska vara au pair! Att skaffa vänner här är faktiskt inga problem! Eftersom de flesta au pairer som kommer hit kommer ensamma är de ofta också på jakt efter vänner. Det finns massor av facebookgrupper där du kan kontakta andra au pairer/svenskar. Ex. Scandinavian Au pairs in England, Au Pair in London, LondonSvenskar mm. Sen kan man bestämma träff med någon om man hittar någon man tycker verkar trevlig. Man får släppa lite på sin "svenskhet" helt enkelt och ta kontakt med totala främlingar. Annars finns det säkert andra au pairer i området där du bor eller som har barn i samma skola som du kommer få kontakt med. Bloggar är också superbra! Jag hittade ju till exempel Moa genom hennes blogg och både Amanda och Sandra träffade jag efter att de kommenterat min! 
 
 
Funderar också på att vara au pair i London nästa år! Jättekul att läsa lite om livet där i din blogg. Har någon av de andra tjejerna du umgås med också bloggar?
Moa har en blogg, den är dock aningen vilande för tillfället, hehe. Sandra oc Jessica bloggar mer aktivt. Men allas finns länkade i spalten till vänster. 
 
 
Jag har nu sen jag fått min familj, börjat fundera över packning. Vad tog du med dig? Något som du ångrar att du inte tog med? Något som var överflödigt?
 
Packning, det ÄR svårt! Jag hade såna problem med att bestämma vad jag skulle ta med mig. Har en packlista här men är osäker på om jag följde den till 100%.  Jag känner mig faktiskt ganska nöjd med min packning, hade med mig lagom med kläder tror jag. Det blir ju en hel del shopping här så ta inte med hela garderoben hit. Ta med kläder som du verkligen tycker om och tror att du kommer använda. Jag hade väldigt mycket basplagg med mig, eftersom det är ganska skönt att slippa köpa här. Sen har man väl alltid med sig onödiga saker, jag hade över  två kilo svenskt godis med mig. Det hade jag väl klarat mig utan. Min systemkamera har jag heller knappt använt men det beror ju mest på att jag aldrig orkar släpa med den när jag ska någonstans. 
 
Glöm inte att ta med adapter till eluttaget, och gärna en grenkontakt så att du kan använda flera teknikprlar samtidigt.  Jag skulle säga att det är en bra idé att kolla med din värdfamilj vad som finns på rummet. Tex. om du måste ha med egna handdukar/lakan, hårfön mm. Regnkläder, paraply och gummistövlar är bra om du har med dig, det regnar ju tyvärr en hel del i det här landet. Om du tänkt vara borta ett år och inte åka hem och hälsa på får du ju också tänka på att packa ner kläder för alla årstider. 
 
Vilken organisation åkte du dit med? Har den funkat bra? Vad fick du betala för den osv?
Jag åkte hit med STS. Tycker det har funkat suveränt, min kontaktperson är underbar och alltid supertrevlig, Jag har inte behövt ha så mycket kontakt med dem när jag väl kom hit eftersom allt fungerat så bra i min värdfamilj, men när jag har hört av mig har jag alltid snabbt fått den hjälp jag velat ha. Så kan verkligen rekommendera att åka med STS! Det kostade 2990 tror jag, men det var något "erbjudande" de hade i slutet av förra sommaren, annars kostar det 3990. Visst det är endel, men jag tycker i alla fall att det är värt det. Sen är det ganska mycket ansökningspapper som måste fyllas i men det är ju för att man ska kunnas matchas ihop med en familj som de tror passar. Sen är det ju en ganska stor säkerhet att åka med en organisation också eftersom alla värdfamiljer "kollas upp"
 
Hur många timmar jobbar du i veckan/vad får du i lön osv?
Jag jobbar 30-35 timmar i veckan och får £100/v (cirka 1200 kronor). Inte speciellt mycket alltså, men det är ganska vanlig "lön" som au pair. De jag träffat här får alla mellan £80-120 i veckan.
 
Jag planerar att åka till London ett år 2015, hur länge är du där?
Jag har tänk att stanna ett år. Kom ju hit i mars 2014 så om allt går som planerat stannar jag till mars 2015.
 
Fick du välja din värdfamilj eller var det endast dem som valde dig? Funkar det bra i den familjen?
Jag matchades med familjen via STS i Sverige och Busy Bee (den brittiska agenturen). Familjen läste min ansökan och sa till organisationen att de ville prata med mig. Så jag fick ett mail från Busy Bee och pratade med familjen samma kväll. Det klickade direkt så när STS hörde av sig på kvällen sa jag att jag gärna ville "ha" dem familjen och när jag vaknade på morgonen fick jag ett nytt mejl från Busy Bee om att de gärna ville ha mig också. Det funkar jättebra med min familj tycker jag. Alltså det är ju inte 100% happy go lucky hela tiden, man får inte glömma bort att det faktiskt är ett jobb. Men jag är jättenöjd! 

Jag har en pojkvän och vi har snart varit tillsammans i två år. Vet du om han skulle få hälsa på/sova över hos värdfamiljen, t.ex. i mitt rum. Eller en kompis? Eller är det inte tillåtet?
Angående besök så är det olika från familj till familj. Min värdfamilj vill gärna träffa folk som jag bjuder hit innan de sover här till exempel. Men min mamma har varit här och bott hos oss när familjen varit hemma och det var inga problem alls. Men det skiljer sig som sagt, en del au pairer jag vet om får inte ens ta hem andra au pair-kompisar under dagtid. Så jag skulle rekommendera dig att kolla detta med familjen innan du kommer hit! 
 
Hur mycket fritid har du?
Jag är ledig varje dag mellan 9:15-15:15 och igen efter 19:30. Sen är jag ledig helger också, ifall jag inte är barnvakt.
 
Hur funkar det när man ansöker om au pair? Och återigen rekommenderar du den organisation du åkte med?
Först gjorde jag en intresseanmälan på STS hemsida. Sen fick jag ett mejl med mer info och en inbetalningsavi, när man gör betalningen räknas det som en bekräftelse och man börjar sin ansökan. Har skrivit lite om ansökan & matchningsprocess här. Och JA jag kan verkligen rekommendera STS! 
 
Hur mycket pengar hade du med när du åkte till London, hade du sparat mycket?
Ärligt talat vet jag faktiskt inte hur mycket pengar jag hade med mig. Hade ju jobbat i 1,5 år efter studenten så lite hade jag ju (men inte så mycket som man skulle kunna önska). Det är svårt att klara sig på bara au pairlönen (om man inte är grymt duktig på att hålla i sina pengar) så det klart det är bra att ha lite pengar med sig.

för en tid som bara går och aldrig kommer igen

.....

Hej! Förlåt så hemskt mycket för den usla uppdateringen. Har verkligen haft fullt upp hela veckan. Här kommer en liten summering: 
 
TORSDAG
I torsdags bjöd London på strålande solsken och dessutom årets varmaste dag. Med 27 grader i luften behövde vi svalka ner oss lite så jag, Moa och Jessica gick till pondsen i Hampstead Heath och tog oss ett dopp. Vattnet var kallt, smutsigt och illaluktande, men det är väl vad man kan vänta sig av en damm. Det var trots allt skönt att få simma lite och att kunna bada i London är ju faktiskt inte dåligt. Årets första dopp! Efter att vi jobbat färdigt på kvällen möttes vi upp igen och gick till en pub här i Hampstead som har en supermysig uteservering. Där tog vi ett glas vin och satt och snackade ett tag innan det var dags att gå hem och sova.
 
Brunt och fint vatten
 
 
 
 
FREDAG
I fredags träffade jag den hollänska au pairen Danielle och åkte till Kew Gardens. Tog max 30 minuter med overgrounden att komma dit och det var så fint där! Återigen sken solen och det var supervarmt och härligt ute. Vi gick runt i några timmar innan det var dags att åka tillbaka och börja jobba igen. Hade sedan en busy busy eftermiddag eftersom min värdmammas föräldrar skulle komma hit och massa skulle förberedas. Jag lämnade knappt köket mellan det att jag började jobba klockan tre tills det att jag slutade vid åtta. Skulle sedan hängt med Amanda och några av hennes kompisar till Camden men det blev lite ändrade planer. De skulle istället ut i Shoreditch och jag kände mig alldeles för trött för att orka hänga på. Så istället kom Amanda hit till Hampstead och så åt vi middag tillsammans på Café Rouge innan hon åkte vidare till Old Street. Det var inte bara supertrevligt utan också lite sorgligt eftersom det var Amandas sista kväll i London. Så när vi skiljdes åt vid tunnelbanan var det på obestämd framtid. Hon kommer tillbaka några dagar i augusti, men då är jag är Sverige. Så det känns lite konstigt att säga hejdå utan att veta när man kommer ses igen. Jag vandrade den korta biten hem igen och gick och la mig på min lilla "extrasäng". På helgerna när jag kommer hem sent brukar jag nämnligen sova på bäddsoffan på nedervåningen för att inte väcka familjen. 

 


LÖRDAG
Igår åkte mina värdföräldrar bort så morföräldrarna tog över vårdnaden av barnen. Jag vaknade när mina värdföräldrar blev uppplockade av taxin på morgonen och gick upp till mitt rum och sov några timmar till. Vaknade igen, åt frukost och gav mig sedan ut i Hampstead. Satt på Starbucks ett tag innan Jessica kom hit och vi gick tillsammans ner till O2 Centre. Gick på bio och såg The Faults in Our Stars, en väldigt fin och bra film! Hade nog väntat mig att gråta mer faktiskt men lyckades nästan hålla mig från tårar. Efter filmen åkte vi in till stan och åt middag på Steak & Co. Grymt gott med kött och bearnaisesås! Åkte sedan vidare till Camden och The Worlds End. Skulle ta ett glas vin och sedan åka hem men vi träffade som vanligt på trevligt folk att prata med och stannade kvar till stängning. Men drog faktiskt inte vidare efter det utan tog nattbussen hem igen.
 
 
 
 
Idag har jag ännu inte gjort så mycket, legat i sängen och tittat på En himla många program. Ska eventuellt träffa Sandra i eftermiddag och äta crêpe. Ska nog i alla fall snart ge mig ut, det är en stor fair här i Hampstead idag så det kan ju vara kul att kolla in. Från idag och en vecka framåt ska Hampstead Summer Festival hållas igång här. Har ingen aning om vad det innebär faktiskt. 

springa över alltihop och tillbaka

.....

Hallå! Sent inlägg igen, har varit ute och sprungit med Moa ikväll. Har upptäckt att runkeeper inte alls klarar av vår löprunda eftersom den helt plötsligt tappar GPS-kontakten inne i Heath. Enligt appen hade vi sprungit 1,3 mil på 35 minuter, det tyckte jag verkade lite för bra för att vara sant. Men kanske blev det hälften i alla fall? Kom upp till Parliament Hill och körde lite backträning och styrka innan vi vandrade hemåt. 

Tidigare idag var jag inne i stan med Amanda. Gick lite på Oxford Street och Regent Street men shoppade inte så mycket. Bara en mugg från Antropologie fick följa med mig hem. En superfin mugg, tyvärr har min värdmamma en precis likadan (den har ett L på) så jag ska inte använda den här men tänkte ta med hem till Sverige i sommar. Jag och Amanda åt i alla fall lunch på Five Guys, en hamburgerrestaurang som vi gått förbi flera kvällar och det har alltid varit en galet lång kö (alltså ut-på-gatan-lång). Nu förstår vi varför, så s j u k t goda hamburgare! Dessutom får man välja hur många toppings man vill och läskautomaten har över 100(?!?!) olika saker att välja mellan. Jag tog Sprite med jordgubb, gott! 

Ja det var väl den här dagen det. Nu måste jag verkligen sova. Godnatt Sverige! 

Five Guys får 5/5 toasts! 




Så himla kul att busstopet utanför Hamleys har fått en make-over och numera är gjort av lego. Coolt!

Moa och en fin himmel efter vår springrunda. 



och äter frukost på altan

.....

Ett litet litet inlägg innan jag somnar för kvällen. Idag började jag klockan 12 igen så jag är lite sliten såhär på kvällen. min plan om att vakna upp utvilad gick inte sådär väldans bra, var fortfarande svintrött när jag vaknade efter nästan 8 timmars sömn?? Det är ju något fel på mig. 
Min VM jobbade idag och jag tog alla tre barnen till skolan. Gick förbi starbucks påvägen hem och satt sedan i solen på trappan och åt frukost och läste Sherlock Holmes. Lyssnade på lite svensk radio också, en riktigt mysig stund. Men började ju jobba redan vid 12 igen. Hämtade H, gick till biblioteket, åt lunch, spelade spel, byggde med play-doh, målade, gjorde tack-kort till lärarna på skolan. Min sista långa dag ensam med honom innan "semestern". Hämtade de två äldsta i skolan när de slutat och sen har jag lagat mat, tvättat, hjälpt till att städa barnens rum och badat dem.Slutade strax innan åtta och har sen duschat och efter det skypeat med min bror i över 1,5 timme. Det måste vara rekord för honom att prata så länge. 
Nu ska jag sova! Vi hörs väl imorgon skulle jag tro!

Nu ser ju inte min frukost så himla god ut men ni ska veta att  jordnötssmörssmörgås + islatte = <3