inga salta historier i väggarna

.....

Vilka bloggläsare man har va. Tog mindre än en timme från mitt förra inlägg innan jag fått svaret på min fråga. Tydligen är bloggen jag frågade efter borttagen. Mycket synd eftersom jag hade tänkt att tipsa er om den. Men tack Mathilda för att du var så snabb på att svara. 
Dagen idag då. Mötte upp en ny bekantskap som sagt, Elin som varit au pair i London sedan i höstas. Supertrevlig tjej! Vi satt på taket till Starbucks i Camden och fikade i några timmar innan vi sa hejdå och åkte hem för att jobba. Sen har jag jobbat som vanligt. Var ensam med H när de två äldsta hade träning, lekte med play-doh, duplo, sjöng "Old Mac Donald had a farm.." 1000 gånger och åt middag. Nu hänger jag på mitt rum, kollar på en dålig film och ska snart gå och lägga mig. Tänkte testa på det här med att vara i sängen innan klockan 22 igen eftersom jag faktiskt vaknade upp och kände mig utvilad sist det hände. Ska ju dessutom jobba extra mycket imorgon så tänker att jag kan behöva lite sömn. 
 
Satt och tittade på lite bilder nyss och hittade den här. Vad jag älskar min fotovägg där hemma. Snodde den fenomenala idéen om väggen från Mathilda förra sommaren och jag älskar att ligga i sängen och titta på alla bilder. Eller älskade. Det är lite svårt att göra det för tillfället. Men mellan den 2-17 augusti kommer jag befinna mig i Sverige och DÅ ska jag ligga många timmar och stirra upp i det där snetaket minsann. Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna gå och lägga min innan klockan blir tio. Vi hörs imorgon käraste ni!

 
 

som jag har letat

.....

God morgon! Har jobbat färdigt mitt morgonpass och sedan spenderat min lediga tid med att leta efter en au pair-blogg jag inte kan hitta. Det var min absoluta favorit som jag läste igenom innan jag flyttade hit, men nu hittar jag den alltså inte. Så nu frågar jag er, au pairbloggläsare, har ni stött på en blogg från en tjej som jag tror heter Mikaela, bodde i London för kanske 1-2 år sedan och jag tror att bloggen hetter någonting med Mind the gap..?? I så fall kan ni väl hojta till! Nu måste jag skynda iväg till tunnelbanan! Vi hörs!
 
 

det är ett gott liv

.....

Jag vet inte vad ni tycker. Men jag tycker att 30 barn är för många barn på ett barnkalas. Lyckligtvis var det ett ganska kort kalas men tror att hela familjen var helt slut när vi kom hem igen. Jag hängde lite på mitt rum, kollade klart på säsong två av Orange och min värdmamma kom upp med mat till mig. Övriga medlemmar i huset hängde i vardagsrummet och kollade på Hollands match mot Mexico. Jubel och skrik hördes ända upp till mig tre våningar upp så jag gick ner för att se de sista minutrarna med dem. Lyckliga Holländare i det här huset ikväll, haha. Efter fotbollen kände jag att jag behövde komma ut lite så passade på att lyssna på Fredriks sommarprogram från idag medan jag gick en promenad i Hampstead. Stannade till utanför la crêperie men stod emot alla impulser att köpa och gick hem och åt ett äpple istället. Då kände jag mig otroligt duktig ända tills min värdmamma sa att det fanns massor av tårta kvar om jag ville ha. För det ville jag ju.

 
Nu ska jag ta och sova lite. Imorgon är det redan måndag igen och pojkarnas sista hela vecka i skolan innan sommarlovet. Har för en gångs skull massor av planer för veckan. Ska träffa en ny tjej som heter Elin imorgon, på tisdag jobbar L igen så jag börjar tidigt, på onsdag ska jag äta hejdålunch med Amanda (som flyttar till Sverige på lördag!) och på torsdag ska jag träffa Danielle igen. Har dessutom två babysitkvällar inbokade. Men det blir nog bra tror jag. Är verkligen på ett glatt humör för tillfället, känner mig så glad och nöjd med allting här och vill aldrig någonsin åka hem. Livet är bra nu hörrni! Godnatt kära följare, vi hörs en annan dag!
 

tankar efter hundra dagar hemifrån

.....

I etthundra dagar har jag varit Londonbo nu. 100?! Tiden har gått så otroligt fort, över en fjärdedel av mitt år som au pair är redan passerat och jag fattar inte var all tid tagit vägen. Det finns stunder då jag undrat vad jag gett mig in på. Det finns stunder som jag saknat Sverige så mycket att jag fått ont i magen. Det finns stunder då jag längtat min familj och mina vänner så mycket att jag inte vetat vad jag ska göra. 
 
Jag kände mig så otroligt redo då jag satte mig på flyget till London på morgonen den 19 mars 2014. Jag hade läst au pairbloggar i flera månader, skypeat flera gånger med min värdmamma och trodde mig veta precis hur livet som au pair skulle bli. Men en sak insåg jag ganska snart. Det är inte alls som jag trodde. Jag säger inte att livet som au pair är bättre än vad jag trodde. Det är absolut inte sämre än vad jag trodde. Men det är annorlunda. Jag tror inte att det går att förklara för folk som inte varit i samma situation. Det går inte att förbereda sig på hur det är att flytta in hos en okänd familj, att bo på sin arbetsplats och med sina chefer. Jag vill inte att ni blivande au pairer som läser min blogg ska skrämmas iväg av detta. För trots att det finns stunder jag velat gråta av trötthet, saknad och utmattning så har jag inte en enda gång velat packa mina väskor och åka härifrån.
 
Jag har otroligt snälla och generösa värdföräldrar. Jag har bra arbetstider och arbetsuppgifter. Jag får bo gratis i ett av stadens finaste områden. Jag får spendera mina dagar med shopping, fika, museer, träning och upptäcksfärder. Jag har ett fint rum med en enorm säng och eget badrum. Jag utvecklas och lär mig nya saker varje dag, om England, om språket, om folk jag möter och om mig själv. Jag får umgås med superhärliga andra au pairer som rekordsnabbt blivit nära vänner. Jag blir (förhoppningsvis) bättre på Engelska. Jag får bo i världens bästa stad, som jag dessutom börjar hitta ganska bra i. Men framförallt får jag spendera mina eftermiddagar med tre värdbarn som jag tycker så fantastiskt mycket om. Som ber att jag ska berätta om varför svenskar dansar runt en stolpe dekorerad med blommor och sjunger att de är grodor en gång om året. Som vill att jag ska läsa en uppslagsbok om andra världskriget som godnattsaga. Som vill att jag ska låtsas att inte hitta vägen hem för att det är en rolig lek. Som vill att jag ska visa Zlatans 4-2 mål mot England bara en gång till. Som vill hålla min hand påväg till skolan. Som vill att jag ska stanna kvar här forever
 
Att vara au pair är ett krävande och annorlunda jobb, men jag tror att det måste vara världens bästa. Nu ska jag göra resterande nio månader av det här äventyret minst lika bra som de tre första. Pusshej!
 
 
 

det är sån lockande mystik

.....

Hej bloggen min! Kom nyss hem efter en supertrevlig kväll med Amanda på Jamie's Italian i Covent Garden. Vi hade tänkt dra ut efteråt men kände inte riktigt för det. Så vi satt kvar på restaurangen till klockan närmade sig ett och de stängde. Sen skulle vi gå mot bussen hem men träffade på ett gäng glada essex-bor som var vackert utklädda i Jamaicadräkter och brun ansiktsfärg. Stod ute i kylan och pratade i säkert 1,5 timme innan vi tillslut kom iväg till bussen. Och nu har jag som sagt nyss kommit hem och tänkte bara slänga iväg ett litet inlägg om min dag. 

Skulle ju egentligen ha träffat Sandra, ätit crêpes och promenerat i Heath men eftersom det regnat nästan hela dagen kände vi oss inte riktigt taggade för en dag utomhus. Så vi får ta en crêpedate någon annan dag istället. Jag låg istället inne hela förmiddagen och tittade på OITNB. Sen tröttnade jag på mitt rum och kände att jag var tvungen att komma ut lite. Så tog på mig regnjackan och gav mig ut i ovädret. Gick in på Waterstones och köpte en "100-dagar-i-London-present" till mig själv. The adventures of Sherlock Holmes. Gick sedan ner till Gail's i Belsize Park och åt lunch, drack latte och läste min bok. Så mysigt att sitta inne i värmen när regnet kom och gick utanför fönstret. 



Nu ska jag sova och ladda för O's födelsedagskalas imorgon. Han ska ha fotbollsparty och jag har inte vågat fråga hur många kompisar han bjudit. Men jag gissar på att det är alldeles för många..  

du frågar "älskade dom dig ikväll?"

.....

Hallå igen. Här sitter jag hemma framför datorn en fredagkväll. YOLOOOOO. Nä men jag kände mig faktiskt inte 100% pigg idag. Kan dock bero på att eftermiddagen var ganska stressig och att barnen var så otroligt fyllda av energi medans jag var supertrött. 
 
Förmiddagen var däremot hur mysig som helst. Hämtade H vid 12 och gick hem och åt lunch. Han åt pasta med smält ost och smörgås med jordnötssmör. Sen lekte vi länge länge på mitt rum. Bland annat "kasta plasttorpeder upp i luften och få poäng om de nuddar taket", det är en kul lek. Typ. Jag passade på att tvätta lite och sortera i mina garderober. H hann med att hoppa i sängen, skriva sms till Moa (väldigt fina meddelanden fick hon) och hämta kudde, gosedjur och snuttefilt eftersom han bestämt sig för att sova hos mig. Vid halv fyra gick vi tillbaka till skolan för att hämta de de två äldsta barnen. Sen blev det som sagt ganska stressigt och jag kände mig helt slut. Efter att ha varit ensam så mycket med alla tre den här veckan märker jag verkligen hur mycket energi det här "jobbet" kräver. Fick det här smset av min värdmamma idag, vilket gjorde mig glad, det känns som att hon verkligen uppskattar det jag gör och faktiskt "ser" mig mitt i allt kaos som hon har haft hela veckan.


En annan sak som gjorde min kväll lite gladare var när jag la H. Han vill alltid att man ska stanna kvar ett tag i hans rum så jag låg i den stora sägen brevid hans och väntade på att han skulle somna när han plötsligt säger "Linnea... I love you." Då blev jag så rörd att jag tårarna började rinna och jag låg där i mörkret och tänkte på hur lyckligt lottad jag är som hamnade här ändå. När H somnat kom min värdpappa hem så han la T och O medans jag gjorde klart vår mat. Efter det har jag hållt mig på mitt rum, förutom en liten promenad till Tesco där jag köpte mango och choklad. 
 
Imorgon är det lördag och jag ska göra ett nytt försök att sova ut. Lär ju gå bra. Hoppas i alla fall att jag mår bättre när jag vaknar för jag har planerat att träffa Sandra i Hampstead och äta crêpes, mums! På kvällen ska jag förhoppningsvis träffa Amanda också, det är hennes sista helg i London! Nu ska jag i alla fall återgå till min mango, min choklad och OITNB. Pusshej!

du spelade boll på annat håll

.....

Hej bloggiloggen. Igår träffade jag som sagt en ny au pair, igen! Den här gången en tjej från Holland. Vi satt på Starbucks i West Hampstead ett tag innan vi åkte in till Oxford Street för lite shopping. Jag höll mig dock borta från alla fina kläder eftersom mitt konto börjar eka lite tomt så här i slutet av månaden. Men på måndag får jag ny "lön" igen så då ska det spenderas! Tunnelbanan valde att inte sammarbeta med mig igår och jag kom hem precis när jag skulle börja jobba igen. Sen skulle jag handla lite på Tesco men det visade sig vara stängt på grund av någon vattenläcka. Men trots allt blev det en ganska bra eftermiddag. Jag var ensam med fyra barn (en hade en playdate) som skulle kolla på fotbolls-VM. Tyvärr tröttnade de på matchen och började sparka fotboll inne i vardagsrummet i stället. En mycket mycket dum idé tyckte jag och lät dem spela Fifa på iPaden istället. H satt på mitt rum och kollade på Octanauts. Det är det allra bästa man kan locka honom med om han är lite grinig, att han ska få vara på mitt rum. Haha. ag hade i alla fall plenty of time att ta hand om all disk, tvätt och städa upp i köket. När playdaten tillslut gått hem och alla barn gått och lagt sig gick jag ner i köket igen och åt middag samtidigt som jag skypeade med mamma. Bokade också en flygbiljett, jag kommer nämnligen hem till Sverige i hela två veckor i sommar! Ska bli så mysigt! 



 
Idag har jag inte hittat på något speciellt, är inte ledig så länge. Min värdmamma jobbar så jag ska hämta H från skolan redan klockan 12. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på, det regnar just nu så jag tror vi håller oss inomhus i alla fall. Jag hade tänkt hinna med att tvätta lite av mina egna kläder och kanske förbereda lite inför maten. Ikväll blir det eventuellt en utgång med Moa och Jessica. Jag är galet trött efter den här veckan men känner att jag borde ta mig utanför huset lite ikväll. Vi får väl se..!  Har fått en hel drös med frågor som jag måste svara på också. Förlåt för att det dröjer så! 

jag svarar på ett språk jag inte kan

.....

Hello! Sitter och kollar OITNB och äter clotted creamglass. Har babysit ikväll, min värdmamma har jobbat idag också så har haft hand om alla tre barnen ensam hela eftermiddagen. Stressigt som tusan men det löste sig tillslut. Min värdmamma var i alla fall grymt imponerad och supernöjd när hon kom hem och alla tre redan hade ätit och satt i pyjamaser och tittade på tv. 

När jag var ledig idag åkte jag in till stan. En snabb vända på Primark, Tiger och en cupcake från Hummingbird Bakery innan jag åkte hem igen. 


Imorgon är det redan torsdag igen och jag ska träffa en ny au pair, från Holland! Ska bli spännande, kan ju briljera lite med min holländska... eller kanske inte. 


vi satte båtarna i bäcken

.....

God kväll bloggen! Idag har jag varit på Äventyr.. typ. Jag, Jessica och Moa var i alla fall i Camden och åkte båt på kanalen. Supermysigt! Vi köpte med oss mat från marknaden och hoppade sedan ner i den lilla gondolen. Åkte till London Zoo och tillbaka vilket tog cirka 40 minuter, men vi hade nog kunnat åka minst dubbelt så länge skulle jag tro. Efter båtturen tog vi en sväng inne på marknaden innan vi åkte hem igen för att jobba. 





Ikväll när jag jobbat färdigt mötte jag upp Moa hemma hos henne och vi var ute och sprang en runda. Tyvärr valderunkeeper att inte sammarbeta med mig idag men tror att det blev minst 6-7 km i alla fall. Sen lite styrka och backträning på det också. Galet vad mycket roligare det är att träna när man har sällskap! 

Nu ska jag sova, imorgon är det onsdag och jag har tänkt åka in till stan. Puss och Hej! 

och jag svarar dom älskar mig bara nu

.....

Halloj! Hade en ovanligt mysig eftermiddag med H idag, vet inte varför men jag kände mig på riktigt bra humör faktiskt. H var också på ett strålande humör och pratade konstant i flera timmar. Jag lagade för första gången köttfärsås helt själv och det gick bra det också. När T och O kom hem åt de middag i tv-rummet framför fotbollen och jag hade gott om tid att plocka undan i köket. Skönt! 
 
Fick detta fina vykort av H när vi lekte semester förra veckan. "I love you" ♥ Blev alldeles alldeles varm i hjärtat. Fina pojk. Mitt namn fick jag dock hjälpa till med som ni kanske ser på mina prickar. Haha!
 
Nu ska jag sätta tänderna i säsong två av Orange is the new black. Pepp! Ska nog sätta tänderna i en KitKat också.. eller två. 

jag ser mig i spegeln

.....

Hallå hallå. Glad måndag på er alla. Visst känns det ruskigt långt kvar till helgen idag va? Uschpuch. Jag har hittills idag inte gjort speciellt mycket. Vädret var kasst imorse så jag bestämde mig för att ta en hemmadag. Så jag har legat i sängen och (äntligen) kollat klart på Breaking Bad. Har möblerat om lite i mitt rum också. Det är ju inte så mycket som går att ändra på men jag fick en spegel av min värdmamma i morse så har försökt hitta en lämplig plats för den. Det går sådär. Den är dessutom superful. När den stod ute i hallen, där det var ganska mörkt, såg den mycket finare ut eftersom jag trodde att den var guldig. Det var inte förens jag burit in den på mitt rum som jag insåg att den var gul. Världens kanske fulaste färg. Men nu står den i alla fall brevid sängen och om jag kan låtsas att den är guldig så är jag supernöjd. 
 

Nu ska jag ta en mikrovilpaus innan jag börjar jobba om en kvart. Vi hörs kanske ikväll! 

skulle jag bli lycklig

.....

Den här helgen har nog varit den absolut bästa sedan jag flyttade hit. Skulle egentligen jobbat i eftermiddags och planerade att göra ingentin alls fram tills dess, men min värdmamma smsade mig när jag fortfarande låg i sängen och skrev att jag blev ledig. Så jag skuttade glatt upp och åkte in mot stan med Jessica istället. Vi tog tuben till London Bridge och gick och åt lunch i ett litet hörn av Borough Market. Grillat kött, halloumi, tzatsiki.. ja ni förstår ju hur gott det var? Supermysigt ställe också, precis vid en gammal kyrka. Det kändes som att vi var utomlands (ja, mer utomlands än vad England är alltså). När vi ätit upp vår mat och druckit upp våra Pimm's gick vi därifrån till ett Barclays Cycle Hire och hyrde varsin cykel. Hade tänkt cykla längs Themsen och Southbank men det var lite mycket folk. Men vi fick i alla fall en liten cykeltur i centrala London! Efter att vi lämnat tillbaka våra cyklar gick vi runt lite på Southbank och lyssnade på grymma gatumusikanter, köpte glass och hamnade på värsta partyt vid Southbank Centre. Så grymt härlig stämning verkligen! Älskar South Bank och ÄLSKAR London. När vi lämnade South Bank tänkte vi åka en båtfärd på Themsen, men biljettkassan stängde preciis när vi kom fram. Så vi gick och satte oss på en liten gräsmatta vid Big Ben ett tag innan vi tog tuben hem igen. En helt underbar dag skulle jag säga! 

 
Det är väl bara en sak som är mindre bra med den här dagen. Faktiskt helt ruttet och värdelöst. Det är att Hanna flyttade hem till Sverige idag. Vet inte hur jag ska klara mig i London utan henne. På riktigt alltså. Vi har i flera år pratat om att flytta till London som au pairer. Jag är så glad att vi faktiskt gjorde det och att vi fick tre månader tillsammans här. Men vem ska jag nu äta på Nando's med? Sitta och skratta åt gamla minnen så att man får ont i magen? Va?
 
Nej, nu ska jag sova. Imorgon börjar en ny arbetsvecka och jag känner mig inte direkt utvilad efter den här helgen. Får väl se vad jag tar mig för imorgon. Om det är lika fint väder som idag kan jag tänka mig att det blir en sväng till Heath i alla fall, men ska väl inte hoppas på för mycket..

vi skålar för en midsommar till

.....

Igår var det dags för dag två av midsommarfirande, tillsammans med tusentals andra svenskar (och en hel del andra nationaliteter) i Hyde Park. Stämningen var på topp, alla var glada och solen sken! Satt på en filt i solen i nästan sju timmar och åt vår goda picnic, drack svensk cider, pratade, sjöng och hade det supertrevligt. Träffade lite nytt folk också, bland annat två tjejer som är helt nya i London och några kompisar till Moa som tyvärr åker hem snart. Men de nya tjejerna hoppas jag såklart att jag får se mer av. 
 

Moas glädjeskutt
 
När vi tillslut lämnade Hyde Park hade klockan hunnit bli nio på kvällen och vi gick mot Carnaby Street och en pub/klubb som heter Zebrano. Hängde där i några timmar, drack drinkar, pratade med folk och dansade. När det stängde tog vi våra saker och åkte hemåt. En mycket härlig "midsommarafton" i London! 

nu är det midsommar och dans hos mor och far

.....

Glad Midsommar! Ska för första gången på många många år inte fira midsommar på ängen i Drottningstorp. Konstigt. Har precis skypeat med min lillebror och ska nu sticka iväg till Moa. Får se om jag hinner uppdatera mer i eftermiddag. Annars hörs vi någon annan dag!
 
 

när du får spring i dina ben

.....

Hejhopp! Torsdagkväll och snart är även den här arbetsveckan slut. Imorgon är det midsommarafton! Jag och Jessica ska hem till Moa och äta jordgubbstårta under förmiddagen. Sen blir det några timmars arbete igen innan det förmodligen blir mer festligheter under kvällen. 
Dagen idag har som sagt spenderats med min nya bekantskap, Elli från Tyskland. Vi sågs i Camden och vandrade runt ett tag innan vi åt mat på marknaden. Alltid kul att träffa nytt folk! Kom hem till Hampstead igen vid halv två och köpte en cappuccino som jag sedan låg i min säng och njöt av innan jag började jobba igen. I eftermiddags har jag spelat spel med H, lagat mat och hängt lite tvätt. När jag slutat snörade jag på mig löparskorna för första gången på länge och gav mig ut på en härlig springtur (haha). Hade tänkt att springa kort och fort så höll ett jäkla tempo, men som vanligt lyckades jag såklart springa vilse. Så istället blev det nästan 7,5 km i en rasande fart. Det var jag ju inte tränad för kan jag ju säga. Men men, känns ju skönt nu efteråt i alla fall! När jag kom hem skypeade jag med Oscar och åt lite kvällsmat. Vi läste igenom gamla sms-konversationer och skrattade högt åt vilka roliga personer vi är. (Humble much? haha) Nej nu ska jag krypa ner i sängen och sova så otroligt skönt. Vi hörs imorgon! 
 
 
 
 

där står dina skor

.....

Som så många onsdagar förr (2) sitter jag på Apostróphe i O2 Centre och dricker apelsinjuice. Igår tog jag mig in till stan och gjorde ett nytt försök att hitta ett par skor till midsommar, och lyckades! Ett par alldeles för dyra träskor från ALDO tyckte jag tydligen att jag var värd. Gick till forever21 och köpte ett par jeansshorts också och lunchade Ben's cookie & latte innan jag åkte hem. 


Idag laddas det för fotboll, Holland möter Australien och eftersom min värdfamilj har rötter i båda länderna är det en mycket viktig match. Barnen har bjudit hit lite kompisar och det ska ätas pizza och glass. Undra hur trött jag kommer vara ikväll? 

Imorgon ska jag träffa en tysk au pair som är ny här i London. Det ska bli väldigt spännande eftersom jag hittills nästan bara umgåtts med svenskar här. 

och dom brandgula stolarna man staplar på varandra

.....

Hallå hallå! Måndag igen och ny vecka. Har varit inne i stan idag, skulle köpa ett par skor till midsommar men köpte två par andra skor istället. Lyckat! Men köpte i alla fall ett "diadem" med blommor som jag ska ha i helgen. På fredag är det ju midsommar "på riktigt" och på lördagen är det stora midsommarfirandet i Hyde Park. Hittills har över 3000 personer anmält sig till eventet på facebook. Så det lär vara packat med folk! Ser i alla fall väldigt mycket fram emot detta! 
 
En sak till hörrni, Orange is the New Black. Fy fan vad bra det är. Alltså helt klart en utav de bästa tv-serierna någonsin! Såg första säsongen i förra veckan och är så himla sugen på att dyka in i nästa på en gång. Men har bestämt med mig själv att jag måste se klart Breaking Bad först. Så ska ta ett avsnitt av det nu och sen ska jag sova. 
 
 

kära vänner i ljus och i mörker

.....

Läste igenom min blogg lite för ett tag sedan och kom på att jag glömt visa de fina avskedspresenterna jag fick av mina vänner innan jag flyttade hit. Nu var det ju ett tag sedan, och det kanske inte intresserar er över huvud taget, men det är SÅ bra presenter att jag bara måste visa!
 
Fick en mycket fint dekorerad låda (Ni ser Benedict va??) med ett sånt BRA innehåll av Sofia. Fanta, marabou med frukt och mandel (den bästa) och en Harry Pottermössaaaaa! ♥
 
Fick superfina berlocker av Anna, Gabriella, Emelie, Andrea, Julia och Agnes! En berlock för varje person, plus en studentmössa eftersom vi gick igenom tre underbara år på Peset tillsammans. Det här har jag på mig varje dag här i London. ♥
 
Melina hade med sig en bok som snabbt fylldes med fina meddelanden från alla som var på avskedsfesten. Den är såklart med här i London och läses OFTA. Den är grym! ♥
 
Underbart paket med svenskt godis som jag fick av Sofia. Det här försökte jag verkligen spara på när jag kom hit. (Gick sådär.) ♥
 
En helt fantastiskt nördig present från Ellen. En kista utan botten... Från låten Kamfer och Lavendel från Kristina från Duvemåla. Nystan, nålar, en linneduk, en docka, ljus, ett brev skrivet med enbart textrader från hela Kristina OCH en liten ask med äppelkärnor. Brevet är med i London, kistan fick stanna hemma. ♥
 
På tal om nörderier (som jag ju älskar) fick jag också den här grymma t-shirten från Hanna. Med mitt bästa GAS-citat från Stinsen Brinner! ♥
 
Emelie hade gjort en bok med titeln "10 saker jag kommer sakna". Med på den listan finns bland annat "Ditt nörderi", "Att du alltid äger mig i disskussitioner" (vet inte varför hon valt att stava diskussitioner med fyra S?), "Din urusla musiksmak" och "Att du aldrig svarar på sms". (Visst låter jag som en superhärlig bästa vän va? Haha!) ♥
 
När vi var hos Jossan i Göteborg fick jag ett fotoalbum till hälften fyllt av namn på platser/sevärdheter/klubbar mm i London. Men halva albumet är som sagt tomt och ska därför fyllas med mina egna bilder. Så kul! ♥
 
Under min sista kväll i Sverige knackade det på dörren och Katrin och Tilda stod utanför med en påse fylld med alla olika sorters lakrits som går att finna på Ica. Adderade några extra kilo till min redan överfyllda väska men det var det värt! ♥

Samma kväll får jag ett sms om att jag ska gå ut och kolla i min brevlåda. Och där ligger ett fint litet brev från Mathilda. Förutom det också en bild på henne "för att du inte ska glömma bort mig" haha! ♥
 
 
Tror jag fick med allt. Fick en vinflaska av Melina också men den kom inte med på bild. (Dvs. den tog nog slut innan jag hann fota) Men alla de här sakerna är så perfekta och verkligen verkligen JAG. Behövde liksom inte låtsas bli glad en endaste gång. Har jag världens bästa vänner eller vad? 

mot en blekgrå himmel

.....

Hallå! Helgen tog slut onödigt fort tycker jag. Speciellt eftersom jag knappt gjort någonting alls! Nästa fredag är det midsommarafton och på lördagen är det stort midsommarfirande i Hyde Park. Det ska bli så roligt att fira en så svensk tradition mitt i centrala London, hoppas bara att det inte spöregnar. 

Igårkväll var jag hos Hanna. Hon var barnvakt så vi slappade i hennes säng, åt massa gott och kollade på Harry Potter. SÅ mysigt!!  


Idag vaknade jag vid 10, hämtade frukost och gick tillbaka till sängen. Har sedan inte rört mig många meter därifrån. Har bara slöat och kollat film på iPaden. Det är verkligen grått och tråkigt väder här idag! Tog mig i alla fall ut strax efter tre och gick till crêperiet. Har inte ätit crêpes på tre veckor nu så tyckte att det var dags! Sjukt lång kö idag trots vädret och jag fick vänta i över 30 minuter. Men det var det värt! Nu ska jag snart gå ner och jobba några timmar. Min värdpappa är hemma så förstår inte riktigt varför, men helg betyder extra betalt så jag klagar inte! 

i parken runt stan

.....

Tjabba tjena. Idag har jag för första gången sedan i måndags tagit mig in till stan. Träffade en tjej som heter Sandra och som har bott här i London i snart en månad. Vi köpte lunch på Wok to Walk och gick och satte oss i Hyde Park. Satt där en bra stund och hade det supertrevligt i det härliga vädret. Gick sedan därifrån till Totally Swedish, den svenska butiken som jag velat besöka så länge! Hade kunnat gå där inne hur länge som helst och njuta men var tyvärr tvungen att skynda iväg till bussen hem. Men köpte i alla fall med mig en marabou och lite lösgodis. Najs! I eftermiddag var jag ensam med H ganska länge. Lite skönt att bara ha ett barn att tänka på för en gångs skull. Även om det barnet är inne i någon slags trotsperiod och absolut inte vill göra som man säger åt honom. Dessutom är han tio gånger mer envis än vad jag någonsin kommer bli. Men efter att vi gråtit, skrattat, kramats, bråkat, ätit hamburgare, lekt och städat färdigt kom L hem med de äldsta barnen. De hade varit och badat hela eftermiddagen, då blev man ju inte lite avundsjuk.
 
 
Ikväll har jag babysit igen, L's kompis är här över helgen så de är ute och äter ikväll. Själv hade jag tänkt mysa ner mig i sängen, titta på film och njuta av min marabou. Men maraboun tog tyvärr slut när jag skrev det här inlägget. Så det får väl bli film utan choklad då. Imorgon är det lördag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska göra ett nytt försök till att verkligen sova ut i alla fall, brukar ju gå sådär. 

som en fågel i bur

.....

Halli hallå! Har spenderat ytterligare en dag i solen idag. Dock gick solen i moln runt 13 och verkade inte ha några planer på att återvända därifrån. Så jag gick hem och åt chips till lunch och kollade på Orange is the new black. Ganska så trevligt! Sen gick jag ner och började jobba, tog hand om lite tvätt, förberedde middag och byggde torn med kaplastavar. Efter barnens middag skulle L iväg och spela tennis så jag tog hand om läggning av barn. H somnade nog två minuter efter att vi sagt godnatt. Med O läste jag först i Arsenalboken och sen tittade vi på Youtube-klipp på Zlatans bästa mål innan vi sa godnatt. (Säger förresten alltid "sov gott" på svenska till barnen och de svarar samma sak ("slaap lekker") på holländska. Ganska gulligt ändå väl?) Sen gick jag in till T och läste en ny faktabok han precis fått. Han fick välja vad vi skulle läsa om idag. Det blev militär. Surpriiiiise. (Vet ni att USA
lägger 700 miljarder dollar på sin armé varje år?? Det är väldigt väldigt mycket pengar.) Efter en liten stund kom E hem från jobbet och kom upp till oss. Vi satt sedan alla tre och pratade om Andra världskriget (som man ju gör med 8-åringar) tills T bad E att gå ut så att han kunde fortsätta läsa med mig, haha. Så jag läste klart om arméer (China har världens största med 2 miljoner soldater). Sen gick jag ner, hjälpte E att göra klart maten och gick upp på rummet. Har nu ätit både middag och Ben & Jerry's, tittat på två avsnitt till av Orange och det är väl dags att sova. 

Imorgon ska L jobba och jag tänkte passa på att laga en ordentlig lunch när jag för en gångs skull har huset för mig själv. Vad det blir har jag inte riktigt bestämt än. 

tänk om klockan tagit samma vägar som vi

.....

Jaha och vad har vi lärt oss den här
dagen? 

Ta AV dig klockan innan du lägger dig i solen. 




inget nytt under solen

.....

Hallå! Här kommer ett litet inlägg. Har haft en riktigt härlig förmiddag i Heath idag. Låg i solen och lyssnade på P3 dokumentär och lite andra poddar. Nu har jag precis kollat klart på andra avsnittet av Orange is the new black och ska gå ner och börja jobba. 



Så klart väder att man faktiskt såg London Eye från Parliament Hill idag!

jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

.....

God afton bloggen. Det blev ingen åska. Men regn. Dock inte det vanliga gråa Londonregnet utan ett superhärligt varmt sommarregn. Det liksom luktade sommar! Ville bara springa ut i det och dansa. Men det gjorde jag inte. Då hade familjen nog satt mig på första bästa plan hem till Sverige skulle jag tro. Eftermiddagen har varit bra, L kom hem med H och lite senare kom O också. Sen åkte L och jag var ensam med pojkarna. Hade det ganska trevligt och O frågade om han inte kunde få titta på Zlatans bicicletamål mot England på youtube. Jag vet inte hur många gånger han har sett det klippet nu. Han är verkligen helt galen i fotboll. Idag bad jag honom att bara för ett litet tag sluta prata om fotboll och berätta något annat istället. Det gick sådär:
O: "Okay... You know that game we do when I say an animal and you have to say one that starts with that animals last letter?"
Jag: "Yeah.."
O: "Can we do that.. but with football players??" 
 
T kom hem väldigt sent idag eftersom mamman som skulle skjutsa hem honom efter träningen hade glömt bort honom. Jag hann på riktigt bli orolig att något hade hänt. Som tur var fanns det andra föräldrar där som skjutsade hem honom, men ändå. I slutet av mitt "jobbpass" stressade jag runt som bara den och när jag tillslut kom upp på mitt rum igen var jag helt svettig. Det beror dock inte bara på mitt stressande. Temperaturen i det här huset är fortfarande alldels för hög. Jag åt i alla fall min mat, tog en dusch och just nu sitter jag och kollar på första avsnittet av Orange is the new black. Har inte kommit så långt men OJ så bra det är! Ska kolla klart på det och sedan är det dags att sova. Imorgon är det tisdag och jag ska göra ett nytt försök att träffa Hanna på kvällen. Har inget planerat för dagen förutom att jag måste städa mitt rum. Det är lite kaos. Godnatt folket! 

Alltså #nofilter på den här bilden! 

 
Förövrigt: Den här leken som O pratade om, när man ska säga ett djur som börjar på bokstaven det förra slutade på. Jag lärde barnen den för ett tag sedan men upptäckte snart att den är sjukt mycket svårare att göra på engelska! Kanske skulle det gå bättre med fotbollsspelare trots allt..

och bli kvalmigt varm

.....

Hallå. Idag känns det som att det är åska på gång. Galet varmt och fuktigt ute, och inne! Framför allt uppe på mitt som är nästan outhärdligt att vistas i för tillfället. 
När jag jobbat klart imorse åkte jag iväg till King's Cross för att leta efter en keps till Åsa på Platform 9 3/4-shopen. Hittade dock ingen men det var ändå ett trevligt besök. En fantastiskt mysig liten butik. Hittade en jättestor planch som har hela (ja, hela) Harry Potter och de vises sten i pytteliten text på sig. Riktigt sugen på att köpa men har tyvärr inget riktigt bra ställe att sätta upp den på. Efter detta åkte jag hem till Hampstead igen. Hade tänkt träffa Hanna och äta lunch men hon var tvungen att jobba så jag tog en ensamfika på Starbucks istället. Satt och lyssnade på First Aid Kit i Värvet. En riktigt bra intervju som jag tycker ni ska lyssna på! När jag tröttnat på Starbucks gick jag hem istället. Satte mig vid skrivbordet och började pyssla med mitt album. Tycker verkligen att det är otroligt kul att få klippa och klistra. Hoppas på att det blir bra. 
 
Hela PS på en poster. HUR awesome??

Hela kostcirkeln är med..
 
Nu jobbar jag för fullt. Står just nu och tittar på potatis som håller på att steamas. Har lite tvätt på gång och ska snart springa iväg till slaktaren och köpa kycklingkorv. Den är grymt god faktiskt. Troligtvis min favoriträtt av det jag brukar laga här. Kvällen ska spenderas hemma så eventuellt kommer ett inlägg till! Puss och kram tills dess! 

för vi har solen i ögonen

.....

Jaha och så var ytterligare en vecka i London avklarad. I 80 dagar har jag varit hemifrån nu. Helt galet. Börjar känna en liten liten längtan till Sverige. Men har planerat in ett litet hembesök i augusti. Det ska bli så härligt! Men det är ett bra tag kvar tills dess och det är ju inte så att jag lider här direkt. Idag har det varit strålande solsken hela dagen och då blir man så mycket gladare på alla sätt. Mötte upp Amanda vid Abbey Road där vi tog lite kort vid det mest trafikerade övergångsstället i London. Bilisterna var otroligt irriterade på alla turister som stannade mitt på gatan för att ta kort. Inte så konstigt. Vi tog också kort. Såklart!
 
Efter att vi sett klart tog vi bussen in mot stan och gick i lite affärer. Sen gick vi ner längs Regent Street där det laddades för Gumball 3000. Hela gatan var avstängd till förmån för ramper för cyklar och snygga bilar som stod uppradade. Stannade dock inte så länge utan gick vidare till St. James Park och slog oss ner i gräset med nyinköpa jordgubbar. Satt där och njöt i solen ett tag innan vi gick längs Themsen tills vi kom till St. Pauls Cathedral. Letade upp Bea's of Bloomsbury där vi njöt av en grymt god afternoon tea. Blev så himla mätt! För att summera: En mycket trevlig dag!

 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Graham Norton Show från i fredags. Imorgon är det måndag och dags att börja jobba igen. Tagga tagga! 

drick vad jag har sagt med lite socker

.....

Hallå bloggen! Hade egentligen massor av tid att blogga igår men det blev liksom inte av. Kommer ett snabbt inlägg nu istället. Tänkte som sagt sova ut riktigt ordentligt igår morse, mm det gick ju bra. Vaknade klockan fem. Kan faktiskt inte skylla på barnen heller, vet inte vad det var som väckte mig faktiskt. Sur blev jag i alla fall. Somnade tillslut om men väcktes snart igen. Den här gången kan jag skylla på barnen. O ville nämnligen absolut inte gå till skolan idag och tyckte att det var nödvändigt att berätta högt och tydligt. Förstår honom i och för sig, jag skulle inte heller velat gå i skolan på lördagar. Väntade dock med att gå ner och äta frukost tills alla hade lämnat huset, sen tog jag en dusch och slöade lite på rummet. Gick ut på en promenad i Hampstead och gick in i flera av de små butiker som jag vanligtvis bara går förbi. Hittade dock inga fynd, förutom på Oxfarm Books (ännu en charity shop) som sålde Harry Potterböcker för £25. Nu har jag ju dock alla. Och familjen har alla här om jag skulle vilja läsa. Så jag köpte inga även om det var ett grymt bra fynd. När jag kom hem strax innan jag skulle börja jobba vid tre var ingen hemma och jag började undra vart de var allihop. Snart kom de dock brummande ner för gatan - i en splitterny Porsche! Japp. Min värdpappa har köpt ny bil och jag har aldrig någonsin sett honom såhär glad och stolt. Jag fick stå där på trottoaren utanför huset och beundra den ett tag medan han ivrigt visade hur taket fälldes upp och ner ("All by itself!!") och hur högt den låter när man gasar ordentligt. Eftersom det tagit dem 1,5 timme att ta sig hem genom centrala London var de som sagt lite sena till min babysit men jag erbjöd mig att babysitta en timma längre än vad vi sagt så att de skulle hinna med det de planerat. Värdföräldrarna blev väldigt glada och gav mig extra betalt. Då blev jag också väldigt glad. 
När mina värdföräldrar var tillbaka igen åkte jag in till stan och mötte upp Amanda. Vi letade sedan upp en mycket trevlig liten innegård där vi satte oss på en restaurang och tog varsin drink. Väldigt gott! 
 
 
 
Idag ska jag och Amanda ut på äventyr igen. Vi ska bocka av lite saker på hennes bucket list eftersom hon snart flyttar hem igen. Bland annat ska vi på Afternoon Tea i eftermiddag. Hoppas på att det blir riktigt gott! 

du skänker mer än nån kan ta

.....

Hallå!
Hoppas alla haft en trevlig nationaldag. Själv har jag haft en lite rörig dag måste jag säga. Jobbade först som vanligt i morse, sen var jag ledig fram till klockan tolv. Då gick jag ut i det underbara vädret och gick först till starbucks för att köpa deras supergoda mocha coconut frappuchino. Jag var tydligen extremt luddig i min beställning för fick istället en frappuchino med hasselnötssmak. Inget jag rekomenderar direkt. När jag tagit några sipp på den åkte den ner i närmaste papperskorg och jag fortsatte min promenad genom Hampstead. Ringde Emelie på vägen för att prata lite med henne. Vi kunde prata en liten stund innan tekniken helt bestämde sig för att sluta fungera och vi gav upp.  Kom så småningom ner till Saintsburys där jag köpte balsam, tandkräm och choklad. (Det var ju en väldigt lång väg att gå för att handla när jag lika gärna kunde gått till Tesco i Hampstead.) På vägen tillbaka gick jag in i en av alla Charity Shops som finns lite överallt här. Fyndade en Willow Tree-skulptur för bara £3! Älskar cirka alla willow tree så blev lite lycklig när jag hittade denna. (Här kan ni kolla in hemsidan om ni inte vet hur de ser ut, så fina!) Efter denna lyckade shoppingrunda begav jag mig alltså hem igen för att hämta H i skolan. Gick hem med honom och åt lunch (jordnötssmörssmörgås - han kräver inte så avancerad matlagning direkt) och la sedan pussel i vad som kändes som en evighet. H var dock så himla söt för ungefär en gång var femte minut sa han "Now we need to rest" och så la vi oss ner på golvet och vilade i några sekunder innan vi kunde pussla vidare, haha! Runt 14 kom L hem och tog över jag och fick en timmas ledigt innan jag "egentligen" började vid 15. Spenderade den timmen med att ligga i sängen och lyssna på podcast. Värt. Sen ner igen, gick och hämtade O i skolan och lämnade av honom hemma för att sedan gå och hämta T i sin skola. Kom sedan hem igen och fick ytterligare en timmas ledigt. Låg i sängen och lyssnade på pod. Igen. Värt. Sen har jag jobbat igen. Alldeles för bra tydligen för helt plötsligt fanns det ingen disk att diska, ingen tvätt att tvätta, inga barn att klä på pyjamas eller borsta tänder på. Så jag "slutade" strax innan sju och gick upp till mitt rum igen. Har ju som sagt babysit ikväll men mina värdföräldrar la barnen innan de gick hemifrån så jag har inte gjort speciellt mycket. Stekt fisk till middag (glömde fläkten så hela nedervåningen luktar nu fisk), kollat på sista avsnittet av La Bamba och spenderat alldeles för lång tid på Hemnet. Älskar Hemnet. 
 
Ser ni hur underbart det här ser ut? Synd att man inte har 2,5 miljoner till övers..
 
Nähä. Klockan är snart midnatt och jag funderar på om det inte är dags att sova. Så mycket party är jag idag! Hoppas på att barnen inte bestämmer sig för att ha trumkonsert med grytor och kastruller klockan åtta på morgonen imorgon (det var nog min bästa väckning hittills) för jag har tänkt att sova riktigt länge. Sen ska jag jobba några timmar på eftermiddagen/kvällen. L sa att jag inte behövde om jag inte ville på grund av att jag jobbade så mycket igår, men eftersom jag får extra betalt när jag jobbar på helgen så gör jag gärna det. För pengar, det är en sak jag är väldigt duktig på att göra mig av med. Till exempel, rensade ut garderoben innan jag flyttade hit och gav bort en hel del kläder. Emelie fick bland annat ett par jeansshorts som jag inte använde längre. När hon tog på sig de i förra veckan hittade hon 300 kronor i ena byxfickan. Det var väl lite väl generöst av mig kan jag tycka. 

"var sak på sin plats är ju inget brasilianskt ordspråk direkt"

.....

Glad nationaldag Sverige! Åh vad jag älskar dig ändå. Det är här och endast här som vi har kommit fram till att lagom är bäst. I alla andra länder vet man att bäst naturligtvis alltid är bäst, men i Sverige är lagom bäst. 


och ibland är allting kaos

.....

Den här dagen alltså. Den här dagen. 
Vaknade ovanligt pigg (inte pigg, men för att vara mig var det ändå bra) efter min briljanta idé att gå och lägga mig tidigt. (Tror faktiskt att jag somnade innan klockan ens blivit 23!) Men det här var nog också dagens höjdpunkt. Sedan gick det liksom bara neråt. Det började med att Sandra, som jag ju skulle träffat idag, blivit sjuk och istället för att hitta på något annat gick jag och la mig i soffan. Sen låg jag där cirka hela dagen och lyssnade på poddar och lekte med iPaden. Började jobba vid 15 och då tog jag med mig smörgåsar, frukt och kex som barnen skulle ha innan fotbollen. Kommer till skolan och får en mindra chock när jag möts av två parkerade bradbilar, brandmän som går in och ut ur skolan, trottoaren utanför skolan fylld av barn som gråter, föräldrar som försöker hitta sina barn och lärare som försöker upprätthålla någon slags ordning. Får tag i H's lärare som berättar att de har en misstänkt gasläcka inne i skolan och att de var tvungen att evekuera alla barn. Jahopp. Hittar H som är jätteglad över att det är brandmän på skolan och vill absolut inte gå där ifrån. Fortsätter ner på gatan och hittar O också. Får höra från en lärare att ingen får gå in i skolan så får helt enkelt gå därifrån, med barn, men utan ytterkläder, väskor och lunch boxes. Går och hämtar T och börjar gå mot fotbollsplanen. Möter, av en slump, en utan fotbollstränarna i sin bil på vägen dit. Han säger att fotbollen flyttats till ett "hemligt" ställe eftersom de tycker att det börjar komma för mycket folk dit. Så han får parkera bilen, komma ut och ge oss beskrivningen om hur man kommer dit och tar mitt mobilnummer så att han kan ringa "ifall fotbollen blir inställd".. jaha? Jag forsätter i alla fall gå mot den "hemliga" platsen med tre barn efter mig. Kan ju säga att det var en bra bit att gå också. Härligt. Hittar tillslut dit och barnen får spela lite fotboll med sina kompisar ett tag. Kommer sen hem igen, ungefär en timme efter det att barnen normalt sätt skulle ätit. Som tur var hade jag förberett ganska bra så kunde bara steka några kyckling schnitzlar och värma upp pasta. När alla var mättna och belåtna såg jag till att O och T duschade, läste och nattade H, gjorde läxor med T och läste Arsenalboken med O. Sen kom min värdmamma tillslut hem efter en ungefär lika härlig dag som jag. Hon hade fått jobba över, fastat i tuben på vägen hem och kommit försent till föräldramötet på skolan. Sedan fått skynda sig och handla någon mat till kvällen innan hon kunde komma hem. Vi var båda två ganska slut kan man ju säga. Fick i alla fall massor av beröm och "you are fantastic!" av henne ikväll, och då känns allt så otroligt värt det! Stod och pratade ganska länge i köket med henne och min värdpappa och när jag tillslut kom upp på mitt rum igen var klockan över nio.  Har sedan ätit middag och lite citronsorbet till efterätt (Emelie övertygade mig om att jag var värd det). Nu ska jag slänga mig i sängen och sova riktigt gott. Imorgon är det ju trots allt fredag. Jag ska hämta H från skolan redan klockan 12 så vet inte vad jag hinner hitta på innan dess. Kanske kan jag unna mig en frappochino på Starbucks för att fira den svenska nationaldagen? Imorgonkväll ska jag vara barnvakt så då blir det nog inte så mycket firande skulle jag tro. Jaja, nu ska jag sluta babbla och gå och lägga mig. Vi hörs imorgon kära ni. Natti natti! 
 
Förresten. Kommer vara evigt avundsjuk på samtliga personer som var på Filip & Fredrik i Globen idag. Evigt.

jag måste sova på saken

.....

Hallååå! Sitter här och äter jordgubbar och lyssnar på Våran Podcast. Har snart lyssnat igenom samtliga 91 avsnitt sedan jag började för lite med än en månad sedan, det är SÅ himla bra. Fick sluta lite tidigare idag så jag passade på att ta en dusch och kolla på några avsnitt av Welcome to Sweden innan min värdpappa knackade på dörren med mat. 
 
 
Nu tänkte jag faktiskt testa på en ny spännande grej: Gå och lägga mig innan kl 22. Har väl inte hänt på år och dar men är så trött och i stort behov av sömn. Imorgon ska jag träffa en tjej som heter Sandra som är ganska ny i London, det ska bli kul! Under eftermiddagen kommer jag vara själv med alla barnen eftersom min värdmamma jobbar. Gissar på att det blir en ganska lång och intensiv dag. Därför: Godnatt! 

lämnade kvar ett litet barn

.....

Hallå! Försökte skriva ett inlägg igår men internet hemma verkar strejka så det gick inte så bra. Var i alla fall på Science Museum med Jessica igår, faktiskt väldigt intressant! I alla fall avdelningen "Who am I?" som handlade männiksan, i övrigt var vi väl inte så intresserade av rymdraketer och ångmaskiner. 
 
Idag har jag gett mig ut på en promenad i regnet. Gick till Tiger i O2 Centre för att köpa ett album, har tänkt att jag ska dokumentera mitt år i London mer än bara i bloggform. Får väl se hur det går med det. Sitter just nu på Apostróphe inne i O2, dricker apelsinjuice och kollar på Ullared. Ska strax börja gå hemåt eftersom jag börjar jobba vid tre. Hör av mig igen ikväll. Puss och hej! 
 




Alla ovanstående bilder har jag snott från Science Museums hemsida. Tog inga egna nämligen, oproffsigt bloggbeteende! Den sista bilden föreställer en liten staty av en baby, gjord i järn. Den låg liksom mitt på golvet och jag har inte riktigt kunnat sluta tänka på den. Det kändes så konstigt att det låg ett litet litet barn på golvet där folk trampade runt, en stark känsla av att det var fel. Fast jag visste ju att det är en staty. Mycket märkligt. 
 

även lössen börjar emigrera

.....

Familjen har fått tillökning under semestern! Det har nämnligen flyttat in ett gäng med löss i 8-åringens hår. Åhhh såååå myyyyysigt väääl. Nej men seriöst, finns det något vidrigare än att ha djur som bor i hårbotten? Som tur är verkar det som att de faktiskt försvunnit innan de kom tillbaka till London för L kammade hans hår ikväll och hittade inga. Men jag har gått och kliat mig i håret hela dagen - hoppas verkligen att det bara är inbillning. 
 
Första dagen tillbaka "på jobbet" idag. Har gått bra men OJ vad jag är trött. Var ute och gick/sprang lite imorse, har verkligen problem med att hitta en bra runda att springa här. Det är alldeles för backigt för att kunna springa någonstans allt. (Borde ta tag i mitt liv och skaffa mig ett gymkort, kanske blir det veckans uppdrag?) Jobbade i alla fall en liten kort stund mellan 13.00-13.15 då jag hämtade H från skolan eftersom L hade möte med Landlorden. Vi ska nämnligen skaffa gräsmatta! Men en liten liten en. Av konstgräs. Men det är väl i alla fall bättre än grus så jag ska inte klaga. När vi kommit hem (efter en promenad hem lekandes leken "Linnea låtsas gå fel och H måste visa vägen hem" samt ett kort stopp i leksaksaffären) gick jag upp på mitt rum och låg och slötittade youtubeklipp innan jag började jobba på riktigt. T och O hade tennis som vanligt så jag var ensam med H, vilket alltid är mysigt. Nu ikväll har jag skypeat med min familj och ska strax gå och lägga mig. Är galet trött som sagt och tänkte försöka somna i rimlig tid idag för en gångs skull. Imorgon ska jag och Jessica åka till Science Museum, har ingen aning om hur det är men det ska bli kul att göra något nytt! 
 
Har ingen bild från dagen så avslutar det här inlägget med en favorit. Världens bästa Lasse med Lisa Ekdahl, vars röst är verkligen perfekt för den här låten! 

Hittade en rolig lista..

.....

..på Hannas blogg för väldigt länge sedan, sen har den legat bland mina utkast ungefär lika länge. Men kände att det var dags nu! 

Hur ser ditt skrivbordsunderlägg ut?

 

En bild när du var 14.

 
 

En bild på dig prick nu, på med webbkameran bara

 zöt

 

Det absolut sorgligaste som hänt dig i år?
Har nog faktiskt inte upplevt så många sorgliga saker (som tur är). Det skulle vara att jag slutade på Äventyret, det var verkligen jättejobbigt. Helt klart det bästa jobb jag haft!

Det roligaste som hänt dig i veckan?
Har haft väldigt kul den här veckan! Harry Potter Studio Touren var ju grym på alla sätt och vis såklart. Men höjdpunkten måste nog ändå vara när Anna och Gabriella var här. Det finns liksom inget bättre än att få skratta sådär som man bara kan göra med sina bästa vänner.

Det absolut roligaste som hände förra året?
30-årsfesten, helt klart! Det är kanske det roligaste jag någonsin varit med om. Att gå på maskerad som stins var också kul. Och resan till Bulgarien med Emelie!


Senaste tre sms:en.

"Hey! Vad ska du göra ikväll?"
"Vi är på Primark"

"Grymt"

 

Aktuell obsession

Musik: Lyssnar inte så mycket på musik just nu, mest podcast. Men om det är musik så är det mycket  Winnerbäck och Gessle för tillfället!
Tv-serie: Sherlock är ju världens bästa. Men har också kollat igenom samtliga säsonger av Ullared på Kanal 5 Play. Lite oklart varför. Älskar det dock!
Kläder: Min gråa munkjacka som det står Sweden på har jag på mig varje morgon. Den är underbar.
Mat: Knäckebröden som jag fick av Anna och Gabriella. Och Wok to Walk!

 

Din bästa bok någonsin?
Tveklöst: Harry Potter och fången från Azkaban!

Har du någon oanad talang?
Är grymt bra på att stalka folk, kända och okända. 

Bästa skönhetsknep?
Skönhet är mitt sämsta ämne. Men kan i alla fall tipsa er om kokosolja, en fin liten sak! Förutom att ha den i mat är den också grym som sminkborttagning och inpackning för hårbotten. Googla!

Bild från en kul fest:

Med världens bästa tjejer i Köpenhamn. Det var party det!


Ett jobb du inte kan tänka dig:
Skulle aldrig någonsin kunna jobba inom vården. Finns inget jag hatar mer än sjukhusmiljöer.

En sak du stör dig på hos andra
Egoism. Hatar folk som bara tänker på sig själva.

En dålig sida hos dig själv
Att jag är så feg och inte vågar stå på mig och säga vad jag tycker alltid. Jag försöker bli bättre på det dock!

Bild på dig för exakt fyra år sen.

 Vi hade picknick i Stadsparken. Sen började det regna.. 

En maträtt du är sugen på just nu.
Wok to Walk. (Med risnudlar, kyckling, ananas och tokyo-sås. Mmmmmm!!!)

Är du religiös?
Näpp

Din plan för helgen?
Jobbar fredagkväll annars har jag inga planer faktiskt! 


nu skiner solen och nu blänker ljuset

.....

Halli hallå. Sista dagen på ledigheten är snart slut och imorgon är det dags att ställa klockan och gå upp och jobba igen. Den här veckan gick så sjukt fort och det känns som jag varit iväg och gjort saker hela tiden. Grymt kul men känner mig ju inte så utvilad direkt. Nu väntar en lång period av jobb innan det är dags för semester igen. Men om tiden går lika fort som den gjort hittills blir det nog inga problem, har varit i London i 73 dagar idag! Helt bananas! 
 
Dagen idag spenderades på stan med Hanna, Rebecka, Stina och Felicia. Jag var dock ganska duktig på att stå emot lusten att spendera alla mina slantar och köpte bara ett doftljus på Anthropologie. Hade aldrig varit där inne förut men vilket otroligt mysig affär det var! Jag och Stina gick runt och tittade på allt fint i enigheter och luktade på alla doftljus vi kunde hitta. Jag valde tillslut ett från Voluspa som luktar orkidée, lilja och mossa. Underbart!
 
Smygbild, mohaha! Solen har återvänt till London. (För att stanna hoppas jag)

Lunch på Honest Burgers i Soho - så himla GOTT!

Ja, jag la det i fönstret för att ta kort. Men det var bäst ljus där, okej?!

medan natten faller

.....

Kände att det var dags för ett sent inlägg. Kom nyss hem efter en riktig myskväll hemma hos Hanna med Stina, Rebecka och Hanna och Rebeckas kompis Felicia som är på besök från Sverige. Åt gott, drack gott och tjötade lite. När jag tillslut kommit på rätt nattbussar hem så har jag städat i ordning här hemma. Imorgonbitti kommer familjen hem igen och då är det ju bra om det inte ser ut som ett krig har pågått under tiden de varit borta. 

I övrigt har jag inte gjort många knop idag. Vaknade vid 11 och har sedan legat i soffan, tittat på Sherlock och ätit choklad & jordgubbar. Lagade lite pastasås med kyckling också, så gooooott. Nu ska jag ta och sova. Imorgon ska jag in till stan och byta ut mina pengar mot nya kläder och prylar, för det är väldigt roligt.