det är ingenting här som är värt att skriva upp

.....

Känns som jag har absolut ingenting att skriva om ikväll. Men vi kör ändå. Oj vad jag är trött idag. Längtar redan efter helgen då jag förhoppningsvis ska få sova lite. Skönt! Idag valde H att följa med till T och O's tennis istället för att vara hemma med mig på eftermiddagen vilket betydde att jag istället tog hand om massa tvätt och lyssnade på fler podcasts. Så eftermiddagen har varit ganska så lugn. L hade förberett nästan all mat så jag behövde bara ställa in fisken i ugnen, steka riset och ångkoka broccolin tills det att de kom hem från tennisen. 
 
Tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig. Imorgon ska jag träffa Hanna en stund, det ska bli jättekul eftersom jag inte har träffat någon på hela helgen. Men hon slutar först kl 13 så får se om jag kan hitta på något själv innan dess. Städerskorna kommer hit och då håller jag mig helst borta från huset. 
 

några kvarter härifrån

.....

Två Sherlockspaningar från Hampstead:

Kuriosa: Den här gatan ligger kanske 100 meter från Benedicts hus. 
 
Moriarty.. precis rätt person man vill ha på sitt tak!

jag är en av alla dem som kan gå vilse när som helst

.....

Halloj! Måndag idag och en ny vecka. Riiktigt segt att komma upp ur sängen idag. Tur då att jag bor på jobbet och kan gå upp 20 minuter innan jag ska börja. Packade lunchlådor, plockade ur och i diskmaskinen, städade lite. När jag jobbat klart tog jag med mig min frukost upp till rummet och kollade på Breaking Bad, har precis börjat på säsong tre nu. Såg också de två första avsnitten av Welcome to Sweden - väldigt kul! När jag tröttnat på att stanna inne vid datorn tog jag på mig träningskläder och gick ut för att gå. Gick till the Heath och valde att testa en ny väg idag. Jag säger inte att jag gick vilse, men jag kanske inte riktigt tog den snabbaste vägen hem igen. Hamnade tillslut ända borta vid Spaniards Inn och valde att ta det säkra före det osäkra och följde den stora vägen hem. Men hade poddar i öronen så jag hade inte allt för tråkigt. Kom hem för ett tag sedan, tog mig en skål med yogurt & granola och nu sitter jag här! Men ska börja jobba om en timme så måste hoppa in i duschen, vi hörs senare!
 
 
 
 

hon åker till stan ibland och irrar runt

.....

Det blev ingen Ben idag. Jag åkte till King's Cross istället. Hängde i The Harry Potter Shop lite (de sålde inga kepsar - annars hade jag nog köpt en ny) och försökte att bara se lite förälskad i allt fint.
 
Vandrade vidare därifrån eftersom jag tänker lära mig hitta i den här staden och det gör man inte genom att åka tunnelbana. Tyvärr har jag ju som bekant historiens sämsta lokalsinne så det tar kanske ett tag.. Hamnade i alla fall tillslut på Tottenham Court Road och blev otroligt glad när jag upptäckte att det finns en TGR där! Spenderade £10 på livsviktiga saker.. en sax, tandborstar, tandtråd, solglasögon och ett kollegieblock. Billigt! 
 
Hur glad tror ni inte man blir när man hittar detta! Köpte dock inga nu men när mitt sug efter svenskt godis blir allt för svårt att stå emot vet jag ju precis vart jag ska gå. 
 
Tog tunnelbanan hem till Hampstead igen och svängde förbi La Crêperie på vägen hem. (Och med svängde förbi menar jag alltså att jag stod i kö i 25 minuter för att få lägga £4.50 på en pannkaka med choklad och banan.) Ganska dyrt att köpa crêpes där men OJ vad det är värt varenda pund. En himla tur för min kropp och plånbok att de bara har öppet på helger dock. 
Har jobbat lite den här eftermiddagen också. Hängt upp lite tvätt och "lagat mat" dvs. micrat makaroner från i fredags och värmt upp pastasåsen L lagade i torsdags. Men barnen var nöjda och åt massvis. Sen var E och hämtade T från kalaset (som höll på från 10.30 - 18.30.. världens längsta barnkalas?!) medans jag la H. Första gången jag gjorde det helt själv men det gick bra, otroligt lättsövd pojk! Imorgon kommer L hem igen och det är dags för en ny vecka, förutom att jag hade önskat mig en riktig sovmorgon så har jag inget att klaga på. Har inga planer för veckan faktiskt, hoppas på att kunna träffa lite folk! Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och somna till en bra film tror jag. Vi hörs imorgon! ♥
 
Har visst råkat lova O idag att jag ska göra semlor nån gång. Så om någon vet var i London jag kan få tag i typ jäst och mandelmassa får ni ju gärna höra av er. 
 
 

kanske nån helg i en storstad

.....

Hej! Förlåt för att det stod alldeles stilla här igår, var så hiiiimla uppdagen. Eller nåt.
Helgen har hittills varit bra trots att jag jobbat lite. I fredagskväll var jag hemma hos Hanna ett tag. Vi kollade Sherlock och åt chips, jordgubbar och marabou. Ganska så fint alltså! Tog sista overgrounden hem till Hampstead igen (tar 6 minuter!!) och gick och la mig. Började jobba klockan åtta på lördagsmorgonen och hjälpte till med frukost, påklädning, borstning av hår och tänder innan T och O blev hämtade för att åka till Holländska skolan. E tog med H och åkte och handlade. Själv åt jag frukost och kollade på Breaking Bad innan jag begav mig till banken. Hade "intervju" med en väldigt trevlig kvinna och fick tillslut ett bankkonto öppnat. LÄTTNAD. Nu väntar jag bara på att själva kontokortet ska komma hem i brevlådan innan jag kan börja använda det. (Ja, och så lite pengar skulle vara bra att ha på det också). 
Firade mitt nyöppnade konto med att bocka av ännu en punkt på min London bucket list, äta crêpes på La crêperie de Hampstead. Behöver jag säga hur gott det var? 
 
 
 
Eftersom det var otroligt varmt igår gick jag runt i jeans och t-shirt och ångrade djupt att jag inte tagit med mig en ända klänning hit. Vandrade runt lite i Hampstead, det är verkligen inte lätt att hitta här eftersom gatorna går lite hur som helst. Kom tillbaka hem på eftermiddagen och skypeade lite med Hanna innan det var dags att jobba lite igen. Jobbet bestod dock av att äta på restaurang så det var ju inte allt för slitsamt. När vi kom hem var det dags för killarna att bada innan de gick och la sig. H ville att E skulle lägga honom så medans han gjorde det läste O sin "läsläxa" för mig innan E tog över där också. Avslutade jobbpasset med att spela spel med T. Inte en så ansträngande jobbdag alltså. 
 
Gjorde te och gick loss i kakskåpet innan jag gick upp till mitt rum igen. Kollade på en gammal svensk film som de pratade om i ett avsnitt av podcasten Alla mina kamrater, En på miljonen. Den var inte speciellt bra men både Per Fritzell och Peter Rangmar var med, så jag var bara tvungen att se den. 
 
Idag är det söndag och precis som i Sverige har vi ställt om klockorna. Mycket förvirrande eftersom jag skulle börja jobba klockan nio men inte hade någon aning om vad klockan var när jag vaknade. Lyckades tillslut klura ut när det var dags att gå ner. E var lika förvirrad som jag och råkade därför köra iväg T till ett kalas en timma för tidigt. Jag vet inte ens hur det hände, det hade ju varit rimligare om de kommit en timma sent? Jaja, tillslut åkte de i alla fall iväg till rätt kalas i rätt tid och E kom tillbaka och tog med sig O och H till parken för att spela fotboll. Jag har tänkt att ge mig in till London idag, försöker dock undvika Oxford Street när det är helg så får väl se vad jag hittar på. Kanske blir en sväng till Big Ben, har ju faktiskt inte varit där än! 

ny kategori: au pair - frågor och svar

.....

Har försökt samla de frågor jag fått och svara så gott jag kan. Hoppas jag fått med alla, om jag glömt någon eller om ni har fler frågor så skriv en kommentar så ska jag svara så utförligt jag kan i ett nytt inlägg. Kul att så många ställer frågor förresten! 
 
Hur tycker du att de va att åka med STS? Rekommenderar du de? Varför/varför inte?
Jag tycker att det har varit jättebra att åka med STS och rekommenderar det verkligen. Man garanteras att organisationen man får kontakt med i England är godkänd av BAPAA och därför ska familjerna leva upp till vissa krav. (För att kunna ansöka måste du också leva upp till vissa krav, t.ex. måste du ha körkort och ha erfarenhet av att jobba med barn. Läs mer här.) För mig var det också självklart att åka med en organisation för att få hjälp och stöd ifall något skulle hända. Nackdelar antar jag skulle vara att det kostar ganska mycket (3990kr) och att det är en hel del pappersarbete som ska göras. Men med hjälp av alla de saker man ska fyllas i kan man sedan matchas med en familj som passar bra med dina erfarenheter/intressen/önskemål. Dessutom är personerna som jobbar på STS kontor i Sverige så himla härliga. Som jag har skrivit förut så är min kontaktperson, Ann, den absolut gladaste och trevligaste människa jag någonsin pratat med! Har hittills inte haft några större problem att tacklas med här, men om jag skulle stöta på något så skulle jag inte tveka att ringa henne. 
 
Finns de andra sätt att åka som au pair på?
Ja! Om du inte vill åka med STS finns det andra organisationer, som tex Swedish Connection. Du kan också åka privat och hitta en familj själv på t.ex. http://aupair-world.net/. Ska du till USA måste du dock ha en organisation och då är STS eller CulturCare de stora (och ända som jag känner till). Ska du till USA rekomenderar jag verkligen att du väljer STS eftersom jag hört många klagomål på CC. 
 
Hur visste du att du ville åka till England? Tänkte du något på USA eller Nya Zeeland? 
Har alltid tyckt om England och framförallt London. Tycker om att det inte är en allt för stor kulturkrock, gillar klimatet (ja!) och närheten till "hemma" känns betryggande. USA hade nog också varit riktigt häftigt, men jag har inte riktigt haft samma längtan dit som jag har till England. Nya Zeeland är nog inget för mig tror jag, jag är inget stort fan av värme och "exotiska" djur! 
 
Hur är det att vara au pair? Får man hemlängtan? 
Nu har jag ju bara varit här i en dryg vecka men jag tycker att det är väldigt bra. Det är ett ganska hårt jobb, lite tuffare än jag trott faktiskt. Men jag har hamnat i en väldigt snäll familj så jag är otroligt nöjd! Har än så länge inte haft någon hemlängtan, men har ju inte varit borta så länge så det kommer säkert. Känns bra att jag är på ett sådant "kort" avstånd hemifrån att jag faktiskt kan ta ett flyg hem över en helg om hemlängtan skulle bli allt för jobbig. 
 
Jag undrar hur länge du kommer att vara i England, med vilken organisation du åkte med och hur mycket det kostade?
Jag kommer att stanna här i ett år om allt går som planerat! Jag åkte med STS och det kostade då 2990 kronor i anmälningsavgift. Det var dock ett "erbjudande" och jag tror att det vanliga priset är 3990 kronor. Så det är ju en del men jag tycker absolut att det var värt det.  
 
Är det inte jobbigt att hålla koll på tre småkillar hela dagarna? 
Nej det är inte så jobbigt. Men jag är oftast inte ensam med barnen. På morgonen är både mamman och pappan med och vi hjälps åt alla tre. På eftermiddagen brukar jag vara ensam med H ibland men när alla tre är hemma är L också där och hjälper till. Men det är fakitiskt tre väldigt lättskötta pojkar, visst att de bråkar/busar ibland men oftast leker det väldigt mycket själva på sina rum.

Hur är engelsmännen som personer? 
Har inte mött så många engelsmän än men generellt skulle jag säga att de är väldigt trevliga och artiga. När jag och Hanna var lite vilsna i Hampstead förra veckan ställde vi oss och tittade (tydligen) förvirrat runt i kanske max 30 sekunder. Under den tiden hann två personer stanna och fråga om vi behöver hjälp att hitta. (Vi sa nej - man är ju ändå svensk - men ändå, väldigt trevligt tycker jag!)
 
Är det svårt att hitta vänner som au pair? 
Nej! Det var en sak som jag var lite orolig för innan men det är absolut inga problem. Här i London kryllar det av svenska (och utländska!) au pairer. Det gäller bara att man får släppa lite på sin svenskhet och helt enkelt våga kontakta och bestämma träff med de au pairer som finns. Det är liksom inte konstigt att fråga en totalt främmande människa om man ska ses här. Älskar den gemenskapskänslan bland au pairer. Det är ju hur det är här i London men bor man i andra delar av England, där det inte finns lika många au pairer, kan det så klart vara svårare.

att sånt kan kallas ensamhet

.....

Jag tycker jättemycket om min värdmamma men jag måste erkänna att det är ganska skönt att ha hela huset för sig själv ändå. Så istället för att vara ute och upptäcka London spenderar jag den här dagen hemma i Hampstead. Egentligen skulle jag följt med E och lämnat pojkarna i skolan imorse, så jag stressade på som tusan med att hinna färdigt med allt mitt jobb innan dess. Precis när vi skulle gå kom E dock på att det ju är enklare om han tar pojkarna själv så att jag kan få jobba klart.. NÄHÄ? Haha, så de åkte iväg till skolan och där stod jag med en halvtimme kvar att jobba. Tog hand om lite tvätt och la fram pyjamasar till kvällen och kläder som pojkarna ska ha imorgon. Sen gjorde jag i ordning min vanliga skål med yogurt (som jag inte ens tyckte om innan jag kom hit), blåbär, banan och granola. Gick tillbaka till mitt rum och åt frukost i sängen samtidigt som jag lyssnade på lite poddar. Mysig morgon! 
När jag tillslut tröttnat på att bara ligga i sängen gick jag ut för att göra ett nytt försök att öppna bankkonto. Gick till LLoyds och pratade med en mycket trevlig och glad kvinna. Det fanns inga lediga tider idag men har bokat in en möte tills imorgon. Enligt henne var det enda jag behövde ta med mig mitt pass... så nu håller jag alla tummar jag har (2) för att det ska lösa sig. Annars vet jag på riktigt inte vad jag ska göra? 
 
Kom nyss hem igen och sitter nu och försöker välja vad jag ska titta på på Netflix innan det är dags att hämta H från hans playdate klockan 15. Breaking Bad? House of Cards? Derek? Många tuffa beslut man måste ta här i livet.
 
Idag var det såhär grått och härligt utanför fönstret när jag vaknade. 
 
Min vän Anna fyller 21 idag förresten! Jag firar genom att lägga upp den här helnyktra busselfien. Grattis älskade du! ♥

sikta in oss på en bank

.....

Efter att jag jobbat mitt pass på morgonen åt jag en lång frukost på mitt rum innan jag mötte L utanför Barclays där vi skulle försöka fixa en bankkonto till mig. Det gick tyvärr inte så bra eftersom banken kräver något sorts "bevis" på att jag verkligen bor här, som till exempel en telefonräkning i mitt namn till den här adressen. Problemet är bara att för att kunna använda mitt brittiska SIM-kort måste jag ha ett brittiskt bankkonto?! Ond cirkel det här. Har varit på lite deppigt humör över detta nästan hela dagen. Vet inte hur jag ska lösa det? Har frågat i gruppen LONDONSVENSKAR på facebook (vilka fantastiskt hjälpsamma människor!) och fått många tips om att jag ska pröva en annan bank, Lloyds. Ska försöka gå dit imorgon och se om de är lite mer easy going. Hoppas verkligen att det löser sig på något sätt... 
 
MEN dagen har faktiskt inte bara varit grå och dyster. Träffade Moa (som jag har haft kontakt med ett bra tag innan jag kom hit) och Jessica, båda två au pairer här i närheten. Vi möttes upp på Starbucks (surprise!) och pratade om lite allt möjligt i cirka två timmar innan jag var tvungen att vandra hemåt. Kul att träffa lite folk och speciellt två mycket trevliga och härliga tjejer! 
 


Började en timma tidigare idag eftersom O's klass hade en vårshow. På väg dit såg jag min första kändis i Hampstead, den gamla Spice Girlen Mel C satt och drack kaffe på ett fik här. L berättade att hon ofta ser henne här. Kul! Kom fram till skolan en liten stund innan showen. Började prata med en annan au pair som också har barn i O's klass. Hon kommer från Spanien och min värdmamma och hennes värdmamma är ganska bra kompisar. Hann byta nummer också innan showen började så vi får väl se om vi ses i framtiden, hon verkade väldigt trevlig i alla fall. Showen då: O läste dikt och jag blev oerhört stolt över honom. Haha. När det var slut gick vi till en glassbar och firade, L gick och hämtade H och sen fick han också en glass. Hälften av den hamnade dock över hela skoluniformen, tur att de har en sån duktig au pair hemma som kan ta hand om tvätten. När all glass var uppäten gick vi i alla fall till upper school och hämtade T. Ska hämta de själv alla tre imorgon, men det går nog bra tror jag. Det ända som är lite läskigt är att skolan ligger precis vid en ganska stor väg och att tre pojkar inte är så lätt att hålla koll på när man bara har två händer, men de brukar lyssna ganska bra på mig ändå. 
 
I övrigt har dagen till stor del bestått av matlagning. L åker bort imorgon bitti och ska vara bortrest över helgen och tanken att min värdpappa skulle laga mat verkar tydligen helt befängd. Så L och jag har lagat två olika pastasåser till imorgonkväll och söndagkväll, på lördag ska vi äta ute. Att L är bortrest betyder också att jag ska jobba lite i helgen, inte så många timmar men tidig morgon både lördag och söndag vilket gör att en drömmen eventuell utgång samt sovmorgon går förlorad. Får ta igen det en annan gång! Nu ska jag titta klart på avsnittet av Derek som jag har rullande brevid mig (har hunnit igenom tre stycken medan jag skrivit det här alldeles för långa inlägget) och sen ska jag sova. Godnatt Sverige!

onsdag genom regn

.....

En vecka i London nu hörrni! Förstår inte hur tiden kan ha gått så fort?! Jag trivs i alla fall bättre och bättre för varje dag som går och barnen verkar faktiskt tycka om mig, det känns skönt! Följde med L och hämtade O och H i skolan idag, H blev så glad när han såg mig att han sprang och kramade mig, han är så söt! På vägen hem gick jag och pratade med O, det kändes ganska bra eftersom han är den som jag haft minst "ensamtid" med. Idag har jag också varit ensam med alla tre barnen för första gången eftersom L var på utvecklingssamtal i skolan. Men det är verkligen otroligt lättskötta barn, så jag lagade mat och de lekte på O's rum och var sams nästan hela tiden! De har byggt en hel militäranläggning med kaplastavar, faktiskt väldigt snygg, ska se om jag kan ta kort på den imorgon. Idag har jag också lagat mat helt själv för första gången, och det blev lyckat! Lättnad. Gjorde egen kycklingschnitzel med pommes och grönsaksstavar. De åt upp alltihop utan att jag behövde tjata något alls. L kom hem strax innan de ätit färdigt och sen gjorde hon lite läxor med de äldre barnen medans jag plockade undan i köket och tog hand om lite tvätt. Efter att barnen tagit på sig pyjamas och fick titta på ett avsnitt av Ninjago försökte jag och L oss på att göra "nyttiga chips" av grönkål. Det smakade som kål. Inte alls som chips. 
 
När jag slutat "jobba" för dagen skypeade jag med mamma innan jag själv åt mat. Sen har jag kollat på två avsnitt till av Derek. Insåg nyss att hela serien utspelar sig här i Hampstead, där också Ricky Gervais själv bor! Roligt! En väldigt mysig serie förresten, finns på Netflix om ni är intresserade. 
 
 
En vecka tog det, sen kom Londonregnet..
 
..men jag var glad ändå!
 
Imorgon ska jag träffa en annan au pair som bor här i Hampstead och hennes kompis. Det ska verkligen bli jättekul! Sen på eftermiddagen ska jag följa med och titta på O's school play. Det ser jag också fram emot, det blir nog en bra torsdag! Lovar att jag ska försöka svara på alla frågor också! Ska försöka hinna med det imorgon innan jag går ut. Godnatt på er! 

sitter alla på café

.....

Städerskan är hemma och städar huset och min värdmamma vet jag inte riktigt vart hon tog vägen. Vi skulle egentligen till Covent Garden idag men det blev lite ändrade planer. Jag har i alla fall skuttat bort till starbucks för att inte vara ivägen för städningen. Det finns massor av mysiga fik här i Hampstead men har hittills inte varit någon annanstans än här. För här finns det gratis wi-fi... 


Alla ska bada och Rooiboste. Hade ju varit alldeles perfekt om det inte vore för att något stolpskott hällt kanel i teet. 
B L Ä ! 


två saker har du glömt här

.....

Har hittills bara kommit på två saker som jag skulle tagit med mig hit men som jag glömde kvar hemma:
 
1. En HDMI-kabel - Hade varit skönt att kunna koppla in datorn i tvn och kolla på det jag har där. För tyvärr har min värdfamilj INGA dvder med Galenskaparna & After Shave. Lite dålig stil kan man ju tycka. Dock så funkar det ju att kolla i datorn direkt. 
 
2. Min Ravenclawkeps - Pga den är faaaab. Nej men alltså på riktigt. Blir lite ledsen nu. Har väntat hela vintern på att jag ska kunna börja använda min snyggkeps igen, och så glömmer jag den?! Ja nu MÅSTE jag väl helt enkelt offra mig och åka upp till Leavesden en gång till. 
 
 

ska du fråga mig då

.....

Inlägg nummer två för idag, jag börjar bli bra på det här. Gjorde ett besök inne i stan idag. Gick till primark för att jag behövde gummistövlar men kom ut med nattlinne, pyjamas, morgonrock och tofflor. Va? Vet inte ens hur det hände. Primark magic. Har förresten inte tagit mig många meter från Oxford street de gånger jag åkt in till stan hittills. Känner att jag måste ta och turista mig lite snart, hälsa på Big Ben och drottningen och sånt. Måste också ta min Sherlockrunda på stan snart, ska bara ta reda på vart allt jag vill besöka ligger. 
Under mitt eftermiddagspass idag hände nog inget spektakulärt, H försökte testa gränserna lite och blev sur när han inte fick som han ville. SYND då för honom att sura fyraåringar är mitt specialområde. Tog cirka 1,5 minut innan han blev glad igen och satte sig vid köksbordet för att måla medans jag tog hand om lite tvätt och började med maten. Efter ett tag kom L hem efter att ha varit i skolan och hämtat de äldre pojkarna. De hade sedan sina pianolektioner, lite läxor som skulle göras och lite bus som skulle busas innan de kunde äta. Idag blev det ugnsstekt potatis, steamed (ångkokt på sv. eller?) broccoli och korv. Och inte Icas Grillkorv direkt utan en kycklingkorv från slaktaren i Hampstead. Mucho gott! Efter det tog L upp pojkarna till badet och jag diskade och plockade ordning i köket. Sen spelade jag spel med T ett tag (Deadly 60 Tracker heter det, tog mig kanske 20 minuter för att förstå mig på reglerna) innan jag slutade och tog med min mat upp till rummet. Åt middagen samtidigt som jag skypade med Emelie. Det var kul att höra (och se) henne igen och helt plötsligt hade det gått 1 timme och 45 minuter. Oj! Efter det har jag kollat på ett avsnitt av Derek och ätit upp mina sista Polly. 
 
Älskar min nya pyjamas! 

Nu ska jag alldeles strax sova, är så trött att jag förmodligen skulle kunna somna här och nu. Men måste bara säga att jag har fått en hel del au pair-frågor på bloggen på sistone (Kul! Skriv på om ni vill veta något!) och jag ska försöka svara på allt så fort som möjligt. (Tänkte faktiskt ha en frågestund men sen kom jag på hur patetiskt och "åh jag har en blogg jag är cool snälla skriv något till mig" det är och struntar i det. Men vill ni veta så fråga på bara, jag lovar att svara snällt och vänligt!)

hon gör honung av salt

.....

Jobbat klart mitt första pass för dagen. Gjorde pojkarnas lunch boxes själv för första gången och det gick ju bra! Idag är det sport relief så alla tre pojkar hade fotbollskläder på sig när de gick till skolan istället för sina vanliga skoluniformer. Sött! Efter att de gått till skolan med L har jag städat, diskat och tagit hand om lite tvätt. Nu äter jag frukost och tittar på Breaking Bad. Tänkte ge mig in till stan lite sen, behöver verkligen besöka Primark och shoppa lite. 

Färskpressad apelsinjuice och yougurt med granola, hallon, blåbär och honung. 


bland blommorna och bladen

.....

Hej folk! Har fått så fina kommentarer om bloggen på sistone, blir så glad att ni faktiskt gillar vad jag skriver. Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera under dagarna. 
 
Igårkväll kom Hanna till Hampstead och vi letade efter Harry Styles hus, hittade det också. Han bor ju inte så himla undangömt direkt och dessutom granne med en av Hampsteads mest kända pubar. Jag tog ett kort, suuuuuuperdiskret tyckte jag, det tyckte inte Hanna, haha. Men det var en kul promenad och inte allt för lång faktiskt, vi gick förbi ett ställe där man har ganska bra utsikt över London och det glittrade så fint i allt ljus, önskar att jag tagit med systemkameran för det är inte lätt att fånga det vackra med telefonen. När vi kom tillbaka till de mer centrala delarna av Hampstead gick vi till Starbucks och köpte brownies. Pratade om allt från Svenne Hedlund till Martin Melin och den där gången då Amalie skulle "spela dum" i Danska paradise hotel. När klockan var runt 21 lämnade vi caféet, och Hanna tog overgrounden hem till sig och jag gick den korta biten till mitt hus. 
 
 
Omöjligt att förstå hur vackert det här var genom den här bilden. 


 
Idag har jag börjat jobba - på riktigt! Det känns faktiskt väldigt bra. Lite svårt är det ju såklart alltid i början på ett nytt jobb, men jag trivs jättebra här! Fyraåringen valde idag att stanna hemma med mig istället för att följa med när O och T spelade tennis. L sa att han aldrig velat göra det förut men att han verkar trivas så bra i mitt sällskap. Blev så glad av att höra det! Så jag gick alltså hem själv med honom från skolan för första gången idag, väldigt mysigt faktiskt. När vi kom hem åt han en bagel som han av någon anledning fått med sig från skolan (jag tror att han sa att han bytt sin riskaka mot den - men vilken unge byter en bagel mot en riskaka???) och sen lekte vi med riddare. När jag gick ner för att laga mat satte han sig vid köksbordet med en ninjagobok och berättade allt det finns att veta för mig. Snart är jag expert på ninjago. H säger så härliga saker förresten, som precis när vi kom innanför dörren idag sa han "Do you ever teach your family Swedish?" Hahah<3 Maten gick bra också, fick dock ringa L mitt i matlagningen och fråga om grönsaken som såg ut som en jättestor chili var en chili eller en paprika. (Det var en paprika.) Jag frågade faktiskt H först. Han sa att det var en "light pepper". Jag tror inte att det ordet ens finns. 
 
Imorgon börjar dagen vid 7:45 som vanligt. Ska dock försöka ta mig in till stan när jag är ledig för idag gick jag bara runt i Hampstead och det är ärligt talat inte så himla roligt. 
 
 
Fick jättefina tulpaner av L till mitt rum idag. Hon hade fått dem av lunchgästerna igår men de har redan tulpaner lite överallt i huset (Holländare ju) så jag fick ta dem. Snällt!  

för den som letar

.....

Promenaden blev visst en springtur, fast det är inte så lätt att springa på ett ställe man inte känner till. Vågar inte springa i the Heath än eftersom jag med största sannolikhet skulle springa vilse direkt. Så jag sprang runt på gatorna lite, det är synd att det är så himla backigt här bara, åt vilket håll man än springer. Det blev i alla fall 4 km men då gick jag en hel del, så det kanske inte räknas ändå. Ska komma på en bättre springrunda tror jag. Just nu sitter jag och väntar på att Hanna ska komma hit, vi ska leta efter Harry Styles hus i Hampstead. På något sätt var det jag som föreslog det? Vad händer med mig? 
 
 
Imorgon ska jag börja jobba hårt. Ska bli spännande, men jag är lite nervös, mest inför matlagningen faktiskt! Hoppas att det går bra i alla fall. 

så hur ska jag gå hem när allt är såhär

.....

Tänkte ni skulle få se det som finns att visa av mitt rum. Jag gillar det faktiskt väldigt mycket trots heltäckningsmattan (tro mig, det skulle varit fruktansvärt kallt utan den). Glömde visst ta kort på mitt badrum, men det får ni klara er utan. 

 
 
 
 

bara massor utav sport

.....

Åkte iväg strax innan nio imorse tillsammans med E, T och O. Tog kanske 20 minuter till hockeyplanen, körde förbi gatan med Londons (och världens) dyraste hus. E berättade att nästan alla står tomma och är ute till salu men att ingen vill/kan köpa dem. De var verkligen enorma! Väl framme på hockeyklubben gick pojkarna till respektive grupp och E följde med T eftersom han hjälper till att träna dem. Jag stod på balkongen ut mot planen och tittade på. Hockey här är ju inte dirket likt ishockey på något sätt. Planen är lika stor som en fotbollsplan och av konstgräs. Klubban är jätteliten och bollen stenhård. Men det såg ganska kul ut, fast svårt. Efter träningen fick jag en kopp te av E (han tyckte väl synd om mig som stått ute i kylan i 1,5 timme) och han och pojkarna gick och spelade lite fotboll. När jag druckit upp mitt te följde jag efter och var med ett tag, det var faktiskt jättekul! I bilen hem ville pojkarna att pappan skulle ställa frågor som de skulle svara på, om fotboll, bilar och historia. Tror jag börjar förstå var deras kunskap kommer från. 
 
 
Just nu sitter jag på mitt rum och äter av min gigantiska påse Polly jag köpte på flygplatsen. Familjen har lunchgäster och de har med sig sina barn, just nu är det alltså sex pojkar under 8 år i det här huset. Så jag håller mig gärna lite för mig själv. I eftermiddag ska de till skolan på "easter egg hunt", förstår inte varför eftersom det är nästan en månad kvar till påsk? Men men, jag tänkte i alla fall titta på en film och sen ta en promenad genom Hampstead. Det är soligt idag, men ganska kallt!

jag är en looser i ett spel

.....

Åt middag tillsammans med hela familjen idag. Väldigt trevlig eftersom barnen annars alltid äter först och föräldrarna senare. Det är lite svårt att hänga med ibland eftersom det växlas mellan engelska och holländska ganska snabbt. Men vi bestämde vid maten att jag ska lära mig ett ord på hollänska varje dag och familjen ska lära sig samma ord på svenska, haha. Kommer säkert bli succé! (Har redan glömt vad det vad jag skulle lära mig för ord idag.) Det jag faktiskt förstod av samtalet handlade i alla fall om fotboll, skillnaden mellan ishockey och landhockey och djur. T och O vet så himla mycket, jag lär mig nya saker hela tiden. Speciellt T, igår pratade han i säkert 10 minuter om olika flygplan och ubåtar som användes i andra världkriget. Efter maten tog E upp barnen för att de skulle bada och jag hjälpte L att plocka i ordning i köket. Jag gick upp för att gå in på mitt rum men T ville att vi skulle spela ett spel, och då kan man faktiskt inte säga nej. Både O och H ville vara med så vi spelade Walk the Plank alla fyra. Innan vi hade spelat klart hade dock både H och O hunnit gå och lägga sig men vi spelade klart i alla fall. Jag förlorade. Sen har jag hållt mig på mitt rum, kollat på film och ätit lite av mitt förråd av svenskt godis. Nu ska jag sova! Imorgon ska jag upp tidigt och följa med E när T och O ska spela hockey, ska bli väldigt roligt faktiskt.
 
 
Jag sa vid middagen att Zlatan var min favoritfotbollsspelare och innan han gick och la sig kom O med detta till mig. "Do you want this? I don't really need it." Alltså så fina de här barnen är ♥

några iaktagelser i mitt nya hem

.....

1. Man måste sätta på/stänga av alla eluttag med en knapp. Sjukt smart men väldigt lätt att glömma, vilket kan leda till att man kan lägga mobilen på laddning under natten utan att den laddas alls. 
 
 
 
2. Mitt rum (och alla andra i huset) har inte EN taklampa utan massor av spotlights. I badrummet har jag 6 spotligts, varav 3 bara i duschen!
 
 
 
3. Att husen här är dåligt isolerade är ingen myt. Det blir helt sjukt kallt på kvällen när solen går ner! Som tur är har min Australiensiska föregångare lämnat ett extra värmeelement på mitt rum så att jag kan värma upp rummet (och mig själv) på kvällen. Dock vill jag inte lämna det på under natten (för det blir jättevarmt) så när jag vaknar på morgonen är det svinkallt igen. 
 
 
 
4. Mitt namn är inte svårt att uttala på Engelska. Det är helt omöjligt. Jag tror att Linne-ya är det närmaste vi någonsin kommer komma. Men mig gör det inget, tycker nästan det är lite kul eftersom mitt namn alltid är så vanligt och tråkigt hemma i Sverige. 
 
 

gå ut och ta en lång promenad

.....

Ska försöka skriva lite kortare inlägg så att folk faktiskt orka läsa. Idag gick jag upp tidigt (vågar typ inte inte ställa klockan, haha) och sprang den korta men ytterst kalla vägen in till duschen. Barnen var också uppe eftersom de två äldsta går i en Holländsk skola i södra London på lördagar. Jag gjorde i alla fall lite frukost till mig (stekt ägg - det börjar arta sig Emelie!) och åt på rummet. Tycker det känns lite konstigt att vara här och inte jobba, det är lite svårt att skilja på jobb och ledighet. Men jag vänjer mig nog! Efter att E kört iväg med T och O till skolan så gick jag ut på en promenad med L och H. Vi gick till the Heath, den enorma parken här i Hampstead. Den är verkligen jättefin och jag tror det är ett perfekt ställe för picnics när det blir lite varmare. Kan också stryka första punkten på min bucket list, att se London skyline från Parliament Hill:

 
Efter detta gick vi runt lite i Hampstead och L visade vart lite olika saker ligger, sjukhuset, biblioteket, några mysiga pubar. Vädret gick från soligt/mulet/regn/hagel och tillbaka till soligt lite hela tiden. L hade tjock vinterjacka och frös, jag hade skinnjacka och tyckte att det var ganska behagligt ändå. Man är väl svensk viking.
 
 
När vi kom hem gjorde jag mig lite lunch (eller ja, jag tog rester som jag hittade i kylen) och gick upp till rummet igen. Nu i eftermiddag har jag skypeat lite med min familj, bloggat och mest slappat. H har sprungit in och ut för att visa allt häftigt han byggt i Lego. Nyss var det en brandbil/rymdraket som tydligen kan köra "on the ground, in the air AND on water!", givetvis körs den av en Ninjago. Den svarta. Den heter Cole. Har jag lärt mig. 

låta blicken möta andra ögon i en främmande stad

.....

Hej. Förlåt för att jag varit lite dålig på att uppdatera, ser att det varit många inne här de senaste dagarna så jag skäms lite, ska försöka bättra mig. Helg och den första "arbetsveckan" är avklarad. Har dock inte jobbat så jättemycket, ska som sagt börja enligt schema på måndag först. I torsdags träffade jag Hanna för första gången och vi hade tänkt att äta lunch på Nandos men det blev lite ändrade planer eftersom vi var tvugna att hämta ett av hennes värdbarn i skolan. Så vi köpte mat på Wok to Walk istället (också väldigt gott!) som vi åt på tuben påväg till skolan. Sen satt vi på Starbucks ett tag bara slappade innan vi hämtade hennes andra värdbarn på nursery och sen tog jag overgrounden hem till Hampstead - så smidigt, tog bara kanske 8-10 minuter! När jag kom hem höll L på att laga mat så jag hälpte till lite med det. Efter att pojkarna ätit gav jag dem mina presenter, de verkade väldigt glada och nöjda så jag tror det var bra. Tröjorna är kanske lite stora men de får väl ha dem när de kan. Pappan älskade tröjorna, hahah. Jag borde köpt tröjor till föräldrarna också kanske! Men de blev glada för boken också tror jag, gav dock aldrig bort skålen jag köpte. Det kändes lite mycket på en gång, så jag ska nog spara den till L's födelsedag eller jul typ. 
 
 
 I fredags behövde jag egentligen inte jobba på morgonen men när jag ätit upp min frukost så städade jag köket i alla fall eftersom jag inte hade något bättre för mig innan jag skulle följa med barnen till skolan. Då blev L så glad att jag fick ledigt hela förmiddagen trots att jag egentligen skulle hämtat H i skolan kl. 12. Så när barnen lämnats i skolan bestämde jag och Hanna att vi skulle ses så jag gick runt lite i Hampstead medans jag väntade på henne. Eventuellt kanske möjligtvis bara rååååkade jag gå förbi Benedict Cumberbatchs hus... När Hanna kom gick vi upp längs Hampstead High Street men jag känner inte riktigt till området här än och vet inte riktigt vad man ska hitta på så vi åkte in till stan istället. Hoppade av tunnelbanan vid Tottenham Court Road och gick upp längs Oxford street, gjorde ett nytt försök att äta lunch på Nando's och lyckades. Grymt gott! Blev så galet mätt dock, men kan lova att det kommer bli en hel del besök där under året. Sen gick vi tillbaka till Oxford Street och gjorde ett kort besök på Primark, köpte dock ingenting (WHAAAAT?!??!?!?!??!?!) eftersom jag inte skulle hem igen ganska snart. Men får planera in en heldag där ganska snart tror jag, dock inte en helgdag tror jag eftersom det troligtvis är packat med folk. När jag kom hem igen höll L på att laga mat inför kvällen eftersom de skulle ha gäster, H hade en playdate så jag hängde på mitt rumt lite tills H's kompis skulle gå hem. Då städade jag upp lite efter dem och sen satt jag och H och läste. Hans favoritböcker just nu är några små små böcker om Batman och Superman så vi läste dem. Allihop. 24 styck. Japp. Under den tiden han L gå till skolan fram och tillbaka två gånger för att först hämta O och sedan T. När vi läst klart alla böckerna gick vi upp och spelade spel tillsammans med T medans O hade pianolektion (det kommer hem en lärare till huset). Sen skulle pojkarna äta mat och efter det var det T's tur att ha pianolektion. Efter det tittade de på Ninjago, som är någon slags ninja/lego-tvserie som de ÄLSKAR. Sen skulle H sova men han vägrade gå och lägga sig om inte jag läste för honom, så det gjorde jag såklart. Kan ni gissa vad han ville läsa? Tog såklart fram hela boxen med Batman/superman igen, men då sa jag faktiskt nej och då valde han Gruffalo istället. Bättre. När jag läst för honom tog E över och jag gick ner i köket och hjälpte L lite inför hennes middag. Sen slutade jag jobba och tog med mig min mat upp till mitt rum. Hade tänkt titta på Alla ska bada på kvällen men somnade kanske efter 10 minuter, haha. Kände mig så gammal när jag somnar hur tidigt som helst medans mina värdföräldrar har massa vänner här hela kvällen. Jaja, tror jag får skriva om dagen i ett eget inlägg. För det här blev på tok för långt för att någon ska orka läsa.
 
 

det var vår och det blev morgon igen

.....

Hej! Andra dagen i London har börjat bra. Inte riktigt lika varmt som igår men jag såg att det snöat i Sverige igen så jag ska inte klaga. Vaknade vid sju (hade ställt klockan faktiskt, trots att jag fick sova hur länge jag ville), klev motvilligt upp ur min enorma säng, dels för att den är jätteskön, dels för att mitt rum är svinkallt. Är dock tacksam att familjens förra au pair (som är från Australien) lämnat kvar ett extra element på rummet så jag körde igång den på högsta värmen medans jag gjorde mig i ordning. Gick ner till familjen någon gång efter åtta, trodde nästan att de redan hade gått iväg till skolan eftersom det var knäpptyst. Hittade tillslut pojkarna i vardagsrummet där de tittade på någon slags tv-serie med lego. Och ninjor. Efter att de tagit på sig sina skoluniformer (pojkarna alltså - inte legoninjorna) gick de iväg till skolan med L och jag stannade hemma och började leta efter lite frukost. Både kylskåpet och skafferierna är ju fyllda med mat men det känns så himla konstigt att bara ta för sig, det känns inte riktigt som "min" mat än. Blev tillslut lite färskpressad juice, rostat bröd (mörkt! till min stora förvådning och lycka) med gurka och yogurt med hemmagjord granola och färska blåbär. Mycket gott, men inte riktigt den English Breakfast som Emelie drömmer om, haha. Precis när jag ätit färdigt kom L hem igen och vi drack lite te och gick igenom några saker, tvättmaskinen t.ex. Sen skulle hon gå till gymmet så då följde jag med för att fylla på mitt oyster card, vilket verkligen var hur smidigt som helst! Så nu kan jag åka tube också, yey!
 


 
Sedan jag kom hem igen suttit och bråkat med min brittiska telefon eftersom simkortet vägrar acceptera mitt svenska bankkort när jag försöker betala. Ska testa i en automat och om det inte funkar får jag helt enkelt vänta tills jag skaffar ett brittiskt bankkort, vilket jag tror blir någon gång i nästa vecka. Nu ska jag strax ge mig ut igen och ta mig in till central London, ska träffa Hanna och äta lite lunch. Mucho trevligt! Vi hörs väl ikväll skulle jag tro, eftersom jag inte har något 3G-nät på telefonen kan jag bara blogga när jag är i huset så det kanske inte blir så ofta nu i början. Vi får väl se! Hoppas ni har en fin dag i Sverige! 

första dagen i england

.....

Hej fina ni. Sitter på mitt rum efter min första dag här i London. Känns så kostigt att jag faktiskt är här nu? Men trivs än så länge otroligt bra.

Jag landade på Heatrow klockan 13 (UK time), tog sedan ett tag innan jag hittade taxikillen som stod där så fint med en skylt med mitt namn på. Eller nästan i alla fall. Det stod Linea, vilket ändå är helt klart godkänt. Tog drygt 45 minuter med taxin från flygplatsen till Hampstead. Sen var det bara att ringa på dörren, nervöst! Men nervositeten släppte ungefär 5 sekunder efter att min VM öppnat dörren. Hon visade i alla fall runt i huset (som verkligen ett jättefint och stort för att vara London) och det första jag ser när jag kommer in i köket är en Harry Potterbok på köksbordet. Kan nog bli bra det här tror jag, haha. Sen fick jag en liten rundtur i området innan L var tvungen att gå till skolan för ett föräldramöte. Det var faktiskt ganska skönt att ha en liten stund för sig själv, jag packade upp mina väskor, lyssnade på lite Winnerbäck och mumsade på en enorm blåbärsmuffin som L köpt till mig. När klockan var strax efter fem begav jag mig från huset och mötte upp L och barnen på ett pizza place i närheten. Pojkarna var lite blyga i början men det släppte ganska snart, och när vi gick hem igen efter maten ville två av dem hålla mig i handen, söta! Väl hemma skulle de visa mig ALLA sina leksaker, på samma gång. Så det var batman och pirater och vapen och jag vet inte vad. När H skulle gå och lägga sig ville han att jag skulle läsa för honom, så det gjorde jag såklart. Han fick välja, det blev Batman. Haha! En annan grej som hände var att jag satt i trappan och O sprang förbi, men sen ångrade han sig, vände sig om, gav mig en kram och forsätte upp igen, GULLIGT!

Efter allt detta gick ner i köket och gjorde lite mer te (är man i England så är man) och tog med till rummet. Ringde hem till mamma och pratade lite, det var skönt att få prata lite Svenska igen, känner mig verkligen begränsad med Engelskan. Sen knackade Liz på dörren med ett gäng DVD-filmer, snällt! Tror dock inte att jag orkar kolla på någon film ikväll, är verkligen hur trött som helst. Precis när vi stod och pratade kom min VP, E, hem från jobbet. Har aldrig pratat med honom innan men han verkar väldigt trevlig han med. Sen sa jag godnatt till familjen och gick tillbaka till mitt rum. Sen har jag bråkat med internet ett bra tag och nu sitter jag här. Ska ta och krypa ner i min enorma säng och sova tror jag. Imorgon har jag sovmorgon eftersom jag inte ska börja jobba "på riktigt" innan måndag, får väl se hur länge jag kan sova. Ska försöka ta lite bilder på rummet imorgon också så ni får se det. Godnatt Sverige!

på väg mot himlens höjd

.....


Sitter just nu och väntar på att få boarda, nästa gång vi hörs är jag i England!

ta din packning över gränsen och kom hit

.....

Nu är jag nog så redo jag kan bli tror jag. Klockan är 00:39 och det är officiellt onsdagen den 19 mars. Datumet då jag flyttar från lilla Habo - till stora London. Väskorna har precis vägs in på 22,5 kg (maxvikt 23) och 9,9 kg (maxvikt 10). Så jag klarar mig väl precis. Sen har jag ju en dator som ska med också. Och en handväska som egentligen är för stor. Så vi får väl se hur det här går..

Jaha och hur känns det då? Helt klart den fråga jag hört flest gånger de senaste dagarna. Det känns väldigt bra faktiskt! Nervöst och pirrigt såklart men jag känner mig ganska säker på att det är en bra familj och det gör mig glad. Det är såklart jättejobbigt att lämna alla hör hemma; familj, släkt, vänner, kollegor mm. Men det känns så rätt och jag bara måste göra det här. Mest av allt för att bevisa för mig själv att jag klarar av det. "..and there will be a time when we must choose between what is easy and what is right."

Nu ska jag försöka läsa ut Min mormor hälsar och säger förlåt (underbar bok!) och sen ska jag sova.. om jag kan. 

presenter till värdfamiljen

.....

Har ätit en sista måltid med familjen. Kan inte fatta att jag snart är där. Ska alldeles strax packa ihop det sista men tänkte visa er vad jag har köpt för presenter till min värdfamilj. 
 
Till fyraåringen, H, har jag köpt Alfons Åberg (eller Alfie Atkins som han heter på Engelska) och en Sverigetröja.
 
Sexåringen, O, får Pettson och pannkakstårtan och en Sverigetröja.
 
..och åttaåringen, T, får Karlsson på taket och en Sverigetröja!
 
De här coola älgpennorna fick jag med som extrapresenter när jag beställde tröjorna (härifrån). Får väl se om jag ger dem nu direkt eller sparar till ett annat tillfälle!
 
Till föräldrarna har jag köpt den här boken. Ville verkligen ge bort en bok om Sverige men hade så svårt att välja. Det blev tillslut Swedish Traditions och jag är supernöjd. Boken är verkligen jättefin och innehåller både bilder, texter och recept. 
Jag har också köpt den här skålen från Kosta Boda till föräldrarna. Tycker att den är ursnygg! 
 
Jag hoppas att de blir glada för sakerna. Alla böcker kommer från Adlibris, tröjorna  från ScandinavianStuff.com och skålen är köpt på Cervera. Har ni andra tips på presenter till värdfamiljen får ni gärna kommentera inlägget. Vet hur svårt jag tyckte det var innan jag kommit på vad jag ville köpa så tips till framtida au pairer är välkomna! 

han tar bussen från stan

.....

EN dag kvar. Imorgon vid den här tiden sitter jag på planet. Herregud. Jag börjar bli lite nervös nu, men det är faktiskt inte alls så farligt som jag trodde. Mest av allt längtar jag bara efter att få träffa familjen. 
Sitter just nu på bussen på väg hem från stan. Har varit och köpt det sista, en present till värdföräldrarna, adapter mm. Köpte också med mig lite fika som jag tänkte åka hem och bjuda min bror på, man får ju vara snäll när man inte ska ses på ett tag. Åt frukost på condeco imorse också, det är nästan lika mysigt som condeco i Göteborg skulle jag säga. Och gott. Väldigt gott. 
att allt blir kaos och uppochner

.....


Detta är mitt rum just nu. Fast Emelie sa: "Jag tycker ändå du verkar ha läget hyfsat under kontroll". Jag vet inte om hon tycker det eller sa så för att vara snäll. Jag tycker det känns som kaos. Inte ens ett sobert kaos. Bara kaos. Men väskan är nästan färdigpackad och vägde under senaste vägningen 20,9 kg. YES!!

Imorgon ska jag åka till stan och köpa det sista till resan. Tänkte hinna med en fika på Condeco också. 

Au Pair i England - Packlista!

.....

Efter att väskorna legat framme i sådär en vecka tog jag äntligen tag i det och började packa idag. Har lagt de flesta av kläderna i vakumpåsar för att spara så mycket plats som möjligt! Och än så länge går det faktiskt ganska bra, har vägt stora väskan en gång och då vägde den 15 kg (den får väga 23). Men då har jag mycket kvar som ska ner, så får väl se om det känns lika bra ikväll. Tänkte ni skulle få se min packlista i fall ni är nyfikna eller ska åka iväg själva och behöver lite inspiration!

PACKLISTA


Pass
Flygbiljett
Plånbok (Körkort, bankomatkort, oystercard, försäkringskort (EU-kort))
Pengar (Pund, såklart!)


Teknik:
Dator + laddare
iPad + laddare
Mobil x2 + laddare x2
Systemkamera + laddare
iPod
Hörlurar
Headset
Högtalare + laddare
Hårddisk
USB-minne
Plattång
Adapter (Eftersom brittiska el-uttag inte ser ut som våra)


Kläder:
Underkläder
Strumpor

Pyjamas
Varma strumpor
Tofflor

Svarta jeans x 2
Blåa jeans x 2

Linnen
T-shirts
Stickat
Tröjor
Kavaj
Finare toppar
Klänningar
Kjolar
Shorts

Militärjackan
Svart skinnjacka
Regnjacka
Vantar + mössa
Halsduk
Sjal

Träningskläder
iPhonehållare till träning
Bikini x2

Träningsskor
Klackskor
Converse
Svarta höst-/vinterskor


I necessären:

Hårspännen
Hårsnoddar
Parfymer
Rakhyvel
Hårborste
Ansiktskräm
Bodylotion
Handkräm
Deodorant
Sminkborttagning
Tandborste
Tandkräm
Shampo
Balsam
Duschcreme
Pincett
Nagelfil
Nagellack
Alvedon
Ipren
Smink
Allegitabletter
Tandställning + fodral


Övrigt:
Smycken
Klocka
Glasögon + fodral
Solglasögon + fodral
Böcker
Osthyvel
Potatisskalare
Decilitermåttsats
Godis
Kopia av pass
Kopia av körkort
Bankdosa
Penna + Kollegieblock
Guideböcker

Presenter till familjen

Handväskor

 

 

 Har säkert glömt massa och/eller packat ner massa onödigt. Men det känns skönt att jag har en lista att följa i alla fall. Nu ska jag packa vidare och sen ska jag och Emelie äta avskedskebab, gott!


när en stannfågel ger sig av

.....

Halloj! 
Hade en riktigt bra helg i Göteborg med mina fina tjejer! Rock of Ages var grym, riktigt coolt faktiskt! Efter att den var slut gick vi och åt pommes på McDonalds innan vi tog vagnen hem till Majorna igen. Gillar verkligen Jossans lägenhet, så mysig! Igår sov vi ganska länge och när vi väl kom upp hade Jossan hunnit skicka in ett skolarbete och varit och handlat frukost. Vilka trevliga gäster vi var, haha. Åkte in till stan och shoppade loss innan vi tog bussen hem. Köpte bland annat en regnjacka som ska med till England, kan ju behövas! 
 
När var hemma i Habo igår var klockan strax efter 20. Jag spenderade sedan kvällen med att baka kakor till mina kollegor. Så idag när jag vaknat tog jag min lilla kakburk och åkte till Äventyret med den. Att säga hejdå till barnen var det absolut jobbigaste hittills, inte för att jag tycker om dem mer än mina fantastiska vänner, utan för att när jag kommer tillbaka om ett år har de helt säkert glömt bort mig, jobbigt! Kramade om mina fina kollegor också, kan inte tänka mig en enda arbetsplats med ett bättre gäng människor, kommer helt klart sakna dem allihop! Är så lycklig att jag fått ha världens bästa arbetsplats i nästan 1,5 år. Tack!
 Har äntligen börjat packa också. Inlägg kommer!

och säger det här är rock

.....

Goder afton. Hänger för tillfället i baren på Rondo där vi väntar på att Rock of Ages ska börja. Dricker supergoda drinkar och snicksnackar lite om allt möjligt. Åkte hemifrån strax efter sju i morse och åt frukost på Espresso House innan vi satte oss på bussen mot Göteborg. Här har vi spenderat dagen med en liten shoppingrunda på stan innan vi åkte hem till Jossan och slappade lite. Under kvällen har vi ätit mat (hemmagjord pizza, mums!) och druckit gott vin. Strax innan sju tog vi vagnen till Korsvägen och nu väntat vi alltså på att föreställningen ska börja. Tror att detta blir riktigt bra alltså! Pepp! 


de älskar gärna det de ser

.....

Packningen har inte gått så mycket framåt. Men har i alla fall fått ihop en hygglig packlista, får packa ordentligt på måndag! Efter att vi varit hos mormor och fikat idag var jag hos Hanna och fick min present som inte hade hunnit komma. Lägger ut den tillsammans med de övriga i ett senare inlägg, men den var grym!

Ikväll har jag ätit tacos för sista gången i Sverige, mucho gott! Just nu har jag precis slagit mig ner i sängen för en mysig Harry Potter-kväll. Var så sjukt längesedan jag såg DH så kände att det var dags. Har mango och choklad också, underbart! 


Imorgon åker jag, Hanna och Emelie till Jossan i Göteborg. Vi ska gå på Rock of Ages bland annat, ska bli superkul! (Men har såklart inte packat till det heller.. suck) 

jag antar det finns nån du skulle ringa

.....

Hej hallå! Fredag och idag är jag ledig för första gången den här veckan, det är hårt att vara "arbetslös" haha. Har precis avslutat ett skypesamtal med min VM och det känns så himla himla bra. Kan ni fatta att jag flyttar till London om FEM dagar? Men är inte ett dugg nervös än så länge, jag är bara sjukt peppad och längtar massor. Tror verkligen att det kommer bli bra. Min VM berättade att den yngsta pojken, H, hade frågat om inte jag skulle komma snart, hur sött?!
 
 
Nu ska jag försöka ta tag i den där packningen, den går sådär kan jag väl säga... I eftermiddag ska jag hälsa på hos mormor och sen ska jag umgås lite med Hanna som tydligen har en present till mig. Spännande!

vi kan väl ses igen

.....

Om exakt en vecka är jag på plats i London. Herregud alltså. De senaste månaderna har gått så sjukt fort, känner inte alls att jag är tillräckligt förberedd på att flytta. Men samtidigt vet jag inte riktigt hur man kan förbereda sig på det häller. Har knappt börjat packa heller, trots att väskorna nu legat framme i flera dagar. Men har jobbat så himla mycket den här veckan. Men det blir ju härligt när lönen trillar in i slutet av april! 
 
Tänkte att jag skulle berätta lite om helgen. I lördags skickade jag nämligen iväg familjen till Göteborg eftersom jag bjudit in mina vänner på en avskedsfest (eller Hejdåfest/Fika/Kalas/Party/Trevlig tillställning som jag kallade det på facebook). Gick upp tidigt på lördagen och spenderade hela dagen med att städa, laga mat, baka tårta och fixa. Emelie kom och hjälpte mig också och tur var väl det för trots att vi hade god tid på oss sprang jag runt i hela huset tio i sex för att hinna klart. (Beror ju delvis på att jag fick för mig att göra "skyltar" till mina pajer och inte riktigt räknat in det i tidsplaneringen.) Folket kom i alla fall och vi hade en helt underbart härlig kväll, vi åt, drack, spelade spel, hade quiz (med frågor om mig!!), kollade lite mello. Har världens mest fantastiska vänner! Fick förutom fint sällskap en hel del fina presenter. Det var så konstigt att säga hejdå på natten sen, kan inte förstå att jag faktiskt inte kommer träffa mina vänner på ett helt år. (Om de inte kommer och hälsar på då - vilket jag hoppas att de gör!) 
 
Nu. Bilder!
 
 
Vet inte varför de två senaste bilderna bestämde sig för att strejka? Ska lägga upp bilder på tårtan som jag gjorde (pga stolt) och mina presenter (pga världens bästa) i ett senare inlägg. Nu ska jag ta en dusch innan jag går och lägger mig. Jobbar stängning imorgon. (NÄR ska jag hinna packa?!)
 
PUSSHEJ!

hon sa du måste alltid packa lätt

.....Nu ligger de där och väntar på att fyllas. Hur börjar man? 

(Förlåt för extremt dålig uppdatering i helgen, har varit upptagen. Men hade ju "avskedsfest" i lördags så jag lovar att skriva ett inlägg om det!)

grattis martin!

.....

Idag fyller polisen, författaren, robinsonvinnaren och min absoluta favorit, Martin Melin 47 år! STORT GRATTIS!!
 
 

men skriv på för oss så kan vi snacka sen

.....

STS har en ny (supersnygg!!) hemsida och nu ligger även min blogg uppe bland länkarna. Väldigt roligt! 
 
 

the london bucket list

.....

Ett år i London. Här är en del av sakerna jag vill hinna med. Kommer förmodligen att uppdatera listan under tiden jag kommer på mer saker jag vill hinna med och (förhoppningsvis) kan bocka av några av dem! 
 
Sevärdheter & Museum:
- Åka London Eye
- Tower of London 25/3
- London Aquarium 19/7
- London Zoo
- Se Shakespeares Globe 3/4
- Åka dubbeldäckare 5/4
- Whispering Gallery i St. Pauls Cathedral
- Åka högs upp i The Shard 27/7
- Guidad tour inne i Houses of Parliament
 
- Imperial War Museum 30/3
- HMS Belfast 7/4
- Churchill War Rooms 9/11
- Natural History Museum 3/10
- Tate Modern 3/4
- Tate Britain 29/3
- Science Museum 3/6
- Victoria & Albert Museum 15/4
- The National Gallery 7/9
- National Portrait Gallery 15/11
- Museum of London 24/10
- London Transport Museum 21/1
 
Natur:
- Springa i Hampstead Heath
- Se Londons skyline från Parliment Hill 22/3
- Promenera i Hyde Park 5/11
- Picnic på Primrose Hill 30/4
- Kew Gardens 4/7
- Hyra cyklar och åka runt i stan 22/6
- Åka båt på Themsen 13/7
- Åka båt på kanalen i Camden 24/6
- Holland Park
- Hyra trampbåt i Hyde Park
- Bada i dammarna i Hampstead Heath 3/7
 
 
Shopping & Marknader:
- Shoppingcentret Westfield 2/5
- Borough Market 3/4
- Covent Garden Market 28/4
- Brick Lane Market 8/3
- Portobello Road Market (Notting Hill) 5/4
- Marknad i Camden 2/4
 
 
 Event:
- Gå på musikal på West End 10/5
- Gå på teater 27/9
- Gå på fotboll
 
 Mat:
- Milkshakes på Ed's easy diner 4/4
- Äta fish and chips 14/9
-  En äkta Full English Breakfast 9/5
- Crêpes på La Crêperie de Hampstead 30/3
- Afternoon Tea 8/6
- Äta på Nando's med Hanna 21/3
 
 Nörderier:
- Baker Street och Sherlock Holmes Muséet 22/7
- Besöka North Gower Street och Speedy's Cafe 8/4 & 22/7
- Se St. Bart's Hospital 2/11
- Warner Bros. Studio Tour, The making of Harry Potter 29/5
- Se inspelning av Sherlock 7/2 + 8/2
 
 Övrigt:
- Spana på kändisar (27/3)
- Inspelning av The Graham Norton Show
- Gå på bio på Everyman i Hampstead
- Bli grym på Engelska
- Fira midsommar i Hyde Park. 21/6
- Rösta i EU-valet 20/5
- Rösta i Rikstadsvalet 4/9
- Gå på Luciafirande i Svenska kyrkan 13/12
 

what languages sound like

.....

Detta är så himla bra. Det låter verkligen som att hon pratar svenska! 

nu flyttar vi med fåglarna

.....

Exakt två veckor kvar idag! Helt sjukt hur fort tiden går. Jag har fortfarande massor av saker som måste fixas och jag har inte ens börjat packa än. Måste ta tag i det innan veckan är slut, vill inte behöva packa allt sista dagen! Senare ikväll tänkte jag lägga ut min "bucket list" med saker jag vill hinna med under mitt år i London. Håll utkik! 


Nu ska jag åka in till HSB och lämna in mina allra sista timlistor och säga hejdå. 

vi är dom som förlorar men jublar ändå

.....
Sitter på O'learys med Anna, Emelie och Linus. Tänkte ha en trevlig Hockeykväll men just nu ligger HV under med 0-5. MEN vi har det ganska trevligt ändå. Äter quesadillas med pulled pork, grymt goda!
Idag har jag jobbat på Äventyret igen och ska så göra imorgon också. Ska åka in till stan efter jobbet och lämna in mina timlistor på HSB bland annat - och säga hejdå till mina "kollegor" och chefer där eftersom jag nu inte kommer jobba där mer... kanske någonsin! Fast man vet aldrig, jag kanske behöver dem när jag kommer hem igen. 

när vi har vaknat framåt två

.....


Äter frukost och kollar på film. Klockan 14. Härlig måndag! 

guld är inte det enda här som glimmar

.....

Nu är det gala på riktigt och jag skriker högt varje gång Ben är i bild. Ganska pigg för tillfället, har fyllt på med lite mat i magen. Är det galanatt så är det!
och kväll blir natt

.....

Vi är igång! Har såklart inte lyckats sova någonting men håller tummarna för att det funkar ändå. Vi började kvällen med en promenad för att få lite energi. nu är det frukt, kakor och godis i massor som gäller. Resten av godsakerna går vi på senare! Just nu är det röda mattan och jag hoppas på att få se lite Benedict! 
ligga kvar och sova bort varenda dag

.....

Nu har Linnéa åkt hem till Motala igen och lämnat mig alldeles ensam. Men vi har haft en grymt bra helg måste jag säga! Efter att jag släppt av Linnéa på resecentrum åkte jag till Ica maxi och handlade, för lite senare kommer Emelie hem till mig eftersom det är dags för Oscarsgalan inatt! Har köpt massvis av frukt, godis, glass, kakor och popcorn för att vi ska hålla oss vakna. Har dessutom två räkmackor och en flaska mousserande vin så oss går det ingen nöd på. Hade tänkt att försöka sova bort resten av den här dagen innan det är dags men det brukar ju aldrig funka så får väl se. Ska i alla fall vila och titta på Stjärnor hos Babben från i fredags, Anders och Claes var ju med och då kan det väl inte vara annat än underbart? 
och dom som ägnar sig åt spel

.....Kollar på chess och dricker vin. Skönt att Linnéa är här så att jag har någon att sjunga med i texterna med!

lördagens änglar som virvlar i stan

.....

Sitter just på bussen påväg hem. Jag och Linnéa har varit i stan en stund. Vi köpte två par jeans var, bra jobbat tycker jag! Linnéa hann också med att prova ut en snygg katthatt! 
Sen åt vi lite lunch på Waynes. Mycket gott! 


är det jobbigt att tiden går och man blir äldre

.....

Stort grattis till skottårsbarnet Knut på nästanfödelsedagen! 
du måste finnas

.....


Hon är ju bara så jävla jävla bra!