det är sån lockande mystik

.....

Kom på att jag missade en dag i min vecka, FREDAG! I fredags mötte jag upp med en ganska ny kompis från Tyskland. (Vi har setts innan men tror jag glömt skriva om det i bloggen.) Eftersom hon också är ett fan av Sherlock bestämde vi oss för att åka till Museum of London som har en Sherlock Holmesutställning just nu. Behöver jag säga att den var awesome??? Måste verkligen ta tag i det där med läsandet igen, har ju faktiskt en Sherlock Holmesbok som är i princip oläst. Efter att ha gått runt där blev jag nämligen riktigt sugen på att läsa "originalen". (Trots att de kanske inte kommer vara lika fantastiska som BBC-serien) 
 

Ingången till utställningen. Ser ni dörren? (Det gjorde inte vi..)
 









 
 

det går en saga genom staden

.....

I lördags var jag, Josefine, Ellinor och Moa på utflykt. Vi möttes upp tidigt på morgonen och tog tåget från Liverpool Street hela vägen till Cambridge. Första gången jag kom hit som jag på riktigt var utanför London. Cambridge var verkligen en supermysig stad! Vi strosade runt, åt god lunch på Italiensk restaurang, åkte punt (har ingen aning om vad det heter på svenska) på floden och drack kaffe på Café Rouge. En fantastisk dag och supermysig stad, kändes riktigt gammal och fin. Lite Harry Potterkänsla över det hela! Det skulle vara så häftigt att få plugga i en sådan stad! 
 












Två saker vi lärde oss i Cambridge:
 
Collagestudenter = sjukt snygga killar. Kanske är det bara för att vi nu bott i England ett tag och därför sänkt vår krav lite, men det var helt galet vad snygga alla collagekillar som skötte puntingen på floden. 
 
Vi är tydligen världsmästare på att vara i vägen. Alltså vi var i vägen hela tiden. Det var helt galet hur många "sorry" och "execuse me" vi fick höra för att vi ställt oss på något olämpligt ställe. Efter ett tag började det kännas som att vi var med i en dålig komedi eller blåsning, tillslut blev det bara för mycket och inne på Saintsburys bröt vi ihop av skratt när vi lyckades vara ivägen heeela tiden. 
 
När vi kommit tillbaka till London åkte vi hem till Moa och fortsatte vår mysiga dag där. Hade picnic på golvet med grymt god mat och vin. Sov allihop i Moas rum och det var såå mysigt! En lång men heelt perfekt dag alltså. 
Dagen efter åt vi lyxig frukost med bananpannkakor innan vi gjorde oss i ordning och lämnade Moa. Josefine skulle flytta in hos sin nya värdfamilj och ta sig från norra London till södra med all packning. Eftersom jag inte hade något för mig så följde jag med henne och hjälpte till lite. Det var verkligen ett äventyr att ta sig genom hela London, byta bussar och tillslut komma fram till Fulham. Värdfamiljen var inte hemma så vi passade på att snoka runt i huset och också äta lite lunch innan jag påbörjade resan upp till norra London igen. Väldigt spännande att se hur folk bor här och det var faktiskt ganska kul att försöka på ett smidigt sätt frakta all packning. 
När jag kom hem hade det hunnit bli mörkt och jag tog hand om all tvätt som blivit liggande under veckan. Orkade verkligen inte gå och handla utan gav mig på att improvisera ihop en middag med det lilla som fanns i kyl och frys. Hur jag gjorde vet jag inte riktigt men det blev i alla fall en grymt god lyxpasta!  Slappade i soffan, kollade Så mycket bättre och diskade innan jag gick upp och somnade direkt. 






jag fick en kram och allt var bra

.....

Hallååå! Har haft en busy men helt underbar helg! Får berätta mer om den senare för först måste jag bara lägga upp ett inlägg om de sista dagarna då Emelie var här.
 
ONSDAG
I onsdags tog vi en välförtjänt sovmorgon och åt frukost länge innan vi gjorde oss i ordning och åkte till Baker Street. Det var dags att besöka Madame Tussaus och även om jag var taggad så var jag lite besviken över att Benedicts vaxdocka inte skulle ha hunnit att bli färdig än. Så därför blev jag ju mer än glad när vi kommer dit och det första som möter oss är en splitterny Benedict Cumberbatch-docka. (AHHHH!) Ni anar inte hur fin den var. (Fast ni kan ju kolla på bilderna). Lycklig stod jag där och tog cirka 1000 bilder innan vi kunde gå vidare. Emelie blev lycklig när hon kunde ta kort med sin Harry Styles och när vi gick från Madame Tussauds var vi mycket nöjda båda två! Vi gick till GBK i Soho och åt lunch innan vi bestämde oss för att åka hem och njuta av den sista eftermiddagen hemma. Så vi åkte tillbaka till Hampstead och hade sen en supermysig kväll hemma med Big Brother-marathon och Tacomys! Helt sjukt hur gott det var med tacos, hade nästan glömt bort hur gott det faktiskt är!
 
George Clooneys lyckodag, han fick träffa Emelie!


Benedict!!


Benedict igen.. och jag!

Bara en till.. (är vi ett fint par eller??? (säg ja))


..okej en sista bild.

 
TORSDAG
Torsdag var det dags för Emelie att åka hem igen och kvart i sex på morgonen följde jag henne till tunnelbanan och sa hejdå. Det kommer dröja ett bra tag innan vi ses igen eftersom hon och Hanna ska ut och resa i Asien och därför inte är hemma i jul när jag kommer till Sverige. Men vi brukar ju klara av det mesta så det ska nog gå bra! Är i alla fall grymt glad över att hon kom hit och jag hade nog den bästa veckan hittills i London! Så otroligt mycket roligt, grym shopping, god mat och en massa kändisspaningar. 
När jag kom hem igen var klockan strax efter sex och jag som hade tänkt att somna om var helt plötsligt alldeles för pigg. Istället låg jag i soffan, åt frukost och tittade på Netflix innan jag tröttnade och började känna mig ensam igen. Väldigt knäppt eftersom jag egentligen är en person som älskar att få vara ensam. Men jag åkte i alla fall till Westfield i Shepherd's Bush och mötte upp Malin. Hade det supertrevligt trots att jag inte shoppade så mycket. (Är helt pank efter min och Emelies supervecka) Men efter ett besök på HMV fick i alla fall tv-serien Fargo följa med mig hem. Vet egentligen inte så mycket om den förutom att Martin Freeman är med, att han pratar amerikanska och att det känns väldigt märkligt. Men ska bli spännande att se! Tror den är superbra! Efter att jag sagt hejdå till Malin och tagit overgrounden tillbaka hem igen åt jag upp resterna av vår tacos och frossade i svenskt godis till efterrätt. 

där jag känner mig hemma och har vart förut

.....

Då har vi kommit fram till tisdag i min lilla resumé av veckan. Vi gick upp tidigt och tog oss till overgrounden för att påbörja resan till Watford och WB Studio Tour. Väl där var det lika magiskt som tidigare. Men efter tre gånger känns det lite som att man sett det mesta. Dock hade de denna gången en extra utställning av Dark Arts och vi fick dessutom klappa en orm som spelat Nagini i de scener där man faktiskt använt en riktig orm. Det var lääskigt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att vi kommit ut från touren tog vi oss tillbaka till London och hade en knapp timme på oss att vila innan det var dags att ge oss av igen. Vi åkte ner till Waterloo för en ny tv-inspelning, inte Skavlan denna gången utan brittiska Jonathan Ross Show. Det var verkligen jätteroligt! Publikuppvärmaren var hysterisk och fantastisk på alla sätt. Gästerna... alltså om 14-åringa jag fått reda på att jag skulle sitta i samma studio som Lindsay Lohan och Daniel Radcliffe hade jag väl svimmat eller något. Dessutom var Russell Brand där, vilken fantastisk människa! Galen och helt hysteriskt såklart, men fantastiskt ändå! Blev sugen på att läsa hans bok, men är ju extremt dålig på att läsa böcker nu för tiden. Efter inspelningen gick vi till Pizza Express och åt middag innan vi åkte hem igen. 



sjunger sina sånger igen

.....

I måndags gick vi upp tidigt för att vara inne på Oxford Street vid öppnandet. Började med Primark och tog sedan en paus för frukost på Café Rouge innan vi fortsatte längs den stora shoppinggatan. När det blivit eftermiddag och vi tillslut tröttnat på att shoppa köpte vi lunch på Wok to Walk som vi tog med oss hem. Slappade sedan i soffan, kollade på Expedition Robinson från 97 och åt vår mat innan det var dags att göra oss i ordning för kvällen. Åkte in till stan igen och begav oss till Novello Theatre där vi skulle se musikalen Mamma Mia. Jag är ju ett stooort fan av just den musikalen och hade därför redan sett den tre gånger tidigare, men om den var så bra tre gånger så skulle den ju helt säkert vara lika bra en fjärde gång, och det var den! Man blir så glad att man får lust att skutta från teatern i glada hoppsasteg (heter det så i hela Sverige eller var det något som min lågstadielärare hittade på?). Det gjorde vi inte riktigt men vi gick i alla fall till Five Guys och åt gryyymma hamburgare. Efter det var det dags att åka hem och sova eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter. 







när filmen var slut

.....

I söndags började vi dagen med en promenad här i Hampstead. Hade ju lovat att jag skulle visa upp en viss One Direction-medlems hem. Efter att vi varit där fortsatte vi vår promenad, köpte med oss en crêpe och gick till Parliament Hill. Lika fint som alltid med familjer som flög drake och utsikten över Londons skyline. Gick därifrån ner till Hampstead Heath Station och tog bussen in till stan. Spenderade några timmar på Victoria's Secret och Forever 21 innan vi bestämde oss för att ät middag på Nandos. Efter att ha introducerat både La Crêperie de Hampstead och Nandos för Emelie trodde man ju att dagen inte kunde bli bättre. Men det blev den. Efter att vi ätit upp gick mot Leicester Square för att ta tunnelbanan därifrån. Upptäckte när vi kom dit att en röd matta var utrullad framför Odeon. Då blev vi såklart nyfikna och gick dit för att kolla. Lyckades lista ut att det hade varit en premiär för filmen Fury. Och helt plötsligt när vi står där så öppnas dörrarna till biografen och ut kommer massa kostymklädda män som snabbt hoppar in i de väntande bilarna utanför. Utom en person, självaste Brad Pitt springer nämligen över mattan till vår sida för att vinka till alla os som står runt mattan. (Film på detta finns här nere) Hur sjukt är inte det då? Brad Pitt liksom?! Efter detta åkte vi hem och somnade gott!





 

Ett filmklipp publicerat av Linnéa Carlsson (@lthewlis) den Okt 10, 2014 at 12:28 PDT


och ta en långpromenad

.....

Nu har Emelie åkt hem och jag vet inte hur jag ska kunna beskriva den här veckan. Vi har gjort sååå mycket saker, det har verkligen varit en helt fantastisk tid! För att få plats med allt är det nog bäst att jag delar upp allt lite. Så ska försöka få ut inläggen under de närmaste dagarna! Men kan teasa lite med att det kommer innehålla, en hel del riktigt kända kändisar och en väldigt massa mat!
 
LÖRDAG
I lördags åkte vi till Tower of London och tittade på alla vallmoblommor. Det var ännu fler nu än förra gången jag var där och dessutom packat med turister. Vi gick i alla fall därifrån hela vägen längs south bank, genom Borough Market, till London Eye och Big Ben. Köpte pulled pork burrito till lunch och satte oss vid vattnet och åt. Försökte komma på vad vi skulle hitta på under kvällen och bestämde oss för att åka in till Leicester Square och kolla om det fanns några billiga musikalbiljetter till kvällen. Det gjorde det inte, men istället bokade vi biljetter till Mamma Mia på måndagskvällen. Sen gick vi till Häagen-Dazs och åt cirka världens godaste glass. Avslutade kvällen med en promenad förbi Trafalgar Square och Buckingham Palace innan vi tog tuben hem igen. Åt lite kyckling och sallad till middag medan vi planerade upp vår vecka.
 










hem till mig

.....

Hallå bloggen! Emelie är här och därför kommer det nog inte bli så många uppdateringar här inom de närmaste dagarna. Hon kom hit i fredagskväll, strax efter att min värdfamilj lämnat huset. Vi åt lax och rostad potatis till middag och jag hade köpt morotskaka från Gail's till efterrätt. Emelie hade med sig en flaska av Hannah & Amandas vita vin. En perfekt fredagsmiddag helt enkelt!
 
Efter att vi ätit upp fick jag saker hemifrån Sverige. Dels alla de kläder som jag bett mamma skicka med, men också födelsedagspresenter (har inte ens fyllt år än) och massa godis från Emelie, ett kort från hennes lillasyster (så fint!), kludd från mina (ex-)kollegor (hahaha!) och svenska tuggummin och ännu mer godis från mamma. Det blev en liten julafton! 
 
 
 
 
Får berätta om gårdagen någon annan gång. Nu ska jag gå ner och göra frukost!
 
 
 

med vackert väder

.....

Hejhallå! 
Efter att jag varit på gymmet i morse mötte jag upp Danielle och vi åkte in till stan för att äta lunch. Gick till Natural Kitchen på Baker Street där vi satt ute i solen och åt, superhärligt väder här idag! Efter att vi ätit upp gick vi ner till Oxford Street och kollade runt lite. Selfridges har börjat förbereda för julskyltning nu, ser SÅ mycket fram emot deras skyltfönster, som liksom är fantastiska i vanliga fall. Kan bara tänka mig att de är amazing under julen. 


Nortan kom i en sagobok, gulligt!



Nu är det snart dax för mig att gå ner och jobba igen. Skulle gissa att min vm har massor att göra inför resan imorgon så jag får väl se vad jag kan hjälpa till med. 
 
Känner verkligen att jag inte har något roligt allt att skriva om, men det är ju ändå ganska mycket folk här inne och läser varje dag. Det gör mig faktiskt gladare än jag trott! Vad vill ni att jag ska skriva om?? Ge gärna förslag!

samma konstiga beslut

.....

Hej kompisar! Onsdag och bara två (och en halv) dagar kvar innan Emelie kommer hit! Måste säga att det här är en otroligt händelselös vecka. Skrev faktiskt ett inlägg igår men det blev så otroligt tråkigt att jag tog bort det igen. Kort summering av gårdagen: Var jag på gymmet, gick hem och slöade innan det var dags att jobba. Spenderade eftermiddagen med att laga mat och göra mer granola. När jag slutat åt jag middag på rummet och började kolla på andra säsongen av Derek på netflix. Tråkig dag. Men kände mig trots det på ganska bra humör hela eftermiddagen, inte så stressad heller trots att det var ganska mycket att göra. Tror jag jobbar allra bäst när jag har liite stress i mig, blir knäpp när det inte finns någonting att göra och man bara väntar på att tiden ska gå. 
 
Idag jobbar min värdmamma så jag lämnade O och H på skolan, köpte med mig kaffe från Nero och gjorde chokladbollsgröt till frukost. Denna gång en variant som tillagas i ugnen istället för mikron, mycket godare! Kollade gårdagens Big Brother innan jag kände att jag var tvungen att lämna huset ett tag. Bestämde mig för att åka upp till Brent Cross Shoppingcentrum. När jag väl kommit dit så tog det inte lång tid innan jag mindes vilket tråkigt tråkigt köpcentrum Brent Cross är. Lyckades i alla fall få med mig en klänning från Topshop och en skjorta och strumpbyxor från H&M. Var ruskigt sugen på att köpa med mig en halloumiwrap från Leon men var fortfarande alldeles för mätt från frukosten så fick hoppa det. Tror inte jag var på Brent Cross mer än en timme innan jag tröttnade och åkte hem. För att slippa gå hela vägen bort till tuben bestämde jag mig för att ta bussen, ännu ett dåligt beslut då den visade sig ta nästan en timme på sig att ta mig tillbaka till Hampstead. 



I eftermiddag ska jag hämta barnen, laga tunabake till middag och ta hand om en massa tvätt. Imorgon tänkte jag ta mig ut och vara lite social. Först ska jag gymma och efter det åka in till stan för att luncha med Danielle. Har ju faktiskt inte träffat några vänner på hela veckan (!!) så det ska bli skönt, tror att det behövs! 

och ändå mycket större

.....

Kom på att jag glömde berätta om min dag igår! Jag var för första gången på Westfield i Stratford, har tidigare bara varit på det som ligger vid Shepherd's Bush, men detta var ännu större! Jag var där med Amanda (som bor 5 minuter därifrån, dröm!) och trots att vi spenderade många timmar på att vandra runt där känns det som att vi omöjligt kan ha sett allt. Så dit måste jag absolut tillbaka till igen! Dessutom supersmidigt att ta sig dit med overgrounden härifrån. Shoppade inte så mycket men jag hittade i alla fall en ny skinnjacka som jag varit på jakt efter sååå länge! Så jag var väldigt nöjd. Amanda shoppade en hel del julklappar, grymt att vara ute i så god tid, själv har jag inte ens börjat fundera på vad jag ska köpa! Vi hann med att äta på GBK också, ingen av oss hade gjort det tidigare men ÅH vad gott det var! Hade kunnat leva på att bara äta hamburgare i den här stan tror jag, det finns så himla många bra ställen för det! 

Ny jacka med väääärldens största päls! (Som går att plocka bort... som tur är!)


här ligger ångest och prylar i drivor

.....

Hur kan så många timmar gå så otroligt fort? Min mysiga hemmadag är nästan slut och det är snart dags att börja jobba igen. Hann med två avsnitt av Torka aldrig tårar, det sista får jag kolla på ikväll. Bra är det i alla fall och jag har redan gråtit massor. Men alltså det här med hemmadagar.. det ÄR ju mysigt. Men just nu har jag bara ångest för att jag slösat bort en hel dag på att göra absolut ingenting. Hatar hatar hatar den känslan. Har inte ens hunnit med att städa rummet som jag planerat. Jag har inte duschat eller sminkat mig och jag har fortfarnade myskläderna på mig. Uuuu.
 
Tur att myströjan är stylish i alla fall..
 
Får bättra mig och i alla fall försöka ta mig till gymmet imorgon istället. Har faktiskt inga planer för den här veckan. Men på fredagkväll åker min värdfamilj bort på semester och Emelie ska komma hit och bo hos mig! Det ska bli helt underbart och jag längtar så mycket, hoppas att veckan går fort! 

jag kanske stannar här ett tag

.....

Egentligen är ju måndag min gymdag. Men när jag vaknade i morse och regnet öste ner bestämde jag mig för att idag skulle bli en hemmadag. Var dock tvungen att lämna av O i morse då han har någon slags sports på måndagar. Så i myskläder, gummistövlar och regnjacka begav vi oss iväg. Stannade på M&S på vägen tillbaka och köpte en smoothie. Sen skyndade jag mig hem, fixade klart köket och tog sedan med mig min frukost upp till rummet. I pyjamas igen och sedan dess har jag inte rört mig långt från sängen. Har laddat upp med filmer. Såg först The book thief och nu har jag precis börjat med Torka aldrig tårar utan handskar, sist i världen med det. Nej nu ska jag fortsätta mysa! Vi hörs! 




när du står sist i kön, kom ihåg mig då

.....

Hallå! Igår hade jag en alldeles fantastiskt bra dag! Det började med att jag mötte upp Malin, Emma och Lisa här i Hampstead. Vi satte oss på starbucks och snackade ett tag medan vi väntade på att Amanda och Josefine skulle dyka upp. Vi gick sedan allihop mot världens bästa La Crêperie! Köpte varsinn crêpe och gick sedan en mysig promenad genom ett höstfint Heath upp till Parliament Hill. Hann också visa upp viktiga sevärdheter så som Benedict Cumberbatchs hus och bil innan vi gick in på M&S där Emma och Josefine (som inte tål gluten och därför inte kunde köpa några crêpes) också fick köpa lite lunch. Sen satte vi oss på några bänkar och pratade en lång stund innan jag var tvungen att gå hem och de andra gick till tuben för att åka vidare. 
 
 
 
Väl hemma bytte jag snabbt om och drog sedan iväg till tuben och åkte ner till Waterloo där jag mötte upp med Elin. Vi gick sedan till ITV Studios för en ny inspelning av Skavlan. Redan när vi stod utanför och köade höjdes humöret till topp då den supersnygga koordination (eller vad han nu är) som vi spanade in hela förra inspelningen kommer fram till oss och säger till mig "Var du här förra veckan? Jag känner igen dig." *Smiley-med-hjärtögon*
Själva inspelningen var jättebra! Faktiskt ännu bättre än förra veckans, det kändes som att de här gästerna verkligen "klickade" med varandra och hade riktigt intressanta samtal. Gästerna vaaar alltså, sångerskan och frontfiguren i The Pretenders, Chrissie Hynde, författaren Cecilia (som jag glömt efternamnet på), artisten John Legend och psykologen och "skaparen" av The Marshmallow Test, Walter Mischel. Ett riktigt bra avsnitt som sagt och jag ser fram emot att se det på tv igen! Det har varit superkul att vara på de här inspelningarna och förhoppningsvis blir det fler i framtiden! 
Efter att allt var inspelat och klart gick jag och Elin längs Southbank (bästa bästa bästa Southbank) bort till Pizza Express där vi åt grymt goda pizzor och hade hur trevligt som helst! Efter att maten var uppäten, vinet uppdrucket och det slunkit ner en liten dessert vandrade vi vidare och kom tillslut till Tower Bridge. Elin hade på sin Bucket List att se den i mörker och vi var båda överens om vilken fantastisk känsla det är att kunna stryka saker från listor! Vi hängde vid Tower Bridge ett tag och bara njöt av att se ut över London, det är helt galet att man får bo här alltså. Världens bästa stad! När vi tittat klart gick vi tillbaka till London Bridge och tog tunnelbanan hem igen. En underbar dag med massa härliga människor! 
 
 

rädd att göra fel

.....

Halloooo! 
Ännu en fredagskväll som spenderas hemma, ingen babysit ikväll dock! Men har haft en fullspäckad vecka och dessutom sovit dåligt i flera dagar, så kände att jag var värd att bara stanna hemma och vila ikväll. 
 
Idag var jag i Camden med Josefine. Vi spenderade några timmar med att irra runt i "tunnlarna" på den gigantiska marknaden och såklart på världens bästa street food market. Tog ett tag att välja vad vi ville äta (som vanligt) men tillslut blev det endå en sallad med falafel för Josefine och jag åt en chilli med sweet potato chips, galet gott! Mycket trevlig kvinna som sålde chillin, hon berättade om att det finns en regel på marknaden att inga ställen får sälja samma sak som någon annan som redan finns där! Väldigt intressant, och helt sant när man tänker efter! 
 
Eftermiddagen var lite kaos. Jag kände mig inte riktigt pigg, det spöregnade och dessutom jobbade min värdmamma så jag var tvungen att hämta alla tre barn + en playdate från skolan. H's ena öga var lite svullet när jag hämtade honom från skolan men jag tänkte ärligt talat inte så mycket på det. Han var ju liksom glad och sa att han inte hade ont. Men när min värdmamma kom hem blev hon orolig och tog med honom till doktorn. Då fick jag sjuuukt dåligt samvete för att jag inte gjort någonting under tiden jag var ensam med barnen och kände mig som en värdelös au pair. Men jag pratade lite med min värdmamma när hon kom tillbaka och då kändes det som vanligt mycket bättre igen. Så nu känns det helt okej, dock ska det bli skönt med helg. Ska njuuuuta som bara den! Hemmakvällen har spenderats framför datorn (skräll). Har kollat ikapp alla avsnitt av Big Brother som jag missat och ätit en grymt god choklad som jag gjorde innan jag började jobba i eftermiddags. Ja, jag gjorde choklad. (Det var ju verkligen hur enkelt som helst! Kanske kan bjuda på ett litet recept i ett senare inlägg om ni vill det.)
 
Nu ska jag ta och förflytta mig med iPaden till sängen. Imorgon ska jag hänga i Hampstead och äta crêpes med en massa trevligt folk, det ska bli supermysigt! Hoppas på lite trevligt väder bara så att vi kan ta en promead i Heath. Sen på eftermiddagen ska jag faktiskt tillbaka till ITV Studios för en ny inspelning av Skavlan! Denna gången med Elin. Det ska bli superroligt! (Såg precis kvällens avsnitt, lika bra som jag minns det förutom att masssssssor var bortklippt. Tråkigt såklart! Saknade speciellt Stephens historier om hur han blivit allergisk mot sin egen lägenhet och när han blev jagad av tonåringar.) 

och duggregnet blåser i vinden

.....

Hallå kompisar. Regnet smattrar lite mysigt mot taket och jag äter marabou. Då mår man!
Igår var jag och Moa (och Mathilda!) på IKEA. Det är så mysigt varje gång man kommer dit, det känns som om det är en liten liten bit av Sverige man kommer till när man går igenom dörrarna. Vi gick runt och tittade på alla fina rum, drömde om att flytta hemifrån och få inreda sin egen lägenhet. Vi köpte såklart med oss lite svenska godsaker och åt köttbullar i restaurangen. G O T T !  De höll på att göra i ordning julavdelningen och vi stod och tjuvkikade, såg så himla härligt ut. Får nog göra ett besök till innan jul, de hade redan börjat sälja glögg och pepparkakor men det kändes faktiskt lite för tidigt för det. 





Idag var jag först på ett nytt pass på gymmet, Step & Sculpt. En slags blandning av Aerobic och Step. Jag, som är sämst i världen på koordination hängde såklart inte med på en tredjedel av alla steg, men det var faktiskt väldigt roligt så jag ska nog absolut boka in det igen. Efter att jag lämnat gymmet mötte jag upp Danielle här i Hampstead och åt lunch på G1. Sen gick vi runt ett tag i Hampstead innan jag gick hem och vilade ett tag innan det var dags att börja jobba igen. Min värdpappa har åkt bort på någon slaggs "grabbresa" till Spanien så jag och min värdmamma ska vara ensamma fram till söndag. Inte någon egentlig skillnad på vardagarna och i helgen kommer jag nog inte vara hemma så mycket. Idag har det i alla fall varit en ganska mysig dag, jag spenderade den största delen av eftermiddagen med att laga Jamies köttbullar igen. De är verkligen supergoda, det var någon som frågade om receptet på dem efter att jag lagat de sist. Kan absolut lägga ut det, måste bara översätta först eftersom jag bara har det på hollänska (hur jag klarar det kan jag inte riktigt fatta).



Imorgon är det fredag och jag ska till Camden Market med Josefine. Pepp på det!

kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

.....

Hallå! När jag slutat i morse hastade jag iväg till overgrounden och åkte sedan hela vägen till Richmond. Ännu ett ställe som jag inte besökt tidigare! Träffade Malin, Lisa, Emma och en ny tjej som hette Camilla på Costa. Efter fikan gick jag, Malin, Lisa och Emma vidare till Whole Foods och gick runt där ett bra tag och tittade på allt gott. Köpte dock inget idag, tycker att jag spenderade tillräckligt med pengar där igår. Malin var  tvungen att åka hem och jobba men vi andra vandrade vidare ner till vattnet och satt där ett tag. Superfint och mysigt område! Började prata med en tjej som satt på bänken brevid, hon visade sig nämnden vara både svensk och au pair! Världen är liten alltså! Vi gick sedan alla fyra mot respektive bussar/tåg hemåt. 

Kom hem för drygt en timme sedan, åt lite rostat bröd med Philadelphiaost och avokado (mums!) och ska nu gå ner och börja jobba igen. Hann med en hel del tvätt när jag hade babysit igår så det blir nog mest matlagning i eftermiddag skulle jag tro!





när sommaren regnat bort

.....

Idag har det varit regnigt och grått. Jag var först på gymmet i morse och åkte sedan in till Picadilly och den stora Whole Foods Market som finns där. Hade aldrig varit där tidigare men det fanns en hel del roliga saker. Jag köpte med mig kokosolja (pga bra för allt), nya kokosflingor (utan socker), nötter och lite mörk choklad. Har babysit ikväll så har försökt göra lite "nyttigare" bounty. Råkade dock göra lite fler så det blev mer en röra av kokos och choklad, men grymt gott blev det i alla fall och nästan helt utan socker (förutom den i chokladen då). 





fast inget kunde stoppa tiden

.....

 
Idag har jag haft en riktigt mysig söndag! Mötte upp med Moa och Hanna på Finchley Road och åkte till Canary Wharf där också Ellinor och Malin anslöt sig. Vi hoppade sedan på DLR och åkte till Greenwich! Ingen av oss hade varit där förut men vilket otroligt mysigt ställe! Trots att det ligger ganska centralt (i zon 2) kändes det verkligen som om vi var långt utanför det gråa och smutsiga (och underbara) London som vi är vana vid. Det var grönt gräs på marken, luften kändes ren och till och med Themsen såg inte lika förorenad ut som den gör inne i stan. Vi gick runt ett tag och andades in den härliga känslan, beslutade oss efter ett tag för att leta upp någonting att äta och hittade, till min stora glädje, Greenwich Market med massor utav härlig Street Food. Det var rätt så mycket folk men det tog inte allt för lång tid att hitta vad vi ville äta, Hanna och Malin valde Thai, Moa och Ellinor köpte några supercoola nudelburgare och jag körde på lamm- och halloumiwrap. När alla fått sin mat letade vi upp en solig gräsplätt och satte oss ner och åt. Vädret var verkligen på topp idag! Det känns att sommaren tagit slut nu och att hösten är här, men i solen var det trots allt riktigt varmt och skönt. Efter att vi ätit gick vi upp till observatoriet, där "mittpunkten" för GMT (Greenwich Mean Time) finns, alltså mittpunkten som våra tidszoner utgår ifrån. Tyvärr var man tvungen att betala för att gå in på själva observatoriet men vi njöt i alla fall av utsikten in mot London innan vi gick därifrån. Gick neråt igen och satte oss på Cafe Rouge och drack kaffe innan vi bestämde oss för att åka hemåt igen. När vi kom tillbaka till Finchley Road gick jag och Moa till Saintsburys, jag var på jakt efter riven kokos att använda till lite nyttigare snacks och bakverk. Hittade till slut det jag trodde var helt vanliga kokosflingor. Det visade sig när jag kom hem att det var riven kokos blandad med florsocker.. so much for trying to be healthy liksom.
 
 

nu är alla på tv

.....

Då var snart den här veckan också slut. Igår var jag som sagt först på gymmet och simmade i en timme, gick hem och åt lite flingor till lunch innan det var dags att göra sig i ordning för tv-inspelning. Mötte upp med alla tjejerna på Waterloo och gick sedan mot ITV Studios. Fick köa en liten stund innan vi blev insläppta i tv-huset. Fick sedan vänta ytterligare ett litet tag innan vi fick komma ner i själva tv-studion. Inspelningen drog igång strax innan klockan fem och höll sedan på i över två timmar, ska bli spännande att se hur det klipps ner. Gästerna var väldigt spännande och intressanta trots att det inte var så många av dem jag kände till sedan tidigare. Den första gästen var en brittisk journalist och författare som heter Frederick Forsyth och som berättade om sitt liv som utlandskorrespondent, sin vänskap med Margret Thatcher och sina böcker (som sålts i flera miljoner exemplar världen över). Efter detta kom ett amerikanskt par som varit i Västafrika och volontärarbetat under Ebola-krisen nu i år, tills kvinnan själv blev sjuk. Hon hade dock en otroligt tur och från att hon legats dödssjuk i juli till att nu vara på bättringsvägen. Efter paret (som jag glömt namnet på) kom den enda som jag kände till sedan tidigare och tycker otroligt mycket om, Stephen Merchant. Brittisk komiker och Ricky Gervais vapendragare! Han var urhärlig och lättade upp stämningen lite efter allt prat om sjukdom och elände. Den sista gästen var hjärnforskaren Susan Greenfield som bland annat pratade om hur internet påverkar vår hjärna. Kvällen avslutades med livemusik av Vance Joy. Ett mycket spännande program som sagt och det ska bli kul att se hur det blir när det sänds, vilket jag antar blir på fredag. 
Efter inspelningen gick jag, Malin, Frida och Matilda ner till Southbank och åt middag på The Riverfront. Jag åt en gryyyym pulled pork-burgare, så gott! Efter att vi suttit där ett tag skiljdes vi åt och jag och Frida tog Northen line hemåt åt varsitt håll. Jag kom hem strax innan halv elva och la mig i sängen och tänkte kolla på en film, men fastande med att slösurfa runt lite överallt och var tillslut så trött att jag bestämde mig för att sova istället. Ganska skönt måste jag säga!

 
 
 
 
 
 

det kan ha varit länge sen

.....

Hallå hallå. Idag var det alltså fredag och dags för Natural History Museum. Vi blev tillslut ett helt gäng med 7 au pairer och ett värdbarn som gick runt där inne. Som vanligt superkul att träffa lite nytt folk! Efter att vi gått förbi en massa tråkiga delar med växter, jordklot och fågelhuvuden kom vi tillslut fram till det vi egentligen åkt dit för, dinosaurier. Lite sjukt att föreställa sig att de där gigantiska skeletten har levt en gång i tiden. 
Efter att vi tittat färdigt gick vi över till V&A och åt lunch på deras supermysiga innergård. De hade grymt mycket godsaker i cafévagnen men eftersom jag kommit på den här dumma idéen med en sockerfri vecka så stod jag emot. Köpte dock en grymt god wrap med lax och en kaffe. När vi lämnat museet gick jag, Moa, Amanda och Malin en liten promenad innan vi tog tunnelbanan åt olika håll. Ett perfekt sätt att spendera en dag på här i London!

Eftermiddagen hemma var ganska lugn. Min värdmamma var borta på möte så jag hämtade alla barnen. Sen lagade jag mat och tog hand om tvätt. L kom hem en kort stund innan hon var tvungen att åka igen. Ikväll har jag haft babysit. O var rädd och hade svårt att somna så jag låg inne hos honom ett bra tag, tyckte så synd om honom men visste inte riktigt vad jag skulle göra. Fick lite ont i hjärtat när han grät och jag inte visste hur jag skulle trösta. Men när han tillslut somnat gick jag ner och städade färdigt i köket. Försökte också göra någon slags "nyttig" glass genom att mixa frysta bananer, det blev faktiskt ganska gott med lite valnötter i. (Hade jag bara kunnat häva i en näve choklad också hade det nästan blivit Chunky Monkey ju!). 

Nu ska jag kolla klart på Big Brother, håller som bäst på att ta igen alla veckans avsnitt eftersom jag lyckats missat alla sedan i tisdags. Efter det ska jag sova. Imorgon har jag tänkt att gå till gymmet och simma lite på förmiddagen. På eftermiddagen ska jag, Malin, Frida, Mathilda och Josefine på inspelning av Skavlan här i London. Det ska bli superkul, hoppas det är några roliga gäster bara. 

 

du blommar upp av ingens frö

.....

God torsdag. Jobbade som vanligt i morse, låg sedan i min säng och drack lite te innan jag mötte upp Danielle på Starbucks och drack lite mer te. Vi fortsatte sedan med tunnelbanan till Bank där vi gick en liten del av Thames Path till Tower of London. Där håller dem sedan den 5 augusti på med att sätta ut vallmoblommor runt hela slottet. De ska hålla på att sätta ut blommor ända till den 11 november, då det totalt kommer att finnas 888,246 stycken. Varje blomma representerar alltså en brittisk soldat som dog under Första världskriget. Det var verkligen helt galet vackert, varje blomma är handgjord i keramik och hela installationen kallas Blood Swept Lands and Seas of Red. Värt ett besök om ni är i krokarna!
 
 
 
Efter detta vandrade vi mot London Bridge och köpte lunch på ett italienskt litet "hål-i-väggen" ställe som Danielle kände till sedan tidigare. Det var riktigt gott och cirka hur billigt som helst. Efter att vi köpte med oss vår mat gick vi genom Borough Market för att sätta oss nere vid Themsen och äta. Näst efter Camden så är nog Borough Market min favorit, den är verkligen mysig. Det var inte lätt att hålla sig i från alla kakor, fudge och andra godsaker som säljs där, men jag har bestämt mig för att inte äta något socker på en hel vecka(!) så jag stod emot. Vi satte oss tillslut vid vattnet och åt vår lunch innan vi vandrade vidare och tog tuben från St. Pauls hemåt igen. En väldigt trevlig dag måste jag säga. Skönt att hitta på saker som inte kostar massa pengar hela tiden. 
Här hemma har det också varit en bra dag, O hade en playdate här och både H och T har after school activities på torsdagar. När barnen ätit gick de ut på vår minimala konstgräsplätt och spelade fotboll. Eftersom min värdpappa inte skulle äta hemma bestämde jag och min värdmamma att vi lika gärna kunde äta nu direkt vi också, så vi tog vår mat och satte oss ute och åt medans barnen lekte. Det var väldigt trevligt, oftast äter jag ju på mitt rum efter att jag slutat jobba så det var lite kul att sitta och prata med min värdmamma vid maten för en gångs skull. (Och hur sjukt är det inte att det är så varmt här att man kan sitta utomhus och äta den 2 oktober?!) Eftersom vi redan ätit fanns det ju dessutom inte så mycket att göra för mig på kvällen så jag slutade en halvtimma tidigare och gick upp på rummet. Här har jag nu hängt sedan dess och gjort cirka inget vettigt alls med all extra ledig tid. Men ska snart sätta på ett avsnitt av Sherlock tror jag, det var alldeles för längesen!  Imorgon är det redan fredag igen (huuuuuur är det ens möjligt?!) och jag ska till Natural History Museum för första gången. (Dinosaurier - whaaaaa!) Malin, Moa, Josefine och Amanda ska med också, så det blir nog väldans trevligt skulle jag tro!

det var en dag igår

.....

Igår hade jag en mycket trevlig dag! Under mina lediga timmar på förmiddagen mötte jag upp Moa, Josefine och Ellinor vid Belzise Park. Vi gick till Oliver's Fish & Chips för att äta lunch, det var mycket gott! Men nu känner jag nog att jag får vänta lite innan jag äter Fish & Chips igen, det känns som att jag ätit frityrolja så att det skulle räcka för minst ett år framöver. (Kommer typ bli sugen igen om en vecka eller nåt). Efter att vi lämnat Oliver's sa vi hejdå till Josefine som var tvungen att åka hem medan jag, Moa och Ellinor fortsatte gå ner mot Camden. Varken Moa eller Ellinor hade varit i Camden förut så det var väldigt kul att se deras ansikten när de såg allt som finns att se (och smaka) på marknaden. Efter att vi vandrat runt ett tag och tittat på allt möjligt (vi hittade en kille som sålde mulled vine, alltså typ glögg!) var jag tvungen att åka hem för att jobba. 
 
 
 
När jag slutat jobba på kvällen lämnade jag huset och åkte hem till Moa. Hon hade huset för sig själv och bjöd in mig och Josefine på middag, så mysigt! Vi hade en riktigt trevlig stund och fick också träffa Moas värdföräldrar eftersom de kom hem precis när vi skulle gå.