sjunger sina sånger igen

.....

I måndags gick vi upp tidigt för att vara inne på Oxford Street vid öppnandet. Började med Primark och tog sedan en paus för frukost på Café Rouge innan vi fortsatte längs den stora shoppinggatan. När det blivit eftermiddag och vi tillslut tröttnat på att shoppa köpte vi lunch på Wok to Walk som vi tog med oss hem. Slappade sedan i soffan, kollade på Expedition Robinson från 97 och åt vår mat innan det var dags att göra oss i ordning för kvällen. Åkte in till stan igen och begav oss till Novello Theatre där vi skulle se musikalen Mamma Mia. Jag är ju ett stooort fan av just den musikalen och hade därför redan sett den tre gånger tidigare, men om den var så bra tre gånger så skulle den ju helt säkert vara lika bra en fjärde gång, och det var den! Man blir så glad att man får lust att skutta från teatern i glada hoppsasteg (heter det så i hela Sverige eller var det något som min lågstadielärare hittade på?). Det gjorde vi inte riktigt men vi gick i alla fall till Five Guys och åt gryyymma hamburgare. Efter det var det dags att åka hem och sova eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter. 







Kommentarer
Postat av: Linnea

Hej! Jag ska till London på Söndag och undrar om du skulle kunna tipsa om bra restauranger, affärer eller sevärdheter? Vad heter det där stället där du brukar köpa creps? Verkar så underbart gott!!

Superbra blogg!!

Svar: Hallå Linnea!Kul att du ska till London, älskar den här staden! Ska försöka ge dig lite av mina Londontips!
Restauranger: Nando's (Spicy kyckling i olika former, jag rekomenderar kycklingvingarna), Wok to Walk (nudlar som är perfekt att äta när man är "på väg" haha.) Sen finns det massor av bra hamburgerställen här, så ni slipper äta på McDonalds! Five Guys har gryyymt godaste hamburgare och dessutom en läskautomat med över 100 olika sorter att välja mellan. Ed's Easy Diner har goda burgare men framförallt den bästa milkshaken jag smakat! GBK (Gourmet Burger Kitchen) har också väldigt bra hamburgare! Samt Honest Burgers... Nu blev det vääldigt mycket hamburgare kände jag.. hehe. Men de flesta av de här ställena finns lite överallt i London så googla på dem så hittar du nog vilka som finns i närheten av var ni kommer bo/röra er.
Affärer: Gissar att du menar klädaffärer nu ;) Bershka, Forever 21, River Island, Next och New Look är nog mina favoriter. Samtliga finns (bland annat) på Oxford Street.
Sevärdheter: Har du inte varit i London förut är det väl de "vanliga" som man vill se. Big Ben och Houses of Parliament, St Pauls Cathedral, London Eye, Westminister Abbey, Tower of London (där de har en installation av vallmoblommor just nu, superhäftig!) och Tower Bridge. Sen är de flesta statliga museerna helt gratis så det är ju värt att kolla in om du är intresserad. Det finns många marknader här där man alltid kan titta på kul saker, Portobello Road (Notting Hill) och Camden Lock är två av de "stora". Jag föredrar Camden pga deras fantastiska Street Food Market med mat från hela världen. Är vädret fint så är Southbank en underbar plats för att promenera längs Themsen! Har man tur kan man hitta billiga musikalbiljetter vid Leicester Square, det är något extra härligt med att se musikaler i London tycker jag.
Crepesstället heter La Crêperie de Hampstead och ligger här i Hampstead! Tar cirka 15-20 min från Tottenham Court Road med northen line. Tyvärr är crêperiet bara öppet på helger melllan 11-23.
Hoppas det var till någon hjälp. Hör av dig igen om du undrar över något.
Kraaam!
Linnéa Carlsson

2014-10-24 » 18:18:16
URL: http://innealarsson.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback