här kommer hösten igen

.....

Hallå! Idag lämnade jag huset redan 09:30 för att gå till gymmet. Gymmade, gick hem och duschade och lagade sen bananpannkakor till lunch. Slängde mig på soffan och kollade på Big Brother och åt, riktigt mysigt. Har hunnit med att tvätta alla mina sängkläder och handdukar också. Men har känt mig lite ensam idag, eller i alla fall rejält sällskapssjuk. Var inne i stan själv igår och gjorde några små ärenden så träffade ingen då heller. Men imorgon ska jag träffa Josefine och Moa igen, det ska bli väldigt skönt! Vi ska äta fish & chips också, gott!!
Det börjar verkligen bli höst i London nu förresten. Trots det är det fortfarande väldigt varmt ute, sensommarväder fast att det snart är oktober. För min del får det gärna bli lite kallare snart, jag älskar hösten! Kan riktigt längta efter att få börja använda min mysiga halsduk igen!
 
Påväg till gymmet..
 
Nu ska jag gå ner och börja jobba. Min värdmamma är på jobbet så jag ska hämta alla tre barnen, det är ju alltid ett litet äventyr. 

ingen felaktig fras

.....

Detta är roligt.. och så sant!
 

och en fråga om att våga

.....

Nuså. Nu har jag slutat jobba, ätit middag, skypeat med mamma och köpt min flygbiljett hem till Sverige över jul och nyår. Så nu har jag tid och blogga om gårdagen. Ska inte bli allt för långt.

Jag vaknade ganska tidigt men kände mig inte så sugen på att gå upp. Så låg kvar i sängen och åt frukost samtidigt som jag tittade på Big Brother. När jag tillslut började bli alldeles för rastlös gick jag upp, tog mina badkläder och gick ner till gymmet för att simma lite. Har alltid simmat 600m när jag varit där innan, men eftersom jag nu inte gymmade innan tänkte jag att jag ju kunde simma lite längre idag. Och längre blev det, simmade 2 km och kände mig grymt duktig, haha. Det är kanske inte så himla mycket men jag har med allra största säkerhet aldrig förr simmat så långt! Köpte med mig lite lunch och vandrade hemåt igen. 
Väl hemma slappade jag lite mer på rummet innan jag skulle bege mig in mot stan för att möta upp Amanda. Så lite sådär halvfixad efter gymmet, med slitna jeans, t-shirt och munkjacka skyndade jag mig iväg mot tuben. Då hände något ganska magiskt. Precis i slutet av vår gata (den som korsar Hampstead High Street) står nämnligen en man som jag känner igen väldigt väl. Sådär snyggt fashion-klädd, kavaj, gubbkeps och solglasögon. Jag tror liksom inte att det är sant. Men det är det. Det är Martin Freeman som står där och väntar på att gå över vägen med sin dotter brevid sig.
Om jag nu hade varit en person som kunnat hantera sådana situationer så hade jag kanske lite sådär casual gått fram, tackat för föreställningen i lördags och berättat vilken fantastisk skådespelare jag tycker att han är. Kanske till och med vågat be om att få ta en bild. Åh, visst låter det väl underbart? 
Men.. nu är jag ju tyvärr en person som inte alls kan hantera situationer som detta. Så istället fick jag total härdsmälta i hjärnan och inte kunde ta mig för att göra något än att vända ner blicken och skynda vidare mot tunnelbanan. Kommer kanske aldrig i livet förlåta mig själv för att jag inte vågade säga någonting.
När jag kommit några meter bort lyckades jag i alla fall få upp telefonen och smsa Malin och Åsa för att få utlopp för lite känslor.
 

Efter denna händelse lyckades jag i alla fall ta mig till tuben tillslut och åkte in och mötte upp Amanda vid Tottenham Court Road. Vi gick till Nando's i Soho och åt middag innan vi gick en lång promenad genom centrala London innan det var dags att åka hem igen. Supermysigt var det och kul att faktiskt göra någonting trevligt av en söndagskväll istället för att sitta hemma och tråka. 

London är om möjligt ännu bättre en varm och skön höstkväll! ♥

när teater känns mer relevant

.....

Hallå bloggen! Hoppas ni haft en lika fabulös helg som jag (fast det blir nog svårt). I fredags var jag ju som sagt barnvakt hela kvällen så har inte så mycket att berätta om det känner jag. Åt glass och kolasås och tvättade mina kläder, sådär halvkul. Men igår hade jag det desto roligare! 
 
Vaknade pigg och utvilad och dessutom supertaggad. Dagen när jag skulle få se Martin Freeman i Richard III var ju liksom kommen. Dessutom första gången som jag skulle se en teaterpjäs (och inte musikal) här i London, och vad passar då bättre än att börja med Shakespeare?  Träffade Åsa utanför Trafalgar Studio strax innan klockan två. Vi hämtade våra biljetter, köpte program och gick in i salongen. Vi satt allra längst fram och eftersom scenen inte var upphöjd satt alltså vi direkt på scengolvet. Det var verkligen helt galet hur nära vi satt. Hade jag sträckt ut benen hade jag kunnat sätta fälleben för Martin, eller i alla fall tåflörtat lite, haha. Men okej, om pjäsen då: Den var verkligen helt fantastisk! Det trodde jag inte att jag skulle säga om Shakespeare men ÅH vad bra det var. Och alltså.. Martin Freeman. Helt sjukt vilken skådespelare han är, inte så mycket John Watson över Richard direkt. Alla andra skådespelare var också helt suveräna men det går liksom inte att undgå att det är Martins pjäs det här. Hade velat råda er alla till att gå och se den men tyvärr är det ju lite sent eftersom gårdagens kvällsföreställning var den sista. Överlevde blodet förresten, det var inte så hemskt farligt trots allt. (Även om jag ju kan erkänna att jag sett mysigare saker än när en människas halspulsåder skärs av och blodet sprutar ut över publiken.) Efter att pjäsen var slut vandrade vi vidare till Ed's Eary Diner och drack varsin milkshake och lugnade ner nerverna lite. (Tror inte att det finns bättre milkshakes på något annat ställe i världen?). När vi suttit där ett bra tag gick vi runt en stund på stan innan vi hamnade på ett annat Ed's för att äta middag, haha! Efter det gick vi återigen till teatern för att möta Martin när han kom ut från Stage Door efter kvällsföreställningen. Det var en himla härlig stämning och en massa folk (tjejer) var redan där trots att vi kom dit 20 minuter innan föreställningen var slut. Efter en lång stunds väntan och trängsel kom tillslut Martin ut i alla fall. Ingen signering men han vinkade och tackade för jublet innan han hoppade in i bilden och åkte iväg. Alltså han verkar så snäll och mysig!! Verkligen helt annorlunda från vad vi sett på scen några timmar tidigare. Efter detta korta men magiska Martin-moment lämnade vi teatern en sista gång och gick mot tunnelbanan. Sa hejdå till Åsa och åkte vidare hem till Hampstead igen.
 
 
 
 
Jaha. Det var lördagen det. Inlägg om söndag (alltså idag) ska ni också få. Men det får bli imorgon för nu måste jag sova. Kan ju ge er en liten sneekpeek: Den kommer innehålla ännu mer Martin Freeman. Ojoj!

och längtar till fredan, precis som du

.....

Jag har kommit på vad jag saknar allra allra mest från livet i Sverige. Det är varken familj, vänner, marabouchoklad, kebabpizza eller att kunna andas frisk luft. Det är en mycket speciell känsla. Fredagskänslan.
Ni vet när man lämnar jobbet på fredagseftermiddagen och vet att man nu har en härlig helg framför sig innan det är dags att komma tillbaka. Det är kanske den allra bästa känslan man kan uppleva? Det blir liksom inte samma sak här när man både bor och jobbar på samma ställe och dessutom aldrig riktigt får samma känsla av helg.
Den där fredagskänslan slutar ju förresten inte när man lämnat jobbet. Nä sen kommer man hem, äter en riktigt god middag med familjen och gör sig sedan i ordning, åker in till stan och förfestar hos en kompis i flera timmar innan man (eventuellt) lyckas ta sig vidare till krogen. ALTERNATIVT så stannar man kvar hemma, tar på sig de skönaste plaggen man kan hitta, lägger sig på soffan och kollar något halvkasst tv-program. Fredagsmys alltså. En sak som inte existerar i det här landet. (Eller något annat land heller?) I min värdfamilj skiljer sig inte en fredag från någon annan dag i veckan. Alls. Vi äter precis samma saker som i resten av veckan, vi äter samma tider (barnen först och de vuxna senare), barnen går och lägger sig på samma tid, de får samma mängd av sötsaker som alla andra vardagar. Är det inte lite sorgligt nästan?
Några av mina absolut bästa och mest nostalgiska barndomsminnen är från fredags- och lördagskvällar när man satt med familjen i soffan, åt chips och godis och kollade på Gladiatorerna eller Stadskampen. Lyckan i att få äta tacos, dricka läsk och fira att det blivit helg, det går barnen i det här landet miste om. Eller, ni som också är au pairer, hur ser det ut i era värdfamiljer?
En sak är jag i alla fall helt säker på. Om jag får barn någon gång ska vi minsann fira varje helg. Heja fredagsmyset!
 
 


 

mot en blekgrå himmel

.....

Hej! 
Idag hade jag tänkt att ta mig till Primark för att köpa en billig tröja att ha på teatern imorgon. Har hört från Åsa att publiken kan bli utsatta från nedstänk av blod från diverse halshuggningar från scenen (jag kommer ju svimma) så tänkte ha på mig något jag inte är så rädd om. Kände mig dock inte så sugen på att åka in till Oxford Street så tog mig istället till Primark på Kilburn High Road, det var dock ett ytterst dåligt beslut. Tråkigt och superlitet Primark och jag hittade absolut ingenting som jag kände för att ha på mig. Gick in på TK Maxx och köpte nagellack istället, det var mycket roligare! Efter detta vandrade jag runt lite i Kilburn, inte ett så trevligt område kanske, väldigt grått. Åt i alla fall lite lunch på Costa innan jag åkte hem igen. Låg i sängen och lyssnade på lite podcasts innan det var dags att börja jobba igen. 
 
 
Ikväll ska jag ha babysit, då kommer ett inlägg om vad jag saknar allra mest från Sverige. Vi hörs då!

har viktiga jobb och ett underbart liv

.....

Har (äntligen) uppdaterat min länklista lite! Så vill ni läsa fler au pairbloggar tycker jag såklart att ni ska titta in mina vänners. Finns längst ner i vänsterspalten som vanligt! 
 
 

det börjar visst bli höst

.....

Hallå! Så var det redan torsdagkväll igen, var tog veckan vägen? Det märkt dessutom tydligt att sommaren är slut nu. Det är både mörkare och kallare här, tror dock att vi har det varmare än vad det är hemma i Sverige.
Under mina lediga timmar igår var jag först på gymmet och sen lunchade jag med Hanna och hennes värdbarn på Nandos i O2 Centre.
Idag träffade jag Moa och Josefine här i Hampstead. Vi promenerade ner till Belsize Park där vi slog oss ner på deras mysiga Gail's och åt en tidig lunch. Satt ute ett bra tag och pratade om allt mellan himmel och jord. Två riktigt härliga tjejer det där! Moa hade med sig sitt värdbarn också, en sån himla söt unge! När vi lämnat Gail's och sagt hejdå till Moa gick jag och Josefine in på Supermarketen som ligger i Belzise (och som är en av mina favvosar!). Blev dessutom extra positivt överraskad när vi hittade både pepparkakor och knäckebröd i hyllorna, heja Sverige!

 
 

vi kan väl ses igen

.....

Det märks att jag börjar komma in i rutinerna igen, den här veckan trummar på i ett rasande tempo. Idag träffade jag som sagt Elin igen i Camden. Vi gick runt på marknaden ett tag, kollade på allt fint och mindre fint. Kollade in den nya statyn av Amy Winehouse också som precis rests på Stable Market. Efter att vi kände oss färdiga med tittandet bestämde vi oss för att gå och äta. Det är såklart det allra bästa med Camdens, älskar deras Street food market. Efter mycket velande bestämde jag mig för en halloumiwrap medan Elin körde på kinesiskt. Grymt gott! Efter att vi ätit upp och pratat en lång stund köpte vi med oss varsin cupcake från marknaden och förflyttade oss till Ruby Dock. Satt där och drack kaffe, mumsade cupcake och pratade ännu mera. Efter det var det dags att ta oss hem för att jobba. En mycket härlig dag i Camden, kan inte fatta att vi inte setts på hela sommaren? Hoppas att det inte dröjer lika länge innan vi ses igen.
 
 
Min eftermiddag har varit ganska lugn. Vi skulle äta stirfry till middag så jag har mest skurit kött och grönsaker större delen av min arbetstid. Hunnit vika lite tvätt, diska och bada barn också. Har sedan jag slutat hängt på rummet, min värdpappa kom upp med min middag och ett glas vin till mig. Är det lill-fredag så är det! NU kollar jag på Big Brother från igår och ska hämta mig en kopp te tänkte jag, börjar få ont i halsen igen.. orkar inte bli förkyld en gång till...! Imorgon ska jag äta på Nandos med Hanna, tänkte hinna med att träna lite innan dess så jag ska nog sova snart så att jag orkar med det. Hoppas alla haft en bra dag! ♥

medan nya planer smids

.....

Goder Afton! Sitter här och försöker göra 100 saker samtidigt känns det som. Fastnade dock med att bläddra igenom min egen blogg. Blir nästan avundsjuk på mig själv när jag läser om min tid här i London, vad fantastiskt mycket härliga grejer jag får vara med om. För att inte tala om alla underbara människor jag träffar!
 
Idag har jag dock inte träffat så många. Var på gymmet när jag slutat i morse, Core Stability som jag var på förra måndagen också. Känns kul att testa lite pass också, och inte bara gymma för mig själv hela tiden. När det var slut gick jag hem, duschade och låg sedan i sängen och åt flingor och mjölk till lunch. Tiden bara sprang iväg men jag hann i alla fall skypea med Emelie i en dryg timme innan jag skulle börja. Vi planerade lite inför hennes vistelse här i oktober, kommer bli så himla roligt! 
Sen började jag jobba som sagt, hämtade H i skolan men han ville följa med min värdmamma och de två äldsta barnen till deras träning så jag var ensam hela eftermiddagen. Ganska skönt faktiskt. Lagade rostad potatis och sötpotatis med kyckling till barnen och tog hand om lite tvätt. Min värdpappa är i Holland över dagen (han jobbar där ibland) så jag hjälpte min värdmamma lite extra ikväll med maten till oss. Sen tog jag i vanlig ordning upp min mat på rummet och har som sagt sysslat med massor av saker på samma gång. Har försökt skriva det här inlägget i säkert en timma bland annat. Det kom lite saker emellan..
 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Har tänkt kolla på FIlip & Fredriks 200e podcast från Globen. (Måste säga att jag saknar deras podcast på svenska, det känns inte riktigt som samma sak på engelska.) Imorgon blir det Camden Market med Elin, som jag inte sett sedan i början av sommaren. Det ska bli jätteroligt! Blir nog lite lunch från marknaden också, gott gott gott! 

jag var en av alla kungar i salongen

.....

Idag hade jag precis som förra söndagen planerat att besöka gymmet på morgonen, men när jag vaknade kändes det inte alls som en lockande tanke. Så jag vände på mig och somnade om istället. Skönt! När jag vaknade igen smsade jag Danielle och frågade om hon hade några planer för dagen, det hade hon inte. Så vi bestämde snabbt att vi skulle ta oss till Buckingham Palace som nu bara har några få dagar kvar innan de stänger igen (är bara öppet för besökare under sommaren). Möttes på Victoria och tog en kaffe i farten medans vi gick mot slottet. Väl inne var det tyvärr inte tillåtet att fotografera (och jag som släpat med mig tunga kameran) men om ni har chansen att åka dit så gör det. Tror aldrig jag sett något vackrare ställe faktiskt, för mig som dessutom nördat brittiska kungahuset en gång i tiden var detta en riktigt dröm! Lite dyrt (£21) men det var det värt! 

 

Bak-ingham Palace... Ibland kommer jag på lika "roliga" skämt som min pappa.

Man fick ju som sagt inte fotografera inne i slottet så den här bilden har jag snott. Men här har jag alltså vandrat omkring idag och känt mig kunglig. Visste ni förresten att den stora spegeln till vänster gömmer en "hemlig" lönngång till drottningens privata delar av slottet?

 
Efter att vi lämnat Buckingham Palace gick vi genom Green Park in mot Leicester Square. Det börjar verkligen bli höst nu, något som jag ser såå mycket fram emot! Mys!! Hade ju släpat med mig kameran som sagt så jag försökte ta lite fina höstbilder, upptäckte dock att efter att knappt ha använt kameran på nästan två år har jag verkligen tappat den lilla lilla kunskap jag en gång hade om fotografering. När jag kom hem och skulle försöka "rädda" dem med hjälp av photoshop upptäckte jag att jag glömt bort hur det funkar också, så adjö alla planer om att lägga ut fler fina bilder på bloggen. Jag håller mig nog till iPhonen i fortsättningen..
 
 
 
När vi kommit fram till Leicester Square bestämde vi oss för att äta middag på stans bästa hamburgerställe (enligt mig!). Five Guys! Har inte varit där sedan jag och Amanda var där i juliså tyckte att det var dags. Köpte en liten hamburgare med sallad, tomat, majonäs och grillad lök samt en liten pommes. Orkade kanske äta hälften av pommesen och fick tvinga i mig sista biten hamburgare. Så no need att köpa full size-mat här inte! Grymt gott var det såklart i alla fall! Detta är bäst med Five Guys:
- Hamburgarna (tycker vanligtvis inte om köttfärs men dessa burgare är SÅ goda)
- Att alla toppings är gratis
- Läskautomaten som har över 100(!!) olika sorter att välja mellan.. och fri påfyllning!


 
När jag kom hem igen pratade jag lite med min värdfamilj eftersom jag som vanligt knappt sett dem på hela helgen. Sen gjorde jag lite färsk myntate och gick upp till mitt rum. Har sedan dess lyssnat på Lars Winnebäcks livealbum från höstkonserten förra året, den är så galet galet bra. Favoriten just nu: Mareld
 
Nähäpp. Dags att sova och ladda inför en ny vecka. Imorgon ska jag till gymmet igen, annars inget planerat! Har planerat att träffa en massa folk i veckan dock så får se hur jag lyckas pussla ihop allt. På lördag blir det i alla fall teater med Åsa. Det ser jag fram emot. (Det är ju Martin Freeman liksom. Omgggg!).

en halvfärdig del av en process

.....

Hej bloggen. Kan ni förstå att ännu en helg redan passerat? Nä inte jag heller! I fredagskväll träffade jag Josefine och efter att ha vandrat runt ett bra tag i Hampstead för att hitta en pub att hänga på som inte var helt fullsatt eller hade 21-årsgräns slog vi oss tillslut ner på The Horseshoe. Mycket mysigt faktiskt och grymt billig cider. Satt och pratade ett tag och hade det trevligt. Så trots att vi fick gå en hel del var det en väldigt bra kväll! (Och jag fick ju visa Josefine var Harry Styles bor så den där promenaden var ju inte helt bortkastad i alla fall!). Jag "firade" ju dessutom att jag i fredags varit Londonbo i sex månader. Halva mitt år som au pair är redan förbi - och OJ vad fort det har gått! Helt galet!
 
 
 
Igår jobbade jag stora delar av dagen eftersom mina värdföräldrar var på bröllop. Men det gick väldigt bra faktiskt. O skulle sova hos en kompis så han blev upphämtad ganska tidigt på eftermiddagen och sen var det bara två barn att ta hand om - rena semestern! Lite mer drama blev det när jag skulle sätta igång och laga mat och upptäckte att det inte fanns någon ström i köket. Gick in i vardagsrummet och såg att så var fallet där också. Ja strömmen hade faktiskt försvinnit från hela huset. Försökte ringa mina värdföräldrar men de svarade inte. Så jag fick rycka in och leka elektriker. Första prövningen var att hitta elskåpet, det var väldigt lätt. Andra prövningen var att hitta huvudströmbrytaren, det var ganska lätt. Tredje prövningen var att våga slå på den, det var svårt (trodde jag skulle få en stöt allra minst). Men strömmen kom tillbaka i alla fall och jag kunde börja laga mat. Då kom mina värdföräldrar hem och var väldigt imponerade över att jag lyckats lösa problemet. Då gick strömmen igen. 
Nu har vi i alla fall lyckats lokalisera problemet till tvättstugan, så sålänge man inte använder tvättmaskinen eller torktumlaren fungerar strömmen. Bra där. Fick i alla fall ett litet break på två timmar när mina värdföräldrar kommit hem, så jag gick ut, köpte en crêpe och gick en promenad i Heath. Grått och trist väder och från Parliament Hill såg man knappt ens in till stan. Men det var ändå ganska mysigt att gå runt där och lyssna på en podcast. När jag kom hem igen och skulle börja jobba hade barnen redan badat och var redo att gå och lägga sig. Så när mina värdföräldrar åkt iväg igen la jag H och gick sedan upp och pusslade lite med T innan han också gick och la sig. Hade sedan tänkt att äta min middag i vardagsrummet och titta på film på den stora TVn där, men när jag stod i köket och höll på att värma min mat kom T ner och sa att han var rädd och inte kunde somna. Så jag flyttade upp till mitt rum (mitt emot hans) istället. Sen utspelade sig den här konversationen cirka var 10e minut innan han tillslut somnade:
"Linnea?"
"Yes.."
"Just checking if you're still there"
 
 
Det var ett inlägg om fredag-lördag det, ska gå ner och hämta lite flingor så kommer snart ett om dagen också!

mellan ljuset och åskans dån

.....

Inatt vaknade jag av en av de värsta regnstormarna jag varit med om. Den är svårt att sova när det regnet öser ner på taket, extra svårt om man bor på översta våningen. För mig som inte är speciellt förtjust i åska heller blev det ju inte direkt enkare att somna om när det började mullra något fruktansvärt. Tror också att jag aldrig i mitt liv varit så nära ett blixtnedslag heller. Vet inte exakt vart den slog ner men det måste varit väldigt nära eftersom larmet gick på minst två bilar som stod parkerade på gatan. Jag trodde helt ärligt att den hade slagit ner i vårt hus och började planera över vad jag enkelt skulle kunna plocka med mig om det typ hade börjat brinna någonstans. Blev ju inte mindre nojig när min värdpappa kom uppspringande för trappan för att kolla om allt var okej. Men efter att ha konstaterat att allt var lugnt gick jag tillbaka till min säng och somnade strax om igen. 
 
När jag kom ner till nedervåningen i morse möttes jag av ännu en överraskning. Det hade regnat in.. Så jag snabbade mig att göra i ordning köket och låg sedan en halvtimme och torkade vatten. Men nu är det torrt i alla fall! När jag slutat drog jag mig till gymmet och tränade lite, köpte lunch på subway och tog bussen hem igen. Nu är det en timme kvar tills jag ska börja jobba igen. Ska lägga mig i sängen och vila. Ikväll ska jag träffa Josefine igen, vet inte riktigt vad vi ska hitta på än men det löser sig nog!
 
 

i en stad som får en att bli större än man är

.....

God kväll bloggen!
Idag har jag träffat Danielle igen, först tog vi den vanliga koppen kaffe inne på Starbucks här i Hampstead och tog sedan tuben in till Covent Garden. Först styrde vi kosan mot SugarSin aka himmelriket på jorden. TÄNK att det finns en svensk godisbutik mitt i London. Efter att jag spenderat hutlöst mycket pengar på en stor påse lösgodis vandrade vi vidare mot Covent Garden Market där vi kollade på fina saker och åt lunch på Créme de la Crêpe - jag valde rökt lax på mig. Supergott! Efter det gick köpte vi varsin enorm brownie till efterrätt på matmarknaden och gick bort till Trafalgar Square och satt vid en av fontänerna ett tag innan det var dags att åka hem och jobba igen.

 
Påmindes idag ännu en gång om hur liten världen är egentligen. Råkade av en slump stöta på Rebecka precis när vi svängde in mot Trafalgar Square. Hur stor är chansen att man av de nio miljoner människor som bor i London råkar vara på exakt samma plats som en man faktiskt känner? Räkna på det ni matematikälskare där ute.
 
 
Nu ska jag kolla om kvällens Big Brother-avsnitt lagts ut ännu. Imorgon är det redan fredag, känner dock inte att jag kan njuta så mycket av helgen eftersom jag ska jobba nästan hela lördagen. En sak som dock gjorde mig väldigt glad idag är att jag och Emelie äntligen bestämt att hon ska komma hit i höst och hälsa på. Min värdfamilj ska åka på semester en vecka och Emelie och jag ska få ha huset för oss själva! Så himla snällt av min värdmamma att föreslå det (jag började prata om hotell osv.) då jag egentligen inte får bjuda hit folk hur som helst. Så pepp pepp pepp på det! Nästa vecka kommer Åsa hit till London och vi ska (håll i er..) GÅ PÅ RICKARD III MED MARTIN FREEMAN I HUVUDROLLEN. Alltså åhhhh jag kommer ju dö (eller i alla fall svimma eftersom det tydligen är en blodig pjäs.. och vi sitter på rad 1).Mycket kul som händer just nu alltså! Pepp! 
 
Tycker förresten att jag lyckats ovanligt bra med rubriken idag...

här i den fjällhöga Norden

.....

Tjabba bloggen! Igårkväll fick jag lite halvt panik när min dator inte ville starta. Den hade fastnat i ett läge där alla knappar lös men skärmen var helt svart och den gick varken att stänga av eller sätta på. Fick ta till mina teknikkunskaper och lyckades plocka bort batteriet för att den skulle gå att stänga av. Efter det gick den som tur var att få igång igen och jag kunde kolla på kvällens avsnitt av Big Brother - vilken tur!

Idag var det återigen grått och trist när jag vaknade. Jag orkar inte med om det ska vara såhär hela hösten, superdeppigt! När jag slutat jobba åkte jag i alla fall in till stan och träffade en ny au pair, Amanda. Vi letade upp Nordic Bakery i Soho och köpte med oss lite "svensk" fika och satte oss i parken utanför och åt. En väldigt o-grön park med många konstiga statyer, men det var mysigt ändå! Efter det vandrade vi upp mot Oxford Street för att jag var på jakt efter en portabel laddare till min telefon, batteritiden på gamla iPhones är ju verkligen inget att hänga i julkranen. Var först inne på John Lewis och hjäälp vad stort det var! Har inte varit där inne förut men de har nog verkligen allt man kan tänkas behöva tror jag. Förutom portabla laddare. Men vi gick vidare och tillslut fann jag min laddare på HMV. Köpte lite smink på Boots också innan vi kom bort till Marble Arch där vi tog tunnelbanan hem igen. En bra förmiddag i London med ett mycket trevligt sällskap! 





Nu ligger jag i sängen och ska snart börja jobba igen. Är galet trött och hade helst av allt velat sova några timmar, men det får vänta till kvällen. 

en söndag på dan

.....

Idag var det grått ute när jag vaknade. Riktigt sådär "vända-på-sig-och-somna-om-grått", men det var bara att släpa sig upp i alla fall. Har återigen en "hemmadag" då min VM är på jobbet. Så när jag egentligen slutade vid nio jobbade jag över lite för att förbereda en massa inför eftermiddagen för att jag ska slippa stressa igenom allt då. När jag kände att jag gjort tillräckligt gick jag upp till mitt rum, drog för gardinerna och försökte somna om. Men då var jag såklart alldeles för pigg för att det skulle funka. Så låg och lyssnade på poddar och bara vilade. Men efter två timmar fick jag lite "jag-slösar-bort-mitt-liv-panik" igen och gav mig ut för att köpa lunch. Tänkte först gå till tesco och köpa en tråkig macka, men passerade fiskrestaurangen på vägen dit och tänkte att jag ju faktiskt har en hel del fish & chips att ta igen eftersom jag åt det för första gången i söndags. Så nu sitter jag här med en låda fylld med fisk och pommes och mumsar! Så gott! 
 
Nähäpp, nu skulle jag ju fortsätta berätta om helgen. I söndags åkte jag in till King's Cross och mötte upp en ny bekantskap, Isabella. Vi hade en trevlig stund på stan, en runda på Primark bland annat. Efter det gick vi runt länge för att hitta ett ställe att äta på. Tillslut bestämde vi oss för en klassisk brittisk pub. Åt fish & chips och drack brittisk cider, ett steg på vägen för att jag ska lära mig tycka om öl, vilket går sådär. Efter att vi ätit promenerade vi till St. James Park och gick vidare till Victoria där vi sa hejdå och jag åkte iväg till svenska kyrkan. En väldigt trevlig dag!
 
 
Väl framme i Svenska kyrkan hade Malin, Emma, Lisa redan tagit ett bord vilket var tur för det var redan ganska fullsatt. Köpte svenska chips, korv med bröd och Malin lyckades få tag i den sista maraboun! Sedan följde timmar av intensivt valvakande och oj vad det var intressant. Hade verkligen roligt och det kändes kul att sitta där med en så stor grupp av andra svenskar och titta på tv. Trots att det förmodligen fanns sympatisörer för alla olika partier samlade kändes det ändå som om vi var en stor gemenskap. Mysigt! Kanske det roligaste som hände under hela kvällen var när det rapporterades om hur strömmen stängts av på SD:s valvaka i Malmö och hela valvakan brister ut i ett enormt jubel. Tillslut kändes det trots allt som att det var dags att åka hem, det skulle ju ändå upp och jobbas dagen efter. Så vi skiljdes åt och jag irrade runt ett bra tag innan jag lyckades hitta rätt buss hem. Hemma fortsatte jag valvakan i min säng ända tills den var slut, vet inte när jag blev såhär engagerad i politik?

 
 
 
 
(De två näst-sista bilderna har jag snott från Malins blogg, den hoppas jag ni läser för hon lägger ut så galet fina bilder. (Ah.. Kanske inte just de här två då. För de har jag tagit.))

jag följer mina fötter mot krogen

.....

Är ju sämst på att blogga hörrni. Men helgen gick snabbt förbi som vanligt. I lördags hade jag tänkt att dra till gymmet på morgonen men råkade visst sova lite längre än jag tänkt mig. Istället mötte jag Danielle i O2 Centre och åt lunch. Satt och snacka ett tag och sen var jag tvungen att dra hem eftersom jag skulle vara barnvakt några timmar på eftermiddagen.
 
 
 
T var på sleepover hos en kompis så jag hade bara två barn att ta hand om - rena semestern! När mina värdföräldrar kom hem gjorde jag mig i ordning och tog mig (trots avstängd tunnelbana) ner till stan. Till Shoreditch närmare bestämt, där jag aldrig varit förut! Mötte upp ett stort gäng med härliga tjejer på Liverpool Street. Malin, Frida och Gabriella som jag ju känner sedan innan. Dessutom de nya bekantskaperna Maria, Emma, Lisa och Victoria (som kommer från Mullsjö!!). Vi gick sedan för att leta upp en pub att dricka lite drinkar på innan vi skulle vidare till en klubb. Dock blev det (som vanligt) inte som planerat och vi hamnade på en bar som heter Verge och blev kvar där hela kvällen. Men inget fel på det tycker jag, hade hur kul som helst! Köpte en halloumirulle när vi lämnat baren och det var cirka det bästa fyllekäket jag någonsin ätit. Hamnade tillslut på rätt nattbuss hem också trots att jag var den ända som skulle till norra London, tackar världens bästa Citymapper för det! 
 
Hittade världens största bulle!!

Malin råkade köpa fel drink och fick en med chili, som var hur stark som helst!

 
Nu måste jag faktiskt ta och sova. Får skriva om söndagens upptåg imorgon. 

kanske kommer en förändring

.....


Ett inlägg direkt från Svenska Kyrkans valvaka här i London. För tillfället ligger SD på sjuka 15,4%, men med över 5000 distrikt kvar finns det väl ännu hopp att den siffran ska sjunka. Själv hoppas jag på ett regeringsskifte och att Fi kommer in, men lite för tidigt för att våga hoppas på något än. Det är i alla fall ruskigt jämt och jag känner mig faktiskt nervös. Det här är ju som en Eurovisionfinal - fast på riktigt!



min vecka

.....

Hallå! Här har det ju varit tomt nästan hela veckan, har inte tagit mig tid att skriva helt enkelt. Tänkte därför berätta lite kort om min vecka innan det är dags att sova. I måndags var jag på gymmet under tiden jag var ledig, gymmade och simmade innan jag köpte med mig lunch på subway på vägen hem. I tisdags var min vm på jobbet så jag njöt av att ha huset för mig själv och låg bara hemma och slappade hela dagen, åt jordnötssmörsmackor och drack kaffe, kollade på viktiga program på diverse play-kanaler. Tex har jag nu sett samtliga avsnitt av Sommar med Ernst.. eh, mmm så prioriterade jag trots att jag har tillgång till hela netflix. ONSDAG. I onsdags var jag först på gymmet ett tag, kom hem, bytte svettiga träningskläder mot rena och mötte upp Moa. Vi köpte sedan med oss varsin kaffe och tog en promenad i Hampstead Heath. Lika omöjligt att hitta som vanligt men vi hade ändå väldigt trevligt! Åt en enkel lunch på starbucks innan vi skiljdes åt och jag gick hem för att jobba. Idag: torsdag! Åkte in till stan och träffade Hanna som ju nu har återvänd till London, såååå himla härligt! Vi åt god lunch på Honest Burgers och spenderade sedan lite (för mycket) pengar inne på Victoria's Secret. 




Det var väl min vecka i korthet, Det blev ju ett halvkul inlägg kände jag nu. Men nu har jag offrat många viktiga minuter av min sömn åt detta så då tänker jag inte slänga det. Imorgon ska jag träffa Josefine igen, blir lite shopping på Oxford Street tror jag - alltid roligt! NU: Godnatt och sov sött! Vi hörs när vi hörs. 

den tavla som jag alltid har tänkt mig

.....

Hejhej! Tänkte berätta lite om gårdagen. Då mötte jag upp Moa vid Finchley Road där vi tog tuben in till stan. Träffade Malin och Frida på Trafalgar Square och köpte varsin svalkande dryck på Nero medans vi väntade på att en tjej som heter Matilda skulle ansluta. Det var superhärligt att sitta på ett soligt torg och snacka lite! Efter bara en liten stund kom Matilda dit och det var första gången jag träffade henne. En superhärlig tjej som dessutom följt min blogg till och med innan jag flyttade hit, galet! Hela gänget gick sedan in på National Gallery (check!) och gick runt ett tag. Såg en hel del målningar som till och med jag kände igen, inte illa. När vi kom ut därifrån gick vi en sväng till Regent Street och in på Hamleys. Är man barn tror jag Hamleys är ungefär som att komma till himmelen, hur mycket leksaker som helst, fördelat på inte mindre än 7 (!) våningsplan. Men vi trivdes också ganska bra där inne, finns ju en hel del Harry Potter- och andra nördprylar där inne. Och DET gillar man ju. Efter att Malin lyckats slita sig från en Sagon om Ringen-brosch för sisådär en siljon pund lämnade vi Hamley's och gick och åt middag på Nandos. Gott gott gott! När vi ätit oss mätta vandrade vi vidare (typ 5 meter) in på en pub i närheten. Satt sedan där och snackade en lång stund. Bartendern/Servitören var dessutom en rolig typ som när han fick veta att vi var svenskar döpte om oss till, Svensson, Larsson, Johansson, Eriksson och Andersson. När klockan blivit kväll lämnade vi puben och tog tuben hem till respektive ställe igen. En supermysig eftermiddag i London men härligt folk! 
 
Den här tavlan har jag känt till sedan jag var kanske 3 år och tyckte att "Linnea i målarens trädgård" var världens bästa film. Därför lite coolt att faktiskt se den på riktigt..!
 




 
Fler bilder har jag tyvärr inte, men om ni går in och tjatar lite på Malin lägger hon säkert upp några snart. 

lite slit är jag värd

.....

Tjabba tjena hallå! 
Idag känns det som att det inte hänt någonting alls. Kanske för att jag inte träffat en endaste vän på hela dagen. Läskigt. Men jag var på gymmet i alla fall! Gymmade i över en timme och sen simmade jag några längder i simbassängen också. Efter det var jag helt slut och bestämde mig för att lata mig lite och ta bussen hem istället för att gå. Sen var jag hemma i ungefär en timme innan jag fick panik över att jag slösade bort en lördag med att sitta inne. Så då gick jag ner till O2 och gick på bio istället, såg Sex Tape med Cameron Diaz och Jason Segel - inte en speciellt bra film, så den behöver ni inte skynda er till biograferna för att se. (Inte för att jag hade förväntat mig några stordåd.) Trots det, ett helt okej tidsfördriv, jag älskar ju att gå på bio. Köpte med mig en crêpe på vägen dit också, tänkte att om man har gymmat kan man väl få vara värd det! Nu har jag precis kommit hem och slagit mig ner vid datorn med en kopp te (mitt hollänska jordgubbste är sååå gott!) Tänkte göra ett nytt försök att kolla på Big Brother, kanal 9 gör det ju väldigt svårt för mig genom att tycka att programmet bara ska visas i Sverige, dålig stil känner jag. 
 
 
Imorgon ska jag troligtvis hänga på Malin och Moa in till stan. Det vore kul att träffa lite folk, känns som att jag inte träffat någon alls på hur länge som helst (vilket inte är sant). En annan kul sak är detta: Hanna kommer tillbaka till London!!! Jajamen, redan i nästa vecka är hon tillbaka i sin värdfamilj och det känns supermegakul! Hoppas att detta kan firas med ett besök på Nandos någon gång snart! 

men det är ändå samma sak

.....

Fredaaaaaaaaag. Jahopp, det är fredagkväll och här sitter jag.. hemma! Men det är väl lite skönt ibland faktiskt, att slappa lite. Jag har har idag varit på gymmet för första gången, och det här med gymkort hörrni.. varför har jag inte skaffat ett sådant tidigare? Hade verkligen roligt och när jag gick därifrån riktigt längtade jag efter att få komma tillbaka. (Detta är så olikt mig så jag vet inte vad). Hade som sagt en instruktör med mig idag som visade hur olika maskiner funkade och la upp en träningsplan för mig för drygt en månad framåt, är så otroligt peppad! Kanske kanske går jag dit redan imorgon igen, om denna träningsglädje håller i sig vill säga. 
En bild jag snott någonstans. Har lagt ner alldeles för mycket tid på att försöka hitta en bra bild från gymmet men nu gav jag upp, det får bli denna. 
 
 
Eftermiddagen har varit bra den också. Min vm jobbade idag så jag fick hämta alla tre barnen. Först hämtade jag H och sen hade vi nästan 20 minuter kvar innan det var dags att hämta de andra två. Så vi gick till Waterstones och läste lite böcker under tiden. Såg de nya omslagen till Harry Potter och blev inte så lite sugen på att köpa, så grymt snygga! Men nu har jag ju redan alla böcker på engelska, så det känns lite onödigt att köpa samma böcker igen bara för att de är olika omslag. Lite.  
 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på en utav filmerna jag köpte igår, tror det får bli Divergent! Efter det ska jag sova och (förhoppningsvis) sova riktigt länge imorgon, inget som går att garantera i en familj som denna men man kan ju försöka i alla fall! 

i ett virrvarr av chanser och val

.....

Åh så SKÖNT det är att skolan har börjat. Det var såklart lika stressigt som alltid på morgonen med lunch boxes som ska packas och barn som ska äta, borsta tänder och hår, klä på sig och sen iväg till skolan i tid. Men när de väl gått och jag har gott om tid på mig att ta hand om kaoset (köket) och lite av tvätten. Strax efter nio slutade jag och begav mig, som så många gånger förut, ut på Londons gator med en take away-mugg i handen och en podcast i öronen. Denna gången dock min egna mugg och eget te, älskar min snygga KeepCup! Fick fundera ett bra tag innan jag kom ihåg hur jag lättast tar mig till ambassaden men när jag väl kommit på att jag ska gå ner till Finchley Road och ta bussen så gick det lätt som en plätt att hitta. Det är väl tur att jag lärt mig lite under sex månader i alla fall. Jag satt hela bussresan och försökte bestämma mig för vad jag skulle rösta på. Velade enda tills jag stod framme vid valsedlarna inne på ambassaden. Men jag bestämde mig tillslut och känner mig väldigt nöjd. Mitt första riksdagsval är avklarat, tjoho! (Bor ni i London så glöm inte att ta er till ambassaden och rösta innan tisdag nästa vecka! Öppettider hittar ni här)
Efter detta gick jag in mot stan och hamnade (som vanligt) på Oxford Street. Jag som tänkte kolla in lite nya snygga höstkläder åkte istället därifrån med fyra filmer. Så kan det gå. Och så en Wok to Walk på det också. Använde mitt överfyllda rabattkort och fick därför gratis lunch, härligt!

Nu ska jag strax börja jobba igen. Ska hämta de två äldsta på skolan, till middag ska vi äta rester från gårdagen (jag gjorde Jamies supergoda italienska köttbullar) så det är ju inte så jobbigt direkt. Får väl se om jag hinner med att tvätta lite av mina egna kläder kanske. De börjar bli väldigt fullt i tvättkorgen och väldigt tomt i garderoben.

 

 


en doft av sommarens sista dagar

.....

Hallå där bloggen!
Måste komma igång med bloggandet igen känner jag. Lite segt såhär efter "semestern". Imorgon börjar barnen skolan och det ska faktiskt bli väldigt skönt att komma in i rutinerna igen. Ser fram emot hösten faktisk, att få köpa vinterskor och jacka och kunna gå runt i svarta jeans och stickad tröja igen. Hösten är nog min bästa årstid! Men än är det varmt, väldigt varmt faktiskt! Igår gick jag runt i shorts hela dagen och solen sken!

Både igår och idag har jag hunnit med att träffa lite nytt folk under timmarna jag varit ledig. Igår träffade jag en tjej som heter Josefin vid Kensal Rise och idag mötte jag upp en som heter Moa vid tunnelbanestationen här i Hampstead. Två supertrevliga tjejer som jag hoppas få se mer av! Känns mindre jobbigt att mina "gamla" kompisar åkt hem när man träffar lite nytt och härligt folk! 

Förutom det har jag också tagit tag i mitt liv och var och skaffade ett gymkort igår. Fick en rundvandring på gymmet och det verkar verkligen helt underbart! Simbassäng, racketsporter, olika classes och kanske det största gym jag sett. Blev riktigt peppad på att träna faktiskt! På fredag ska jag dit för första gången och få instruktioner om hur alla maskiner i gymmet funkar. Spännande! 

Imorgon ska jag åka in till Svenska ambassaden och rösta, sen får jag väl se om jag åker vidare in mot stan eller vänder hemåt igen. 
Nu ska jag kolla på Big Brother innan jag somnar. Är lite nervös inför imorgon, kommer jag ens ihåg hur alla lunch boxes ska packas? Det löser sig nog!

Godnatt fina ni! 
(Ni som skickat mejl/kommentarer med frågor under de senaste veckorna och inte fått något svar - skicka gärna igen! Jag vill inte dissa er, har bara ingen koll på vad jag svarat på och inte!) 





har du samlat dina saker

.....

Nu ska detta inte bli en SÅNDÄR blogg men jag tänkte visa er lite av det som fick följa med mig hem från shoppingen i Holland (eftersom ni är SÅ intresserade av det)
 
Köpte ett superfint ljusblått nagellack också, men det hittar jag inte så misstänker att det glömdes kvar.