och går förbi i mataffären

.....

Hallihallå. Igår hade jag en väldigt lugn dag. Satt framför datorn större delen av min lediga tid. Har börjat fixa på en ny bloggdesign vilket som vanligt tar så grymt lång tid eftersom jag lyckas glömma bort hur alla koder fungerar inför varje gång.. Sen gjorde jag även en intervju för en skoltidning, väldigt spännande. Sen försökte jag skype med Emelie och Hanna på Bali och förutom att det bröts på grund av strömavbrott (hos dem) två gånger så gick det väldigt bra. Saknar mina vänner något otroligt mycket, Hanna har jag ju faktiskt inte sett sedan i somras! Men de kommer tillbaka till Sverige precis en vecka innan mig så det ska bli så härligt att få krama om dem båda två! 
Jobbmässigt hade jag en väldigt bra dag igår. Det var ganska busy men jag var liksom vid gott humör så det kändes ganska kul ändå. Kvällen var dessutom supertrevlig. Efter att barnen lagt sig kom min värdpappas brorsa och hans dotter hit på middag. Dottern är halvsvensk och i typ samma ålder som mig så jag fick till och med prata lite svenska. Trevligt att sitta och äta middag med sällskap för en gångs skull också, och extra trevligt att jag inte behövt laga middagen. Det gjorde L och det blev någon slags gryta med räkor och millet. (Millet hade jag aldrig ens hört talas om innan och har därför ingen aning om vad det är på svenska, men något slags gryn i alla fall.) Det var väldigt gott hur som helst!
 
Idag har jag haft ännu en oplanerad dag. Skulle egentligen ätit Nandoslunch med Malin men hon var tvungen att jobba så vi har skjutit upp lunchen till ikväll, så det blir en nandosmiddag istället! Tror att Sara, Ellinor, Maren och Josefine hänger på också och sen blir det nog lite pubhäng i Camden. Ska bli så roligt! 
När jag slutat jobba imorse gav jag mig ut på en promenad i solen. Gick ner till Camden med kaffe i handen och podd i öronen, såå härligt! När jag kom ner till Morrisons vid Chalk Farm bestämde jag mig för att gå in och kolla eftersom jag inte varit på ett Morrisons förut. Och vilket ställe! Alltså det kändes som det närmaste en svensk stormarknad jag kommit i London, mycket bättre än det stora Saintsburys i O2 Centre eller Tesco vid IKEA. Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde det, men jag älskade det där stället. Överdriver inte om jag säger att jag gick runt där i typ en timma. Jag gillar stora affärer. Okej nu måste jag sluta skriva om det här för jag hör att jag låter som en galen människa...I ALLA FALL. Lämnade Morrisons och gick till Camden Market för att köpa lyxlunch. Det blev en flatbread wrap med halloumi, mmmmmm! Gick sedan tillbaka till Chalk Farm och tog tuben den sista biten hem (lite lat gjort med tanke på att det tar kanske 20-30 minuter att gå). Väl hemma tog jag en dusch och räknade lite matte. Har verkligen varit dålig på att plugga det senaste, jag som var ute i så himla god tid känner nu att jag kanske inte kommer hinna igenom hela Matte 2 som jag planerat innan högskoleprovet. Jaja, det får väl gå som det går..
Nu ska jag sminka mig och förbereda så mycket som möjligt inför kvällen så att jag kan dra så fort jag slutat. Imorgon har jag babysit på kvällen så det kanske kan bli ett inlägg då, annars hörs vi när vi hörs. 




åker in till stan och irrar runt

.....

Igår träffade jag Moa och Ellinor för en promenad och lunch på stan. Det blev återigen ett besök på Vapiano, det tyckte vi att vi var värda! Riktigt gott var det i alla fall och mysigt att sitta där och snacka ett tag. 
 



 
När jag kom hem satte jag mig och renskrev CV och personligt brev innan jag gick och hämtade barnen i skolan. Efter läxläsning, matlagning, städ, bad, läggning av barn och tillslut min egen middag fortsatte jag att skriva. Satt och ändrade, la till och tog bort saker tills klockan blivit alldeles för mycket och jag insåg att jag nog inte skulle komma mycket längre. Skickade i alla fall in ansökan tillslut och redan i morse fick jag svar, nu ska jag ha intervju på måndag. Väldigt roligt och grymt nervöst.
Hittills idag har jag inte gjort speciellt mycket. Ska snart bege mig mot gymmet för ett Funky BTT-pass, har aldrig testat på det innan så det blir nog spännande. Är grymt opepp på gym för tillfället men det är väl bara att släpa sig dit. 
 

kanske nån helg i nån storstad

.....

Hej. Då var det måndag igen då. Har haft en riktigt mysig helg ska ni veta. Mötte som sagt upp Ellinor och Moa i Hampstead i lördags då vi köpte crêpe till lunch. Var lite sneaky och tog med oss våra crêpe till Starbucks eftersom London valde att inte bjuda på sitt finaste vårväder. När vi ätit upp och druckit kaffe tog vi bussen till Golders Green där vi gjorde ett snabbt stopp på Saintsburys innan vi fortsatte hem till Moa. Spenderade sedan kvällen i lägenheten, spelade alfapet, drack vin och åt supergod mat. Efter maten tryckte vi i oss alldeles för många cakepops och kollade på film. Mysmys! 
 




I söndags när vi vaknat och ätit frukost tog vi oss ut och promenerade genom Regent's Park ner till stan. Det är nog, tillsammans med South Bank, en av mina bästa promenadstråk i London! När vi kom ner till Baker Street tog Moa tuben hemåt igen medan jag och Ellinor fortsatte ner mot Chinatown. Där firades nämnligen det kinesiska nyåret. Det var dock sjukt mycket folk och väldigt kallt ute så vi nöjde oss med att titta på ett väldigt pyntat Chinatown innan vi gick till Prêt och åt lite lunch innan vi åkte hem.
 


Väl hemma satte jag mig och började skriva CV och Personal Letter till jobbet jag ska söka. Detta sysselsatte mig sedan restena av eftermiddagen och kvällen men en liten paus för middag därimellan.
 
Idag jobbade jag först mellan 9-11, sen drog jag till gymmet och simmade lite innan jag gick hem och åt lunch. Fortsatte sedan att jobba med CVt, mejlade också iväg det till min värdmamma så när hon kom hem från O's tennisträning nu ikväll hade hon klottrat hela pappret fullt med rättningar, ändringar och tips. Så snällt av henne att hjälpa till. Även om mina chanser känns ganska små så vill jag verkligen verkligen verkligen ha det här jobbet.. Så ni kan väl hålla era tummar för mig även om jag inte kan berätta något om det? 
 


Nu ska jag ta en kaka och titta på Ullared. Imorgon börjar barnen skolan igen och den enda nackdelen med det är väl att klockan ringer 07:00 igen... 

när jag är söndagskvällsförvriden

.....

LÖSENORDSSKYDDAT INLÄGG
Nu kommer ni ju tycka att jag är supertöntig, men ibland känner jag att bloggen växt sig lite för stor för att jag ska kunna skriva vad som helst. Därför har jag valt att lösenorsskydda det här (och eventuellt fler) inlägg. Tro mig, jag är superglad över att så många är här inne och läser varje dag men vill bara hålla lite koll.
Som sagt, ni får gärna tycka att jag är supertöntig om ni vill men låt mig veta om ni vill ha inloggningsuppgifter. Om jag känner er alltså. (Eller om vi är bekanta. Eller släkt. Eller om vi typ setts på Ica någon gång.) Och om inte, så går ni verkligen inte miste om någonting, inlägget är kasst. Puss!

sån lockande mystik

.....

God förmiddag. Det blev inget inlägg igår. Skrev faktiskt ett men det blev så otroligt tråkigt att det hamnade i papperskorgen innan det ens publicerats. 
Det är helg igen och jag är fast besluten om att den här ska bli bättre än den förra! (Borde inte vara så svårt) Igårkväll var jag, Danielle och Ellinor först på Vapiano och åt grymt god pasta och sedan på Häagen-Dazs och åt lika grymt god glass. Mycket trevlig kväll! 



 
Idag ska jag möta upp Moa och Ellinor i Hampstead. Vi ska äta crêpes och sen gå hem till Moa och ha en riktigt mysig sleepover. Imorgon vet jag inte riktigt vad planen är, förutom att jag måste sätta mig och skriva CV och personal letter till ett jobb jag ska söka. Har blivit tipsad om det via min (underbara!) kontaktperson på STS, men kan inte berätta mycket mer för tillfället. Bara att det verkar helt fantastiskt och att jag skulle bli världens lyckligaste om jag fick det. Hihi! (Älskar hur jag blev mysterisk och hemlig här, hahahahahah). Nu ska jag hoppa in i duschen och ladda för crêpe! Vi hörs när vi hörs! 

det luktar som vår

.....

Hej blogg. Igår till och med luktade det som vår utomhus och jag åkte iväg till Southbank för en promenad. Tänkte köpa burrito till lunch men den lilla vagnen nedanför Wahaca hade inte öppnat än så jag vandrade in mot Oxford Street istälet. Köpte ett par nya dojor på Primark, lämnade kvar mina vita converse hemma i Sverige i julas (varför?!?!) och kände verkligen att jag var tvungen att ha ett par vita skor. Efter det fick det bli en enkel lunch på Prêt innan jag tog tuben hem igen. Väl hemma passade jag på att räkna lite matte innan det var dags att börja jobba igen. 
När jag slutat på kvällen begav jag mig ner till Svenska kyrkan tillsammans med Moa och Ellinor, där bjöds det på semlor och trevligt sällskap under veckans Ung i London. Sååååå gott! 




Idag är vädret tyvärr inte alls lika fint. Jag jobbade en timma imorse och sedan dess har jag inte gjort mycket. Surfat runt på diverse inredningssidor vilket jag blivit lite besatt av på sistone. Det är visserligen ganska långt kvar tills det att jag kommer flytta till mitt studentrum, och jag har än ingen aning om hur det ser ut. Men så länge kan man ju drömma lite om diverse Ikea-hacks och DIY-projekt som jag troligtvis aldrig kommer orka genomföra. Just nu är jag ganska inne på marmor och guld/mässingdetaljer. Typ det här snygga soffbord + tvbänk som är Ikeas klassiska Vittsjö som spraymålats i guld och fått träskivan (på "fel" plats) inslagen i marmordekorplast. Snyggt!
 
Nu ska jag ta en dusch och sen blir det nog lite kaffe och matteplugg. Ska börja redan 13.30 igen och då ska jag spela tennis med O. Har aldrig spelat tennis förut men han har lovat att lära mig. Sötis! 

med lera av all yta som vi skrapade

.....

Idag är det ju Fettisdagen i Sverige, och här i London är det Pancake Day. Därför höll La Crêperie extra öppet och hade till och med pyntat fint med ballonger. Jag bestämde att pannkakslunch var en självklarhet en dag som denna och köpte därför med mig en på min promenad. Gick sedan vidare till Heath som var så lerig att jag höll på att halka flera gånger. Hade ju sett snyggt ut.. När jag kommit hem, tvättat skor och fötter fortsatte jag med lite tvätt, drack te, kollade på Skavlan och förberedde inför barnens middag. Gick sedan upp och la mig på sängen medans jag väntade på att de skulle komma hem från simningen. Höll på att somna, vilket inte är så konstigt eftersom jag låg vaken till klockan tre inatt utan att kunna sova. Men när barnen kom tillbaka fick jag rycka upp mig. Gick ner och tog hand om barnens blöta badkläder medan L lagade middag. Hjälpte till med disk, se till att barnen var redo för sängen och sen läste jag och la H. L åkte iväg på middag med vänner och min värdpappa la de två äldsta. Sen slutade jag för dagen och tog med kvällens middag upp till sängen. Ligger och kollar på ett program om brittiska parlamentet - de är verkligen helt galna. Alltså på riktigt. Konstiga gamla traditioner, "lottningar" om vem som får lägga fram motioner, och inne i själva parlamentet sitter alla typ och skriker, skrattar, buar... (Just nu är det ett gäng politiker som ska ockupera ett kontor?) Okej, tror inte jag riktigt förstår mig på allt detta.. men intressant är det i alla fall! 
Imorgon har jag ganska "normala" arbetstider vilket ska bli skönt. Ska försöka hitta på något under dagen eftersom städerskorna kommer hit och städar. 






om du går ut i solen

.....

Godförmiddag Sverige/England/Övriga världen. Det är tisdag och jag har lite otydliga arbetstider idag. Min VM bad mig hålla mig hemma på morgonen för att hon skulle lämna av O på en playdate. Men förutom det vet jag faktiskt inte när jag förväntas vara hemma och inte? Jaja. Jag tänkte se till att plugga lite idag. Måste hinna igenom i alla fall Matte A och B innan högskoleprovet, och med tanke på hur snabbt tiden går här är det väl typ imorgon? Sen ska jag ta tag i tvätten också, den behöver verkligen organiseras upp lite eftersom den nu är spridd över huset och jag knappt vet vad som är rent och inte. Meeen det är strålande sol ute så jag kan inte sitta inne hela dagen. Ska nog ta och ge mig ut på en promenad ett tag tror jag! Hoppas på att få lite klarare arbetstider imorgon, om jag kan sluta i tid ska jag nämnligen till Svenska kyrkan på kvällen och äta semlor..!
 
Jag är förresten fortfarande så otroligt bitter över att jag var sjuk hela helgen. Hade verkligen ett schema fullspäckat med massa trevligheter som bara raserades. Fy alltså. Men men, hoppas på att kommande helg också kan bjuda på lite roligheter. Är så sugen på att dra ut i Camden. Har inte varit på The Worlds End sedan i somras tror jag?! Men vi får väl se vad som händer! 
Nu ska jag ut i solen! Vi hörs! 

som en svår och jobbig grej

.....

Det är märkligt var tråkigt det kan vara att vara ledig. I alla fall när man nästan är frisk men inte tillräckligt för att göra något. Eftersom jag fått ledigt pga. sjukdom kunde jag ju inte direkt åka in till stan så istället har jag spenderat dag nummer tre i min säng. Vaknade runt nio och gick ner och hämtade lite frukost. Låg sedan i sängen och spenderade några timmar med att slösurfa och kolla på Sherlock. Orkar inte att man ska behöva vänta ett år till på säsong fyra. Sen kände jag att det var dags att ta tag i livet och satte mig och bokade min flygbiljett. Nu finns det liksom ingen återvändo. Det är så svårt att beskriva hur jag känner inför detta att min tid som Au Pair snart är slut. På ett sätt är det såklart lite skönt, men för tillfälligt är det bara väldigt väldigt jobbigt att tänka på att jag ska åka härifrån så snart.
Efter detta deppiga kände jag att jag behövde unna mig något kul och passade på att köpa en musikalbiljett innan jag hann ångra mig. Så nu ska jag gå på The Book of Mormon den 1 april (ensam! mina självständighetspoäng bara trillar in!) och mina födelsedagspengar från värdfamiljen är därmed slut. Tre musikalen blev det, perfekt present! 
Just nu är min värdmamma med barnen på simmning och jag är så uttråkad att jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. Ska slänga in mina lakan i tvättmaskinen och sen lägger jag mig nog på sängen och läser lite. Imorgon ska jag nog jobba igen. Det ska faktiskt bli skönt. (Huset ser ut som kaos och det kliar i fingrarna på mig att börja ta tag i det. (Vad händer med mig?))
 
 
 
 

medan sjukdomen sprids

.....

Hallå. Jag hoppas att samtliga som läser detta har haft en trevligare helg än vad jag har haft. Jag vaknade nämnligen upp i lördagsmorse och upptäckte att familjens magsjuka nu valt att hoppa på mig. Usch. Så mina planer på en riktigt toppendag med Moa och Ellinor gick i spillror och istället spenderades alla hjärtans dag med att ligga i sängen och vilja dö/hänga över toalettstolen och vilja dö. (Vsg. för detaljer) Har aldrig varit mer tacksam över att ha ett alldeles eget badrum kan jag ju säga. Min vm kom upp med tidningar, vatten, frukt och te men jag kunde verkligen inte äta någonting alls. Ringde mamma och grät för första gången sedan jag kom hit, när jag lugnat ner mig och konstaterat att det "inte är som att ha Ebola i alla fall" la jag på och återgick till att ligga och göra ingenting. Orkade varken plugga eller läsa, mådde till och med för dåligt för att orka kolla på film.. då är man ganska risig. På kvällen låg jag och kollade på Melodifestivalen och kände att det här är nog ungefär så deprimerande som en Alla hjärtans dag kan bli och då brukar jag ju har ganska dåliga sådana (typ som förra året då jag och Emelie fick ett alldeles eget kärleksbrev från en hemlig beundrare aka. parkeringsvakt). Då går jag in på twitter och upptäcker att Bendedict har gift sig (obs! inte med mig) och blev då, om möjligt, ännu lite deppigare och bestämde mig för att sova.
 


 Vaknade idag och kände mig otroligt mycket bättre. Min värdmamma kom upp med frukost som jag åt (och fick behålla, WIN! (återigen, varsågod för dessa explicit details)), jag duschade, bytte lakan och kände mig lite som en ny människa. Skypeade med Mathilda i nästan 1,5 timme på eftermiddagen (hon är Au Pair i New York och bloggar häääär) och efter att ha pratat med henne kände jag mig glad och pepp igen för första gången den här helgen! Så tack för samtalet Mathilda, det behövdes verkligen ♥
När vi lagt på kände jag att jag behövde få lite luft och komma ut i från huset ett tag. Var dock galet sugen på saltlakrits, och ibland har nöden faktiskt ingen lag. Så jag skyndade iväg till tuben och åkte till SugarSin i Covent Garden. Köpte med mig en stooor påse svenskt lösgodis och när jag kom hem igen la jag mig i sängen och kollade på Sherlock och åt salta döskallar. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Fick precis ett sms av min värdmamma att jag inte behöver jobba imorgon. Så ska bara försöka ta det lugnt. Tror också att jag ska försöka boka min flygbiljett hem till Sverige vilket bara känns jobbigt. Är inte alls sugen på att åka härifrån för tillfället.. och bara 69 dagar kvar.

när sjukdomar kommer

.....

God torsdag. (HUR kan det redan vara torsdag???) 
Började dagen med jobb. H började krångla imorse igen men denna gången gick jag in med helt annan taktik än igår (jag var helt enkelt superrolig) och det gick mycket bättre! Så nästan i tid var de påväg mot skolan idag, puh! När min värdmamma kom hem igen satte vi oss ner och bokade in min hejdå-middag. Ska "fira" helgen innan jag åker med middag uppe i The Shard. Sjukt najs! Har verkligen så otroligt blandade känslor inför att åka härifrån... Men än är det lång tid kvar, nästan 2,5 månad! (Hjälp. Det är ju inte långt alls.)
När vi bokat klart tog jag mig till tuben och åkte iväg till South Kensington igen. Mötte upp Ellinor och Moa (och Mathilda!) där för en brunch på Le Pain. Har nu ätit brunch på Le Pain TRE gånger på mindre än en vecka.. Jag tror jag får ta en paus därifrån ett tag nu...
Efter att vi suttit där och ätit våra brödkorgar (MUMS!), druckit vår kaffe, planerat vår Alla hjärtans dag och skrattat en hel del lämnade vi Le Pain och gick till Science Museum. Jag hann dock inte stanna så länge utan var tvungen att åka hem för att jobba. 

Den här tyckte vi passade oss..




Hemma har jag haft en högst spännande eftermiddag. Min vm har fått H's baciller och blivit magsjuk. Så jag hade ett himla jobb med att rodda hemmet idag. Det löste sig i alla fall tillslut och helt slut kunde jag slå mig ner i mitt rum och äta min middag. Dramatiken verkar dock inte vara slut än för nu klagar T på att han mår dåligt. 
Imorgon skulle jag egentligen träffat Daniella men nu vet jag inte hur det blir. Barnen har nämligen lov från och med idag och om inte L mår bättre måste jag nog jobba under dagen imorgon. Vi får väl se hur det går.. 


i parken runt stan

.....

Hallu. I tisdags var jag och Malin ute på äventyr i Kensington Garden. Tyvärr var inte vädret lika härligt som i måndags men det var ändå trevligt att ströva runt i parken och bara prata på om allt möjligt. Vi avslutade vår promenad med lunch på Pret och efterrätt i form av varsin ENORM brownie från Muriel's Kitchen. 







Igår hade jag inte en lika trevlig dag. Vaknade nog på fel sida och när 5-åringen sedan var trotsig och jobbig på morgonen sabbades mitt humör totalt. Så jag var på opeppigt humör hela dagen och orkade inte ta mig för något alls. Gick till och med till gymmet och så fort jag kom dit kände jag bara "NEJ, jag orkar inte idag" och gick hem igen.. Värt. Hämtade upp 5-åringen efter skolan, vi pratade lite, han bad om ursäkt och vi bestämde att vi ska vara vänner igen, det var ju skönt. Vi gjorde till och med "pinky promise" på att vi inte ska bråka mer nu, haha. Blev faktiskt på bättre humör efter det och vi hämtade upp T och O och. gick hem. Sen var det det vanliga, matlagning, disk, tvätt, bad... Fick sluta lite tidigare eftersom jag började tidigare på eftermiddagen. Så när jag var klar tog jag mina "läxböcker" med mig och gick till Starbucks. Satt där och pluggade i drygt en timme innan jag gick hemåt igen. Ibland är det skönt att byta "pluggmiljö" och att bara komma ut från huset på kvällarna. 




för en välkommen vår

.....



Ett säkert vårtecken: Idag fick det bli converse när jag gick till gymmet. 
Vädret har varit helt underbart idag. Varmt och soligt, det har faktiskt känts som om våren är på väg. Hoppas hoppas. 
Jag har haft en lugn dag. (Förutom när jag höll på att dö av utmattning på spinningpasset.) När jag kom tillbaka från gymmet upptäckte jag en liten sjuk 5-åring hemma i soffan. Han hade blivit magsjuk i skolan så min VM hade fått hämta honom tidigare. Stackars liten alltså. Min VM åkte iväg på tennis med O och jag servade sjuklingen med skorpor, riskakor och smörgåsar. 
När båda de äldre barnen var hemma åt de middag framför tvn och jag städade i ordning i köket. När min VM la H så hjälpte jag de andra med läxorna och fixade deras bad innan min VM tog över och jag gick ner och gjorde i ordning min egen middag. Lagade lamm för första gången i mitt liv, spännande. Det blev gott i alla fall. Nu är det snart midnatt och jag som bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt idag.. Attans. 
Imorgon ska jag träffa Malin. Vad vi ska hitta på har vi inte riktigt kommit fram till. Men är vädret fint blir det nog ett besök till Kensington Gardens. 


benedict cumberbatch del 2

.....

Delade upp inlägget eftersom det bliv lite för långt. Idag vaknade jag när barnen började leva rövare strax efter åtta. Men jag pluggade in musik i hörlurarna och somnade om ett tag till. Orkade tillslut ta mig upp ur sängen, in i duschen och lämnade sedan huset för att möta upp ett gäng glada tjejer i Hampstead Heath. Brunch stod på scemat och vart ska man då gå och inte till Le Pain? Efter en lång stund av ätande tog vi tuben ner mot stan för att ta en promenad i den härliga solen till Buckingham Palace. När vi svängt ner från Picadilly såg vi något som såg lite annolunda ut längre ner på gatan. Nere vid Waterloo Place var vägen nämnligen avstängd och rök och snö syntes på långt håll. Vi blev såklart nyfikna och gick ditåt, när vi kommer lite närmare såg jag en hel del saker som verkade bekanta. Hästar, vagnar, ja allt såg väldigt väldigt bekant ut. Helt plötsligt såg jag något annat bekant. Martin Freeman. Alltså. Vi var ute och gick och råkar av en slump hamna på Setlock (inspelning av Sherlock alltså) IGEN?! Johanna och Maja vandrade vidare mot Buckingham Palace medan jag och Maren stod kvar och följde inspelningen. Efter en timme (då Martin filmat en kort scen i minst 10 tagningar) dök även Benedict upp. Den här gången klädd i höghatt och svart kostym. Stiligt värre. De filmade en annan scen i kanske max 15 minuter innan de båda två hoppade in i varsin bil och åkte iväg. 
Jag och Maren, gick tillsammans med Maja, Johanna och Frida till Pret och satt och värmde oss ett tag. Sen gick jag, Frida och Maren vidare till Covent Garden där kändisarna just började anlända till röda mattan för kvällens Bafta. Där var det dock packat med folk som födmodligen köat cirka hela dagen. Så vi blev inte kvar så länge utan åkte hem och följde galan hemifrån istället. Benedict och Martin måste haft en otroligt busy dag för båda två dök upp på röda mattan inte mycket mer än en timme från det att de åkt från inspelningsplatsen. 
 
Som om inte det vore nog med Benedicts-moments för den här helgen så har jag ett till. Den här gången inte mitt eget utan min värdmammas. Igårkväll var hon nämnligen på Baftas Pre-party för alla nominerade (ja vissa har det bra) och det första hon sa till mig när vi sågs idag var "Oh Linnéa, guess who I stood next to at the party yesterday?" Hade jag inte haft den enorma turen att jag faktist sett honom två dagar i rad hade jag kanske gått sönder av avundsjuka där och då. Nu fick jag bara ur mig ett "NOO". Haha. Så nu är jag knappt avundsjuk alls. Nej inte vill väl jag gå på fest med Benedict Cumberbatch? Nej nej, inte alls..........
 
 
Nu har klockan blivit alldeles för mycket och jag har ätit alldeles för många KitKat. Det är dags att sova och ladda för en ny arbetsvecka. Imorgon är det plugg och spinning som gäller, kul kul. 

benedict cumberbatch del 1

.....

Det var en lite märklig rubrik tänker ni, men jag kan faktiskt inte sammanfatta helgen på något bättre sätt än just så. Det hela började med att jag igår bestämde mig för att faktiskt åka till North Gower Street och kolla in om det var Sherlockinspelning på gång. Hoppade på tuben till Euston och gick sedan den korta biten bort till "Baker Street". Såg redan på långt håll att det absolut var något speciellt på gång en bit bort. Hela North Gower Street var förvandlad till att passa in i det viktorianska London då julspecialen av Sherlock (tydligen) ska utspela sig. Efter bara några minuters väntande så dök de faktiskt upp. Helt plötsligt står Martin Freeman och Benedict Cumberbatch utanför 221b och väntar på att få börja filma. Ska vi ta det där igen kanske. BENEDICT står på andra sidan gatan, 100 meter ifrån mig. Jag höll på att trilla ner från staketet som jag klättrat upp på när jag i panik fumlar efter telefonen för att kunna smsa Malin. Hon (som brunchade med Lisa och Johanna) tryckte i sig sin mat på rekordtid och hoppade sedan på tuben till Euston och joinade mig i setlock-lyckan. Malin är roligast någonsin att smsa med. Kolla bara in detta (påminner väldigt mycket om när en liknande sak hände i september):
 
Och nu ska ni kolla på detta. ACTUAL setlockbilder. Crazy. (Fler och bättre bilder kommer så fort Malin lagt upp sitt blogginlägg eftersom hennes kamera är cirka 20 gånger bätte än min)
 
 
 
Efter denna magiska upplevelse tog jag tuben tillbaks till Hampstead och mötte upp Ellinor, Maja och Frida. Vi köpte crêpes och vandrade sedan runt ett tag (till Harry Styles hus) innan vi slog oss ner på Starbucks och satt där i flera timmar, drack kaffe och pratade på om allt möjligt. När klockan närmade sig sex började vi åka mot Svenska kyrkan, fick sällskap av Maren och Sara på vägen och väl i kyrkan mötte vi upp med Malin, Johanna, Frida, Lisa och Emma. Det var verkligen mysigt att sitta där i kyrkan tillsammans med massa folk och kolla på mellon. Sen att programmet var kasst gjorde liksom inte så mycket. Svenska kyrkan i London måste förresten vara den allra bästa kyrkan, hur många andra kyrkor har en bar liksom? När mellon var slut gick vi i till Chipotle och åt middag, gick sen vidare till en pub och tog ett glas vin innan vi åkte hemåt igen. Grym grym lördag!
 
 

var du och såg den där konserten?

.....

Fredagkväll och veckan har tagit slut innan den hunnit börja. Har haft en bra vecka även om jag inte gjort sådär jättemycket. Har mestadels pluggat och lyssnat på Håkan Hellströms livealbum från Ullevi 23 452 gånger. Men lite annat har hunnits med: I tisdags var jag på IKEA och åt köttbullar. Det var gott. Köpte med mig en marabou som jag tänkte spara till lördagens melodifestival i svenska kyrkan. Men eftersom jag inte kan lämnas ensam med ansvar för en chokladkaka tog den slut i torsdags. Hoppsan.. I onsdags träffade jag en ny au pair, Sara, som precis flyttat till London och bor i närheten av mig. Vi tog en fika på Gail's och hade det supertrevligt, en mycket härlig tjej! I torsdags (alltså igår) gjorde jag inte speciellt mycket. Var på gymmet och spenderade sedan resten av tiden fram tills jag skulle börja jobba med att plugga matte. Har faktiskt pluggat varje dag den här veckan och jag tycker verkligen att det är roligt. Man kan ju hoppas att det hänger i sig när det börjar bli lite mer krävande än vad det är för tillfället..
Idag är det fredag och som vanligt har jag hängt med Daniella. Vi började med frukost/brunch på Le Pain här i Hampstead innan vi gick hem till mig och slappade. Drack te, målade naglarna och bokade musikalbiljetter. Den 11 april ska vi på Cats, jag är redan superpeppad! Ikväll har jag babysit och L åkte redan när barnen (och jag) skulle äta middag. Så jag har ensam fått ta hand om fredagsbadet, vilket innefattar att tvätta håret på tre barn som samtliga är livrädda att få shampoo i ögonen.. Det tar lite längre tid än vanligt, men tillslut var de rena och fina allihop. Lyckades till och med att få alla i säng inte allt för sent och tog sedan tag i krigsskådeplatsen på nedervåningen. Aka. köket. När det återställts till sitt ursprungliga skick och jag dessutom hängt en maskin tvätt kände jag att det var dags att sluta och drog mig tillbaka till rummet. Har sedan dess druckit te och ätit skorpor (köpte kardemummaskorpor på IKEA.. ni ANAR inte hur goda de är) och choklad och kollat på På spåret.
 
Imorgon ska jag, Ellinor, Maja och Frida käka crêpes och kolla in mr. Harry Styles hushåll. Innan dess funderar jag dock på att åka ner till North Gower Street. Åsa informerade mig närmnligen om att det börjar förberedas för Sherlockinspelning där och om man bor i London kan man ju faktiskt inte missa en sådan Setlock-chans... På kvällen ska vi dock bege oss till Svenska kyrkan och kolla melodifestivalen. Tror faktiskt inte att jag såg ett enda avsnitt förra året, men när man är i London blir allt "svenskt" så otroligt mycket mer intressant än vanligt (kardemummaskorpor liksom.. kom igen!). Ser väldigt mycket fram emot det! 
 
Har tagit extremt lite bilder under veckan. Men för att det inte ska bli för tomt bjuder jag här på en selfie. ENJOY! (När var det egentligen vi bytte namn på 'egobild' till 'selfie'? På bdb-tiden (ahh vilka minnen<3) vill jag nämligen bestämt minnas att det var 'egobild' eller, om man ville vara lite tuff, 'ego pic' det hette..)




au pair - frågor och svar 11

.....

Jag vill fråga dig vad som är den största skillnaden mellan livet i London och livet i Sverige? Om man bortser från au pairandet. Jag har nyss matchas med en familj utanför London och undrar lite över liksom hur det är att ställa om sig till den brittiska kulturen. 
En väldigt bra fråga.. och också väldigt svår att svara på. Ibland känns det som att det inte är några skillnader alls och ibland känns det som att Sverige och Storbrittanien ligger på helt olika planeter. Folk här är generellt sätt mycket trevligare och artigare än vad svenskar är. Men skulle säga att England är mycket mindre jämställt än vad Sverige är, vilket märks i både små saker och stora. Tror att det är svårt för mig att riktigt beskriva den brittiska kulturen eftersom jag inte bor i en brittisk familj!
 
Hur lyckas du kolla på historieätarna?!?!? Jag kan inte se det för att det är blockat!
För att se program på t.ex. Svt Play som är blockade utomlands behövs en VPN-server! Jag använder Hola Unblocker..googla! 
 
Ska dra till london o vara en au pair nästa vecka o undrar om det är svårt att hitta andra au pairs?
Superlätt! Finns massor av Au Pair-grupper på facebook där du kan skriva och få kontakt med folk i din närhet. Har du barn i skolåldern har de förmodligen kompisar som också har au pairer/nannys som du kan lära känna.
 
Vilken "au pair-agentur" använde du dig av?
 
Jag tänkte själv åka iväg som au pair och har just haft min intervju. På grund av vissa oklarheter vill jag veta hur det går till med de 200 barntimmarna. Behöver man intyga om att man haft hand om barn i 200 timmar eller behöver man ha intyg på att man haft hand om barn som inte är släkt med en? Har nämligen problem med att komma upp i 200 timmar innan jag planerar att resa.
Nu var det ju över ett år sedan jag skickade in min ansökan. Men om jag minns rätt så behöver du ha 200 timmar med barn som du inte är släkt med. Jag (som jobbat på förskola i 1,5 år) hade inga problem med att få ihop timmar så tänkte inte så mycket på det, men förstår att det kan vara svårt att få ihop om man kommer direkt från gymnasiet. Vet faktiskt inte hur "strängt" det är att man måste komma upp i exakt 200 timmar, men rekomenderar dig att ringa din kontaktperson på STS och fråga. Måste bara säga att jag tror att det är otroligt viktigt för din egen del att du har stor erfarenhet av att jobba med barn som du inte är släkt med innan du åker iväg som au pair! 
 
Hur långa är arbetstiderna?
Jag jobbar 30-35 timmar per vecka. 
 
Är du ledig på helgerna?
Oftast! Om jag måste jobba på helgen så får jag extra betalt per timme.
 
Vad tjänar man i veckan?
Tror de flesta au pairer får mellan 80-120 pund i veckan. Jag får £100 + extra för eventuell babysit under helgen och så betalar min värdfamilj mitt gymkort varje månad.
 
Är det lätt att knyta kontakter?
Jaapp. Så himla skönt för alla au parier är verkligen öppna och trevliga här!
 
Hur är din värdfamilj? Är det lätt eller svårt att anpassa sig?
Min värdfamilj är bäst. Haha, nej men det klart att det finns positiva och negativa saker stt säga om alla familjer. Men jag är så nöjd! Tycker att det som är svårt är att veta hur mycket man ska anpassa sig. Det klart att man vill passa in i sin värdfamiljs rutiner, regler och vanor men det är viktigt att man inte tappar bort den man är. 
 
 
 
 
 
 

och vintern är så satans lång igen

.....

Vaknade precis upp till detta. Snälla någon kan det inte bli vår snart? 




hon hade femma i matte och slöjd

.....

Hej bloggis. Det är återigen måndag och jag är suupertrött. Kände att jag ville få ut ett inlägg innan jag kryper ner för natten. Har haft en skön start på veckan. Tog tag i pluggandet inför högskoleprovet på riktigt idag. Efter att jag lite panikartat upptäckt att jag glömt bort cirka hela gymnasiematten har jag bestämt mig för att gå igenom det igen. Alltihop. Så ska jag kunna räkna ikapp tre års mattestudier på två månader är det nog bäst att jag sätter igång. Så i morse när jag slutat jobba gjorde jag scrambled egg och toast till frukost, tog med upp och parkerade mig framför datorn. Klickade mig in på Matteboken.se (obs! ej spronsrad (fast blir gärna, för det lär komma fler inlägg om det än om något annat ett tag.)) och började helt enkelt med Matte 1. Har kommit igenom fyra "kapitel" än så länge. Det var ungefär hur lätt som helst och jag kände mig lite duktig tills jag kom på att det här är matte avsedd för 16-åringar.. Men jaja, jag har börjat och det är jag i alla fall stolt över! 
 
När klockan närmade sig halv ett tog jag min träningsväska och vandrade iväg till gymmet. Ett spinningpass väntade och det var dödsjobbigt. Usch. Men ska nog göra om det nästa vecka ändå. De håller på att spela in en promotion video på mitt gym och just idag var det spinningpasset som skulle filmas. Kul. Precis vad man vill när man är svettig, osminkad och håller på att dö.. bli filmad! Som tur var hade de en "modell" som skulle filmas, och vi andra fick pågå med lektionen runt omkring. Fick skriva på ett kontrakt om att det var okej att eventuellt synas i filmen men vi kan väl hålla tummarna allihop om att det inte händer?
 
 
Nu i eftermiddags har jag varit ensam med H en ganska lång stund som vanligt på måndagar. Han fick sin födelsedagspresent från mig (en sticker book med dinosaurier) och vi delade på en cupcake innan jag satte igång att laga mat och ta hand om helgens berg av tvätt. Dagarna går så otroligt snabbt och helt plötsligt var klockan åtta och dags att sluta. Sedan dess har jag inte gjort ett dugg. Nu ska jag snabba mig att göra mig i ordning och sen ska jag lägga mig i sängen och läsa. Imorgon blir det eventuellt ett besök till IKEA, köttbullar here I come liksom..! 
 
PS. LOVAR att jag ska svara på lite läsarfrågor imorgon. Har fortfarande inte svarat på några jag fick i november. Skäms..

jag har gått dom vägar ingen visat mig

.....

Idag har jag haft ytterligare en mysig dag! Vaknade tidigt och mådde väl som man förtjänar efter en kväll på Maddox. Men tog en dusch, la mig i sängen och sov några timmar till och kände mig lite som en ny människa när jag vaknade igen. Eftersom det var H's födelsedag idag skulle några av hans kompisar komma hit och äta tårta mitt på dagen. Jag som inte kände att en fördubbling av den normala barnaskaran + stora mängder socker var något jag var supersugen på begav jag mig ut istället. Kände för en riktigt lång promenad och bestämde mig för att gå ner till King's Cross. Köpte kaffe på Starbucks och pluggade in Winnerbäck i öronen. Tog mig drygt 50 minuter att gå och valde att belöna mig själv när jag kom fram genom att köpa det fantastiska Harry Potter TP (som Malin köpte förra veckan) från Harry Potter shopen på stationen. 
Kom hem (tog tunnelbanan den här gången) och möttes av ett hus i precis det kaotiska tillstånd som jag velat undvika. Jag tog dock med mig lunch bestående av smörgås och yoghurt (och en bit tårta) och la mig i sängen med några avsnitt av Downtown Abbey. 
Nu ikväll har vi varit på Côte för att fira H's födelsedag. Hade det himla trevligt och kände verkligen hur mycket jag tycker om den här familjen och hur fruktansvärt jobbigt det kommer bli att flytta härifrån... Jaja, inte tänka på det än! 
Nu har det som vanligt tagit mig alldeles för många timmar att skriva några rader här. Jag borde ta igen några timmar av missad sömn men måste nog titta klart på det här Downtownavsnittet innan jag kan sova. Imorgon tror jag det blir gymmet och sen är det nog dags att ta tag i det där med matten..




då vi dansade tills älvorna kom fram

.....

Lördagen var en ganska fullspäckad dag. Började med att jag jobbade några timmar på morgonen så alarmet ringde redan klockan åtta. Vaknade, slog upp ögonen och tittade ut genom fönstret. Tog mig ett tag att fatte att det där vita som föll ner från himmelen faktiskt var SNÖ. Blev med ens klarvaken och kände hur mina förhoppningar om att det ska bli vår snart sakta rann av mig. Dock smälte snön bort så fort den landade på marken, så tillräckligt kallt för att få en riktig vit Londonvinter är det i alla fall inte. Kändes lite ovanligt att behöva jobba en lördagsmorgon men O hade en fotbollsmatch och eftersom min vp varit bortrest sedan i onsdags var min vm tvungen att ta med honom dit. Det var dock inte ett så krävande arbetspass, gjorde frukost till de två barn som var hemma och sen satt vi och åt och spelade monopol i nästan två timmar. När barnen tröttnade på spelet (av en händelse samtidigt som T varit tvungen att inteckna samtliga sina gator) gick de upp på sina rum och lekte och jag städade upp lite i köket innan jag gick upp till mitt rum jag också. Sen kom min vm hem igen och jag kunde "sluta". En väldigt mysig morgon och eftersom jag får extra betalt om jag jobbar helger var det helt klart värt det! 
Strax innan klockan ett hade jag tillslut bytt om från pyjamasen jag spenderat morgonen i, sminkat mig och var påväg in till stan. Träffade Ellinor och Moa på Oxford Street och gick till Hummus Bros. för att äta lunch. Åt hummus (såå god), med guacamole, kyckling och pitabröd. Mums mums mums! Vi gick en stund längs en kall, regning och blåsig Oxford Street innan vi hoppade på tuben från Bond Street. 




När jag kom hem började jag göra mig i ordning för kvällen och åkte sedan tillbaka in till stan för att äta middag med Danielle. Vi bestämde oss för att gå till Chinatown och hamnade på Plum Valley, en restaurang jag verkligen kan rekomendera! Vi åt varsin Stir-fry och drack vitt vin (ur enorma glas) innan vi fortsatte till Häagen-Dazs för lyxdessert. Åt den godaste brownien med glass någonsin och blev mättare än jag varit i mitt liv (inte sant, men det kändes så) innan vi skiljdes åt på Leicester Square. Danielle skulle hem eftersom hon jobbar söndagmorgon och jag själv fortsatte vidare och mötte upp Moa och Ellinor på Maddox. Sen hängde vi där hela kvällen och halva natten och dansade, drack drinkar och snackade med kul folk. En mycket lyckad kväll som slutade med Wok to Walk på nattbussen hem. 




jag drack en kaffe

.....

Söndagkvällen är här och jag måste säga att jag haft en väldigt bra vecka! (Jobbmässigt kanske den bästa!) Ska försöka summera helgen i några korta inlägg innan det är dags att sova. I fredags träffade jag Danielle och besökte Hej Coffee. Satt där ett bra tag och åt deras Viking Meatballs till lunch och drack svenskt kaffe. Grymt gott! Dock måste jag säga att Bageriet var mycket mysigare än Hej Coffee. Läget (ligger 10 min promenad från London Bridge) gör också att jag inte känner ett superstort behov av att besöka det igen. Men kul att testa på något nytt och befinner ni er i närheten kan jag absolut rekomendera att ni gör ett besök här. 
 
 
 
Fredagkvällen hade jag planerat att bara ha en lugn kväll hemma. Men kände att jag behövde komma bort en liten stund i alla fall så jag tog med mig iPad och nyinköpt kollegieblock till Starbucks för att börja plugga högskoleprov. Är nästan två månader kvar innan det är dags men jag kan säga att det var tur att jag valde att börja i tid... Språkdelarna känner jag att jag har ganska bra koll på, de är också svåra att "öva" till. Men matten däremot.. K a t a s t r o f ! Det märktes såå tydligt att jag inte läst matte på 2,5 år. Jag (som en gång i tiden var "bra" på matte) satt mest och stirrade på uppgifterna och fattade ingenting. Absolut 0 koll på vad jag förväntades göra. Panik. Men har som sagt två månader på mig så ska väl hinna fräscha upp minnet lite innan dess. Läskigt hur saker man en gång kunnat bara försvinner ur hjärnan. När jag tillslut gav upp helt med pluggandet gick jag till Tesco och köpte choklad, gick hem och åt min choklad och tittade på På Spåret (har tydligen blivit På Spåret-älskare på äldre dar). Kollade på Graham Norton också, First Aid Kit var där och spelare, kul!