så mycket tomhet och mörka gap

.....

Ah. Alltså en gång i tiden var jag riktigt bra på det här med att blogga. Man undrar lite vad som hände. Får lite dåligt samvete när jag ser hur många som är inne här varje dag utan att ha något nytt att läsa. Mest av allt vet jag hur sur jag kommer bli på mig själv när jag i framtiden kommer vilja läsa om min tid här och upptäcka alla tomma "hål". Så förlåt alla besvikna läsare, och förlåt future-Linnèa!
 
Söndageftermiddag och jag ska snart jobba några timmar. Helgen har varit bra men som vanligt gått alldeles för fort. I fredagskväll möttes jag Daniella här i Hampstead och satt på Starbucks och mös fram till stängning. Då sa vi hejdå och jag gick hem och tittade på Fargo. 
 
Lördagen spenderades med Moa, Josefine och Emma. Vi var först i Camden på gluten free market där vi inhandlade lunch. Jag åt en chilli med sötpotatisfries, sååå gott! Efter det sa vi hejdå till Emma och resten av oss åkte hem till Moa och slappade i soffan. Framåt eftermiddagen var det dags för att att bege oss ner till Peckham, mitt nya favoritställe för billiga biobesök. Denna gången var det äntligen dags att se Mockingjay, den tredje Hunger Gamesfilmen. Den var huuuuur bra som helst och jag kan inte förstå hur man ska orka vänta ett helt år på den sista filmen? Älskar verkligen att gå på bio (speciellt i det här landet där man kan ta med sig mat in i salongen)! Den här gången var det ju extra trevligt eftersom jag inte behövde betala någonting alls, Moa och Josefine gav mig nämligen ett biobesök i födelsedagspresent! Efter filmen tog vi overgrounden in mot stan igen, vi var rejält trötta alla tre vilket gjorde att vi mestadels satt och fnissade åt allt möjligt hela resan. Det är verkligen knäppt hur nära man kommer folk här på så kort tid, för bara några månader hade vi aldrig träffats och nu känns det som vi känt varandra hur länge som helst. Gick förbi Tesco på vägen hem och köpte lite mango, sen låg jag i sängen, kollade på film och åt. Mysigt! 


 
Idag var jag med Moa, Malin, Lisa, Emma,  Johanna, Johanna och Linda på julmarknad här i Hampstead Old Town House. Det var verkligen en liten markad så vi var inte där speciellt länge. Gick istället och köpte crêpes till lunch, det är aldrig en besvikelse! 




måndag 24

.....

Hinner kanske med ett kort inlägg om dagen också. H har fått röda utslag på kropp och ansikte och fick vara hemma från skolan idag. Troligtvis hör väl detta ihop med febern i fredags. Jag är i alla fall glad att han var pigg och nöjd när jag var ensam med barnen i lördags. Jag spenderade morgonen med att kolla på Svensson Svensson och äta lingongrova. Det är min nya favoritsyssla. Sen gick jag till gymmet och boxningen igen. Hade oturen att råka para ihop mig med en dam som inte verkade vilja ansträna sig så mycket vilket gjorde det svårt för mig att kunna göra något alls. Till slut tyckte nog instruktören synd om mig, för att lät mig träna med honom istället. DÅ blev det jobbigt kan jag lova. Men också grymt kul! Älskar Boxfit! 
Efter gymmet gick jag till Costa, åt pastasallad, drack te och lyssnade på Värvet. Eftermiddagen har flutit på bra. Eftersom H var sjuk låg han bara i soffan och tittade på tv. Nu ska jag återgå till Svensson Svensson. VI hörs när vi hörs!

ensam med barnen för första gången

.....

En hel vecka av tystnad. Men nu är jag tillbaka! Typ. Vi får väl se.
Försöker komma på vad jag gjorde förra veckan eftersom jag tydligen var alldeles för upptagen för att blogga men kommer inte riktigt ihåg faktiskt.. EN av dagarna var jag i alla fall på Westfield med Malin och Moa. Har kommit igång riktigt ordentligt med julklappsshoppingen nu. Är nästan lite stolt!
I torsdags var jag, Malin, Amanda, Lisa och Johanna på julmarknad i Svenska Kyrkan. DET var mysigt må ni tro. Gick runt ett bra tag och tittade, smakade och luktade på allt svenskt och juligt. Fick med mig marabou, ahlgrens bilar och lingongrova. GOTT.





 
I fredagsmorse flög min värdmamma till Frankrike och jag och min värdpappa hjälptes åt att få iväg barnen till skolan. Sen åkte jag till Scandinavian Kitchen och inhandlade fler svenska godsaker och åkte därefter direkt till IKEA för att köpa hushållsost. Det blev en ganska dyr ost med resekostnader inräknat, men det var det värt. Har ätit lingongrova med hushållsost och gurka till frukost varje dag nu. Efter 8 månader av rostbröd och jordnötssmör var det en väldigt välkommen förändring! Efter att jag kommit hem från IKEA kom Hanna hem till mig. Vi låg mest och slappade på min säng tills telefonen ringde. H's lärare som berättar att H har feber och måste hämtas. Jahopp. Vilken rolig helg det här kommer bli tänkte jag. Skyndade iväg till skolan och fick med mig den tröttaste 4-åring jag sett hem. Han fick ligga i soffan och titta på film medans jag, som tänkte att har jag redan börjat jobba kan jag ju lika gärna fortsätta, började förbereda inför maten. Sen var jag tvungen att släpa med mig feberkillen ut i kylan igen för att hämta brorsorna i skolan. Det gick faktiskt förvådnansvärt bra! Efter att vi tillslut kommit hem alla fyra fortsatte jag med maten, O & T spelade piano och iPad och H la sig på soffan igen. Min värdpappa kom hem tidigt från jobbet och gick direkt upp och la H. Sen åt vi middag och planerade lite inför helgen. Han skulle nämnligen också flyga utomlands och jag skulle vara ensam med barnen för första gången. Spännande! 
Lördagen började bra. H som sovit 14 (!) timmar i sträck vaknade pigg och feberfri, hurra! Min värdpappa tog med T till hans fotbollsmatch och jag var hemma med O och H. De ordnade dockteater och så läste vi om svenska traditioner. Mysigt! Sen lämnade min värdpappa av T innan han själv åkte vidare till flygplatsen. Resten av dagen spenderade jag och barnen med att baka. Hade planerat att göra chokladbollar men efter att det var avklarat såg alla tre på mig och frågade "Vad ska vi baka nu då??". Oväntad succé alltså. Eftersom smöret tagit slut fick vi göra det enda recept med olja som jag kan, chokladmuffins! Riktigt goda är dem också. Recept kommer som vanligt som Bli min jäst. (Säger som vanligt fast jag knappt bakat alls på 8 månader). Efter bakning och läxläsning var det middagsdax och sen bad innan det helt plötsligt blivit kväll och dags att sova. Trots att det gått oväntat "enkelt" att ha alla tre helt själv var jag helt slut och gick och la mig strax efter att jag läst klart med T. (Historieboken jag gav honom i födelsedagspresent är sååå bra! Vi är nog lika nördiga båda två skulle jag tro.) 
Väcktes klockan 05:30 av att H stod vid min säng och berättade att han var törsig. Jahopp. Fyllde på hans vattenflaska och sen la jag mig i sängen igen och han kröp ner brevid. Hade säkert kunnat tyckt att det var mysigt om jag inte varit en människa med uselt morgonhumör och istället var mest irriterad över att jag blivit väckt. Lyckades aldrig somna om igen och vid sju hade H och T börjat leka och jag gick ner för att göra frukost. Väckte O så att han skulle hinna se Match of the day på tvn och gjorde sedan frukost till mig själv. Sen satt vi alla tre i tvsoffan och tittade på fotboll tills att min värdpappa kom hem 8:30. Han åkte och handlade och jag städade i ordning i köket, tog hand om tvätt och passade barn ett tag. Vid 12 fick jag tillslut lite ledigt och gick utomhus för första gången sedan fredagseftermiddagen. Det var julmarknad på Hampstead High Street men tyvärr förstördes stämningen en aning av att det spöregnade ute. Jag åkte till Camden och köpte en julklapp istället och sedan tillbaka till Hampstead och satte mig på Starbucks och drack te. Strax innan fem kom jag tillbaka hem igen. Min värdpappa skulle ha ett viktigt telefonmöte och hade satt på Top Gear till barnen. Så jag satte mig och kollade med dem. Oväntat bra program alltså! När min värdpappa kom ner igen lagade vi mat och åt sedan tillsammans alla fem. Äter nästan aldrig tillsammans med min värdfamilj så det var lite mysigt faktiskt! När barnen somnat åt jag chokladbollar och kexchoklad innan jag också somnade. Helt slut efter en intensiv men bra helg! 





 

nu tänder dom gatubelysningen

.....

Igår var det dags att börja juluppladdningen på riktigt. Mötte upp med Malin, Maren och Johanna på Oxford Street för att börja julklappsshoppingen. Efter ett tag kom Lisa, Ellinor, Johanna, Josefine och Linda också. Fick faktiskt några julklappar inhandlade och det känns otroligt skönt att vara igång. Har fortfarande en hel del kvar men ändå.. Vi hann också med att se en gospelkör sjunga julsånger utanför Liberty och klockan fem tändes julbelysningen på Regent Street. Mysigt! Efter att vi sett julbelysningen tändas och tagit oss bort ur folkmassan gick vi till Pizza Express och åt middag innan vi skiljdes åt och åkte hem igen.

Överallt i London finns det just nu olika Paddingtons designade av kändisar för att promota den nya Paddingtonfilmen. Den här är gjord at Noel Gallagher. Den måste man såklart ta en selfie med tyckte Maren!

 

jag hör den stora maskinen gå igång

.....

Hej och förlåt för ännu ett långt uppehåll. 
I fredags var jag och Amanda på Westfield i Stratford. Jag tänkte börja köpa lite julklappar men hade noll julkänslor eller idéer om vad jag skulle köpa. Började i alla fall min julklappsshopping med att köpa inslagspapper och snören på John Lewis. Amanda påstod att man får mer julkänslor om man gör det, tror hon hade rätt faktiskt. För nu står pappret här på rummet och väntar på att få slå in.
 
I lördags mötte jag upp Maren vid Belsize Park och åkte in till stan. Vi gick till National Portrait Gallery, gick ett varv och satte oss sedan på caféet och åt soppa till lunch. Väldigt gott! Efter det bestämde vi oss för att åka och se The Imitation Game på bio. Men eftersom vi är au pairer och därför för snåla för att lägga ut £16 för ett biobesök så strundade vi i de fina biograferna på Leicester Square och åkte istället buss ner till Peckham. Där finns nämnligen en biograf där alla filmer bara kostar £4.99, hur bra och au pair-vänligt som helst! Filmen var dessutom huuuur bra som helst! Andra Världskriget OCH Benedict Cumberbatch liksom
 
 

lova dig bättre dar

.....

Om förra tisdagen var min värsta arbetsdag någonsin så var nog gårdagen en av de bästa. Istället för att allt gick emot mig hade jag istället ett väldigt flyt. Barnen var snällare och hjälpsammare än någonsin och jag lyckades till och med få dem att göra sina läxor innan pianolektionerna. Allt gick väldigt väldigt bra helt enkelt! Såå skönt!!
Idag har jag också haft en bra dag. Lunchade med Hanna på Nandos i Kensal Rise, så mysigt och välbehövligt eftersom jag faktiskt inte ätit på Nandos sedan det att Emelie var här. Det är ju nästan hur längesen som helst! 
 
 
 
NU ska jag förflytta mig till sängen och kolla på en film innan det är dags att sova. Imorgon blir det, som vanligt på torsdagar, först gymmet och sedan en lunch med Danielle. 

det finns ingen eld som orkar brinna

.....

Lovade visst ett inlägg till ikväll så då är det väl bäst att leverera, trots att jag inte har så himla mycket intressant att skriva om. Måndag igen och jag kan som vanligt inte fatta var tiden tar vägen. Var på boxfit på gymmet i förmiddags ("Du kom tillbaka!" fick jag från ledaren när jag kom in i salen, haha.) och det var lika kul som förra veckan. Efter det gick jag till biblioteket brevid för att äta lite lunch och läsa ett tag. Det som skulle bli en lugn stund blev inte så himla lugnt eftersom cirka halvvägs in i min sallad så gick brandlarmet inne på biblioteket och alla var tvugna att evakuera byggnaden. Jahopp. Vet faktiskt inte om det var någon brand eller inte, det kom visserligen ett gäng brandmän, men de såg inte så värst stressade ut. Jag tröttnade tillslut på att vänta och gick hem istället. 

Min sallad som jag aldrig hann äta klart. 

Nu ikväll har jag invigt den superfina ravenclawmuggen jag fick av Malin i födelsedagspresent och tittat på film. Mm väldigt spännande! 



och man blir äldre

.....

Hej! Förlåt för det långa uppehållet - har haft en fullspäckad helg så tog mig inte riktigt tid till att sitta ner och blogga. I fredagskväll var jag, Josefine, Ellinor, Moa och Sanna ute. Först åt vi lite middag på ett supermysigt ställe i närheten av Regent Street. Har totalt glömt bort namnet nu men de hade i alla fall som en vegetarisk buffé där man betalade för maten per hekto. Väldigt smart och grymt gott! Efter detta drog vi vidare till Maddox och hade det väldigt skoj! Firade såklart att det efter tolvslaget helt plötsligt vad den 8 november och min födelsedag! Firade så bra att jag inte riktigt vet HUR jag lyckades ta mig hem men jag vet att jag med Josefines hjälp och telefonsupport tillslut kom innanför dörren och somnade direkt. Hon är en ängel!
Själva födelsedagen började med att jag vaknade, tog en dusch och började göra mig i ordning för brunch. När jag precis ska gå och kommer ner i köket möts jag av en superfint dekorerad bricka med silverstjärnor och rosor. Min värdmamma hade tänkt att göra frukost på sängen till mig, men eftersom jag skulle på brunch så nöjde jag mig med en kopp te. Riktigt gulligt i alla fall! Fick ett superfint kort och ett kuvert med pengar att användas till musikalbiljetter. Så nu ska jag boka in massa roligheter!
Efter att jag lämnat huset och sprungit till tuben var jag superförsenad (till min egen brunch - pinsamt!) när jag tillslut dök upp på Leicester Square. Vi var ett stort gäng som sedan gick vidare till Bella Italia där vi åt brunch. Det var supergott även om jag nog tycker att portionerna var lite för små för att stilla vår hunger. Efter att vi suttit kvar så länge att servitören kom fram och berättade att de väntade ett till sällskap och skulle behöva vårt bord gick vi därifrån. Vandrade sedan genom ett kallt men väldigt höstfint London innan vi landade på Prèt och köpte kaffe och mer mat för att värma oss. Satte oss på en bänk i Green Park, där vi åt, drack, pratade och tog lite höstiga bilder. Efter detta var jag tvungen att åka hem för att byta om lite snabbt och åkte sedan in till stan igen och mötte upp gänget på Waterloo Bridge. Där stod vi sedan och kollade på en fyrverkerishow över Themsen. Hade varit helt magiskt om det inte var för att det började regna mitt i och vi (som försökte tränga ihop oss under två paraplyer) blev helt genomblöta. När fyrverkerierna var avklarade tog jag mig, kall och blöt, till Jamie's Italian i Covent Garden där jag skulle möta upp Hanna och hennes föräldrar.. Trodde jag! När jag kom dit visade det sig att det var Jamie's Italian vid Picadilly vi skulle ses vid. Så jag sprang genom Leicester Square (så fort man nu kan springa där en lördagkväll) bort till Picadilly Circus.
Det var härligt att träffa Hanna igen, har inte sett henne på himla länge! Och dessutom alltid kul att träffa släkt (på riktigt alltså, jag har världens bästa). Blev bjuden på grymt god pasta, en riktigt mysig kväll!
Efter att vi lämnat restaurangen sa vi hejdå och jag åkte hem för att avsluta födelsedagen med en myskväll. Så jag bytte om till torra och varma kläder och låg i sängen, tittade på film och åt chips.
Brunchgänget! (Victoria, Maria, Lisa, Johanna, Frida, jag, Danielle och Maren.. och så Malin såklart!)
Bild snodd från Malin

I Green Park! Bild snodd från Malin, tagen av Lisa
 
 Bild tagen helt själv. Men tycker ändå att ni ska gå in här och titta på Malins fyrverkeribilder, för de är helt fantastiska! 
 
Igår (söndag) var jag uppe ganska så tidigt och åkte iväg till Highgate Cemetery tillsammans med Hannas familj. Det är en jättefin kyrkogård som har fantastiskt fina, stora och (ibland) konstiga gravstenar. En väldigt lugn och mysig plats, helt klart värt ett besök!
Karl Marx grav.

Gravsten.. eller flygel!

Endel vill förtydliga det hela..

Vi hittade en räv som låg och vilade i solen. Det är verkligen knäppt hur oskygga rävarna är i det här landet.

 
 
Efter kyrkogården tog vi bussen ner till stan igen och åt lunch på Wahaca - en mexikansk street food-restaurang. Jag hade aldrig varit där förut men ÅH vad gott det var! Kommer definitivt att besöka det fler gånger!
När vi ätit färdigt gick vi ut i kylan igen och vandrade genom stan till Churchill War Rooms. Ett "museum" som jag haft på bucket listen länge nu, och det var verkligen intressant! Så är ni intresserade av historia måste ni åka dit. Mycket spännande! Vi gick tillsammans till tunnelbanan och sa sedan hejdå när vi åkte iväg åt olika håll. Jag kom hem till Hampstead igen och kunde äntligen ge T sin födelsedagspresent. (Han fyller år på samma dag som mig men jag träffade honom aldrig under den dagen). Sen pratade jag lite med min värdfamilj innan jag gick upp på rummet och kollade på Allt för Sverige innan det var dags att sova! Det var min helg det. En mycket mycket MYCKET bra sådan. Kul när det händer mycket saker! Nu ska jag strax börja jobba, så skriver ett inlägg om den här dagen ikväll. Kram! 
 
 
 

mitt hopp och min helande tröst

.....

Hallåå bloggis! Torsdag igen och den här veckan, som började lite skakigt, börjar gå mot sitt slut. Idag var jag först på gymmet Step & Sculpt stod på schemat. Efter passet mötte jag upp Daniella vid Hampstead Heath och satte oss på Starbucks. Vi åt lunch, testade Starbucks nya "julsortiment" av kaffe (jag drack Peppermint Mocha, hjääälp så gott det var!) och pratade en lång stund. Sen var jag tvungen att gå hem för att börja jobba. Hade ett väldigt bestyr med alla hämtningar och lämningar idag. Först hämtade jag H i skolan och gick med honom till hans teaterklass. Jag och en av mammorna hade ett helt gäng ungar att slussa mellan skolan och övningslokalen men det gick bra tillslut. Det kändes lite som att vi vallade får dock, haha. När han var avlämnade gick jag tillbaka till skolan och hämtade O. Tog sedan med honom till Starbucks där vi satt och gjorde läxor innan det var dags att hämta H igen. Gick sedan tillslut hem och strax därefter kom min värdmamma hem med T. Sen var det vanliga, middag, bad och läxor som skulle göras innan jag slutade för dagen. Pratade med min vm igen ikväll och hon undrade hur jag mådde. Och det känns verkligen redan myyycket bättre än vad det gjorde i tisdags. Hade väl helt enkelt bara en rutten dag. Är så enormt lycklig över vilka fina vänner jag har. Både här och i Sverige. Era peppande sms/meddelanden/kommentarer har verkligen fått mig på bättre humör den senaste tiden. Ni är verkligen underbara. ♥
 
"Kära vänner i ljus och i mörker
i växlande väster och öst
är ni alltid mitt hopp och min helande tröst"
 
Nu ska jag sova. Imorgon är det fredag och förmodligen utgång på kvällen! Men innan dess ska jag köpa födelsedagspresent till T (som också fyller år på lördag!). Ute i sista stund? Javisst!

kom ihåg mig då

.....

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
 
Femte november idag och alltså Guy Fawes day här i England. Eller bonfire night. Eller fireworks night. Det är ju lite som man vill. 
Jag har haft en väldigt bra dag idag! Åkte iväg direkt efrer att jag jobbat klart imorse till High Street Kensington där jag, Moa och Josefine åt lite brunch tillsammans på Bill's. Jag åt vegetarisk frukost - supergott!! Efter att vi ätit upp tog vi en härlig höstpromenad genom Kensongton Gardens och Hyde Park, det var verkligen supermysigt. 
Mitt eftermiddagspass var väldigt lugnt eftersom min värdfamilj skulle bort på kvällen och jag därför inte behövde laga någon mat - skönt! Fick också sluta när de hade åkt, så så fort de lämnat huset gjorde jag samma sak och åkte iväg till Moa. Vi "firade" sedan Guy Fawkes misslyckade sprängning av parlamentet med att ligga i soffan och titta på film och dricka te. Suuupermysigt och en bra avslutning på en bra dag! 
 





Nu ska jag försöka sova, trots dånet från alla fyrverkerier. Imorgon väntar gymmet och efter det ska jag luncha med Danielle. 

här kommer alla känslorna på en och samma gång

.....

Tänkte göra något så ovanligt som att inte skriva om glada saker. Här kommer alltså ett riktigt deppigt inlägg:
Den där klumpen i magen jag skrev om innan.. man kan väl säga att den växte och tillslut började svämma över. Eftermiddagen var ganska hemsk. Vädret var regnigt, kallt och grått. Min vm jobbade så jag skulle hämta alla tre barnen. O berättar när jag kommer till skolan att han har slängt sin matteläxa i soporna eftersom den blev blöt(?) Så då fick jag leta upp en lärare, få honom att ringa till matteläraren för att få läxan via mail istället. Redan här började jag bli lite irriterad. Sen bråkade O och T hela vägen hem och jag blev för första gången riktigt arg och skrek på dem (mitt på gatan.. som man gör). De såg lite skärrade ut och gick sedan resterande vägen hem och blängde bara surt på varandra. (Glöm inte bort att det spöregnar under hela tiden). När vi tillslut kom hem, bytt om till torra kläder samt hängt upp alla blöta på lediga element var det dags för T att ha pianolektion. Då vägrar han att komma ner och när en 9-åring vägrar.. då är det jobbigt att vara au pair. Tog mig säkert 15 minuter av tjat innan han tillslut gick med på att sätta sig vid pianot. Jag kunde då tillslut börja med maten och disken. (Diskmaskinen har gått sönder igen, så nu kommer ALLT behöva handdiskas i minst en vecka). Allt detta blandat med att jag redan hade hemlängtan och dessutom ont i både huvud och mage blev tillslut för mycket. När min värdmamma kom hem bröt jag för första gången ihop och började gråta inför henne. Tror knappt inte att jag gråtit över huvud taget sedan jag kom hit och det blev som att sju månader av tårar kom ut på en och samma gång. Bara öste ur mig allt. Om hur jag kände mig otillräcklig och inte bra nog, hur det känns som att jag fortfarande gör fel hela tiden och att jag längtade hem. Kände mig lite dum som bara grät och grät men det gick tillslut inte att hålla det tillbaka längre. Min värdmamma var i alla fall så himla snäll och tröstade och kramade. När jag fått ur mig allt kändes det mycket bättre! Sen sa min vm åt mig att ta en kopp te och gå upp och vila lite så kunde hon lägga barnen. Då började jag gråta igen för att det var snällt gjort. Men jag gick i alla fall in i tvättstugan och vek lite handdukar. Då kommer helt plötsligt alla tre barnen in och säger "mamma tyckte att vi skulle krama dig för att du var ledsen" och så fick jag världens största och gosigaste kramar (mina värdbarn är otroligt o-kramiga så det händer ytterst sällan att jag får kramar). Då började jag såklart att gråta ännu mer. Sen gick jag upp på rummet och här ligger jag nu. Trots att jag inte är ledsen längre så kan jag inte sluta gråta. Det är lite som att jag satt på en kran som inte går att stänga av. Men det är skönt ändå. Att få gråta ur sig lite ibland. 
 
Nu ska gå ner och kolla om jag inte kan hjälpa till lite med maten i alla fall. 
 
Update: Maten var färdig när jag kom ner. Min värdpappa gav mig ett stort glas vin och en lite tafatt klapp på axeln (haha!). Jag har nog de bästa värdföräldrarna man kan ha ändå.. Nu ska jag äta och kolla på Sommarpratarna - Per Fritzell var med i senaste avsnittet. Sen ska jag kanske.. kaaanske läsa det där brevet.

nåt för dem som väntar

.....

Det finns ett brev som jag ännu inte öppnat, trots att jag haft det hos mig sedan det att jag kom hit för sju månader sedan. Det är ett brev från en av mina bästa vänner och jag är så otroligt nyfiken på att ta reda på vad det står inuti. Men har under sju månaders tid haft så otroligt lite hemlängtan att det aldrig blivit av. Trots att det varit nära ett par gånger. Jag har stått nere i köket eller tjatat på barnen och allt har känts deppigt och tänkt "Ikväll.. Då ska jag öppna det!". Men så fort jag slutat och pratat med mina värdföräldrar på kvällen känns allt helt plötsligt bra igen och då tänker jag istället att hag nog får spara brevet tills det blir jobbigt på riktigt
Så det ligger fortfarande på rummet. Oöppnat. 
Men kanske inte så länge till. Har under de senaste dagarna känt att det finns en liten liten klump av hemlängtan där inne, och idag har den växt. Så vi får väl se. Kanske blir idag dagen då jag öppnar brevet. Eller så sparar jag det ett tag till, för att ha något att längta efter. 

 

han som vankar runt i tunnelbanan

.....

Älskar att lära mig saker. Älskar onödig fakta. Älskar London. Älskar detta.
Och det är ju inte bara min kära Northen Line som förärats med en video. Här finns en spellista med filmer om samtliga 12 (Med DLR) linjers "hemligheter"
 

du skulle posta ett brev

.....

Hej! Måndag igen och jag har haft en väldigt bra jobbdag för första gången på länge. Livet blir verkligen så mycket enklare när barnen går i skolan om dagarna, haha. 
Under min lediga tid var jag på gymmet och testade ett nytt pass, Box Fit, OJ vad kul det var! Höll bara på i 45 minuter men jag hade nog kunnat fortsätta minst lika länge till, trots att jag var helt slut. Så det ska jag absolut testa på igen! Instruktören såg nog att jag var ny för han var noga med att rätta allt som jag gjord fel hela tiden, det är väl bra antar jag. Även om jag kände mig lite dålig, haha. Men när jag gick från salen fick jag i alla fall ett "good job!" efter mig, så heeelt värdelös kan jag ju inte varit. Köpte lunch på Subway och åt medans jag vandrade hem i regnet. Kom hem, duschade och slöade mest innan det var dags att börja jobba igen. Vår "handyman" var här idag för att laga diskmaskinen som gick sönder i helgen, så jag tog äntligen tag i att be honom byta ut en lampa i mitt badrum som inte fungerat sedan jag kom hit och redan när jag kom tillbaka från gymmet hade han lagat den! Så nu kan jag äntligen se något när jag ska sminka mig på morgonen, yeeeey!
Eftermiddagen var lite som de flesta måndagar. Min VM tog med T och O till tennisträning och jag stannade hemma med H. Vi gjorde läsläxan (för det har man när man är 4,5 i det här landet) och städade hans rum. Det behöves verkligen och så fint som det är nu har det inte varit på ett bra tag, får väl se hur länge det håller i sig..Lagade lax, broccoli och nudelsallad till middag. Hann med att tvätta och hänga två maskiner också. Det glamourösa livet som au pair alltså.. 
Lite glamoröst känns det faktiskt just för tillfället. Har fått fem veckolöner i förskott idag, ska nu försöka att snåla liite och inte bränna allt på en gång. Men har sett ut så många fina födelsedagspresenter till mig själv som jag nästan mååste få köpa. Hur jag ska fira dagen är ännu lite oklart. Ska i alla fall äta brunch med ett gäng härliga tjejer på morgonen och på kvällen tror jag att det blir middag med Hanna och hennes föräldrar som kommer och hälsar på. Därimellan vet jag faktistk inte vad jag ska hitta på! Museum? Musikal? Annat? 
På tal om födelsedag så fick jag ett så fint kort för några dagar sedan. Det är få saker här som gör mig lika glad som att få brev eller kort hemifrån Sverige! Så när detta landade på dörrmattan tog jag nästan ett litet skutt av lycka, det syns liksom på långa vägar vem det är som skickat denna. Taaack Agnes för ditt fina fina kort. ♥

 
 

au pair - frågor och svar 9

.....

Det var ett bra tag sedan jag svarade på frågor! Jag har säkert missat en massa men svarade i alla fall på det som jag kunde hitta. Om jag missat något får ni gärna fråga igen!
 
Jag är också au pair i London och har seriösa problem med att få pengarna att räcka, och du verkar göra så himla mycket roliga saker och äta gott och så, hur klarar du det? Har du sparade pengar sen tidigare eller får du bara en större lön än mig?
Jag skulle gissa att vi tjänar typ samma. De flesta jag känner tjänar iaf mellan 80-120 pund i veckan. Vilket absolut inte är mycket pengar och NEJ för mig räcker det här absolut inte till det "liv" som jag lever här. Att äta ute flera dagar i veckan, fika minst lika många, gå på gymmet, åka tunnelbana och shopping. Sedan alla museum, biobesök, musikaler och andra nöjen på det gör det svårt att få det att gå ihop. 
Jag har inte sparat pengar specifikt för detta men eftersom jag jobbat (helger och lov) sedan jag var 14 och dessutom jobbat 80-85% i nästan 1,5 år efter studenten så hade jag ju i alla fall lite pengar sparat. Har mina sparade pengar uppdelade på två sparkonton, ett som jag bara fyller på och ett som jag får ta om jag måste. Det där senaste har blivit ganska flitigt använt sedan jag flyttade hit och nu när jag fick denna frågan gick jag in på mitt konto för att se hur mycket jag egentligen spenderat här. Det var inget glädjande besked direkt. Jag vet ju att jag spenderar mycket pengar men det DÄR alltså. Herregud vilken ångest......
Så det kan hända att det blir lite färre goda måltider här på bloggen, annars kommer jag nämligen inte ha råd att köpa julklappar till mina nära och kära det här året, haha! 
 
Jag ska till London på Söndag och undrar om du skulle kunna tipsa om bra restauranger, affärer eller sevärdheter? Vad heter det där stället där du brukar köpa creps? Verkar så underbart gott!! 
Restauranger: Nando's (Spicy kyckling i olika former, jag rekomenderar kycklingvingarna), Wok to Walk (nudlar som är perfekt att äta när man är "på väg" haha.) Sen finns det massor av bra hamburgerställen här, så ni slipper äta på McDonalds! Five Guys har gryyymt godaste hamburgare och dessutom en läskautomat med över 100 olika sorter att välja mellan. Ed's Easy Diner har goda burgare men framförallt den bästa milkshaken jag smakat! GBK (Gourmet Burger Kitchen) har också väldigt bra hamburgare! Samt Honest Burgers... Nu blev det vääldigt mycket hamburgare kände jag.. hehe. Men de flesta av de här ställena finns lite överallt i London så googla på dem så hittar du nog vilka som finns i närheten av var ni kommer bo/röra er. 
Affärer: Gissar att du menar klädaffärer nu ;) Bershka, Forever 21, River Island, Next och New Look är nog mina favoriter. Samtliga finns (bland annat) på Oxford Street. 
Sevärdheter: Har du inte varit i London förut är det väl de "vanliga" som man vill se. Big Ben och Houses of Parliament, St Pauls Cathedral, London Eye, Westminister Abbey, Tower of London (där de har en installation av vallmoblommor just nu, superhäftig!) och Tower Bridge. Sen är de flesta statliga museerna helt gratis så det är ju värt att kolla in om du är intresserad. Det finns många marknader här där man alltid kan titta på kul saker, Portobello Road (Notting Hill) och Camden Lock är två av de "stora". Jag föredrar Camden pga deras fantastiska Street Food Market med mat från hela världen. Är vädret fint så är Southbank en underbar plats för att promenera längs Themsen! Har man tur kan man hitta billiga musikalbiljetter vid Leicester Square, det är något extra härligt med att se musikaler i London tycker jag. 
Crepesstället heter La Crêperie de Hampstead och ligger här i Hampstead! Tar cirka 15-20 min från Tottenham Court Road med northen line. Tyvärr är crêperiet bara öppet på helger melllan 11-23. 
 
 
Hur tycker du att språket funkar för dig? Kommer det ofta typ "vardagssituationer" där du inte fattar något av de familjen säger? Låter kanske luddigt, haha! Jag undrar för att jag går just nu första året på gymnasiet, men vill så gärna åka som Au Pair efter studenten, men känner mig så osäker på just språket, iallafall nu. Men hade varit kul o veta hur du tänker.
Jag har nog aldrig haft några större problem med att förstå vad mina värdföräldrar/-barn säger, och om jag har haft det så har jag bara frågat eller bett dem förklara på ett annat sätt. Eftersom min värdfamilj inte heller har engelska som "första språk" så har jag aldrig kännt mig pressad att prata perfekt engelska. Men jag tror att alla värdfamiljer har stor respekt och förståelse för att det tar lite tid att komma in i språket. Dessutom är de flesta britter jag pratat med här bara avundsjuka på att vi kan prata två olika språk så flytande, vilket de ofta inte kan. London är en mångkulturell stad med alla tänkbara "brytningar" och varianter av det engelska språket och jag kan lova att hur dålig du än är så kommer du absolut att prata "bättre" engelska än många andra. (Om nu det är viktigt) Tycker absolut inte att du ska låta det hindra dig från att bli Au Pair!

som allhelgonafrost

.....

Kunde inte låta bli att använda den där rubriken, trots att den inte stämmer särskilt bra. Igår var det närmare 20 grader och strålande sol. Mycket märklig start på november om ni frågar mig. 
 
Till att börja med: Förlåt för detta långa uppehåll i bloggandet. Barnen hade lov och jag jobbade därför väldigt oregelbunder förra veckan och tog mig helt enkelt inte tid till att blogga. Måste verkligen säga att jag ogillar skollov. Att ha barnen hemma hela dagarna tar sjukt mycket energi, även om jag jobbar eller ej. Men imorgon börjar skolan igen och ingen är nog lyckligare för det än vad jag är. 
Har, efter en halvkass vecka, haft en riktigt trevlig helg! I fredagskväll var det ju Halloween men jag, Amanda, Malin och Maja stuntade i att spöka ut oss och gick på bio istället. Möttes upp på Leicester Square och såg Love, Rosie. En mycket fin film! Den tycker jag att ni kan se. Efter det skulle jag och Amanda hänga på en pub men precis alla vi gick förbi (vilket var många) stängde antingen kl 23 eller fick inte servera alkohol om man inte beställde mat. Så efter ett tags letande gav vi upp och åkte hem istället. 
Igår fyllde både Malin och Maja 20 och skulle firas med brunch. Tyvärr var stället vi planerat att besöka alldels fullbokat så vi gick och åt hamburgare i på Covent Garden Market istället. Funkade oerhört bra det med måste jag säga! Efter vi ätit upp skulle Malin och Maja vidare till Queen's Theatre för att gå på Les Misérables (oj vad jag vad avundsjuk!) så jag följde dem dit innna jag gick upp till Oxford Street för att försöka hitta en utklädnad till kvällens halloweenfest. Hade bestämt mig för att vara utklädd till en typisk Londonturist, med "I love London"-tshirt, kamera runt halsen, gympadojor och någon ful ryggsäck. Men råkade gå förbi Tiger och hitta en vinröd basker för £3 så då bestämde jag mig för att jag skulle vara konstnär istället. En fransk sådan. Så jag köpte basker, canvastavla och oljekritor på Tiger gick sedan till Primark och köpte en svartvitrandig tröja. Slår väl inte förra årets stinsutklädnad, men väldigt skönt att inte behöva anstränga sig så mycket också. 
Vi (jag, Emma, Lisa, Johanna, Malin, Maja och Maria) sågs på Liverpool St vid niotiden och gick sedan mot festen. Vi råkade först hamna på fel pub, men när vi väl hittat rätt och upptäckt att stället vi skulle till var lika festligt som ett mellanstadiedisko gick vi tillbaka till den första puben. Några stycken åkte hem efter ett litet tag men jag, Lisa och Johanna stannade kvar och det blev tillslut en väldigt lyckad kväll. Att ta med canvastavla och kritor till krogen = succé! Helt plötsligt ville alla rita något och var också väldigt måna om att få bjuda på drinkar. Då tackar man ju inte nej liksom. Det hade ju varit oartigt. Trots tavelsuccén lämnade vi Shoreditch ganska tidigt och jag hann med sista tunnelbanan hem. Tavlan fick följa med den också, måste nog spara den som ett minne tror jag. Dock luktar den som en gammal alkis eftersom någon lyckades spilla ut en hel drink över den, förutom det är den väldigt fin. Haha. 
Hamburgergänget! (Bild snodd från Malin)
 
 
Dagen idag har varit väldigt lugn. Sov nere i min "extrasäng", vaknade vid åtta och gick upp till mitt eget rum och sov vidare i några timmar till. Vaknade igen när barnen kom hem från fotbollsträningen och bestämde att det kanske var dags att gå upp. Grått väder och det faktum att jag är helt pank för tillfället gjorde mig grymt osugen på att hitta på någonting alls. Men eftersom jag blir grymt rastlös av att bara ligga hemma tänkte jag att jag kunde passa på att bocka av en sak på min bucketlist som jag tänkt på ända sedan jag kom hit. Hoppade därför på buss 46 och åkte från Hampstead enda bort till St. Bartholomew Hospital. En speciell plats för en Sherlocknörd. Är det något jag älskar nästan lika mycket som Sherlock så är det fandomen runt om kring. Inte bara telefonkiosken under "stället" (vill ej spoila för er som ej sett denna magiska serie än) var nedklottrad av små meddelanden, även i smutsen på fönstren stod det Sherlockrelaterade saker. (Älskade speciellt: "Moffat! WHY?"). Okej nu ska jag sluta nörda..
Efter att jag fotat klart gick jag vidare mot St. Pauls och slog mig ner på Pret. Köpte bryggkaffe för 99p (bästa!!) och satt och läste min bok. Fick Fredrik Backmans nya bok av Emelie i födelsedagspresent. Den är lika fantastisk som hans andra böcker och precis som med de tidigare böckerna är de hur roliga som helst tills man kommer till de sista kapitlen då man (dvs. jag) mest gråter hela tiden. Helst plötsligt var i alla fall boken slut och det hade blivit mörkt ute. Gick tillbaka till St Barts och tog bussen hemåt igen. Ikväll ska jag bara stanna inne har jag tänkt, kolla ikapp de Big Brother-avsnitt jag inte orkat titta på under veckan och sedan gå och lägga mig i tid. Imorgon börjar barnen skolan igen och jag börjar jobba vanliga tider. Det ska bli skönt!
 
 
Fönsterbilder: