hogwarts will always be there to welcome you home

.....

Här kommer några av de bilder jag tog i torsdags. Försökte att inte ta för många bilder eftersom jag fortfarande har 500 st från förra året jag var där som jag inte orkat sortera. Har ju dock inte lagt upp några av dem här eftersom jag har ett hål på tre månader i mitt bloggarkiv. Warner Bros. Studio Tour är i alla fall en helt magisk plats och åker ni till London tycker jag absolut att ni ska åka dit. Värt varenda liten pund! 

 
 

jag har lediga dagar

.....

Hej! Förlåt för blogguppehållet. Har varit busy busy de senaste dagarna. Här kommer en liten sammanfattning:
I onsdags när jag vaknade hade mitt rum återigen förvandlats till ett ispalats. Hade nämnligen glömt att vrida upp temperaturen från det att vi hade värmebölja här, nu låg min rumstemperatur dock inte på obehagliga 27 grader utan på nästan lika obehagliga 17. Kallt. Så jag plockade fram mitt extra värmeelement och gick sen tillbaka till sängen igen. Fick sedan skynda mig in i duschen och hann sedan precis plocka ordning på mitt rum lite innan städerskorna kom och jag lämnade huset. Gick ner till Finchley Road och tog tuben till Neasden där jag mötte upp Amanda. Sen gick vi till IKEA och njöt av allt svenskt. Helt sjukt hur mycket man kan uppskatta att gå runt och läsa på roliga möbelnamn bara för att de är svenska. När vi gått ett varv begav vi oss i alla fall till restaurangen och de efterlängtade köttbullarna. Skojar inte när jag säger att det kändes som om det var något av det godaste jag ätit i mitt liv. 
 
 
 
På kvällen åkte jag hem till Hanna och hängde lite med henne, Rebecka och Stina som är på besök i London. Vi drog senare ut till Libertine och hade det party party. Åkte sedan hem till Hanna igen och sov där några timmar innan jag åkte hem igen och fixade i ordning mig lite inför eftermiddagen. Då var det ju nämnligen dax för mig och Hanna att besöka Warner Bros. Studio Tour The Making of Harry Potter (ja det är ett för långt namn). Det var lika fantastiskt nu som det var förra året. Kan berätta mer och lägga upp bilderna därifrån i ett eget inlägg, de är fortfarande i kameran. 
 
 
 
Idag har jag mest tagit det lugnt. Var i Golders Green och fikade med Jessica i eftermiddags, sen åkte jag in till stan och köpte Wok to Walk och gick runt lite i Covent Garden innan jag åkte hem igen. Här hemma har jag slappat. Tagit ett lååångt bad med jordgubbar, choklad, ansiktsmask och kollat på Sherlock. Tills vattnet blev kallt och internet la av var det i alla fall väldigt trevligt. Men i med nytt varmt vatten och bytte Netflix mot Macken och så låg jag kvar i en halvtimma till. Just nu sitter jag nere i soffan, dricker te och ska snart kolla på ett avsnitt av Sherlock innan jag somnar. Har faktiskt inga planer för helgen förutom att jag ska njuta av min sista dag ensam i huset imorgon. Sedan kommer familjen hem och det är snart dax att börja jobba igen. Otroligt vad fort tiden går när man är ledig...
 
 

det var du och dina vänner

.....

Hej igen min blogg! Jag har haft en alldeles underbar helg med Gabbi och Anna på besök. Mötte som sagt upp dem på Victoria i lördags eftermiddag. Blev så glad av att få kramas lite med världens bästa tjejer igen! Efter att vi lyckats lokalisera vandrarhemmet där de skulle bo och lämnat väskorna på rummet gick vi ut för att upptäcka London. Hann med en hel del sightseeing samt ett besök på Nandos innan vi började göra oss i ordning för utgång. Spenderade sedan kvället på Press med Hanna, Rebecka och några av deras kompisar. 
I söndags tog vi en shoppingdag på Oxford Street. Hann med tre butiker på sex timmar innan vi trötta begav oss hem till mig och åt pizza och kollade på film. Fortsatte istället med shoppingen i måndags då vi också åt ytterligare en gång på Nandos innan vi åkte tillbaka till vandrarhemmet och Anna och Gabriella började den stora utmaningen att få ner alla sina nya kläder i sina resväskor. 
Idag har vi varit i Camden och Camden Market. Åt god mat som alltid och tittade runt på allt fint och ofint som går att köpa. Sen åkte vi till vandrarhemmet och hämtade ut väskorna innan det var dags för mina vänner att lämna London. En grym helg som gick alldeles för fort!
När jag sagt hejdå och vinkat vid tågstationen åkte jag hem till Hampstead igen och tog hand om lite tvätt. Satt sedan och hade tråkigt i 10 minuter innan jag tröttnade och bestämde mig för att gå ner till Finchley Road och gå på bio. Såg The Other Women, vilket var en helt okej film ändå. Kom hem och åt lite knäckebröd som Anna och Gabriella haft med sig. Så. Himla. Gott! 
 
Det var de senaste dagarna, försökte hålla det kortfattat. Nu ska jag ta och sova, imorgon ska jag äta köttbullar på IKEA med Amanda. Det ser jag fram emot! Men först: Bildbomd!
 
 

jag vill inte ha nån lägenhet

.....


Skulle kolla på film var det tänkt.. men sen fastnade jag på hemnet. Som vanligt. Drömmer just nu om en 12 miljonerslägenhet i Göteborg. Så sparar jag bara min au pair-lön i 230 år så har jag ju råd med det! 

Snart ska jag sova, är så TAGGAD inför morgondagen. Ska åka och möta Anna och Gabbi på Victoria runt klockan 13 och sen får vi väl se vad vi hittar på. Kommer nog inte bli så mycket bloggat i helgen i alla fall. Vi hörs när vi hörs. 

det var schysst att dricka te

.....

Hallåå! Trodde som sagt att denna veckan skulle gå riktigt långsamt, men nu är det redan torsdagkväll. Underbart! När jag jobbat klart imorse gick jag först på H's skola och tittade på hans show (han var ytterst söt som björn) innan jag mötte Moa, Jessica och Frida här i Hampstead. Hade aldrig träffat Frida förrut och hon lämnar London redan imorgon, men . Vi vandrade ner till Hampstead Heath och åt afternoon tea på ett litet café. Väldigt trevligt! 
När jag kom hem Skypeade jag lite med min familj innan jag började jobba igen. 

 
Nu ska jag förflytta mig till sängen och ladda med lite sömn inför morgondagen. Fredag och sista arbetsdagen innan det är helg och dags för en veckas ledighet. Tyvärr har jag inte huset för mig själv den här gången eftersom min värdpappa måste stanna hemma och jobba. Men ska i alla fall inte jobba och det ska bli SÅ skönt!

ville gå till skolan

.....

Gjorde mitt hittills bästa primarkfynd idag. £6, hade lätt kunnat betala det dubbla! 




och när rösträtt ska försvaras

.....

Halloj! Snabbt inlägg innan jag ska mysa ner mig i sängen med iPaden. Har nyss kommit hem efter att ha varit på G1 och ätit med Hanna. Väldigt gott och väldigt väldigt trevligt. Om bara några veckor lämnar hon London och flyttar hem igen. Förstår ni hur tomt och tråkigt London kommer kännas när hon inte längre är här?!
Har jobbat ganska mycket idag eftersom L jobbade och jag hämtade H redan vid 12. Innan dess hann jag dock åka in till stan, leta upp ambassaden och rösta till EU-valet. Duktighetspoäng till mig! Kände mig mycket nöjd när jag gick därifrån (så kan jag rösta som bor i London tycker jag minsann att ni där hemma i Sverige kan släpa er till närmaste vallokal på söndag). Gjorde en ganska intressant upptäckt i vallokalen. Det fanns ju liksom skärmar där man kunde gå bakom, sen ta en valsedel från varje parti och i allra största hemlighet lägga ner en av dem i kuvertet. Men de allra flesta tog en kuvert, tog en valsedel, la ner den i kuvertet och lämnade in, utan att ens gå i närheten av skärmarna. Inte mig emot! Jag förstår inte riktigt varför det ska vara så otroligt hemligt vad man röstar på. När jag kom tillbaka till Finchley Road gick jag in på Tiger och köpte en rulle center som jag åt till lunch. Fantastiskt smart. Skyndade iväg till skolan, hämtade H och sen gick vi hem och han åt lunch. Sen tog vi skotern och gick iväg till biblioteket. Finns ett väldigt litet och mysigt bibliotek här i Hampstead, kommer absolut att gå dit fler gånger! Satt i en stor mysig puff och läste böcker i ungefär en timma innan vi gick hem igen. Senare på eftermiddagen gick vi för att hämta T och O i skolan men mötte L som var påväg hem från jobbet på vägen så hon gick och hämtade dem och vi gick hem igen. H hittade på en rolig lek på vägen hem. Leken gick ut på att jag skulle låtsas gå fel väg hem och han blåste i sin visselpipa varje gång jag gjorde det. Kul. 
 
 
 
 
Imorgon är det lill-lördag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att fira detta. Känner för att hitta på något nytt och spännande! Får väl se vad det kan bli. Godnatt och sov så gott kära vänner!

au pair - frågor och svar 3

.....

Hej hej! Jag ska åka som au pair till London i augusti så det är ju ett bra tag kvar, men jag tycker det är så himla svårt att veta hur mycket man ska prata med sin familj innan ? Jag vill ju inte verka för på men ändå inte verka ointresserad. Hur gjorde du ?
 
Jag förstår precis hur du känner! Hade exakt samma funderingar när jag matchats med min familj, visste liksom inte om de skulle tycka att jag var ointresserad som inte hörde av mig någonting. Men sanningen är ju den att värdfamiljen har ett liv som pågår just nu och de har förmodligen fler tankar i huvudet och går inte runt hela dagarna och tänker att du ska komma dit på samma sätt som du förmodligen gör (det gjorde jag i alla fall). Därför tror jag inte att de blir besvikna eller tycker du verkar oengagerad om du inte hör av dig hela tiden. För mig dröjde det ju bara två månader mellan det att jag pratade med familjen första gången tills det att jag kom hit. Under den tiden skickade vi kanske 4-5 mejl till varann och skypeade tre gånger. Vet inte om jag har några bra tips till dig när det gäller detta. Har du några frågor till din värdfamilj tycker jag absolut att du inte ska tveka att höra av dig till dem, det är bra att ta reda på så mycket som möjligt så att du kan förbereda dig så gott det går. Men känner du att du inte har något att fråga/skriva om är det ju ingen idé att ni ska prata/mejla bara för ATT.
 
Hur är festlivet i London? Och killarna haha?
 
Jag har varit ute på tok för lite i London för att kunna ge ett bra svar på detta känner jag! Men festlivet är intensivt här, det finns ju hur många klubbar/pubar som helst och de flesta är öppna alla kvällar i veckan. Ganska skönt att inte behöva gå ut på fredag/lördag (om man inte är au pair och ska upp och jobba då). Det finns grymt många annorlunda uteställen här också! Så en utgång i London är alltid rolig, det finns precis allt här! Väldigt svårt att säga hur "killarna" är här eftersom det finns många miljoner killar här som jag inte träffat. Men generellt skulle jag väl säga att utseendemässigt är de inte lika bra som i Sverige, men oftast mycket trevligare! 
 
Hej! Jag ska åka som au pair till London om ett år. Det jag är mest " oroad " över är att dom oftast skriver i sina annonser att dom vill att man ska koka bra och nyttiga måltider till sina barn. Jag vet inte alls hur mattraditioner ser ut i England så tänkte fråga dej om du kan beskriva lite vad du brukar koka åt barnen och vad som skiljer sig från svensk matlagning med det du lagar? Det varierar ju såkart från barn till barn men finns det något lätt man kan laga som de flesta barn gillar i England?
 
Förstår om du är lite orolig över maten, det var det jag var allra mest bekymrad över när jag kom hit också. Jag har inte problemet med att komma på vad jag ska laga eftersom min värdmamma alltid planerar måltiderna och sen så lagar jag bara vad hon har bett mig göra. Det är såklart jättesvårt att säga vad engelska barn tycker om eftersom det beror heeelt på vilken familj du kommer till. Generellt sätt tror jag britter är lite "snabbmatsbekväma" och inte alltid äter så nyttigt som de tror. Chips till lunch är liksom mer regel än undantag. Min värdmamma är dock väldigt noga med att det ska vara nyttig och bra mat barnen äter. Därför köper hon t.ex. alltid kött från den lokala slaktaren här och nästan bara ekologiska råvaror. (Vilket såklart väldigt bra men ibland kan jag längta efter att få äta typ stuvade makaroner och falukorv! ..eller kebabpizza.....). Ska försöka tänka ut lite tips på rätter som jag lagar. Men var inte rädd att fråga din värdfamilj om deras matlagning/matvanor om du känner dig orolig!

maj med vackert väder

.....

Goder afton! Gjorde hamburgare till pojkarna idag, mycket uppskattat av 8-åringen, 6-åringen tyckte bara om själva hamburgaren, 4-åringen tyckte om allt utom själva hamburgaren.. Själv har jag ätit pasta med mozarella och tomat till middag och sitter nu och äter några digestive och dricker vatten med mynta. Idag har jag varit här i två månader. Helt galet, en sjättedel av mitt år som au pair är redan förbi! Känns dock som att detta kommer bli en seg vecka, ser så mycket fram emot helgen men det är långt dit! Imorgon ska L jobba igen och jag börjar därför mitt eftermiddagspass redan klockan 12. Hade tänkt att bara slappa hemma innan dess och njuta av att ha huset för mig själv, men upptäckte precis att imorgon är sista dagen att rösta i EU-valet på ambassaden här i London så nu känner jag lite att jag kanske borde göra det.. Ta lite ansvar liksom. Men vi får väl se.. Annars har jag inte så mycket planerat för veckan, ska ta med Hanna till G1 imorgonkväll och äta middag, det ska bli mums! Nu ska jag förflytta mig till sängen och iPaden ett tag innan det är dags att sova. Har samtliga fönster öppna och har fått ner temperaturen till 25 grader för tillfället. Fortfarande på tok för varmt för min smak men jag ska faktiskt inte klaga, imorgon ska det visst bli regn har jag hört. Och sen dröjer det väl en vecka innan solen tittar fram igen.
 
 
Tycker ju inte att detta ser så himla lovande ut direkt..
 
 

drömmen om en högre höjd

.....

Måndag igen och efter en inte så avslappnande helg är det dags att jobba för fullt igen. Behövde dock inte jobba så himla mycket igår. Gick upp, gjorde frukost till barnen och sedan spelade vi spel tills mina värdföräldrar gick upp. Sen kom L's syster och hennes man hit, och lite senare också E's mamma. Så nu har jag hälsat på lite av de släktingar jag kommer umgås med i sommar i alla fall. Efter att jag klätt på mig (shorts och linne!) åkte jag iväg till Wembley och mötte Amanda på London Outlet. Gick runt där en stund och tittade i de olika butikerna. Fanns inte så himla mycket men det som fanns var ju väldigt bra i alla fall! Fyndade två t-shirts på GAP för mindre än £9. Efter att vi shoppat åkte vi till med tuben till Finchley Road och gick sedan upp mot Hampstead. Köpte varsin crêpe till lunch och gick och satte oss i the Heath. Satt sedan där i flera timmar och njöt av solen och åt våra crêpe. När klockan närmade sig 18 följde jag först Amanda till overgrounden innan jag gick hemåt. Vädret var dock fortfarande helt underbart så jag satt på en bänk ett tag innan solen gick ner och jag hem. Väl hemma var det full rulle som vanligt men jag hängde på rummet ett tag innan jag gick ut och gick en liten promenad igen, fortfarande klädd i shorts! Det är verkligen sommar här nu, älskar det! Råkade kanske köpa en crêpe till middag också, trots att jag fortfarande var ganska mätt sedan vår lunch. Men har inte lämnat huset på hela helgen och kände att jag var värd det! Kom hem runt klockan 21 igen och satt i sängen och åt min crêpe. Hade sedan stora problem med att somna eftersom temperaturen i mitt rum låg på obehagliga 27 grader. Jag är verkligen inte en vän av värme och framför allt inte när jag ska sova. Trodde liksom inte att värmen skulle bli ett problem när jag valde att flytta till England? 

 
 
Vaknade trots mina problem med att somna ovanligt pigg i morse och var till och med färdigsminkad när jag kom ner för att börja jobba. När jag jobbat klart gjorde jag i ordning en macka och packade ner i min väska, tillsammans med filt, bok, vattenflaska och iPod. Sen gick jag iväg till Heath igen. Låg sedan i solen och hade det oförskämt bra hela förmiddagen. Åt min macka och en ask med jordgubbar och drack islatte. Lyssnade på podcast och Harry Potter. Så himla himla braaaaaa man kan ha det! När klockan var strax efter 13 gick jag hem, duschade och nu sitter jag här och ska strax börja jobba igen. Har en hel del tvätt att ta hand om och så ska det såklart lagas mat också. Hoppas på att det blir något enkelt, blev lite trött av solen känner jag. Vi hörs när vi hörs!
 
 

när värdinnan höll ett tal om själva livet

.....

Glad 17 Mai alla ni 7% av mina internationella läsare som kommer från Norge. (Efter att ha skaffat Pro håller jag koll på er vet ni). Idag har jag alltså jobbat trots att det varit helg. Men inte speciellt mycket faktiskt. Plockade undan efter att alla gäster lämnat huset i eftermiddags och är barnvakt nu ikväll. Min värdpappa har som bekant fyllt år och har haft festligheter på gång hela dagen. Först hade de gäster hemma i huset, då höll jag mig på mitt rum. Kände mig lite som Harry gör i början av Hemligheternas kammare ni vet, trots att jag helt frivilligt valde att stanna här uppe för att slippa hälsa på alla gäster (socialt geni). Sedan lämnade alla huset för att gå och spela boule (?) och jag gick ner och plockade undan. Sen lagade jag mat och lyssnade på podcasts innan familjen kom hem igen. L och E gjorde sig redo för fler festligheter och jag pratade med barnen medans de åt. L kom också ner och övade på sitt tal inför mig och barnen. Eftersom det var på hollänska var det inte så lätt att hänga med (trots att jag troligtvis lärt mig mer hollänska än engelska under mina snart två månader här) men det var säkert väldigt bra. När L och E åkt iväg till restaurangen de hyrt för festen kollade barnen på lite netflix medans jag sprang runt i hela huset och letade förlängningssladdar och adaptrar till E's bror som helt plötsligt stod utanför dörren. Hittade tillslut en adapter till brittiska uttag, förlängningssladden med europeiska uttag och en adapter från brittiskt till europeriskt. Fick ett "you are a hero!" som tack innan han rusade iväg igen. När jag tillslut fått tre barn att lägga ifrån sig iPadsen så la jag H, läste lite med O och spelade monopol med T. De var alla tre helt slut efter en lång dag och somnade troligtvis så fort jag stängt dörren. Efter det har jag ätit middag, skypeat med min familj som är i Göteborg i helgen, kollat på senaste Graham Norton Show och ätit morotskaka. Nu ska jag snart gå och sova. Ska nämnligen upp och jobba imorgon bitti. Sen är den här helgen till ända och det är bara en vecka kvar innan jag har en veckas semester igen, får mycket trevligt besök i nästa helg också. Det ser jag verkligen fram emot. 
 
Bjuder på två matbilder för att avsluta det här inlägget:
 
Dagens lunch (++)
 
Dagens middag (++++)

efter frågor och svar

.....

Hello! Vilken lovely lovely dag vi har haft idag. Sol och underbart varmt. När jag sprungit färdigt la jag mig på uteplatsen och njöt av de få minuter som solen skiner där. Åt yogurt med blåbär och granola till lunch och gick sedan upp och duschade läänge innan jag började jobba igen. Har haft det ganska lugnt i eftermiddag vilket var väldigt skönt! Mina värdföräldrar är ute och äter middag ikväll så jag har lagt alla barnen själv och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska ta mig för en sådan här kväll. 


Eftersom jag inte har mycket mer roligt att skriva här i alla fall så tänkte jag fylla i en sån här skojsig lista som jag snodde från Hannas blogg. Enjoy! 

Hur mår du? 
Jag mår bra! Var lite deppig i början av veckan men just nu känner jag mig väldigt glad och nöjd med livet! 

När vaknade du i dag?
Enligt Sleep Cycle vaknade jag klockan fem första gången. Men den väckte mig vid 6:33 igen och sen snoozade jag till 7:20!

Hur gammal är du om fem år?
Då är mer än jag halvvägs till 50!

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Hela min värdfamilj tror jag. Eller har väl inte umgåtts så mycket med föräldrarna men barnen i alla fall!

Vilken är den senaste filmen du sett?
Det var längesen jag såg någon film så jag vet inte riktigt.

Hur löd det senaste sms:et du fick?
Det senaste jag fick var en video från Emelie.

Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms!

Vad var det senaste du retweetade?




När såg du senast din mamma?
I måndags när vi sa hejdå utanför tunnelbanan! 

Vilken är din favoritlåt just nu?
Lyssnar på väldigt mycket Gessle för tillfället. Speciellt Mazarin demosarna tycker jag om!

Var tror du att du befinner dig om tio år?
Man kan ju hoppas att jag kommit fram till vad jag ska göra med mitt liv och utbildat mig. 

Vad skrämde dig om natten som barn?
Allt? Vet att jag kunde vakna och vara livrädd utan att komma ihåg vad det var jag var rädd för. 

Vad fick dig att skratta senast?
Våran Podcast!

Hur många landskap har du bott i?
Ett i Sverige och ett i England.

Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota!

Vilken är din favoritglass?
Oddonos var jäkligt gott i tisdags! Annars är Magnum Strawberry White galet god!

Vad dricker du till frukost?
Apelsinjuice som E pressar på morgonen, supergott!

Kan du spela poker?


Tycker du om att mysa?
Hur kan man inte?!

Känner du någon med samma födelsedag som din?
Japp! Ett av mina värdbarn!

Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, lite Spanska och snart även Nederlänska

Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, hoppas att jag slipper!

Äger du dyrbara smycken?
Inte direkt va?

Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Allt för Sverige!

Vad har du för ringsignal?
Introt från Sherlock på brittiska och Utkast till ett brev på svenska.

Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Min röda tröja som hänger på torkställningen brevid mig.

Flirtar du mycket?
Nej jag kan inte flirta!

Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Aldrig

Vilken var den senaste boken du läste?
Sträckläste Min mormor hälsar och säger förlåt kvällen innan jag flyttade hit.

Föredrar du havet eller en bassäng?
Båda!

Läser du dagstidningen?
Nej.

Dansar du i bilen?
Nja, men jag sjunger. Ganska högt.

Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Lyssnade på Rix FM för några dagar sedan för att uppdatera mig lite om vad som händer i Sverige.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Skrev en lista på vad jag skulle be mamma ta med hit

När var du i kyrkan senast?
St Pauls i söndags!

Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Per. Världens absolut helt klart bästa lärare!

Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Vet inte, men har förmodligen bott på de flesta campingplatser som finns i Danmark.

Vilken är din favoritmånad? 
Juli eller December!

Vad ska du göra nu? 
Gå ner och hänga upp en maskin tvätt som jag precis kom på att jag glömt. Sen ska jag nog kolla Les Mis!


där vi irrar och springer runt

.....

Nu ska jag och snygglinnet ut och springa. Det är grymt varmt här idag så får se om jag lägger mig i Heath en stund efteråt. Ska i alla fall börja jobba lite tidigare i eftermiddag och sen jobba hela kvällen. Men tänkte gå en sväng till affären innan dess och inhandla lite godsaker som jag kan njuta av ikväll när barnen somnat. 
 
 

gå med mig vart jag går

.....

Eftersom jag inte alltid är så bra på att uppdatera den här bloggen får ni gärna ta och följa mig på lite sociala medier också. Ni hittar mig på instagram under namnet lthewlis (den första bokstaven är ett L och inte ett stort i) och oftast under hashtaggen #stsaupair 

gräver ner sitt fynd

.....

Goder afton! Har precis avslutat ett samtal med Emelie på skype och tänkte nu uppdatera er lite om min dag. När jag slutat imorse åt jag frukost och gjorde mig i ordning innan jag begav mig in mot stan. Hade som mål med dagen att gå till Topshop för att köpa läppstift och gå till HMV för att köpa Les Misérables på DVD eftersom jag varit sugen på att se den efter att jag såg musikalen i lördags. Det härliga vädret är tillbaka och idag var det riktigt varmt. Gött! Jag köpte mig en juice blend på Starbucks som jag surplade i mig medans jag med Filip & Fredriks podcast i öronen vandrade ner till Finchley Road för att ta bussen därifrån till stan. Hoppade på bussen och sedan av igen när den var framme vid Marble Arch. Gick in en sväng på Primark för att köpa en tröja. Råkade dessutom få med mig ett par skor OCH Les Mis. När jag skulle betala upptäckte jag nämnligen att den stod där så ensam i en hylla med filmer och väntade på att jag skulle plocka upp den. Vet inte om £7 var ett superpris direkt men säkert billigare än den varit på HMV. Mycket nöjd med mina inköp gick jag vidare till topshop och upptäckte att läppstiftet som jag tittat ut inte fanns kvar längre. Så jag köpte ett annat. Bara för att. Stod emot frestlesen att köpa på mig kakor från Ben's cookies. Gick istället vidare mot Oxford Cirkus, köpte lunch på Wok to Walk och gick sedan ner i tunnelbanan. Tänkte nämnligen ta tuben hem eftersom det går snabbare. Tyvärr tyvärr tog det vääldigt lång tid eftersom jag missade att gå av på Tottenham Court Road där jag skulle byta linje och sen hade ett himla jobb med att ta mig tillbaka hem. Men hann i alla fall slappa en stund på rummet innan jag började jobba igen. 
Hämtade O och H från skolan idag och tog med dem till Heath. T var också där med sina klasskompisar. Barnen spelade fotboll och jag satt i gräset och hejade på. Efter ett tag tröttnade H och kom och satte sig i mitt knä istället. Supermysigt! Sen kom L dit och jag tog med mig H hem. Väl hemma satte jag igång med att laga mat, diska och tvätta. När jag jobbat klart ringde jag Emelie och nu planerar jag att titta på ett avsnitt av Ullared och äta upp min sista kexchoklad innan jag går och lägger mig. Imorgon är det fredag men ska jobba hela helgen så ser inte så himla mycket fram emot det. Men men, det går väl det också. Nästa vecka är i alla fall den sista innan jag har ytterligare en veckas ledighet framför mig. Skönt! Då kommer Anna och Gabriella hit och så har jag och Hanna bokat biljetter till WB Studio Tour! Kommer bli så himla BRA! 
Vi hörs väl kanske imorgon! Ha en härlig fredag! 

 Inte den här gången heller..

 

trött om natten trött på dan

.....

Hallå! Har haft en härlig hemmadag idag. Bad städerskorna att inte bry sig om att städa mitt rum idag och har legat i sängen och tittat på Ullared hela dagen. Ätit kexchoklad och druckit ohejdat mycket te. Bara för att. Sov ganska dåligt inatt så det var skönt att bara slappa faktiskt. Men även en slappardag går väldigt fort och nu är det dags för mig att börja jobba igen. Är lite opepp för tillfället, tror att kombinationen av att mamma precis åkt härifrån och att det börjar kännas som att "semestern" är slut gör att jag får lite hemlängtan. Men fortfarande inga som helst planer på att lämna London eller min familj. Trivs väldigt bra här, trots att livet som au pair nog är lite slitsammare än vad jag kunnat förvänta mig. 
Vi hörs när vi hörs, kanske redan ikväll!

helgen i repris (lördag-måndag)

.....

Lördag:
I lördags åkte vi till London Bridge och gick min favoritsträcka genom Borough Market till South Bank och följde sedan Themsen hela vägen bort till London Eye. Förutom att vädret var det väldigt mysigt. Framåt eftermiddagen åkte vi hem igen och började göra oss i ordning inför kvällen. Köpte med oss morotskaka från Gails som vi åt. Väldigt gott men vääldigt mättande. Så när vi skyndat oss in till stan för att hinna äta innan musikalen upptäckte vi att vi inte var speciellt hungriga. Så vi åt en sallad på McDonalds och gick sedan runt lite i Soho för att fördriva tiden. Sen gick vi tillbaka till Shaftesbary Avenue och Queen's Theatre. Drack ett glas vin i baren innan det äntligen var dags för mig att få se Les Misérables. Den var verkligen precis lika underbart bra som jag trott. Helt fantastiskt! När det var slut tog vi tuben tillbaka till Hampstead och hann med en sväng till La Crêperie innan vi gick hem. Lika gott som vanligt!
 
 
Söndag:
I söndags slöade vi ganska länge på morgonen innan vi åkte iväg till Camden Market. Gick runt och tittade på roliga prylar. Jag köpte en bra sparbössa att förvara de värdelösa småmynt britterna envisas med att fortfarande använda (alltså.. en-pennys?! varför?).  Vi åt god mat vid kanalen och mötte sedan upp Hanna. Sen åkte vi allihop till St. Pauls och kollade in katedralen. Mycket fin. Ska absolut tillbaka dit någon vardag när man kan gå runt lite mer utan att störa gudstjänsbesökare. Utanför kyrkan sa vi hejdå till Hanna som skulle hem och jobba. Sen tog vi en kaffe på Starbucks innan vi åkte hem igen. Hemma åt vi middag tillsammans med värdfamiljen. Väldigt trevligt faktiskt, och gott! L hade gjort Pavlova till efterrätt också, mums!

 
 
I måndags åkte mamma hem till Sverige igen. Innan dess hann vi med att göra ett återbesök på Primark, se vaktbytet på Buckingham Palace och äta lunch på Nandos. En mycket trevlig helg såklart, har hunnit med massor och så skönt att få träffa mamma lite igen. Nu dröjer det förmodligen till augusti innan vi ses igen. Men om tiden går lika fort som den gjort såhär långt blir det nog inga problem. 

 

här träffas man på nån godkänd sushibar

.....

Hallihallå! Uppdateringen om helgen kommer imorgon, har varit stressad hela dagen idag och har inte hunnit blogga. Efter att jag jobbat färdigt imorse åt jag frukost, duschade och åkte sen till Golders Green där jag mötte Jessica. Vi tog sen bussen till shoppingcentret Brent Cross. Hade aldrig varit där innan och det är alltid kul att se något nytt. Vi gick runt ett tag  och åt sushi till lunch innan vi åkte tillbaka för att börja jobba. Hade en stressig eftermiddag och var sjukt trött när jag slutade. Mötte i alla fall Hanna här i Hampstead och vi gick till Oddonos och åt glass. Grymt god glass och skönt att sitta där och snicksnacka lite. Gick sedan hem och nu ska jag ta och sova. Planerar att ha en stanna-hemma-dag imorgon och ligga i min säng och titta på film. Ser galet mycket fram emot det måste jag säga. Vi hörs imorgon! Puss och kram! 




och det rena grå

.....

Tröttnade på min röriga header och gjorde en uppdatering av designen lite snabbt. Men jag vet inte, nu blev det lite väl tråkigt kan jag tycka. Får se om jag orkar sätta mig ner och vara lite kreativ någon dag. 
 
Innan:
 
Efter:
 

helgen i repris (torsdag-fredag)

.....

Hallå där! (Läses med Filip Hammars röst såklart.) Nu är jag tillbaka efter en bloggfri helg. Tänkte jag skulle dra helgen lite snabbt i repris för er.
 
Torsdag:
Mötte Hanna på Nandos och åt lunch. Snackade om livet, Våran Podcast och hur jobbigt det kan vara att vara smart. Väldigt trevligt såklart! Gick sedan åt varsitt håll och jag tog overgrounden hem igen. Väl hemma hade jag mitt bästa jobbpass hittills skulle jag tro. Gick och hämtade O och H i skolan och lite senare kom L hem efter att ha hämtat T i skolan och varit och köpt fika på vägen hem. Det var ju nämnligen L's födelsedag och det skulle firas. Inte bara med fika, jag slapp nämnligen också laga middag och istället gick vi hela familjen till Côte och åt god mat och drack champagne. Ganska trevlig dag på jobbet alltså. Kom hem och hjälpte E att bada alla barnen innan jag slutade för dagen. Gick till mitt rum och förberedde inför min mammas ankomst till Hampstead. Gick sedan och mötte henne vid tunnelbanan, underbart att få krama sin mamma igen ska ni veta. Vandrade sedan den lilla biten hem till huset och pratade med E och L ett tag, drack lite te och gick sedan och la oss.
 

Glömde ta en bild på Hanna när vi satt vid bordet. Men här är hon i alla fall när hon beställde vår mat.

 
Mamma hade med sig lite härligheter från Sverige till mig. Godis, te, tuggummi, filmer, adaptrar, en bok och mitt röstkort till EU-valet. En härlig blandning helt enkelt!
 
Fredag:
Jag gick upp och jobbade som vanligt på morgonen. När jag slutat tog jag och mamma bussen till stan och åt frukost på Cafe Rouge. Jag slog till på en Full English Breakfast och blev glatt överraskad över hur gott det var. När vi ätit upp gick vi loss på Primark, blev trots allt en mycket billig affär för mig eftersom mamma betalade alltihop. Det gillas. Sen gick vi runt i London ett tag. Drack kaffe på Nero innan jag var tvungen att åka hem och jobba några timmar. På kvällen när jag slutat gick vi till G1 som är Giraffe's training restaurant = samma goda mat som på alla giraffe men mycket billigare. Och det var verkligen supergott! 

 
 
FORTSÄTTNING KOMMER, jag måste sova nu! Vi hörs imorgon!

mamma på besök

.....

Hej! Tänkte bara berätta att jag lever. Har som sagt mamma på besök över helgen så blir inte så mycket bloggat, nytt inlägg kommer i nästa vecka. Ha en fin helg!

födelsedagsfiranden

.....

Goder afton. Har nyss kommit hem efter en fika på Starbucks med Jessica och Moa, mycket mysigt att bara sitta och prata lite på kvällen. Åkte in till Picadilly tidigare idag. Köpte en födelsedagspresent till min mamma som jag tittat ut i en butik i närheten. Spenderade lite tid med att sitta på Costa och dricka latte innan jag tillslut åkte hem igen. Kom hem till ett städat rum och nybäddad säng, verkligen galet lyxigt. Slappade tills jag började jobba, då var det dags att ta tag i det enorma berget med tvätt som låg och väntade på mig. Alltid lika roligt! Förberedde lite inför matlagningen men L lagade maten och jag satt och målade lite med H. Åt sedan samtidigt som barnen eftersom jag skulle iväg efter att jag slutat. 

Nu ska jag ta och sova. Imorgon är det ju som sagt födelsedag igen och jag har laddat upp med min present till min värdmamma, sen har jag köpt klart med födelsedagspresenter på ett tag. Efter jag har jobbat imorgonbitti ska jag träffa Hanna och äta lunch på Nandos. Ska bli GÖTT. Under kvällen kommer som sagt min mamma hit, det ser jag fram emot! Ha det fint!

 
 
 
 
 

göms i deras gröt

.....

Godmorgon godmorgon! Har precis avnjutit (usch verkligen inte, idag misslyckades jag helt) en skål med min specialare till gröt. Det var någon som frågade om recept men jag är inte så mycket för sånt. Hivar i lite havregryn i en skål, dubbelt så mycket vatten plus lite salt. Sen mikrar jag det tills det kokat lite och börjar se ut som gröt. Sen i med lite (massa) kakao och typ en matsked kokosolja. Så, hem och testa nu. Det är inte så gott som det ser ut. (Eftersom det ser ut som chokladbollssmet men smakar gröt).
 
Nu knackade precis städerskan på min dörr så jag ska ta och låta de städa ifred. Hoppar nog på en buss in mot stan tror jag. Vi hörs senare! 

hämtat ur en sagobok

.....

Hellu! Min värdpappa blev glad för sin present och jag kunde andas ut, nu har vi en dags vila mellan födelsedagarna innan min värdmamma fyller år. På torsdag kommer även min egen mamma hit och ska bo här under helgen. Det ska bli väldigt kul såklart! Försöker planera in lite vad vi ska hitta på men det är lite svårt. Men på lördagkväll ska vi i alla fall till Queen's Theatre och kolla på Les Misérables - vet ni hur mycket jag längtar?!?! Ohhh kommer bli så himla himla bra! 
Idag har jag inte gjort så himla mycket. Jobbade som vanligt på morgonen, börjar komma in i lite rutiner nu vilket känns skönt även om mornarna oftast är ganska stressiga. När jag slutat runt nio var jag som vanligt lite seg och gjorde inte så mycket. Lämnade huset strax innan elva, åkte till VS, gick till Wok to Walk, gick till Ben's Cookies, åkte hem. Har jobbat hela kvällen idag eftersom mina värdföräldrar var ute och firade födelsedag, gick faktiskt ovanligt smidigt att lägga barnen idag. Väldigt skönt! Läste först Alfons med H och sen läste jag matchprogram från senaste Arsenalmatchen med O och T. Det är ju olika det där. 
 
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det onsdag och städerskorna kommer hit vilket betyder att jag gärna håller mig borta från huset. Vad jag ska göra har jag dock ingen aning om men det är väl inte omöjligt att jag hamnar på Starbucks med en film på iPaden. Eller Primark. Det är också ganska troligt.

det är en välbevarad hemlighet

.....

Problem:
Inga rena underkläder
 
Orsak:
Orkar inte tvätta
 
Lösning: 
Man måste älskar Victoria's Secret..

alla ord här över muggar

.....

Hallihallå. Tänkte hinna med en liten uppdatering innan dagen är slut. Väcktes av barnen lite tidigare än önskat för att vara sista dagen på ledigheten men är smällar man får ta som au pair. Tog det i alla fall väldigt lugnt på morgonen. Duschade, gjorde mig i ordning och tränade lite mer på att locka håret. Lyckades bränna mig tre gånger till, så nu har jag fyra snygga brännmärken på armar, händer och fingrar. När jag bränt mig färdigt tog jag bussen mer till stan och mötte upp Amanda på Oxford Street. Vi tog en fika på Starbucks (om "du är vad du äter" vore sant skulle jag vara en brownie och latte från Starbucks vid det här laget) och satt och snackade en massa om livet som au pair. Mycket trevligt! Vi hann med en sväng in på Primark också där jag köpte en rosa kavaj, börjar fylla på garderoben med lite färg inför sommaren! Gick sedan till Oxford Street Station där Amanda tog tuben hem och jag letade ett tag innan jag hittade min busshållplats, har inte riktigt lärt mig än. Vandrade i alla fall förbi Wok to Walk och köpte med mig mat hem. När jag tillslut kom hem la jag mig i sängen och åt och kollade på film. Efter det har jag inte gjort så mycket mer. Skypeade med mamma lite, hon kommer hit på torsdag så jag bad henne ta med lite viktiga saker till mig. Min ravenclawkeps till exempel. 
Imorgon är det dags att börja jobba igen, känns helt okej faktiskt. Det är också min värdpappas födelsedag och jag har varit duktig och köpt en present till honom. En Sverigetröja. Tror faktiskt att han kommer att tycka om den! Min värdmamma fyller år på torsdag och jag har tänkt att ge henne skålen jag köpte med mig hemifrån men aldrig gav när jag kom hit. Ganska skönt att ha deras födelsedagar "avklarade" sen i alla fall, även om jag gillar att köpa presenter! Imorgonkväll ska mina värdföräldrar ut och äta på kvällen så jag ska babysitta igen. Får väl se om jag orkar hitta på något under dagen imorgon. Har fått lite frågor här på bloggen igen så ska försöka svara på dem också. 

jag vilar under himmelen

.....

För att vara dagen efter en utekväll vaknade jag alldeles för tidigt idag. Gick i alla fall upp strax efter nio, duschade och åt frukost. Sen kom T och knackade på min dörr och undrade om jag ville spela spel med honom, så då gjorde vi det ett tag. O och H kom också och var med, ganska roligt faktiskt! L kom upp och sa att jag inte behövde babysitta under eftermiddagen som det var tänkt eftersom de skulle få gäster och att de tänkte beställa pizza till lunch - Lycka! Så strax innan klockan två kom min värdpappa upp till mig med en pizzakartong, sen bäddade jag ner mig i sängen igen med iPaden och kollade på lite kvalitétsunderhållning (Ullared). Så sjukt gott med pizza när man är lite slö efter en utekväll, trots att det inte var en Dilan från 95:an (kebabpizza med pommes Mmm MMmm MMMMmm) (eller nu blir jag osäker.. är det Turin den heter?) (Dilan är kanske kebabpizzan med isbergssallad?) (Kan någon där hemma kolla detta??) (Tack).

 
När jag tillslut tröttnat på att ligga inne tog jag med mig min röda IKEA-filt och gick och la mig i Heath lite. Lyssnade på Våran Podcast, åt ananas och hade det gött i solen. Kom hem för ett tag sedan och har bara hunnit blogga. Ska gå ner och kolla vad jag ska äta idag, är fortfarande ganska mätt efter pizzan men lite yougurt är väl aldrig fel. Imorgon ska jag göra ett nytt försök att träffa Amanda som också är au pair i London, det ska bli kul. Annars ska jag bara njuta av att det är en ledig dag! Vi hörs!
 
Syns det att jag har ett MVG i foto i bakfickan eller? (Svar: Absolut inte)

det var evigheter sen nånting brann i alla fall nära mig

.....

 
Det här är så himla sorgligt. Jag som planerat att tvinga med min broder på en road trip till skaraslätten och titta på GAS-platser (typ som vi gjorde i Göteborg.) Tur för mig att jag i alla fall fick se "macken" när den stod där. Lite synd att jag var ganska ointresserad av Galenskaparna och After Shave då. Länk till artikeln.

och trängs och trängs

.....

Hallo. Tänkte jag skulle berätta lite om min helg. Igår begav jag mig först in till stan för att jag skulle köpa strumpbyxor. Åkte såklart till Primark vid Tottenham Court Road och trängdes lite bland allt folk. Gick sen en liten bit längs Oxford Street men fick lite smått panik på allt folk. Tänkte att eftersom det var så fint väder så kunde jag gå ner till South Bank och ta lite bilder. Gjorde så också men upptäckte när jag kom dit att det där var om möjligt ännu mer folk, där pågick nämnligen någon slags spansk festival.Så jag tröttnade och åkte hem istället. 
På kvällen var det dags för utgång! Invigde min nya locktång och mötte upp Hanna och Rebecka vid Picadilly Cirkus. Träffade även en svensk kompis till Hanna och hennes vän som precis flyttat hit till London. Gjorde ett kort stopp på en klubb precis vid Picadilly innan vi gick till Libertine. Där spenderade vi sen stora delar av kvällen/natten med att dansa på soffor och dricka drinkar. Förutom att det var packat med folk så var det helt lovely! Lite bättre än Sliver kan man ju säga. Lyckades dock trilla i en trappa och få ett enormt blåmärke på låret, skyller det på klackarna. Dum regel om att man måste ha klackar på sig ute på krogen! När Libertine stängde tog jag nattbussen hem från stan och smög sedan mitt tystaste upp till mitt rum. Lite jobbigt att jag måste gå förbi precis alla andras rum för att komma upp hit men jag tror inte att jag väckte någon. I rummet hade jag i alla fall förberett med macka, chips och fanta. (Inte slår det Time Outs kebab men fyllekäk är alltid fyllekäk). Kollade sedan på ett halvt avsnitt av Ullared, som jag upptäckt är ett fantastiskt underhållande program, innan jag somnade strax innan fem. 
 
Jag som skulle ta fina kort på South Bank - gick sådär
 
Fina London

Partyfolket!
 
Inlägg om dagen är på G!

för virvlarna i håret

.....

Det är fredag och det är helg! Mycket skönt ska det bli med lite ledighet. Extra lång också eftersom det är bank holiday här på måndag. Har idag jobbat ungefär som vanligt. Efter mitt "morgonpass" tänkte jag mig försöka mig på att vara lite nyttig och gjorde därför havregrynsgröt till frukost. Men eftersom gröt är fruktansvärt äckligt hällde jag i lite kakao, kokosolja(som jag måste göra ett inlägg om. min nya favoritpryl!) och frukt och bär. Då blev det i alla fall ätbart och jag blev mätt. Väldigt mätt. Så mätt att jag inte kunde äta något på fem timmar. Så hejaheja grötfrukost!

 
När jag tagit alldeles för lång tid på mig för att göra mig i ordning lämnade jag tillslut huset. Mötte åter igen Ricky Gervais på gatan som korsar vår och följde efter honom mot High Street. Sedan skiljdes tyvärr våra vägar åt eftersom jag skulle ner mot Hampstead Heath, men hoppas på att se honom igen och då våga öppna munnen och faktiskt säga något.
Ja.. jag kanske tog en smygbild då. Kanske.
 
Tog i alla fall Overgrounden från Hampstead till Shepherd's Bush och gick till Westfield, det enorma (verkligen enorma) shopping centret i London. (Check!) Var på jakt efter nya skor och hittade det. Var inte på jakt efter hungriga säljare som ville proppa på mig locktänger och hudvårdsprodukter för alldeles för mycket pengar. Men det hittade jag också. Och köpte. Såklart. Men är dock väldigt nöjd med min locktång. Har ägt ett antal locktänger men inget funkar riktigt till mitt hår, men det gjorde denna! Eller i alla fall när den lettiska Cameron Diaz-kopian använde den, själv kan jag nog behöva lite träning. Den lettiska Cameron Diaz var för övrigt en fantastisk människa, jag vet att hon är säljare och bara ville att jag skulle köpa men jag kände att jag typ hittat en vän för livet där jag satt och pratade medans hon lockade mitt hår. Det var väl när hon sa "Have you ever been to that place in Hampstead were they sell the best crêpes in the world?" som jag kände att det här nog var min nya BFF. Efter att hon lyckats övertala mig att det var ett kap att betala £80 för en locktång och jag vandrat iväg mycket nöjd, fick dessutom 7 vouchers på gratis styling så eventuellt kommer jag faktiskt att träffa henne igen. Eventuellt.
När jag gick därifrån haffades jag av en annan tjej som lyckades få mig att köpa ansiktsprodukter för £100. Hur det gick till har jag inte riktigt listat ut. Efter det kände jag i alla fall att jag måste lämna Westfield så fort som möjligt och tog mig hem till Hampstead igen. Åt lite flingor till lunch innan jag började jobba igen. Har sedan jobbat hela kvällen eftersom mina värdföräldrar varit borta ikväll. Förutom tio minuter av tre galna sockerrusiga ungar så gick det väl bra! När alla tre tillslut sov gick jag ner och gjorde middag, tömde torktumlaren på tvätt och sen gick jag upp till mitt rum. Har provat min locktång och såklart lyckats bränna mig. Men det blir faktiskt bra lockar, sen är väl frågan hur länge se håller i mitt tunna hår. Snart ska jag ta och sova och njuta av en lång sovmorgon. Eventuellt blir det utgång imorgonkväll, hoppas på det i alla fall! Synd att jag har cirka £0 kvar på mitt konto efter den här dagen bara. 
 
 
 
 
 

det doftar av regn

.....

Hej! 1 maj innebär tyvärr ingen ledig dag i det här landet, vi har däremot ledigt nästa måndag istället. Gårdagens sommarväder har inte heller synts till, det har regnat hela dagen. Trist. Jag följde T till skolan idag igen, tycker verkligen om att göra det. Det är skönt att få en liten promenad och kul att gå och prata med T. Han är verkligen en grymt begåvad unge som har så underbart briljanta tankar. När jag kom hem igen tog jag det ganska så lugnt, tittade på två avsnitt av Lindsay (Oprahs dokumentärserie om Lindsay Lohan,en gång i tiden min allra största idol) innan jag tillslut drog på mig regnjackan och gick ut. Gjorde först ett stopp på Nero för att köpa latte (är ju tydligen kaffedrickare nu för tiden) och sen gick jag ner mot Belsize Park. Strax innan jag kommit ner till tunnelbanestationen gjorde jag min tredje och hittills bästa kändisspaning när jag mötte Helena Bonham Carter på ett övergångsställe. Alltså. Hur galet är inte det?! Hon är ju huuur cool sooom heeeelst?! Efter denna fantastiska upplevelse (obs. ej ironisk nu, älskar kändisar) svängde jag av och gick till Swiss Cottage istället. Gick sedan upp längs Finchley Road och tillbaka till Hampstead. Kom hem, åt blåbär och digestivekex till lunch och kollade på Breaking Bad. Efter det jobbade jag igen, det var lite stressigt ett tag i eftermiddag när jag plötsligt var ensam med tre barn samt ett recept jag aldrig lagat tidigare. Men det ordnade upp sig till slut och förutom att kalkonköttbullarna var alldels torra efter att ha spenderat lite för lång tid i ugnen så var det lugnt. Barnen klagade inte utan åt och sa att det här var deras absoluta favoriträtt, så det var nog godkänt i alla fall. När jag hade slutat satt jag och pratade med O ett tag. Eller, han pratade om alla fotbollsspelare i Arsenal och jag lyssnade mest. Sen gick jag ner i köket och umgicks med min värdmamma ett tag innan jag tog med mig min mat upp på rummet och åt. Egentligen skulle jag varit barnvakt ikväll men mina värdföräldrar kände inte för att gå ut så jag fick ledigt. Ganska skönt eftersom jag ska barnvakta både imorgonkväll och på söndag. 
Nu ska jag gå och lägga mig och somna till regnet som smattrar mot rutan. Ganska mysigt ändå.
Vi hörs imorgon, då är det freeeeeeeeeeeeedag! 
 
Har inte tagit en enda bild idag. Därför får ni en gammal goding. Helena Boham Carters tacktal på Bafta för några år sedan. Känner man sig lite deppig kan man kolla på det är och bli lite gladare. Hon är grym.