london calling

.....

Jag är så duktig på att blogga alltså. #fastnej
 
PÅSKEN är här! Långfredagen har gått och vi har redan hunnit med att äta påskmat och leta ägg. Vår påskafton kommer nämnligen gå åt till att packa för på söndag åker hela familjen till LONDON! Det är egentligen min lillebrors 14-årspresent men eftersom jag är en sådan partytjej ville min familj självklart inte åka utan mig. (Eller så fick jag böna, be och betala min den själv men men..) Ska bli så HIMLA roligt och jag älskar London så. Har redan massa planer på saker som ska ses, göras och shoppas! Denna gången kommer vi dessutom bo "mitt i smeten" på Tottenham Court Road och det ska bli fantastiskt att kunna GÅ runt till ställen. OCH på måndag ska vi ta oss ut till Leavesden Studios och THE MAKING OF HARRY POTTER STUDIO TOUR... alltså jag är så glad att jag knappt kan fatta att det är sant! Jag hoppas och tror att det kommer bli en underbar resa och jag lovar (for real this time) att berätta om den när jag kommer hem. Nu ska jag sova. Vi hörs!
 

vi sätter oss i bilen igen

.....

VÄRLDENS BÄSTA KÄNSLA!


#melfest

.....

Igår var det FINAL av Melodifestivalen 2013. Spenderade kvällen med Jossan och Hanna (och Emelie via skype). Lagade mat (egen pizza MUMS!), spelade schlagerspel och kollade på den stora finalen såklart! Det var nog den mest spännande finalen på många år eftersom det inte fanns någon klar favorit. Jag hade inte heller någon som jag verkligen ville skulle vinna, fast jag hejade såklart på Ravalliacz pga bästade Tommy och härliga Claes Malmberg.. de kom dock sist. VANN gjorde ju Robin Stjernberg, vilket han verkligen var värd och låten är ganska bra den också. Nu ser jag SÅ mycket fram emot ESC!!
 
Här är några av mina favoritmoments från finalen igår:
 

it is the music of a people who are climbing to the light

.....


arbetslös

.....

Idag har jag för första gången sedan studenten varit ofrivilligt arbetslös. Visade sig att vikariesamordnaren är ledig idag så då blev tydligen alla vikarier också lediga? Skumt. Jag har spenderat dagen med att kolla runt bland lite au pair-familjer eftersom jag eventuellt (ska bara sluta vara så feg) vill åka till England i ett år. Dock är det lite tidigt att börja kolla redan nu kanske, eftersom jag inte ens vet när (eller om) jag vill åka men det är så kul att läsa om alla familjer. Vill flytta in hos dem allihop! Förutom det har jag använt denna lediga dag till att lyssna på les mis, spelat candy crush (har varit fast på bana 65 så länge nu att jag tror jag snart ger upp..) och kollat klipp med Ricky Gervais på youtube. Sån himla väl spenderad tid. Kanske.   
 
 
Imorgon ska jag jobba på mitt "gamla" jobb igen. Dvs. förskolan jag var på från november-februari, världens bästa. Har på riktigt saknat de där barnen varje dag sedan jag slutade. Igår var jag där och lämnade in mina timlistor och möts på gården av att några av dem kommer springande mot mig för att kramas.. Det är ju nästan så att man blir lite rörd.
 
Vi hörs när vi hörs! PUSS!
 
 

dagen då les misérables intog mitt hjärta

.....

19 januari. För endel bara en helt vanlig lördag. För mig, en magisk dag. 
Jag såg, bara några dagar innan, trailern för Les Misérables på tv och blev helt förtrollad. Smsade direkt Jossan och Hanna för att se om de ville följa med mig på bio, vilket de ville! Innan jag satte mig i den där biostolen visste jag egentligen inte speciellt mycket om varken  filmen, boken eller musikalen Les Misérables. Vilket jag såhär i efterhand är väldigt glad för, det kändes bra att för en gångs skull inte vara förberedd på vad som kommer att hända i filmen. Och ja, jag behöver väl kanske inte ens berätta att jag tyckte om den? För en musikalnörd som jag var detta nog det bästa som kunde hända, en musikal som är film fast som är som en musikal. Alltså, inga talande repliker, bara sång sång sång. Helt helt fantastisk sådan också! Jag blev helt blown away av Les Misérables på ett sett som jag tror aldrig har hänt innan. Aldrig har en försälskelse slagit mig så hårt och så fort blivit så viktig för mig. Det är helt sjukt hur mycket Les Mis jag har konsumerat de senaste veckorna. Jag har sett filmen på bio två gånger, och även sett filmen från 1998 (Bra! men utan musik är det inte samma sak!), har sett tre high school-uppsättningar på youtube, lyssnat på alla olika cast recordings på spotify, köpt två konsertversioner av den på dvd (en från 10-årsjubileet och en från 25-årsjubileet) och (såklart) terroriserat hela min familj genom att dygnet runt sjunga varenda sång. 


att blogga är som att springa

.....

HEJ KOMPIZAR! 
 
Det är sorgligt att jag nu för första gången kommer ha ett hål i min bloggkalender. NOLL (0) inlägg under hela februari... det är inte bra. Vet inte riktigt varför jag inte bloggat något, det är lite som när man ska ut och springa.
Det är ju skitjobbigt när man ska gå upp ur den varma sängen, irra runt i hela huset och leta efter springkläderna, byta om, leta upp ett par hörlurar som INTE trasslat in sig i tre andra par, snöra på sig skorna, försöka få runkeeper att synka, hitta en bra spellista på sportify, bestämma om man måste ha mössa eller ej och när man gjort det DÅ kan man ge sig ut. Sen ska man springa också, springa, springa, springa, stanna till och knyta skorna, springa, springa, springa..... Det är segt, tråkigt och jobbigt.. men också lite lite skönt.. Tillslut är man hemma igen och då kan man bara njuta av känslan av hur duktig man varit.
 
Men nu ska jag alltså övervinna min lathet och börja blogga igen. Eller i alla fall försöka. Fast först.. ska jag ut och springa!