dom kunde ju alltid tagit en fika

.....

Hallå bloggis! Idag var det så äntligen dags för SEMLOR. Åkte iväg till Covent Garden efter att jag slutat jobba och mötte upp med Ellinor, Josefine, Moa, Josefine (Moas kompis), Mathilda (Moas värdarna) och Malin. Vi satte sedan av mot Rose Street och Bageriet. Vi satte oss (och tog nästan upp allt utrymme) i det lilla och supermysiga bageriet och blev serverade semlor och bryggkaffe. Och ja.. vet inte ens om jag kan beskriva hur gott det var. Det är verkligen knäppt hur allt svenskt blir ÄNNU godare om man inte är i Sverige? Är vanligtvis inget jättefan av semlor men NU har jag haft enorma cravings efter dem. Efter en lång och mysig fika kände vi att vi att det var dags att överlåta våra platser till andra besökare och gick och satte oss på Nero istället. Forsatte myset där och åt lite soppa till lunch innan det var dags för alla att åka hemåt och jobba. 



Har haft en bra eftermiddag, enkel middag (pastapesto och kycklingspett) så hade det ganska lugnt. Lekte med H ett tag, pratade en hel del med min VM (vilket alltid får mig på bra humör!) och badade alla tre barnen. Slutade som vanligt vid åtta och åt sedan min middag framför ett avsnitt av Downtown Abbey.
Har idag också anmält mig till högskoleprovet här i London den 28 mars. Har redan kollat upp att jag kommer behöva åka från Hampstead strax innan klockan sex på morgonen för att vara på Svenska Skolan i tid. Det ser jag ju INTE fram emot direkt... Har däremot flera andra saker att se fram emot min sista tid i London. En resa till Oxford är bokad, en till Brighton är planerad, min familj ska komma och hälsa på i början av april. Ja mycket härligheter helt enkelt! Ska se till att de här sista månaderna blir de bästa någonsin!
 
 
 
Nu är det dags att sova. Fredag imorgon vilket betyder att jag börjar en kvart tidigare än andra dagar. Ska sedan iväg till ett annat svenskt café då jag och Danielle ska äta lunch på Hej Coffee, ett ställe jag velat besöka länge! Sen ska jag försöka hitta en födelsedagspresent till minstingen som fyller år i helgen. 

från en vinter i en stad

.....

Den här veckan trummar på och snart är det torsdag igen. Tänkte berätta lite smått om veckan. I måndags mötte jag upp Josefine i Knightsbridge. Hon skulle lämna tillbaka ett par stövlar som gått sönder och efter det var gjort tog vi en promenad genom Chelsea och landade tillslut på en otroligt mysig juicebar på King's Road. Drack varsin Nut Butter Fudge-smoothie till lunch (oj vad gott!) innan det var dags för mig att påbörja resan norrut igen. 
 
 
Igår (tisdag) testade jag ett nytt pass på gymmet, en blandning av Aerobic och styrka, det var kul faktiskt! Efter det gick jag hem, åt soppa till lunch och låg i soffan och kollade på Håkan Hellströmfilmen från Ullevi i somras. Idag spenderade jag förmiddagen framför datorn innan jag åkte till Holborn och åt lunch med en vän. Hade en bra eftermiddag (har faktiskt haft väldigt bra dagar hela veckan, yey!) och min VM hade köpt med sig cupcakes från Hummingbird Bakery. Har fått 9-åringen att börja läsa Harry Potter och han är heeelt besatt nu (är så stolt!). Han har börjat med Fången från Azkaban idag (och läst 74 sidor!!) och jag är avundsjuk, det är på riktigt världens bästa bok! 
 
Nu måste jag sova. Imorgon ska jag och Ellinor äntligen få äta semlor. Malin, Josefine, Moa och Moas kompis ska följa med också, Bageriet i Covent Garden är platsen, taggad! Hoppas nu bara att alla semlor inte är slut, för då kommer jag eventuellt att gråta. 

som en klippa genom tiden

.....

Hallå. Här kommer den här bloggens vanligaste mening: Förlåt för den dåliga uppdateringen.
Har varit väldigt upptagen hela helgen och knappt varit hemma någonting. Men det har varit en väldigt mysig helg ska ni veta! I fredags åt jag och Danielle lunch på en holländsk pannkaksrestaurang i Holborn. Jag beställde en med Chiliconcarne och det var verkligen den största pannkaka jag sett i mitt liv. Trots att jag är en duktig ätare kunde jag inte äta upp den. Men gott var det i alla fall!
Fredagkväll tog jag mitt pick och pack och flyttade in hos Moa över natten. Hon, jag och Josefine hade en supermysig kväll som spenderades i soffan med vin och massa godsaker. Vi hade lägenheten för oss själva och passade på att sjunga allsång till Håkan och Ted Gärdestad. Haha. 
 
Bild av Josefine
 
På morgonen åt vi supergod frukost (som Josefine fixat medans jag och Moa fortfarande låg kvar och latade oss) innan vi lämnade lägenheten och begav oss mot Greenwich. Där spenderade vi sedan några timmar, med klarblå himmel och kaffe i handen. Kan inte bli mycket bättre än så! Greenwich är verkligen fantastiskt, så centralt men ändå så annorlunda från resten av London. Ett måste att besöka helt enkelt! Vi åt lunch på ett mexikanskt ställe innan vi åkte tillbaka in mot stan igen. Jag och Josefine hade tänkt gå på musikal men eftersom ingen av oss riktigt visste vad vi ville se gick det inte så bra att hitta några bra biljetter. Vi åkte tillbaka till Moa istället och åt grymt god middag (Chèvre chaud och sallad, mums!) innan Moa och Ellinor skulle vidare ut och jag och Josefine åkte hem åt varsitt håll. När jag kom hem plockade jag med mig min halvfulla Häagen-Dazs från frysen och parkerade mig sedan i sängen med glass och På Spåret. Löjligt bra dag!!!
På söndagen åkte jag återigen tillbaka till Moas lägenhet och åt lunch och tittade på film, mysmysmys! Trivs så oerhört bra tillsammans med de här tre donnorna, vi började drömma om att ha en egen lägenhet tillsammans i London nu när vi fått "låna" Moas värdfamiljs i helgen. Hade inte varit fel!
 
Nu: Bilder. Samtliga snodda från Ellinor eller Josefine!
 
 

vad jag har sagt med lite socker

.....

Hej och glad torsdag. Solen skiner men det är fortfarande på tok för kallt för mitt gillande. Det känns dessutom som att januari är en ovanligt lång månad. För första gången sedan jag kom hit går tiden alldeles för sakta.. Idag var jag i alla fall på gymmet och simmade i nästan en timme, skönt! Köpte med mig lite soppa till lunch som jag sedan har avnjutit här hemma. Inte lika mysigt som att sitta på Gail's men tänkte försöka mig på att "spara" lite pengar under veckodagarna så att jag kan leva ut lite mer under helger. Ska gå och hämta barnen om en timme, så ska lägga mig i sängen och vila lite innan dess. Köpte glass i affären också, men den får nog vänta till kvällen tror jag..
 
På tal om sötsaker..Det är semmeltider i Sverige och jag har aldrig i mitt liv varit mer sugen på en än vad jag är just nu. Det är väl då typiskt att jag bor här. Hörde förresten hör talas om semmelwrapen tidigare i veckan, och sedan jag hörde om den har jag inte kunnat sluta tänka på den. På riktigt nu, jag har ägnat orimligt mycket av min tid de senaste dagarna åt att tänka på semmelwrapen. Jag kan nämnligen inte få grepp om den. Det är otroligt svårt att förstå hur en wrap gjord av bulldeg fylld med mandelmassa och grädde är att äta.. Hur smakar en wrap av vetedeg? Jag kan inte förstå.. det här är för mycket för min hjärna att hantera?! 
Någon semmelwrap lär det väl inte bli för mig i år MEN Josefine nämnde att Bageriet (det svenska bageriet i Covent Garden) säljer semlor. Känner att jag omedelbart behöver ta mig dit! 


bussarna här utanför går ingenstans

.....

Hallå i kylan, det är verkligen kallt och jag är så trött på det nu. Vill ha vår och värme! London är verkligen inte en vinterstad... Idag mötte jag upp Josefine i Covent Garden och gick till Transport Museum. Det var verkligen intressant, men får nog gå dit ett par gånger till om det ska vara värt de £16 som en årsbiljett kostar. Efter en runda på muséet slog vi oss ner på Starbucks runt hörnet för att värma oss med en kopp kaffe. Satt där ett tag innan Josefine var tvungen att åka hemåt. Jag bestämde mig för att göra samma sak och vi tog sällskap till tunnelbanan. Kom hem för ett tag sedan och sitter nu och tänkte kolla på ett avsnitt av Downtown innan det är dags att börja jobba igen. 






ingen lust och ingen skärpa

.....

Mycket duktigt bloggat av mig igår alltså. Tre inlägg på en dag, kan inte komma ihåg när det hände senast. Var på gymmet och gjorde mitt andra spinningpass igår också. Det var lika hemskt nu. Fast bra, man känner sig så nöjd när man går därifrån. Och lite lättad att man överlevt. Förutom det bestod gårdagen inte av mycket vettigt, förstår inte vad alla timmar på förmiddagen tog vägen. Helt plötsligt var det i alla fall dags att börja jobba igen. Hämtade minstingen i skolan och gick sedan hem och började laga mat. Hann med att pussla ett Bilar-pussel och tvätta lite också.
 
När jag slutat ringde jag och pratade med mamma lite på facetime. De ska nämnligen komma hit och hälsa på mig runt påsk. Värdfamiljen ska på semester så då ska min familj flytta in i huset ett par dagar. Det ser jag fram emot, ska bli så mysigt att ha dem här. Efter det är det ju faktiskt bara två veckor kvar och sen flyttar jag hem till Sverige igen. Helt sjukt ju. Min värdmamma mejlade au pair-agenturen igår om att jag ska åka och att de behöver en ny. Det känns också mycket märkligt.. att det ska komma en annan person hit, bo i mitt rum och ta hand om mina barn. Idag är det också exakt ett år sedan jag för första gången pratade med min värdmamma via Skype. Kommer ihåg hur sjukt nervös jag var och hur det kändes så otroligt bra från allra första stund. 
 
Återigen sitter jag här utan planer för dagen. Jag måste skärpa mig hörrni. Känner att jag börjar tappa motivationen helt när jag håller på såhär... Har i alla fall planer för resten av veckan. Imorgon ska jag och Josefine till Transport Museum, på torsdag blir det gymmet och på fredag ska jag och Danielle äta lunch på en holländsk pannkaksrestaurang i Holborn. Sen är det helg igen och på fredagkväll har jag babysit. Lördag och söndag har jag bara lite lösa planer än så länge. Pratade med Ellinor och Maja om att äta crêpes och visa vägen till Harry Styles hus (snart får jag börja ta betalt för mina guidade tourer dit) och har också lite lösa planer om afternoon tea. Men än är det ju faktiskt bara tisdag så behöver väl inte bestämma något än. Nu ska jag se om jag inte kan hitta på något med den här dagen. Var lite sugen på att åka till IKEA men nu har jag redan slösat bort 1,5 timma framför datorn så då känns det ovärt att stressa iväg. Ska ner till Saintsburys och handla i alla fall, kanske tar med mig en bok och sätter mig på apostrophe i O2 Centre ett tag. Vi får väl se...




 
 
 

13 signs you've been an au pair for to long

.....

Hittade den här listan via facebook och skrattade högt flera vid flera punkter. Hög igenkänningsfaktor på det här..
 
1. You swear you’ll never have kids.
All the tantrums, fights, unbelievable requests, and time putting children before yourself has you swearing you’ll never have kids. It also has you in awe of your own parents who raised you without the help of an au pair. How did they do it without going completely insane?
 
2. You’ve forgotten what it’s like to have a 9-5 job.
Routine? Nope, not as an au pair. Your wakeup time changes more regularly than Katy Perry’s hair, and you’ve morphed into the most flexible person on the planet. “Very adaptable to change” should be bolded and underlined three times on your resume.
 
3. You know more parents than people your age.
The sad truth of au pairing is that a large part of your social life revolves around organizing kids’ play dates. You have more phone numbers of fathers than guys your own age, and a trip to the supermarket can result in an impromptu Mothers’ Club meeting in the cereal aisle.
 
4. You’ve responded to “mum” or “dad.”
If your host parents are the type to spend more time at work than with their children, the whole “whoops, I called you mum” thing is bound to happen. Best thing to do is laugh it off and move on. Like, to another job.
 
5. You’ve seen Frozen at least 18 times and know all the words to all the songs.
Ah, Frozen, the Disney movie of the year. Admittedly it’s one of Disney’s best, but after watching it every afternoon for a month, even cute little Olaf can start to drive you bonkers. That said, the fact that you can sit down and watch a movie while your friends back home are probably slaving away at some soul-crushing job definitely makes you feel a little smug.
 
6. A big night out consists of bitching about your host families with your au pair friends while seeing how far you can stretch five euros.
When moving to a new country or city to au pair, the easiest friends to make are other au pairs. Though as time goes on, your conversations tend to focus on whatever crazy request your host parents made of you, or how many beers you can get with your last bit of pay. It can get monotonous, but then again, it makes the week go faster.
 
7. Your handbag resembles a war zone complete with snacks, toys, makeup, at least two phones, several bottles of water, plenty of tissues, and the kitchen sink.
Mary Poppins and her bottomless bag is pretty much on point.
 
8. You think about what to make for dinner before you even finish breakfast.
Chances are, by the end of your au pair stint you’ll be able to pull off a nutritious dinner for five that fulfills all dietary requirements and personal tastes with absolutely no leftovers. Stepford Wives move over!
 
9. Your social life is predicated on whether you have to babysit or not.
Nothing like babysitting on a Saturday night to squash your party plans. Or worse, weekend mornings. After trying to babysit three young children with a roaring hangover, you’ve learned to be responsible, stay at home, and give your liver a break.
 
10. You secretly love taking the kids out to the movies, bowling alley, theme park, etc. because you go for free.
The best perk of being an au pair is all the cool stuff you get to do for free. Sure you’re babysitting, but waiting in line for a photo with a Disney princess isn’t as lame when you’re with a 10-year-old. Your workday can consist of playing at the beach or going to the zoo. One girl I knew got flown from the Netherlands to America to join the family holiday. Now that’s a perk!
 
11. You’ve employed the “count to three” threat.
The age-old trick that was used on you as a youngster now works a charm when the kids are acting up. Much like when you were a child, your kids are tempted to see what happens after three but are too chicken to find out.
 
12. You refer to the children you look after as your own.
You spend the majority of your day with them, live with them, feed them, bathe them, and entertain them. You know you’ve au paired too long when you utter phrases along the lines of “My girl has this new thing of only eating carrots and cheese,” or “My kids just got the new Xbox game” without thinking it sounds weird.
 
13. You learned the language from your kids.
Moving to a new country with a whole new language can be daunting. Most opt for a quick language course to get them through. However, your best (and freest) teachers are the children you look after. Sure, you might not be able to ask how to open a bank account, but you can ask to leave the table and watch TV with perfect fluency.

vi är rastlösa själar som irrar i skogen

.....

Söndagen började tidigt. Eftersom jag sover på nedervåningen när jag kommer hem sent vaknade jag när barnen kom ner för att kolla på tv. Det gjorde dock ingenting eftersom jag skulle iväg ganska tidigt. Så jag tog med mig flingor och mjölk från köket och gick upp till mitt rum. Satte mig vid datorn och började fixa med min nya telefon. Efter att min brittiska nästan lagt av helt har mamma skickat hit sin gamla iPhone som jag nu ska sätta in mitt brittiska sim-kort i. När jag suttit och pillat med telefonen alldeles för länge fick jag plötsligt bråttom iväg för att åka in till stan igen. Den här gången var det jag, Maren, Johanna, Malin, Maria och Frida (en ny svensk tjej) som bestämt träff vid Waterloo. Därifrån gick vi för att äta lunch på Nando's (standard) men det hade inte öppnat än när vi kom dit. Så vi promenerade ner till Southbank och tog en kaffe på Eat medans vi väntade. Gick sedan tillbaka till Nando's och åt och hade det trevligt. Efter ett tag var det dags för oss att åka vidare och vi tog bussen till Peckham - alla au pairers favoritställe för biobesök (alla filmer £4.99, förstår ni var bra?!). Mötte upp Emma, Josefine, Lisa, Johanna och Ellinor där också. Filmen vi såg hette Inte the woods, ursprungligen en musikal av Stephen Sondheim inspirerad av några av bröderna Grimms mest kända sagor. Kanske gör den sig bättre på musikalscen än på bioduken, för speciellt bra var den inte (då är jag ändå en person som älskar musikaler). 



 
Efter filmen sa vi hejdå och jag och Maren tog tuben hem igen. Väl hemma upptäckte jag att jag hade huset för mig själv, värdfamiljen var ute och åt, så jag gjorde avokadotoast med mozzarella till middag och resterna från biogodiset till efterrätt.

vi gick långt här du och jag

.....

I lördags åkte jag iväg till South Kensington och mötte upp ett helt gäng andra au pairer, Maja, Ellinor, Malin, Josefine, Emma, Lisa och Johanna! Vi började dagen på allra bästa sätt: brunch på Le Pain Quotidien. Det har snabbt blivit en favorit, prisvärt och gryyyyyymt gott. Jag beställde granola parfait, kaffe, bröd och ägg, mums mums!
Efter att vi suttit en bra stund (uppdelade vid två bord eftersom vi var så många) skulle Josefine och Emma iväg på workshop på Whole Foods så vi lämnade Le Pain. Efter att ha sagt hejdå till Glossan och Glemma (deras fina smeknamn, förkortningar av Gluten-Josefin och Gluten-Emma) forsatte resten av gruppen till Hyde Park där vi tänkt ta en promenad. Det visade sig bli lite mer än bara en liten promenad. Vi gick nämnligen genom hela Hyde Park, genom Green Park, förbi Buckingham Palace, genom St. James Park, förbi Big Ben och London Eye, längs hela South Bank bort till Borugh Market och London Bridge där vi tillslut slog oss ner på Pret för att vila benen och tina upp frusna fingrar. Jag, Ellinor och Maja lyckades tappa bort dem andra redan efter några minuter inne i Hyde Park så resten av vandringen gick vi ensamma. Men det var supermysigt och vi hann prata om allt mellan himmel och jord. Tiden gick faktiskt ganska fort och helt plötsligt hade vi promenerat i flera timmar. Efter en värmande soppa inne på Pret tog vi ett varv på Borough Market innan det var dags att ta tuben hem.
 
 
Väl hemma stod jag i köket och pratade med mina värdföräldrar ett tag innan jag gick upp till mitt rum, tog jag en lång, varm dusch och började sen göra mig i ordning för kvällen. Det var nämnligen dags för utgång i Clapham, något som jag aldrig tidigare gjort! Vi hamnade, efter lite problem med att ta oss in någonstans pga åldrar och knäppa vakter, tillslut på The Adventure Bar där vi dansade, sjöng och hade trevligt hela kvällen lång! Bussresan hem var inte heller så farlig, trots att jag måste ta mig genom hela centrala London. Tog knappt 1,5 timme och sen kröp jag ner under mitt varma täcke och åt en wrap från Tesco innan jag somnade. En grymt bra lördag i London!
 
 

du läser mig kapitel för kapitel

.....

Hej vänner. Bloggen har fått vila lite i helgen medans jag varit ute på upptåg. I fredags mötte jag upp Danielle igen och besökte National Portrait Gallery igen. Det är nog ett av de muséer jag tycker allra bäst om i London. Efter det gick vi till Bella Italia i Covent Garden för att äta lunch innan vi åkte upp till Hampstead och tog en kaffe på Starbucks innan jag var tvungen att bege mig hemåt för att jobba. Eftersom jag hade babysit på kvällen åt jag middag med barnen och när tvätt och disk var avsklarad och barnen somnat parkerade jag mig framför datorn. Efter ett tag hörde jag ett ljud från 9-åringens rum och gick dit. Det visade sig att han inte alls sov utan låg med ficklampa under täcket och läste i sin bok. Jag har nämnligen (äntligen) fått honom att börja läsa Harry Potter, och det är ju som bekant en bokserie som är svår att lägga ifrån sig. Så pass att när jag sagt godnatt och släkt lampan hade han tagit upp ficklampan och fortsatt läsa i en timma till, haha! Fick honom tillslut att lägga ifrån sig boken och sova istället. (Han läste ut hela boken morgonen efter och började på Chamber of Secrets direkt efter det. Win!)
 

det kanske passar nån men inte mig och inte än

.....

Varför väljer Marabou att göra såhär mot mig när jag inte är i Sverige? Alltså HUUR gott låter inte det här då??

 
Och ja mina vänner, ni har fått min adress...
 

och förtrollar en vinter

.....

Förresten, jag gick förbi Waterstones på Oxford Street idag och såg det här i fönsterrutan. Jag vet inte vad det är eller innebär. Men låter det inte helt fantastiskt?!

 

det blir aldrig som man tänkt sig, bara titta på mig

.....

Nähä. Den här dagen blev ju inte riktigt som planerat. Malin var tvungen att jobba så det blev ingen lunchdejt. Jag gick istället planlöst runt i stan (till och med i London är det tråkigt) innan jag gav upp allt hopp om att det skulle bli en kul dag och åkte hem. Låg i sängen och kollade när Oscarsnomineringarna tillkännagavs (Benedict är nominerad, yey!), städade mitt redan städade rum och sen satt jag ett tag och sorterade foton. Jag är ju inte en sådär superordningssam människa (nu skrattar typ alla som känner mig högt) men när det kommer till fotografier på datorn, då jäklar måste det vara ordning, haha.
 
 
Hade en väldigt bra jobbdag faktiskt! Min VM var med 9-åringen på hans tennisträning och jag var hemma med de två yngsta. Gjorde spindlar i papper, lagade mat och gjorde ny granola. Slutade och har sedan suttit här framför datorn och ätit. Seabream, stir-fry och sallad, såå gott!
Nu ska jag återuppta fotosorteringen och kanske plöja några avsnitt av Downtown innan det är dags att sova. Imorgon är det fredag och jag ska träffa Danielle under dagen. På kvällen har jag babysit så då kommer jag ju inte heller träffa någon. Jag hyser stora förhoppningar för att det här ska bli en bra helg, för veckan har nog varit en av de tråkigaste hittills.

för är man trött på ensamhet

.....

Hallå! Igår blev det inget riktigt inlägg, hade faktiskt ingenting alls att skriva om. Dagen var faktiskt ganska trist. Låg i sängen och kände mig lite ensam och nere, åkte till Tottenham Court Road och gick ett varv inne på primark, kom på att jag inte alls var shoppingsugen och åkte hem igen. Inte speciellt festligt alltså.. Hämtade barnen på skolan, gjorde italienska köttbullar till middag och pysslade som vanligt med lite tvätt, disk och läxläsning med barnen. Åt med barnen så när jag slutat tog jag på mig träningskläder och gav mig ut för att springa/gå en runda. Skönt att komma ut och få lite luft, trots att det var svinkallt ute.  Gick förbi M&S påväg hem och köpte vindruvor som jag mumsade på när jag kom hem. 
Idag har jag haft en lite bättre dag. Min värdmamma peppade mig att hitta på något istället för att bara ligga hemma, en väldigt bra idè. Så började morgonen med att gå till gymmet och simma. Efter att jag duschat och dragit på mig mina mysbyxor gick jag vidare till Gail's och åt lunch. Gail's har såå goda soppor! (Och bakverk, men jag lyckades stå emot det idag). Just nu har jag förflyttat mig vidare till Nero för att dricka kaffe och läsa i min bok. Snart ska jag dock bege mig hemåt för att börja jobba. 


 
Imorgon ska jag träffa Malin och luncha på Tortilla. Har aldrig varit där men efter att jag konstaterat att min favoriträtt är all mat som kan serveras i ett tortillabröd kan det ju inte bli fel. Ska bli kul att träffa Malin igen också, har ju faktiskt inte setts sedan i söndags. Behöver lite sällskap efter tre ensamdagar den här veckan. På fredag ska jag träffa Danielle och hitta på något roligt; eventuellt blir det ett besök på något museum, det var ett tag sedan! 

det har pågått så länge, känns som alltid

.....



Nu är det 300 dagar sedan jag flyttade till London och idag började jag kolla på flygbiljetter hem. Känns konstigt att tänka på att jag en gång inte ska bo här mer. På ett sätt ska det bli skönt att komma hem till Sverige igen. Förhoppningsvis börja jobba och tjäna lite pengar innan jag (igen, förhoppningsvis) kan flytta till Göteborg i höst. Men jag förstår inte hur jag ska kunna lämna London, mina vänner och min fina värdfamilj.. Blandade känslor helt enkelt. Väldigt blandat. 

genom mörker och hällande regn

.....

Hej vänner. Måndag igen och det regnar.. igen. Jag spenderade förmiddagen med att ligga i sängen och kolla på Golden Globes från i natt. Lyckas alltid glömma bort vilken tråkig gala det är. När jag slösat bort allt för många timmar på den ryckte jag i alla fall upp mig och gick till gymmet. Idag stod spinning på schemat. Kände mig heelt slut när jag gick därifrån, men det är väl så det ska vara kanske.
Nu ikväll har jag skypeat lite med familjen där hemma, de ska förhoppningsvis komma hit och hälsa på i påsk. Det ser jag fram emot! Nu ska jag lägga mig och lyssna på senast avsnittet av Crazy Town innan jag somnar. Har inga planer för morgondagen faktiskt. Hoppas på bättre väder än idag så kanske det blir en tur in till stan.

 
 
Måste bara berätta att min kompis Mathilda idag har åkt till USA för att påbörja sitt år som au pair i New York. (Hur coolt?!) Vill ni följa hennes blogg finns den i bland länkarna längst ner i menyn. Eller här. 
 
 
 

att livet var en dans på rosor

.....

Idag bar det som sagt ut på äventyr på Londons gator. Trots att jag bott här i snart 10 månader finns det så otroligt mycket som jag inte sett och gjort än. Columbia Road Flower Market var en av de sakerna. Min värdmamma har pratat om den här marknaden enda sedan jag kom hit och därför var det väl mer än dags att jag gjorde ett besök. Malin, Lisa, Johanna och Johanna var också med och tillsammans gick vi och kollade in alla fantastiska blommor i alla möjliga färger som fanns längs Columbia road i Shoreditch, en fantastisk färgklick i det annars så januarigråa London. Efter marknaden gick vi till ett Nandos i närheten av Liverpool St för lunch. Vet inte hur jag ska klara mig utan Nandos när jag flyttar tillbaka till Sverige om tre(!) månader..

När vi ätit upp mötte vi upp Emma och tog en sväng in på Old Spitafields Market innan vi promenerade ner till Towern och satte oss på Costa för att värma upp oss med lite kaffe. Gick ner till Tower Bridge för lite obligatoriaska fotografier innan vi skiljdes åt och jag och Johanna tog northen line upp till norra delarna av staden igen. Väl hemma bestämde jag mig för att det nog var dags för årets första crêpe, så det fick bli dagens middag! Jag kom hem till huset igen strax innan min värdfamilj. De hade varit på afternoon tea på Fortnum & Mason och hade tagit med sig en hel låda med godsaker hem till mig. Scone, shortbread, macaron och cupcake! Jag åt min scone men de andra får vänta till senare i veckan (dvs typ imorgon bitti), efter Nandoslunch och crêpemiddag var jag väldigt mätt!

Så var ännu en helg slut och det är dags att börja jobba igen. Har nog inga planer för veckan, vilket gör att jag är lite orolig att den kommer gå långsamt. Men men, jag hittar nog på saker att sysselsätta mig med ska ni se. Ska försöka uppdatera bloggen regelbundet och dessutom svara på en fråga som jag fick i ett inlägg för 1000 år sedan, förlåt för att det dröjer så! Ta hand om er vänner!

 

jag såg ett dreglande lejon stå på toppen

.....

HalliHallå. Lördag och jag har babysit ikväll. Tänkte passa på att skriva ett inlägg om vad jag haft för mig idag. Har nämnligen haft en fenomenalt fin dag. Började med brunch på La Pain Quotidien i Covent Garden med ett gäng härliga au pairer som samlades för att fira (svenska) Johannas födelsedag. Satt där ett bra tag och åt en grymt god brunch som hållit mig mätt hela dagen. När vi lämnat Covent Garden gick vi vidare och hamnade tillslut på Lyceum Theatre där vi inhandlade biljetter till Lion King. Ståplats(!) för £25 blev dagens fynd. Visst blev man lite seg i benen av att stå upp under så lång tid men det var det verkligen värt! Musikalen var precis lika bra som jag minns den från när jag såg den första gången jag var i London 2008. Verkligen en grymt imponerande cast och fantastiska kostymer och musik. 
 
Bild snodd från Malin
Bild snodd från Malin




Kom hem och bytte om till myskläder innan jag skulle börja jobba kl 19:30. 4-åringen sov redan så jag spelade lite kort med de två äldsta barnen innan jag läste för dem och sa godnatt. Efter det har jag ätit lite köttfärsås till middag och plöjt igenom flera Downtown Abbey-avsnitt, snart har jag sett hela säsong två också, yey!
Imorgon ska jag träffa mina vänner igen. Vad vi ska göra är inte riktigt bestämt än, eventuellt blir det ett besök till Columbia Road Flower Market och också ett biobesök. Är grymt sugen på att se den nya filmen om Stephen Hawking! Men vi får väl se, kanske hamnar vi någon helt annan stans! Man vet aldrig med den här staden och åh vad jag älskar den för det.

mellan husen där vi var

.....

Hej! Dagen började med spöregn. Regn i London känns på något sätt värre än o Sverige, det är blötare på något konstigt sätt. Jag började i alla fall dagen med jobb som vanligt. När min värdmamma sedan tagit med sig barnen till skolan satte jag mig och åt frukost framför ett avsnitt av Downtown Abbey. Sen var det dags för mig att ge mig ut i ovädret. Har nämligen besökt Kenwood House för första gången idag. På tiden! Josefine och Moa var också med och vi slog oss ner i det supermysiga caféet som också finns i byggnaden. Kenwood House var verkligen superfint så jag ska absolut besöka det igen när vädret är lite bättre. 
När jag kom hem åt jag lite lunch framför ännu ett avsnitt av Downtown innan jag gick och hämtade pojkarna i skolan. Eftermiddagen spenderades med matlagning (köttfärssåsen blev ovanligt god idag, heja mig!), pussel och läxläsning. Lyckades få 9-åringen att börja läsa Harry Potter (hej mig igen!) efter månader av tjat! Förutom att jag fått ett jobbigt besked om en sak som hänt hemma i Sverige så har jag haft en väldigt bra dag. 




Just nu sitter jag och äter mango och kollar på filmen Belle eftersom den utspelar sig i och runt just Kenwood House. Imorgon ska jag träna tillsammans med Maren som precis skaffat gymkort på samma gym som mig, ska bli kul att inte träna själv för en gångs skull. Har inte tränat tillsammans med någon sedan mina och Moas löprundor i våras.




du skulle älska att ströva i parken här intill

.....

Har precis kommit hem efter en dag i Richmond. Besökte Richmond Park för
första gången tillsammans med Josefine, Malin, Emma och Lisa. En väldigt fin park måste jag säga. Såg tyvärr inte till några av hjortarna som lever "vilt" där, men däremot såg vi flera av de gröna papegojor som trots det brittiska klimatet bosatt sig i just London. Knäppt! 
Efter en mysig promenad i parken och picniclunch gick vi till starbucks för att värma upp oss med en kaffe innan det var dags att åka hem igen. Nu ska jag snart ge mig iväg och hämta barnen i skolan. Ska laga tunabake till middag åt dem. Själv ska jag som sagt äta ute ikväll, det ska bli gott! 






ett slott och några gamla hus

.....

 
Har nu sett klart på första säsongen av Downtown Abbey. Älskar att hitta nya favoriter i tv-seriedjungeln, och det här är definitivt en utan dem. Den är mysig, fin och brittiskt med fantastiska skådespelarinsatser (Maggie Smith!!) och kostymer. Så härligt att jag har 4 säsonger x 9 avsnitt x 50 minuter framför mig (se och lär Sherlock..).
 
 
Förutom att titta på Netflix har jag jobbat idag. Sista dagen innan barnen går tillbaka till skolan imorgon. Vaknade först vid nio och kände mig nästan utvilad efter 8,5 timmars sömn, det händer ju inte så ofta. Vaknade, åt frukost och drog sedan till gymmet igen. Idag hade jag dock varken bokat klass eller simmade, jag nöjde mig med att köra cardio på löpband, crosstrainer och cykel. Sen tyckte jag att jag varit duktig nog och gick hem och åt lingongrova till lunch. Jobbet bestod av en himla massa tvätt (nästan klar nu, yey!), lite städning och matlagning. Ska bli otroligt skönt att gå tillbaka till gamla rutiner från och med imorgon.
Imorgonkväll ska jag träffa Danielle. Vi ska äta middag på Pizza Express här i Hampstead, platsen som jag alltid kommer förknippa med att det var där jag träffade mina värdbarn för första gången. Haha. Får se var jag hittar på under dagen, det känns som att jag glömt bort lite vad jag brukar göra. Får bläddra igenom bloggen och se om jag får lite idéer. Nu måste jag dock sova. Ska ställa klockan på 07:00  (dvs. sätter fem olika alarm mellan 06:50-7:10) för första gången på vääldigt länge.. DET ser jag inte fram emot.

det är visst nån som är tillbaka

.....

Hej igen bloggen. 2015 är här och jag är tillbaka i London igen efter nästan två veckors ledighet i Sverige. Jag hade en underbar jul och nyår - hann med att träffa nästan alla jag hade velat se. Dessutom fick jag ju se Kristina från Duvemåla igen. Denna gången på Göteborgsoperan. Lika fantastiskt som förra gången, men kanske uppskattade jag det ännu mer nu. Hann med att mysa med mina kusiner, spela spel med min familj och äta en massa god mat också. Förutom att tiden gick alldeles för fort så var det ett perfekt Sverigebesök. 
Jag kom tillbaka till London i fredagskväll. Det kändes ganska jobbigt att åka hemifrån igen, men när
planet flög över centrala London och jag kunde titta ner över Tower Bridge, London Eye och Hyde Park (där winter wonderland lyste upp rejält) kände jag mig återigen så lycklig över att jag faktiskt får bo här! 
Det tog säkert en timme att komma från planet och igenom passkontrollen (mycket folk en fredagkväll!) men sen gick det i alla fall snabbt och enkelt att hämta ut bagaget, hoppa på tunnelbanan och åka in mot stan. Kom till Hampstead strax efter 23 och hoppade in på tesco för att köpa frukost innan jag gick hem. Lite märkligt att komma hem till ett tomt och tyst hus. Värdfamiljen hade pga. oväder blivit försenade och skulle därför inte komma hem innan på söndag eftermiddag. 
 
Första dagen hemma i Sverige, tacomys!
 
Var äntligen hos frisören och klippte bort allt hemskt hår som jag hatat så länge. Skönt!
 
Firade minijul med mina fina vänner den 23e.
 
På julafton kom snön!
 
Presentöppning! Tror vi slog något slags rekord i antal presenter i år, det var helt fullt under granen.
 
Jag hade superglittrig klänning som man kan ändra färg(!) på. Magi!
 
Snöbollskrig!
 
Ägnade en hel dag åt att läsa, läsa, läsa och läsa. Sen tog boken slut...
 
Åkte till Göteborg för att se världens bästa musikal en gång till. Underbart!
 
Firade nyår med det här skarpa gänget!
 
Gick en promenad med mamma och pappa.
 
Sen var det dags att lämna Sverige..
 
..sätta sig på ett plan..
 
..och åka "hem" till London!
 
 
Lördag vaknade jag klockan 12 och fick genast ångest för att jag sovit så länge. Men jag antar att jag behövde sova ut lite. Ägnade i alla fall dagen till att göra absolut ingenting. Låg i soffan och tittade på Downtown Abbey, läste lite (hann med två böcker hemma i Sverige och nu håller jag på med två nya - samtidigt! (Kanske är gamla bokslukaren Linnea påväg tillbaka? Heja isåfall!)) och började packa upp mina väskor. På kvällen lämnade jag huset för första gången för att gå och möta
Malin vid overgrounden. Vi köpte färdigmat, chips och vindruvor och gick sedan hem och kollade på Harry Potter. Bättre än så vet jag inte om man kan ha det?! 
 
 
 
I söndags åkte jag och Josefine till NAMA Foods, en rawfoodresaurang i Notting Hill. Superspännande med raw food tycker jag, och väldigt gott! Jag åt en "pasta" av zucchini och Josefine en "lasagne". Det enda minuset med raw food är väl att det är kallt och London har fått vinter på riktigt nu. (Eller, inte som Sverige direkt.. men det känns KALLT i alla fall!) Så efter lunchen letade vi upp ett köpcenter så att vi kunde värma upp oss lite. Jag shoppade ingenting (är fattig på riktigt nu) men Josefine köpte två ursnygga tröjor/toppar från Zara. Efter den lilla shoppingturen sa vi hejdå och jag gick bort till Paddington för att ta bussen hem. När jag kom tillbaka hade familjen kommit hem och redan när jag svängde in på vår gata kunde jag höra barnen som spelade fotboll i vår lilla "trädgård". Blev nästan lite förvånad över hur glad jag blev att få träffa dem igen. Har nog saknat dem utan att jag egentligen tänkt på det. Fina ungar!! <3 Under kvällen delade jag ut mina julklappar, barnen fick en "pusselboll", min värdpappa boken "En man som heter Ove" (på engelska såklart) och min värdmamma
fick boken "The Swedish Kitchen". De verkade allihop nöjda och glada, så det kändes ju bra! Sen klämde vi ihop oss runt köksbordet och åt middag tillsammans allihop. Det är väldigt sällan det händer(aldrig) så det var ju ganska trevligt, även om jag måste erkänna att jag älskar att äta för mig själv uppe på rummet. 
 
 
 
Idag har jag jobbat första dagen efter "semestern". Började dock inte innan 12:45 så jag var på gymmet först och simmade i nästan en timme. Otroligt skönt att komma tillbaka till träningen igen faktiskt. När jag började jobba så gjorde jag först lite lunch till barnen, såg till att de klädde på sig och sen spelade vi lite kort. Hann med tre maskiner tvätt, och då har jag nog inte kommit igenom
hälften av allt som finns i tvättstugan än. Puh! Spelade fotboll med barnen, lagade mat och badade dem. Sen slutade jag för dagen och gick upp till rummet. Nu ska jag nog hinna med ett avsnitt av Downtown Abbey och läsa några sidor i de båda böckerna (Drottningen av Rottnevik och Denna dagen ett liv, en biografi om astrid Lindgren) innan jag ska sova. Imorgon gäller samma schema igen så kanske blir det ännu en tur till gymmet då.. om jag orkar!